UCG-Fiber כסוויץ'? התייעצות בקשר לשדרוג רשת ביתית ל-10G

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

רציתי להתייעץ עם המומחים כאן.
אני שוקל לשדרג את הרשת הביתית שלי ל-10G. בעיקר בגלל שאני שוקל לשדרג את מהירות הגלישה למעל 1 גיגה.
תצורת הרשת שלי היא cascaded star topology. הראוטר בארון התקשורת, אליו מתחברים 5 כבלי RJ45, משקע שיש בכל אחד מהחדרים.
(אחד מהם כרגע לא בשימוש, אולי בעתיד ישמש לחיבור AP)
בכל חדר יש סוויץ "טיפש" של 1 גיגה, ואליו מתחברים מחשבים, סטרימרים, טלוויזיות, נקודות גישה וכו'.

הראוטר הוא ER-X-SFP עם ג'יביק של פרטנר (חיבור 1 גיגה ב-DHCP). הוא עושה את העבודה נאמנה כבר 6 שנים.
באחד החדרים יש מחשב ו-NAS שמחוברים ביניהם P2P עם כרטיסי רשת של מלאנוקס (SFP+) וכבל DAC, ולשאר הרשת הם מתחברים בכרטיס הרשת המובנה שלהם לסוויץ' של גיגה. הרעיון הוא לחבר את שני אלה בקצב 10G לכל הרשת.
בחדר אחר יש מחשב שצריך יהיה לקבל חיבור של לפחות 2.5G.

לאחר קצת חפירות בנושא, ממש אהבתי את מה שמציע ה-UCG-Fiber כראוטר. לכן חושב שהוא יהיה בחירה טובה להחליף את ה-ER-X-SFP.
מאחר שיש לי גם את ה-U6-LITE, אני חושב שגם הסוויצ'ים לחדרים יהיו של החברה.
בחדר עם המחשב שדורש 2.5G, אני שוקל לשים USW-Flex-2.5G-5. הוא זול ויעשה את העבודה.
עכשיו, הדילמה שלי היא איזה סוויץ' לקחת עבור החדר עם ה-NAS. לאחר חפירה במבחר שיש להם, האופציות שמתאימות לי - לפחות שני חיבורי SFP+ של 10G וחיבור RJ45 של 10G, ושאר הפורטים עדיף שיהיו 2.5G - ממש יקרות. בעצם היחיד שמתאים הוא ה-USW-Pro-XG-8-PoE.

מצד שני, ה-UCG-Fiber מכיל בדיוק את סידור הפורטים שאני צריך.
ולכן עולה השאלה, אם אני קונה 2 כאלה, האם השני יכול לשמש כסוויץ' בלבד, והאם בכלל ביצועי ה-switching שלו הם טובים מספיק לדרישות שלי?
כמובן שאם יש הצעות נופסות, אשמח מאד לשמוע.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1485
שם מלא: DanielG

שליחה

שאלה מאד מעניינת ומאוד רלוונטית להבנתי.

אנסה לתת זווית לזה באמצעות דוגמא מ-Vendor אחר המוכר לי - Mikrotik. אחת הסיבות היא שהם מפרסמים Block diagram של הארכיטקטורה ובכך ניתן להבין טוב יותר היכן יכולים להיות צווארי הבקבוק וכיצד ניתן לכוונן יותר נכון את הביצועים.

במהלך המעבר לחיבור 5Gbps נתקלתי בדגם מאד מעניין - CCR2004-1G-12S+2XS. שני פורטים של SFP28, שניים עשר פורטים של SFP PLUS, ופורט ניהול אחד, כל זה בעלות של 500 דולר בערך לפני מס. מעולה - חשבתי לעצמי, שתי ציפורים במכה אחת, גם נתב חזק, וגם פורטים מרובים, אז זה ההתקן האידאלי שיהיה גם נתב וגם סוויץ' ובכך נחסוך סוויץ' נפרד. פורט יחיד יהיה ה-WAN, כל השאר יוגדרו כ- Lan Bridge ובפועל יתפקדו כסוויץ'.

אבל זה לא עובד כך... בדיקה של דיאגרמת הארכיטקטורה מראה שאין בעצם Switch chip, המעבד אמנם חזק למדי ומחובר לאשכול הפורטים בשני חיבורים של 25Gbps, אבל עדיין זה לא סוויץ'. המשמעות היא שכל תעבורה בין הפורטים על אותו Bridge עוברת דרך המעבד, וגם מעמיסה אותו. לצורך הבדיקה, אם יוצרים תעבורה מלאה בין שני הפורטים של SFP28 ההתקן נחנק לגמרי, ואין יותר רוחב פס לתעבורה אחרת או לניתוב או לפיירוול.

