עוד מסמר בארון הקבורה של Oled
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78787
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5378 פעמים
עוד מסמר?
מתי היה מסמר ראשון?
מיקרו RGB תמיד היה מיועד להחליף OLED טכנולוגית, לא סתם כל החברות עובדות על זה.
הבעיה העיקרית כיום היא עלות. זה יקרררר
מתי היה מסמר ראשון?
מיקרו RGB תמיד היה מיועד להחליף OLED טכנולוגית, לא סתם כל החברות עובדות על זה.
הבעיה העיקרית כיום היא עלות. זה יקרררר
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73250
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
הייסנס או חברה אחרת כבר שחררה מסך כזה לשוק. המחיר שלו בשמיים. גם סוני עובדת על זה.
אני מניח שבזכות זה שהם משחררים מסכים ענקיים, אפשר לגבות על זה פרמיה והמחיר מתקזז יחסית עם הטכנולוגיה היקרה שדרושה עבור ה-RGB בתאורה האחורית.
קצת מצחיק שסוני הציגו את הטלוויזיה שלהם עוד בתחילת השנה (או בשנה שעברה?) אבל סמסונג (על הסינים אין מה לדבר) משיקה מוצר לפניהם.
אני מניח שבזכות זה שהם משחררים מסכים ענקיים, אפשר לגבות על זה פרמיה והמחיר מתקזז יחסית עם הטכנולוגיה היקרה שדרושה עבור ה-RGB בתאורה האחורית.
קצת מצחיק שסוני הציגו את הטלוויזיה שלהם עוד בתחילת השנה (או בשנה שעברה?) אבל סמסונג (על הסינים אין מה לדבר) משיקה מוצר לפניהם.
- oferlaor
- מנהל

סמסונג כבר שנים מוכרת מסכים כאלה. פשוט הם יקרים לשימוש ביתי. מכיוון שיש מסכי 115״ שהם לד רגיל בשבריר מחיר זה יקח עוד זמן עד שזה יכנס למיינסטרים. האמת שאני מופתע שהמחירים יורדים כל כך לאט...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
להבנתי זה לא מיקרולד, זה מינילד RGB. פעם ראשונה שאני שומע על כזה מבית סמסונג.
זה פורסם כמשהו מהפכני כשסוני הציגה אבטיפוס של מסך כזה. אז נשמע לי קצת מוזר מה שאתה אומר.
זה פורסם כמשהו מהפכני כשסוני הציגה אבטיפוס של מסך כזה. אז נשמע לי קצת מוזר מה שאתה אומר.
- oferlaor
- מנהל

ממש פספסתי (התיאור של הוידאו היה ממש מטעה)
אם זה מינילד rgb אז בהחלט זה מפתיע שזה מגיע מסמסונג. סמסונג משתמשת ב QD מה שאומר שהמינילד שלה הוא כחול והופך לאדום/ירוק בתת-פיקסלים בעזרת חומרי ה qd.
יש לי מלא שאלות... אם זה מיקרו rgb האם זה אומר שהם זנחו את ה qd כאן או שמדובר על תאורת microled שחומרי ה qd בתוכם. האם זה מסחרי? כמה תאורות יש כאן (נדרשת קפיצת מדרגה כדי שזה יהפוך ממיני למיקרו...). בקיצור, הרבה מאוד שאלות...
אם זה מינילד rgb אז בהחלט זה מפתיע שזה מגיע מסמסונג. סמסונג משתמשת ב QD מה שאומר שהמינילד שלה הוא כחול והופך לאדום/ירוק בתת-פיקסלים בעזרת חומרי ה qd.
יש לי מלא שאלות... אם זה מיקרו rgb האם זה אומר שהם זנחו את ה qd כאן או שמדובר על תאורת microled שחומרי ה qd בתוכם. האם זה מסחרי? כמה תאורות יש כאן (נדרשת קפיצת מדרגה כדי שזה יהפוך ממיני למיקרו...). בקיצור, הרבה מאוד שאלות...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לפי Grok זה מסך שמגשר בין מיני לד למיקרו לד אמיתי.
מדובר ב-LCD עם תאורה אחורית RGB בשילוב של מיקרו לדים (קטנים יותר מ-מיני לדים).
https://grok.com/share/c2hhcmQtMg%3D%3D ... a8bfc873ce
מדובר ב-LCD עם תאורה אחורית RGB בשילוב של מיקרו לדים (קטנים יותר מ-מיני לדים).
https://grok.com/share/c2hhcmQtMg%3D%3D ... a8bfc873ce
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
הסמסונג המדוברת תעלה $30,000.
אחרי שסבלתי מצריבות ב Oled's וחשש מתמיד. עברתי לסוני ואני מרוצה עד הגג. זה לא שחור מושלם, ולא זוית צפייה רחבה, אבל להיות חופשי מדאגות שערוץ מסויים מנגן שעות עושה לי את זה בגדול. ואיכות התמונה מעולה, והצבעים מדהימים וטבעיים והבהירות יוצאת מגדר הרגיל אז אני סופר מרוצה שיש היום כבר אלטרנטיבות של ממש ל Oled שרגישה לצריבה בהרבה מהפלזמות של אז.
גם אם כולכם אומרים אחרת. אבל על זה כבר דיברנו.
וזו לא אפילו Bravia 9
גם אם כולכם אומרים אחרת. אבל על זה כבר דיברנו.
וזו לא אפילו Bravia 9

