המהלך המלוכלך של בזק למי שרוצה כיום לקבל ממנה בקווי נחושת מהירות גלישה בהורדה של 200 מגה בית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #1 

, עד עכשיו התשתית שיש לחבר שלי של בזק, שגלש בה באינטרנט זה בהורדה 100 מגה ובהעלאה 10 מגה, והוא הרגיש צורך שיהיה לו בקווי נחושת, אינטרנט מהירות הורדה של 200 מגה, בחברת 019, עם שכירות נתב, בגלל המחיר הכספי המוזל דרכם, אבל הם רוצים שקודם בזק תעשה שהלקוח יקבל מבזק את המהירות גלישה של 200 מגה, , בינתים הוא לא מעדיף שיהיה לו סיבים אופטיים באינטרנט, אז בגלל שהוא נמצא באזור שבו יש אפשרות לקבל אינטרט של סיבים אופטיים אז בבזק ניסו ככל יכולתם למנוע ממנו לקבל בקווי נחושת את המהירות גלישה, אני הייתי לידו שהוא התקשר לבזק בשיחה עם רמקול חיצוני מופעל, מתי שהוא ביקש שבזק תחבר אותו למהירות של 200 מגה, בקווי נחושת, לא מעט פעמים הנציג שירות אמר לו,
אולי תעבור לסיבים אופטיים,
אולי בכל זאת תעבור לסיבים אופטיים,
אבל הוא לא ויתר, ואז הנציג שירות שאל אותו האם יש לך נתב מתאים, אז הוא אמר לו שהוא לא בטוח בזה, אז הנציג שירות אמר לו שהוא לא מחבר אותו, אז הוא לא וויתר ואחר כך הוא שוב התקשר לחברת בזק ושיקר להם שנתנו לו לבדיקה נתב של 200 מגה, ואז ביקשו ממנו לחבר את הנתב הזה, והוא אמר לו שהוא רוצה קודם לראות עם הנתב הזה את החיבור של ה 200 מגה, אז הנציג שירות שיקר לו ואמר לו, שלא כדאי לו לקבל את המהירות הזו בקווי נחושת כי יש במהירות הזו הרבה יותר ניתוקים, ושבסיבים אופטיים אין ניתוקים בכלל, והוא לא ויתר ואמר שהוא מוכן לקחת את הסיכון, ואז הנציג אמר לו עדיף שאם אתה מחבר את הנתב של ה 200 מגה אז שאני אהיה על הקו לעזור לך, אבל בגלל שהוא יודע איך מחברים את הנתב לאינטרנט בצורה נכונה, אז הוא גם אמר לו איך מחברים את הנתב בצורה נכונה, ושיותר קל לו לא בזמן השיחה הזו לחבר את הנתב לאינטרנט, אז הנציג נכנע לו וחיבר אותו למהירות של 200 מגה, ואז הוא שאל אותו, אתה בטוח שלא תהיה לך בעיה, אז הוא אמר לו שהוא בטוח בזה, ואז הנציג שירות ניתק את השיחה, ואחר כך הוא עבר ל 019 במהירות של ה 200 מגה בקווי נחושת, עם שכירות נתב תומך, ועד עכשיו אין לו ניתוקים בקווי נחושת של 200 מגה, ןהוא מקבל מהירות מאוד קרובה ל 200 מגה, בתשלום חודשי של פחות מ 100 שקל, ועכשיו הוא מאוד מרוצה,
חבל שבזק מתנהגת בצורה קשה כזו למי שיכול לקבל ומסרב בינתים לקבל ממנה אינטרנט של סיבים אופטיים, שאחרי שנה ראשונה המחיר שלו הרבה יותר יקר, במה שאמרו לו קודם בקשר למחיר אחרי שנה, לא כולל לשלם על שכירות נתב של בזק לחודש, מעל 20 שקל, כאשר יש לבזק גם מסלול יותר טוב בסיבים האופטיים שכירות נתב בו לחודש, מעל 30 שקל.
המלצה שלי, למי שחשוב לי כיום לקבל אינטרנט קווי נחושת מבזק של 200 מגה הורדה ו20 מגה העלאה,
לא להתייאש שבזק מנסה לעשות הכל בצורה חוקית, איומים, הטרדות, שיכנועים, שהלקוח לא יקבל ממנה בקווי נחושת את המהירות גלישה הזו, ויעבור לסיבים האופטיים של בזק, כי לבזק מטרה, לשלם פחות כזף לאינטרנט, ועל סיבים אופטיים, היא משלמת פחות כסף מאשר על קווי נחושת, אני לא יודע עד כמה חברת 019 היא טובה חוץ מבמחיר, למשל בנושא שירות, אבל זכותו של האדם להחליט, באיזו חברת אינטרנט הוא רוצה להיות לקוח.
אני מנחש שבקרוב גם בזק יכולה, אז מי שירצה לקבל או לחזור בבזק, בקווי נחושת, מהירות גלישה בהואדה של 100 מגה בית, אז שבזק תעשה הכל בצורה חוקית שהוא לא יקבל ממנה אינטרנט בקווי נחושת, ויעבור לאינטרנט לסיבים אופטיים,
זה לא שחברת בזק לא יכולה לתת בלא מעט מקומות בישראל, בקווי נחושת אינטרנט של 200 מגה בית, היא יכולה, אבל עושה הכל בצורה חוקית שכמה שפחות שימוש של לקוחות באינטרנט, ישתמשו בתשתית של קווי נחושת.
, עדיין טוב לי להיות לקוח של בזק בינלאומי בקווי נחושת.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

