התרשמות על אינטרנט סלקום סיבים בתשתית IBC

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1301
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #1 

חיברו אותי היום לסלקום סיבים על גבי תשתית IBC. המתקין הביא מתאם סיב מטעמם, דגם G-010G-Q.
הופתעתי לגלות שהחיבור הוא חייגן PPPoE.
מקבל במקסימום 914 מגה הורדה ב-Speed Test וגם בבדיקת מהירות באתר סלקום. הבדיקה עצמה מול שרת סלקום בראש העין.
בבדיקה באתר של בזק שמפנה לבדיקה מול שרת בזק בתל אביב מקבל אפילו פחות מזה, 883 מגה הורדה.
בהוט סיבים הייתי מקבל 1027 מגה.
במהירות לחו"ל יש שינוי לרעה:

סלקום:
הוט:
לא התלהבתי בכלל. :?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3396
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 327 פעמים

שליחה #2 

תתחדש. הכל בסדר, אל תתקטנן.. נסה עם אפליקציה, ולא דפדפן מול netfiber
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

whatevernevermind
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 125
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #3 

20/08/2025 16:20  
Jabberwock כתב:
חיברו אותי היום לסלקום סיבים על גבי תשתית IBC. המתקין הביא מתאם סיב מטעמם, דגם G-010G-Q.
הופתעתי לגלות שהחיבור הוא חייגן PPPoE.
מקבל במקסימום 914 מגה הורדה ב-Speed Test וגם בבדיקת מהירות באתר סלקום. הבדיקה עצמה מול שרת סלקום בראש העין.
בבדיקה באתר של בזק שמפנה לבדיקה מול שרת בזק בתל אביב מקבל אפילו פחות מזה, 883 מגה הורדה.
בהוט סיבים הייתי מקבל 1027 מגה.
במהירות לחו"ל יש שינוי לרעה:

סלקום:
image.png

הוט:
image.png

לא התלהבתי בכלל. :?
...

בגלל התקורות שמוסיף PPPOE והעובדה שהדגם שהביאו לך של ממיר סיב הוא בעל פורט של 1000 בלבד (דגם G-010G-T הוא זה בעל פורט 2500), מהירות 914 זה בערך המקסימום שתוכל לקבל. אם תעבור לממיר סיב תומך 2.5 והלינק של הנתב שלך מול מתאם הסיב יהיה 2.5, תקבל יותר (950).

לגבי חו"ל, אין סיבה שיהיה הבדל בין סלקום דרך IBC לבין סלקום דרך בזק. ההבדל מול חו"ל בין היתר יכול לנבוע מכך שהניתובים של סלקום לעולם שונים מאלה של הוט אז ההשוואה פחות רלוונטית מול אתר ספציפי אחד.

שים לב שהPPPOE הוא כבד, יש כאן הרבה דיונים בפורום על ראוטרים כאלה ואחרים שסוחבים אותו טוב יותר או פחות. הוא מצד שני יותר נוח לספקית מכל מיני בחינות ולכן זה הפרוטוקול המועדף ע"י רוב הספקיות, בחלק מהתשתיות גם אין כל כך ברירות אחרות.

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

20/08/2025 18:00  
rafi_d כתב:
...
יש כאן מוסר השכל: הייתי צריך להתעקש עם המתקין שיחבר אותי עם הממיר האופטי הפרטי הקיים שלי, ה-GF25C. אך משום מה חשבתי שכדאי שיחבר אותי עם המתאם הסיב שלהם כדי שימחק את הרשומות ב-IBC ולא יהיה קונפליקט. בפועל אין קונפליקט גם ככה כי הוא חיבר אותי עם חייגן...
אגב, נטפייבר? לא שמעתי על זה, על מה מדובר? מה הבעיה עם הבדיקה Speed Test הרגילה?
20/08/2025 19:58  
whatevernevermind כתב:
אם תעבור לממיר סיב תומך 2.5 והלינק של הנתב שלך מול מתאם הסיב יהיה 2.5, תקבל יותר (950).
...
כלומר זהה למה שהייתי מקבל על תשתית בזק עם הממיר הפרטי בעבר, שזה 945 מגה.