- oferlaor
- מנהל

אני בכלל לא בטוח ש RGB Backlight "יהרוג" משהו. זה בהחלט צעד קדימה (שהוא צעד מוזר לסמסונג, יש להם טכנולוגיה מתחרה שהיא גם מאוד מוצלחת).
באופן כללי, נדיר שיש טכנולוגיה X שהורגת טכנולוגיה Y. בגדול LCD הרג את CRT ו-OLED הרג את הפלזמה. אנחנו מדברים על 2 טכנולוגיות שמתו ב-50 שנה...
OLED ו-QD-OLED מצליחים למדי כרגע. הטכנולוגיה היחידה שיש לה פוטנציאל "להרוג" אותם היא מיקרו LED שהבעיה איתה זה בעיקר עלות. היא קיימת כבר כמה וכמה שנים והמחירים יורדים מאוד מאוד לאט. בקצב הנוכחי זה יהיה פרקטי להשתמש בטכנולוגיה הזו למטרות ביתיות רק עוד כמה שנים (שנתיים שלוש עבור המסכים המפלצתיים של 100" ומעלה).
באופן כללי, נדיר שיש טכנולוגיה X שהורגת טכנולוגיה Y. בגדול LCD הרג את CRT ו-OLED הרג את הפלזמה. אנחנו מדברים על 2 טכנולוגיות שמתו ב-50 שנה...
OLED ו-QD-OLED מצליחים למדי כרגע. הטכנולוגיה היחידה שיש לה פוטנציאל "להרוג" אותם היא מיקרו LED שהבעיה איתה זה בעיקר עלות. היא קיימת כבר כמה וכמה שנים והמחירים יורדים מאוד מאוד לאט. בקצב הנוכחי זה יהיה פרקטי להשתמש בטכנולוגיה הזו למטרות ביתיות רק עוד כמה שנים (שנתיים שלוש עבור המסכים המפלצתיים של 100" ומעלה).
המסמר הראשון זה כשאתה מבין ש ה oled הראשון שלך נדפק אחרי שנתיים וקצת (והוחלף בחדש באחריות בתוספת תשלום) ומסך ה oled השני שלך נדפק אחרי 4 שנים ואכלת אותה כי כבר אין אחריות... הטלוויזיה הבאה שלך כבר לא תהיה oled...
- oferlaor
- מנהל

מה נדפק ספציפית? צריבה? איזה מודלים ?
אני כבר הרבה שנים עם OLED. קרה לי פעם אחת (לפני הרבה שנים) והוחלף במסגרת אחריות. בשנים האחרונות אפילו לא סימן קליל...
אני כבר הרבה שנים עם OLED. קרה לי פעם אחת (לפני הרבה שנים) והוחלף במסגרת אחריות. בשנים האחרונות אפילו לא סימן קליל...
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1492
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
עם מסכי OLED מ 2016 וכל מסך שהיה לי נצרב.31/08/2025 6:10izucker כתב: המסמר הראשון זה כשאתה מבין ש ה oled הראשון שלך נדפק אחרי שנתיים וקצת (והוחלף בחדש באחריות בתוספת תשלום) ומסך ה oled השני שלך נדפק אחרי 4 שנים ואכלת אותה כי כבר אין אחריות... הטלוויזיה הבאה שלך כבר לא תהיה oled...
ב 4 שנים אחרונות עם 77CX שגם נצרבה ואין אחריות.
באמת דילמה לגבי המסך הבא...עוד לא מדגדג לי להחליף/לשדרג כי הצריבה יחסית חלשה ולא מפריעה לי מאוד.
אם באמת יש בשורה עם הטכנולוגיה הזאת שתיתן את האיכויות של OLED ללא החסרונות ובמחיר טוב אני לגמריי עובר
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
כרגיל, יש כאלה שיפלו לסטטיסטיקה.
ולמה שתוסיף כסף להחלפת הטלוויזיה שבאחריות? כי רצית לשדרג ולהאריך את האחריות - זה עניין שלך.
ה-B7 שלי עדיין עובדת תקין, והיא כבר עוד מעט בת 8 שנים ועם כמעט 20 אלף שעות מסך.
ה-C1 גם בינתיים בסדר, אחרי שהוחלף הפאנל באחריות וללא בעיה לפני שנתיים+.
אבל באמת, "ארון קבורה" מבחינתכם, אולי.
עד שלא נראה מיקרולד או QD-LED אמיתי לא תהיה חלופה אמיתית ל-OLED.
אולי זה יהיה good-enough, לא שולל, אבל בהחלט לא "מסמרים בארון קבורה"...
ולמה שתוסיף כסף להחלפת הטלוויזיה שבאחריות? כי רצית לשדרג ולהאריך את האחריות - זה עניין שלך.
ה-B7 שלי עדיין עובדת תקין, והיא כבר עוד מעט בת 8 שנים ועם כמעט 20 אלף שעות מסך.
ה-C1 גם בינתיים בסדר, אחרי שהוחלף הפאנל באחריות וללא בעיה לפני שנתיים+.
אבל באמת, "ארון קבורה" מבחינתכם, אולי.
עד שלא נראה מיקרולד או QD-LED אמיתי לא תהיה חלופה אמיתית ל-OLED.
אולי זה יהיה good-enough, לא שולל, אבל בהחלט לא "מסמרים בארון קבורה"...
- oferlaor
- מנהל

הקפיצה הגדולה היתה אחרי ה cx. עוצמות האור עלו ואם יש תקלות אז הן כבר לא קשורות לצריבה