want_upload
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #2 

25/08/2025 6:59  
רמאשכ כתב:
, עד עכשיו התשתית שיש לחבר שלי של בזק, שגלש בה באינטרנט זה בהורדה 100 מגה ובהעלאה 10 מגה, והוא הרגיש צורך שיהיה לו בקווי נחושת, אינטרנט מהירות הורדה של 200 מגה, בחברת 019, עם שכירות נתב, בגלל המחיר הכספי המוזל דרכם, אבל הם רוצים שקודם בזק תעשה שהלקוח יקבל מבזק את המהירות גלישה של 200 מגה, , בינתים הוא לא מעדיף שיהיה לו סיבים אופטיים באינטרנט, אז בגלל שהוא נמצא באזור שבו יש אפשרות לקבל אינטרט של סיבים אופטיים אז בבזק ניסו ככל יכולתם למנוע ממנו לקבל בקווי נחושת את המהירות גלישה, אני הייתי לידו שהוא התקשר לבזק בשיחה עם רמקול חיצוני מופעל, מתי שהוא ביקש שבזק תחבר אותו למהירות של 200 מגה, בקווי נחושת, לא מעט פעמים הנציג שירות אמר לו,
אולי תעבור לסיבים אופטיים,
אולי בכל זאת תעבור לסיבים אופטיים,
אבל הוא לא ויתר, ואז הנציג שירות שאל אותו האם יש לך נתב מתאים, אז הוא אמר לו שהוא לא בטוח בזה, אז הנציג שירות אמר לו שהוא לא מחבר אותו, אז הוא לא וויתר ואחר כך הוא שוב התקשר לחברת בזק ושיקר להם שנתנו לו לבדיקה נתב של 200 מגה, ואז ביקשו ממנו לחבר את הנתב הזה, והוא אמר לו שהוא רוצה קודם לראות עם הנתב הזה את החיבור של ה 200 מגה, אז הנציג שירות שיקר לו ואמר לו, שלא כדאי לו לקבל את המהירות הזו בקווי נחושת כי יש במהירות הזו הרבה יותר ניתוקים, ושבסיבים אופטיים אין ניתוקים בכלל, והוא לא ויתר ואמר שהוא מוכן לקחת את הסיכון, ואז הנציג אמר לו עדיף שאם אתה מחבר את הנתב של ה 200 מגה אז שאני אהיה על הקו לעזור לך, אבל בגלל שהוא יודע איך מחברים את הנתב לאינטרנט בצורה נכונה, אז הוא גם אמר לו איך מחברים את הנתב בצורה נכונה, ושיותר קל לו לא בזמן השיחה הזו לחבר את הנתב לאינטרנט, אז הנציג נכנע לו וחיבר אותו למהירות של 200 מגה, ואז הוא שאל אותו, אתה בטוח שלא תהיה לך בעיה, אז הוא אמר לו שהוא בטוח בזה, ואז הנציג שירות ניתק את השיחה, ואחר כך הוא עבר ל 019 במהירות של ה 200 מגה בקווי נחושת, עם שכירות נתב תומך, ועד עכשיו אין לו ניתוקים בקווי נחושת של 200 מגה, ןהוא מקבל מהירות מאוד קרובה ל 200 מגה, בתשלום חודשי של פחות מ 100 שקל, ועכשיו הוא מאוד מרוצה,