בינתיים עוד לא התנתקתי מהוט, צריכים לחזור אליי מקשרי לקוחות. אם אני מחבר את הממיר הפרטי ומחליף את החיבור ל-DHCP בראוטר, האינטרנט של הוט חוזר.
לא אהבתי את הבדלי התעבורה לחו"ל. זכור לי שעוד מישהו התלונן על כך כאן בפורום וציין שסלקום בדירוג האחרון בהיבט הזה. אבל מודה שלא ביצעתי הרבה בדיקות. אני צריך לוודא את הממצאים.
ככל הנראה אמשוך עוד קצת זמן עם ההתנתקות מהוט כדי לוודא שאכן הכול תקין.
חבל שאי אפשר להתנייד בין החברות ללא צורך הגעת טכנאי. השוק הזה צריך להיות פתוח לתחרות ללא פשרות.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #5 

NetFiber.1 הינו שרת בגבעת שמואל, שלפעמים נגלל יותר למטה ברשימה של speedtest .. מנסיוני נותן תוצאות די אופטימליות.
2. לא הבנתי, למה צריך לדעתך להיות "קונפליקט" ב חיבור בDHCP ובחייגן לא יהיה?
3. להוט יש באתר ביצוע עצמי של הקפאה לעד חצי שנה, וביטולה. אם אתה לא בטוח, תוכל להשתמש בה לתקופת ניסוי ללא בזבוז זמן על טלפונים.

תוכל לראות כאן https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=399066
שאני עם תוכנית מעבר דומה וציוד דומה. ..

לדעתך, יתאפשר שימוש באותו מתאם (GF) על סיב IBC ללא ניתוק מהוט בגלל השימוש בחייגן ולא DHCP? אני בספק.

אגב, תזכיר לי, מה הסיבה להחלפת ספק אצלך? הוט זולים יותר, לא? 39.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 153 פעמים

שליחה #6 

20/08/2025 22:51  
Jabberwock כתב:
יש כאן מוסר השכל: הייתי צריך להתעקש עם המתקין שיחבר אותי עם הממיר האופטי הפרטי הקיים שלי, ה-GF25C.
...
לא הפסדת כלום מזה שלא ניסית להתעקש כי אין שום סיכוי שהוא היה מסכים. כמו שאפשר לראות ברשימה שלהם
https://contentepi.cellcom.co.il/global ... --15.9.pdf
אצל סלקום ה-GF25C לא מאושר לשימוש על תשתית IBC.

בפועל אין קונפליקט גם ככה כי הוא חיבר אותי עם חייגן…
...
אין קשר לחייגן. על תשתית IBC הדברים עובדים באופן שונה מהאופן שבו הם עובדים על תשתית בזק. בכל זמן נתון, מכשיר ONT יכול לחבר אותך לכל היותר לחברה אחת בהתאם לשיוך של המספר הסידורי שלו (זה מתבצע דרך VLAN שתלוי בחברה, 601 להוט, 700 לסלקום). שרתי ה-PPPoE שדרכם אתה מתחבר לסלקום הם שרתים של סלקום, לא של IBC.

כלומר זהה למה שהייתי מקבל על תשתית בזק עם הממיר הפרטי בעבר, שזה 945 מגה.
...
לא. כפי שכבר נדון פה לאחרונה בשרשור אחר, בתשתית IBC אין את המגבלה של סביב 950 לחיבור "1000” כפי שיש בתשתית בזק. יש לי חיבור סלקום 1000/250 על תשתית IBC עם אותו מתאם Nokia G-010G-Q כמו שהתקינו לך. אם אני מחבר במקומו ציוד שתומך ב-2.5G, כמו מה שמחבר אותך להוט, אני מקבל מהירות הורדה סביב 1020. מצ"ב תמונה של מדידת מהירות כזו.