אם היה סוויץ' צ'יפ אז בין כל זוג פורטים היה את מלוא רוחב הפס ובו זמנית, והעומס על המעבד היה אמור להיות אפס. לסוויץ' "אמיתי של שמונה פורטים אמור להיות רוחב פס מצרפי של 160Gbps, וכאן זה הרבה פחות, שלא לדבר על כך שעומס על המעבד יכול להשפיע על ביצועי הניתוב וה- Firewall. גם ניתוב בין VLAN - Inter-VLAN Routing יכול להיות מאד בעייתי. אז יש קאץ' בדגם הזה.

האם קיימים דגמים הכוללים גם סוויץ' צ'יפ וגם מעבד חזק לניתוב ופירוול? כן, בהחלט, אבל הם עולים פי שלוש :@

וסוויצ'ים "אמיתיים" יש - CSR317 עם 16 פורטים של SFP PLUS ותעבורה של 320Gbps בו זמנית ובלתי תלויה בין כל הפורטים, גם 500 דולר דרך אגב.

ובכל זאת להיות פרקטיים: האם זו מגבלה אמיתית או תיאורטית? הרי אני לא הולך להקים ISP... אז ביושר ניתן לומר שבמעבדה ביתית די נדיר להגיע ל-50Gbps , תעבורה מצרפית ברשת כך שאולי זו מגבלה די תיאורטית. אבל - ניסוי פשוט של העברת קבצים גדולים על הפורטים של SFP28 מדגימה בבירור את זה שההתקן נחנק, שני פורטים שהם על אותו Lan Bridge.

======================================

עד כאן הדוגמא. המסקנה היא שביצועי Switching ו- Routing הם שני דברים שונים בתכלית, ולא כל Bridge מרובה פורטים הוא גם Switch למרות שלכאורה אפשר להשתמש בו כ- Switch, וייתכן שההבדל לא יורגש.

לגבי הדגם הספציפי שעליו שאלת - קשה לדעת משום שאין דיאגרמת מלבנים של הארכיטקטורה (לפחות לא ראיתי) אבל ניתן להניח בסבירות גבוהה שאין שם סוויץ' צ'יפ, ולכן צווארי הבקבוק הם רלוונטיים. מה שצריך לעשות זה להניח מתארי תעבורה ברשת ואז לראות האם המגבלות שהוזכרו כאן תיאורטיות או מעשיות. הלקח מהדוגמא למעלה שלמדתי, הוא שצריך נתב שלצורך העניין יש לו שני פורטים - LAN ו- WAN, כהתקן הקצה, ובנוסף סוויץ' מנוהל אמיתי. פורט ה- LAN יוכל לשמש כ- Trunk להעברת VLAN.

כעת אם התעבורה דרך ה- UCG fiber היא לא משמעותית ייתכן מאד שזה יספק, הנקודה היא שאפשר להחליט שמודעים להבדלים הנ"ל ולא לפני. בדגם הזה יש מעבד חזק של Qualcomm עם Offloading לניתוב ו- PPPOE, וביצועי הניתוב טובים מאד. אפשר לבצע בדיקה של עומסים בין הפורטים (על אותו Bridge) ולבדוק האם זה משפיע על העומס של המעבד, אם כן אז אין סוויץ' צ'יפ וכפי הנראה זה המצב.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2685

שליחה

The UCG-Fiber has an internal switching support of 9.3Gbps

https://nascompares.com/review/unifi-cl ... er-review/

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה

אם המספרים האלו נכונים אז בוודאות אין סוויץ׳ צ׳יפ. אם היה הקיבולת המצרפית היתה צריכה להיות סכום קיצבי הפורטים כפול 2. הרבה יותר.

עריכה: זהו המפרט של ה-SOC

https://www.qualcomm.com/content/dam/qc ... W327-1.pdf

על פי זה הסוויץ׳ הוא אינטגרטיבי עם רוחב פס כולל של 16Gbps, עדיין לא מסתדר עם סידור הפורטים

עריכה 2: בהתייחס לתצורה שפותח השירשור הציג, כפי הנראה UCG FIBER בשילוב עם סוויצ׳ים זולים של 8 פורטים של 2.5 ושני פורטים של SFP PLUS ייתנו מענה מספק. אז כל השאר בגדר תיאוריה…

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה

דוגמא לסוויצ׳ים כאלו

https://a.aliexpress.com/_oFT6Ruf

26 דולר בסייל, מחיר מציאה שמונה פורטים של 2.5 ושני פורטים של SFP PLUS

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

הסתכלתי על הסוויצ'ים האלה, המחיר נורא מפתה, אבל זה לא עונה על הדרישות.
צריך uplink של 10 גיגה לראוטר ושני פורטים SFP בשביל המחשבים.