חבל שבזק מתנהגת בצורה קשה כזו למי שיכול לקבל ומסרב בינתים לקבל ממנה אינטרנט של סיבים אופטיים, שאחרי שנה ראשונה המחיר שלו הרבה יותר יקר, במה שאמרו לו קודם בקשר למחיר אחרי שנה, לא כולל לשלם על שכירות נתב של בזק לחודש, מעל 20 שקל, כאשר יש לבזק גם מסלול יותר טוב בסיבים האופטיים שכירות נתב בו לחודש, מעל 30 שקל.
המלצה שלי, למי שחשוב לי כיום לקבל אינטרנט קווי נחושת מבזק של 200 מגה הורדה ו20 מגה העלאה,
לא להתייאש שבזק מנסה לעשות הכל בצורה חוקית, איומים, הטרדות, שיכנועים, שהלקוח לא יקבל ממנה בקווי נחושת את המהירות גלישה הזו, ויעבור לסיבים האופטיים של בזק, כי לבזק מטרה, לשלם פחות כזף לאינטרנט, ועל סיבים אופטיים, היא משלמת פחות כסף מאשר על קווי נחושת, אני לא יודע עד כמה חברת 019 היא טובה חוץ מבמחיר, למשל בנושא שירות, אבל זכותו של האדם להחליט, באיזו חברת אינטרנט הוא רוצה להיות לקוח.
אני מנחש שבקרוב גם בזק יכולה, אז מי שירצה לקבל או לחזור בבזק, בקווי נחושת, מהירות גלישה בהואדה של 100 מגה בית, אז שבזק תעשה הכל בצורה חוקית שהוא לא יקבל ממנה אינטרנט בקווי נחושת, ויעבור לאינטרנט לסיבים אופטיים,
זה לא שחברת בזק לא יכולה לתת בלא מעט מקומות בישראל, בקווי נחושת אינטרנט של 200 מגה בית, היא יכולה, אבל עושה הכל בצורה חוקית שכמה שפחות שימוש של לקוחות באינטרנט, ישתמשו בתשתית של קווי נחושת.
, עדיין טוב לי להיות לקוח של בזק בינלאומי בקווי נחושת.
...
סיפור מעניין :)
המהירות של 200 מגה על גבי קווי נחושת זמינה במעט מאוד מקומות בארץ. הטכנולוגיה הזאת נקראת VDSL 35B והיא דורשת מלקוח להיות קרוב לארון של בזק(MSAG) ושבארון יהיה מותקן ציוד(כרטיס) התומך בטכנולוגיה הזאת. לפני שבזק התחילה עם חיבור לקוחות פרטיים לרשת סיבים שלה, בזק רצתה לחסוך בהוצאות ובמקום לחבר לקוחות לסיבים היא רצתה לקרב את ארונות MSAG שלה לבתי לקוחות ולספק לכל המדינה את המהירות של 200 מגה על גבי קווי נחושת. משרד התקשורת לא שיתף פעולה עם בזק בנושא הזה ולא אישר לה להשתמש בטכנולוגיה הזאת לחיבור לקוחות פרטיים. כבר באותה תקופה משרד התקשורת רצה לגרום לבזק להפעיל את רשת הסיבים שלה.
אחרי שבזק, בגלל תחרות ולחץ של משרד התקשורת, הסכימה להתחיל לחבר לקוחות פרטיים לסיבים, משרד התקשורת אישר לבזק להשתמש בטכנולוגיה 35B אבל רק כפטרון זמני עם מגבלות רגולטוריות מסוימות.

לפי מה שאתה מספר, רמי, בזק עכשיו כבר לא רוצה להשתמש בטכנולוגיה הזאת אפילו כשהיש אפשרות טכנית :)

P.S
גם במחירון של בזק המחיר של מהירות 200 מגה על גבי תשתית הנחושת, כולל הציוד, והמחיר של מהירות 300 מגה על גבי סיבים אופטיים הוא אותו מחיר. וזאת הוכחה נוספת לזה שבזק לא רוצה לחבר למהירות 200 מגה על גבי תשתית נחושת

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

הסיפור בעצם נשמע כך:
בן אדם מתקשר להזמין שדרוג מעגלה עם סוס אחד לעגלה עם שני סוסים והנציגה מציעה לו לעבור לרכב מודרני ומתקדם במחיר נמוך יותר.
אבל הבן אדם לא מוותר! הוא מתעקש להשאר עם עגלת סוסים ולשלם יותר במקום להתקדם למאה הנוכחית.

גלובל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #4 

25/08/2025 11:50  
TheCoolest כתב:
הסיפור בעצם נשמע כך:
בן אדם מתקשר להזמין שדרוג מעגלה עם סוס אחד לעגלה עם שני סוסים והנציגה מציעה לו לעבור לרכב מודרני ומתקדם במחיר נמוך יותר.
אבל הבן אדם לא מוותר! הוא מתעקש להשאר עם עגלת סוסים ולשלם יותר במקום להתקדם למאה הנוכחית.
...
בדיוק !! ...תיארת את זה נכון .
ואני גם חושד שהחבר שלו זה הוא עצמו :-)

אנשים פה בפורום גולשים במהיריות של מעל 2000 מגה הורדה והוא מבלבל במוח על חיבור 200 מגה בנחושת ,
ומה לגבי הפינג ? נחושת לעומת סיב אופטי זה לא נלקח בחשבון אצלו ? ...

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

שכחתי להוסיף שהבן אדם אחר כך רושם פוסט באורך הגלות בפורום אינטרנט כדי להתלונן על החברה שלא מוכנה למכור לו שדרוג לעגלת סוסים.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1314
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 162 פעמים

שליחה #6 

שהחבר ישיג מבצע על אינטרנט סיבים והתקנה חינם. לא חסר כאלה.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

25/08/2025 9:46  
want_upload כתב:
סיפור מעניין :)
המהירות של 200 מגה על גבי קווי נחושת זמינה במעט מאוד מקומות בארץ. הטכנולוגיה הזאת נקראת VDSL 35B והיא דורשת מלקוח להיות קרוב לארון של בזק(MSAG) ושבארון יהיה מותקן ציוד(כרטיס) התומך בטכנולוגיה הזאת. לפני שבזק התחילה עם חיבור לקוחות פרטיים לרשת סיבים שלה, בזק רצתה לחסוך בהוצאות ובמקום לחבר לקוחות לסיבים היא רצתה לקרב את ארונות MSAG שלה לבתי לקוחות ולספק לכל המדינה את המהירות של 200 מגה על גבי קווי נחושת. משרד התקשורת לא שיתף פעולה עם בזק בנושא הזה ולא אישר לה להשתמש בטכנולוגיה הזאת לחיבור לקוחות פרטיים. כבר באותה תקופה משרד התקשורת רצה לגרום לבזק להפעיל את רשת הסיבים שלה.
אחרי שבזק, בגלל תחרות ולחץ של משרד התקשורת, הסכימה להתחיל לחבר לקוחות פרטיים לסיבים, משרד התקשורת אישר לבזק להשתמש בטכנולוגיה 35B אבל רק כפטרון זמני עם מגבלות רגולטוריות מסוימות.