קצת מוזר שאני לא מצליח למצוא שום כתבה\סרטון באינטרנט שבו מישהו עשה למכשיר הזה teardown.
בכל מקרה, לפי מה שמופיע במפרט של ה-SOC הזה, אם באמת זה הצ'יפ שבו unifi משתמשת, אז יש לו סוויץ' מובנה של 4x2.5GE + 5GE + 10GE
אני מניח הנחה שכל הפורטים של אתרנט שיש במכשיר עובדים איתו. והפורטים של SFP מתחברים, מי יודע איך? יש לצ'יפ גם PCI-E - אז אולי כרטיס רשת?
אם זה המצב באמת, אז כנראה שהוא יכול, לשמש כראוטר למופת ואולי גם כסוויץ' סביר.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה

לא מסתדר עם התצורה של UGC FIBER. לדגם הזה שני פורטים של SFP PLUS ופורט יחיד של 10G RJ45. סוויצ׳ינג מלא של שלושה פורטים כאלו היה צריך להיות 60Gbps, כ-30Gbps ודו כיווני. וזה לא המצב.
זאת בלי לכלול בחישוב את הפורטים של 2.5G

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה

קח סוויץ׳ של שמונה פורטים SFP PLUS לא מנוהל, חבר אותו עם כבל DAC ל-UGC, ואת המחשבים אליו בכבלי DAC אם המרחקים קטנים

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

מה לגבי להחליף את כבל האתרנט בכבל אופטי? כמה בעייתי למשוך דרך תעלה כבל אופטי LC UPC Duplex? אם מפרקים את הקליפ שתופס את שני הקצוות ביחד?

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2685

שליחה

25/08/2025 0:34  
TheCoolest כתב:
הסתכלתי על הסוויצ'ים האלה, המחיר נורא מפתה, אבל זה לא עונה על הדרישות.
צריך uplink של 10 גיגה לראוטר ושני פורטים SFP בשביל המחשבים.

קצת מוזר שאני לא מצליח למצוא שום כתבה\סרטון באינטרנט שבו מישהו עשה למכשיר הזה teardown.
בכל מקרה, לפי מה שמופיע במפרט של ה-SOC הזה, אם באמת זה הצ'יפ שבו unifi משתמשת, אז יש לו סוויץ' מובנה של 4x2.5GE + 5GE + 10GE
אני מניח הנחה שכל הפורטים של אתרנט שיש במכשיר עובדים איתו. והפורטים של SFP מתחברים, מי יודע איך? יש לצ'יפ גם PCI-E - אז אולי כרטיס רשת?
אם זה המצב באמת, אז כנראה שהוא יכול, לשמש כראוטר למופת ואולי גם כסוויץ' סביר.
...
הם משתמשים בIPQ9574
זה הBLOCK DIAGRAM
https://marc.info/?l=linux-netdev&m=172790136414114

yeuda
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648

שליחה

האם מצאת מאיפה כדאי לקנות את ה UCG-Fiber ?

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה

25/08/2025 6:48  
yeuda כתב:
האם מצאת מאיפה כדאי לקנות את ה UCG-Fiber ?
...
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3377525+

yeuda
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648

שליחה

...
מעולה. שכחתי את האתר הזה - הייתי צריך לבדוק שם מראש
תודה רבה

דרך אגב אני רואה שיש יבואן רשמי חדש - טלראן
מעניין איך יהיו המחירים דרכם

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה

25/08/2025 1:46  
TheCoolest כתב:
מה לגבי להחליף את כבל האתרנט בכבל אופטי? כמה בעייתי למשוך דרך תעלה כבל אופטי LC UPC Duplex? אם מפרקים את הקליפ שתופס את שני הקצוות ביחד?
...
כבל LC-DUPLEX יהיה קשה להעביר בקיר, לעומת זאת LC-SIMPLEX לא תהיה בעיה בדרך כלל.
במקרה זה יש להשתמש בטרנסיברים דו כיווניים - BIDI המעבירים תקשורת דו כיוונית על סיב יחיד באמצעות אורכי גל שונים. מגיעים כסט של שני מודולים.
מומלץ להשתמש בסיב משוריין שבו הסיב נמצא בשרוול מתכת, וסיב כזה הרבה יותר עמיד למשיכה

ראה גם כאן:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3366691+

https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3366642+

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

טרנסיברים BIDI יקרים משמעותית מדופלקס רגילים.
ואם כבר על סיבים משוריינים אנחנו מדברים, מה הקוטר שלהם? סיבים רגילים ממש דקיקים, אז אפשר להעביר כמה דרך התעלה, אבל כמה עובי מוסיפה השכבה הנוספת?