לפי מה שאתה מספר, רמי, בזק עכשיו כבר לא רוצה להשתמש בטכנולוגיה הזאת אפילו כשהיש אפשרות טכנית :)

P.S
גם במחירון של בזק המחיר של מהירות 200 מגה על גבי תשתית הנחושת, כולל הציוד, והמחיר של מהירות 300 מגה על גבי סיבים אופטיים הוא אותו מחיר. וזאת הוכחה נוספת לזה שבזק לא רוצה לחבר למהירות 200 מגה על גבי תשתית נחושת
...
אחרי שנה בבזק, המחיר הכספי לחודש לאינטרנט של סיבים אופטיים, יותר יקר מהמחיר הכספי לחודש לאינטרנט של קווי נחושת במהירות גלישה בהורדה של 200 מגה בית ומהירות העלאה של 20 מגה בית, ולחבר הזה, זה משנה המחיר הכספי גם לאחר שנה, כי נראה שגם בחברות האחרות, אחרי שנה, מחיר קבלת אינטרנט סיבים אופטיים, יותר יקר,
ואולי יש גם חברות אינטרנט שנותנת קבלת אינטרנט של סיבים אופטיים, אבל השירות שלהם פחות טוב, אולי כי הספקית אינטרנט שלהם פחות טובה אבל יותר זולה לחברות האינטרנט האלה, במחיר הכספי.
וגם לא כל חברת אינטרנט נותנת אפשרות של שכירות עם אחריות של נתב, שלא כל אדם מעדיף, ויש בני אדם, כנראה לא הרבה, כמו שכנראה יש לא הרבה חולי סכרת, אז כנראה שיש לא מעט בני אדם שיש להם בעיה עם קרינה אלחוטית של עוצמת שידור אלחוטי גבוהה, ולא בכל נתב, אפשר לישלוט עם כמה שיותר רמות של שליטה על שידור אלחוטי מהנתב.
נערך לאחרונה על ידי רמאשכ ב 26/08/2025 2:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #8 

25/08/2025 15:20  
רמאשכ כתב:
אחרי שנה בבזק, המחיר הכספי לחודש לאינטרנט של סיבים אופטיים, יותר יקר מהמחיר הכספי לחודש לאינטרנט של קווי נחושת במהירות גלישה בהורדה של 200 מגה בית ומהירות העלאה של 20 מגה בית, ולחבר הזה, זה משנה המחיר הכספי גם לאחר שנה, כי נראה שגם בחברות האחרות, אחרי שנה, מחיר קבלת אינטרנט סיבים אופטיים, יותר יקר,
ואולי יש גם חברות אינטרנט שנותנת קבלת אינטרנט של סיבים אופטיים, אבל השירות שלהם פחות טוב, אולי כי הספקית אינטרנט שלהם פחות טובה אבל יותר זולה לחברות האינטרנט האלה, במחיר הכספי.
וגם לא כל חברת אינטרנט נותנת אפשרות של שכירות עם אחריות של נתב, שלא כל אדם מעדיף, ויש בני אדם, כנראה לא הרבה, כמו שכנראה יש לא הרבה חולי סכרת, שיש להם בעיה עם קרינה אלחוטית של עוצמת שידור אלחוטי גבוהה, ולא בכל נתב, אפשר לישלוט עם כמה שיותר רמות של שליטה על שידור אלחוטי מהנתב.
...
למה לא לבדוק ספקים אחרים? מרבית הספקים יכולים לתת שירות במחיר יותר זול, חלקם על תשתית שלהם, וחלקם על תשתית של בזק. משמעות של תשתית סיבים אופטיים אינה רק מהירות, אלא הקטנת שיהוי וכמות תקלות נמוכה משמעותית ביחס לנחושת. אין הגיון להתעקש להשאר עם תשתית נחושת, לא בבזק ולא בכבלים.

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 345
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #9 

25/08/2025 15:20  
רמאשכ כתב:
ויש בני אדם, כנראה לא הרבה, כמו שכנראה יש לא הרבה חולי סכרת, שיש להם בעיה עם קרינה אלחוטית של עוצמת שידור אלחוטי גבוהה.
...
אולי תוכל להראות לנו מחקר מדעי שמראה על בעיות של קרינה אלחוטית לחולי סכרת?

רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

25/08/2025 15:44  
dima_vy כתב:
למה לא לבדוק ספקים אחרים? מרבית הספקים יכולים לתת שירות במחיר יותר זול, חלקם על תשתית שלהם, וחלקם על תשתית של בזק. משמעות של תשתית סיבים אופטיים אינה רק מהירות, אלא הקטנת שיהוי וכמות תקלות נמוכה משמעותית ביחס לנחושת. אין הגיון להתעקש להשאר עם תשתית נחושת, לא בבזק ולא בכבלים.
...
כי לא כל מה שמציעות חברות האינטרנט האחרות, זה טוב לכל אדם, כי לכל חברה יש את החוקים שלה, כמו ולא רק, מחיר כספי גם לאינטרנט, וגם לשכירות נתב עם אחריות של אותה חברת אינטרנט, סובלנות וסבלנות, גם בווטצאפ, וגם במה שאני בדקתי בחברות שנותנת חיבור של אינטרנט של סיבים אופטיים, אחרי שנה, המחיר הכספי להמשך קבלת החיבור של אינטרנט של סיבים אופטיים עולה,
לדעתי, בינתים, רק אולי בשנת 2030, מתי שלא יהיה יותר במדינת ישראל קל לקבל אינטרנט קווי נחושת, אז המחיר לקבלת אינטרנט סיבים אופטיים, גם לאחר שנה, יהיה יותר זול.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

25/08/2025 11:50  
TheCoolest כתב:
הסיפור בעצם נשמע כך:
...
לא בכל מקום במדינת ישראל, אפשר לקבל אינטרנט סיבים אופטיים, וזו עובדה שגם במקומות שבהם אפשר לקבל אינטרנט סיבים אופטיים, אז הרבה חברות אינטרנט נותנות בקלות את האפשרות לקבל דרכן אינטרנט של קווי נחושת, אבל לא במהירות של מעל 100 מגה ביט בהורדה.
נערך לאחרונה על ידי רמאשכ ב 26/08/2025 5:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

25/08/2025 14:32  
Jabberwock כתב:
שהחבר ישיג מבצע על אינטרנט סיבים והתקנה חינם. לא חסר כאלה.
...
גם אם האדם מעדיף אינטרנט סיבים אופטיים, עד עכשיו בכל חברה שראיתי, ההתקנה בבית של התשתית הזו, עולה כסף.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1314
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 162 פעמים

שליחה #13 

26/08/2025 5:02  
רמאשכ כתב:
גם אם האדם מעדיף אינטרנט סיבים אופטיים, עד עכשיו בכל חברה שראיתי, ההתקנה בבית של התשתית הזו, עולה כסף.
...
לא תמיד. תברר. למשל בבזק אם אתה לקוח חדש ומתקשר להתעניין, בהתחלה אומרים לך יש עלות התקנה. ואז אתה אומר להם אני אחשוב על זה או משהו כזה. אחר כך חוזרים אליך ואומרים לך נעשה לך ללא עלות התקנה. ככה קרה אצלי, לא מבטיח שאכן כך יעשו לך. אבל שווה לנסות.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2553
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 289 פעמים