ובחזרה לנושא המקורי. מסתבר ש-qualcom מוכרת ראוטר דוגמה מבוסס על ה-SOC הזה שנקרא AL02.
יש לו 4 פורטים 1 גיגה, 2 10GBE ו-1 SFP+.
לאחר הלוך וחזור עם Grok הגענו למסקנה שכנראה הסוויץ' המובנה יעשה את העבודה, כל עוד הפאקטים לא מיועדים לראוטר.
ביקשתי ממנו להעריך את ביצועי הסוויצ'ינג של מכשיר בתצורה של ה-UCG-FIBER וזה מה שהוא ענה:
image.png
אם מישהו מעוניין, הנה התכתובת המלאה
https://grok.com/share/c2hhcmQtMg%3D%3D ... ad9f441dfe
בקיצור, למרות שזה היה סוג של ברור גם קודם, עכשיו אפשר להבין בוודאות שהמכשיר הזה לא יעשה את העבודה שאני צריך כסוויץ'.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה

טרנסיברים BIDI יקרים משמעותית מדופלקס רגילים.
ואם כבר על סיבים משוריינים אנחנו מדברים, מה הקוטר שלהם? סיבים רגילים ממש דקיקים, אז אפשר להעביר כמה דרך התעלה, אבל כמה עובי מוסיפה השכבה הנוספת?
...
?? אכן זוג טרנסיברים BIDI יקרים משמעותית מדופלקס רגילים, יותר מפי 2 למען הדיוק. אבל מדובר על עלות של 20-25 דולר לעומת 10 דולר כך שאבסולוטית העלות הנוספת היא די זניחה.

ישנם סיבים משוריינים בקוטר 3mm, עובי הסיב והשרוול איננו פקטור בקושי ההשחלה, הקוטר (למעט הקונקטור) משמעותית יותר קטן מכבל CAT או קואקס. חשוב להשתמש בסיב משוריין כי סיב רגיל יינזק במשיכה קרוב לוודאי.

אוכל לשלוח לינקים לרכישה אם רלוונטי.

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

אשמח ללינקים. חשבתי על משהו כזה:
3 כבלים מהחדר עם ה-NAS.
1-2 כבלים מהחדר עם המחשב שדורש 2.5 גיגה.
אל הארון תקשורת. ומשם את כל הכבלים למשוך לנקודה אחרת (זו שכרגע לא בשימוש) ששם ימוקם הסוויץ' SFP+ עם 8 פורטים.
זה אומר שידרש עוד כבל חוזר כדי להגיע מהסוויץ' לראוטר.
האם ריאלי יהיה להעביר 5-6 כבלי סיב על תעלה אחת שהיום עובר בה כבל CAT6 קשיח?

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה

סקיצה של הרשת יכולה להיות יותר ברורה מאשר תיאור טקסטואלי.

לגבי התעלה, לאחר שמשחילים את הקונקטור בתעלה במלואו - הסיב גורע רק 3mm מהקוטר האפקטיבי של התעלה שזה מעט מאוד, ולכן ניתן להשחיל עוד סיב או שניים לפחות. חמישה - שישה - אינני יודע.

אשלח לינקים.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה

זוג טרנסיברים BIDI LC-SIMPLEX:

https://a.aliexpress.com/_oCIJGyP

עלות: 17 דולר לזוג, יש סייל עכשיו. עובד היטב,.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה

סיב משורין:

https://a.aliexpress.com/_ooDWEbH

ראה לבחור סוג קונקטור נכון ואורך מתאים

במידה וצריך סיב עם לולאות משיכה יש גם מקור בארץ. החיסרון היחידי הוא שהחיבור הוא LC-APC, והטרנסיברים תואמים ל-LC-UPC, צריך מתאמים מ-APC ל-UPC. לא מצאתי סיב משורין עם לולאות משיכה ו-UPC.

https://www.daganm.co.il/%D7%9E%D7%92%D ... 7%98%D7%A8

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”