שליחה #14 

אני גם לא עובר לסיבים, למרות שישבו לי על הוריד כבר כמה פעמים.
יש לי קו של הוט 500M (טריפל).
כרגע מתאים לי הפייברים בחדרים שנותנים לי פיזור לא רע של אינטרנט בכל החדרים (גם WIFI וגם LAN).
הממיר הראשי יושב אצלי בתוך המזנון ולא נדרש קשר עין בינו לבין השלט.
הדברים הללו, שלא אפשריים עם ציוד של סיבים, גורמים לי להשאר עם קו רגיל ולא סיב.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1456
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 221 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #15 

לא רק שזה לא מהלך ״מלוכלך״, זה מהלך מתבקש ורצוי. האינטרס הציבורי, ובוודאי האינטרס של בזק הוא לסגור את השירות על נחושת.
תמיכה בסוג נוסף של רשת עולה כסף, והטכנולוגיה הזו היא End of life בכל מקרה, ואת עלות התמיכה הזו בסוף כולנו משלמים.

לכן בכל מקום שאפשר לחבר סיבים צריך לא לאפשר כלל חיבור עם נחושת.

דוגמא למהלך דומה: סגירת רשתות 2G ו- 3G הסלולריות, למרות שמספר רב של טלפונים ניידים הופכים ללא שמישים כתוצאה מהמהלך הזה. הסיבות לסגירה של הרשתות האלה הן גם משאבים, ועלויות.

והערה נוספת: הציוד האלחוטי המדובר פולט קרינה ״בלתי מייננת״. קרינה כזו איננה מזיקה לבריאות, ובוודאי לא בהספקים הנמוכים שבשימוש, והדיון על זה לא קשור לחלוטין ל- כן סיבים/לא סיבים.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

גלובל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #16 

הדברים הללו, שלא אפשריים עם ציוד של סיבים, גורמים לי להשאר עם קו רגיל ולא סיב.
...
לא הצלחתי להבין על איזה דברים אתה מכוון , מה לא אפשרי עם ציוד של סיבים ?

500 מגה - בסיב המינמום הוא 1000 מגה
WIFI + LAN בכל הבית ...אותו מצב ללא שינוי
הממיר בתוך המזנון ללא קשר אין - כל סטירמר מקושר לשלט ב BT ואינו דורש קשר עין .

אז מה הדברים שגורמים לך להישאר עם קו רגיל ? ....לא מובן

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #17 

26/08/2025 3:04  
רמאשכ כתב:
כי לא כל מה שמציעות חברות האינטרנט האחרות, זה טוב לכל אדם, כי לכל חברה יש את החוקים שלה, כמו ולא רק, מחיר כספי גם לאינטרנט, וגם לשכירות נתב עם אחריות של אותה חברת אינטרנט, סובלנות וסבלנות, גם בווטצאפ, וגם במה שאני בדקתי בחברות שנותנת חיבור של אינטרנט של סיבים אופטיים, אחרי שנה, המחיר הכספי להמשך קבלת החיבור של אינטרנט של סיבים אופטיים עולה,
לדעתי, בינתים, רק אולי בשנת 2030, מתי שלא יהיה יותר במדינת ישראל קל לקבל אינטרנט קווי נחושת, אז המחיר לקבלת אינטרנט סיבים אופטיים, גם לאחר שנה, יהיה יותר זול.
...
בבקשה, דוגמה של הסכם התקשרות של 019, בו כתוב שהמחיר הסופי הינו קבוע לכל החיים:
https://019mobile.co.il/wp-content/uplo ... 00mbps.pdf
https://019mobile.co.il/wp-content/uplo ... 00mbps.pdf

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”