חבל שאי אפשר להתנייד בין החברות ללא צורך הגעת טכנאי.
...
על תשתית בזק אפשר. על תשתית IBC כנראה שלא. לכל ספק ולכל תשתית יש יתרונות ויש חסרונות.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #7 

21/08/2025 7:17  
itfan כתב:
לא הפסדת כלום מזה שלא ניסית להתעקש כי אין שום סיכוי שהוא היה מסכים. כמו שאפשר לראות ברשימה שלהם
https://contentepi.cellcom.co.il/global ... --15.9.pdf
אצל סלקום ה-GF25C לא מאושר לשימוש על תשתית IBC.
...
לדעתי, יש מצב שזו אולי טעות ברשימה שלהם... :)

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

21/08/2025 7:37  
rafi_d כתב:
...
מה זה אומר טעות? זו הרשימה. לא השתנתה כמעט שנה. השיקולים והרצונות של מי שכתב את הרשימה הזו לא רלוונטיים פה. מה שלא תואם את הרשימה הם לא מחברים.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #9 

21/08/2025 7:50  
itfan כתב:
מה זה אומר טעות? זו הרשימה. לא השתנתה כמעט שנה. השיקולים והרצונות של מי שכתב את הרשימה הזו לא רלוונטיים פה. מה שלא תואם את הרשימה הם לא מחברים.
...
זו דעתי. ואני מתכוון לנצל את הטעות הזאת לטובתי (ראה שרשור שקישרתי), לנסות לדרוש מהם חיבור על תשתית בזק עם הממיר הזה, למרות שיש סיב ibc...

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

21/08/2025 6:55  
rafi_d כתב:
NetFiber הינו שרת בגבעת שמואל, שלפעמים נגלל יותר למטה ברשימה של speedtest .. מנסיוני נותן תוצאות די אופטימליות.
...
להלן תוצאות הבדיקה מול שרת NetFiber בגבעת שמואל:
ואם תשאל, כמובן שאני בודק קווית.
21/08/2025 6:55  
rafi_d כתב:
אגב, תזכיר לי, מה הסיבה להחלפת ספק אצלך? הוט זולים יותר, לא? 39.
...
CGNAT.
21/08/2025 7:17  
itfan כתב:
אם אני מחבר במקומו ציוד שתומך ב-2.5G, כמו מה שמחבר אותך להוט, אני מקבל מהירות הורדה סביב 1020.
...
גם בחיבור חייגן?
21/08/2025 7:37  
rafi_d כתב:
...
במוקד הטכני שלהם טוענים שאפשר לחבר אבל בתוספת תשלום והזמנת טכנאי. אולי מתכוונים לחבר לתשתית של בזק?

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אני לא יודע אם הנוקיה הזה זה *** של מתאם או שיש פה בעיה של Traffic Shaping😅

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #12 

20/08/2025 18:00  
rafi_d כתב:
...
>ואם תשאל, כמובן שאני בודק קווית.
לא, השאלה היא, למה זה לא עם האפליקציה, לפי 'ההוראות'?... :)

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

21/08/2025 11:30  
rafi_d כתב:
לא, השאלה היא, למה זה לא עם האפליקציה, לפי 'ההוראות'?... :)
...
הידד! עוד יותר איטי: כמה זה כיף :)

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

21/08/2025 10:48  
Jabberwock כתב:
גם בחיבור חייגן?
...
כמובן. אין בסלקום אופציה של חיבור ללא חייגן. אגב, אם לנתב אין בעייה של ביצועי PPPoE, התקורה של החייגן היא בערך חצי אחוז (שמונה ביטים על כל 1500). בגלל זה אני מקבל 1022 ולא יותר קרוב ל-1030.

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

21/08/2025 12:21  
itfan כתב:
אם לנתב אין בעייה של ביצועי PPPoE, התקורה של החייגן היא בערך חצי אחוז (שמונה ביטים על כל 1500). בגלל זה אני מקבל 1022 ולא יותר קרוב ל-1030.
...
מעניין. לדעתי יש פה בעיה של Traffic Shaping. אני לא מתכוון להישאר עם החברה הזאת אם זה המצב.

סלקום:
הוט:
זה לא הגיוני בעליל.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

21/08/2025 11:37  
Jabberwock כתב:
הידד! עוד יותר איטי:
...
אין שום תועלת בלמצוא שרתי Speedtest שעובדים לך רע. מה שמודד בקירוב טוב את מהירות החיבור האמיתית זה השרתים שעובדים לך טוב.

צריך להבין: המדידות האלה של Ookla מנסות לעשות משהו שהוא לא טריביאלי (וגם לא באמת אפשרי) והוא להסיק ממדידה באורך של 10 שניות מה תהיה מהירות החיבור לאורך זמן ב-steady state. לכן הן רגישות לכל מיני פרמטרים שמשתנים מציוד רשת אחד לשני (כמו הגודל של באפרים) ושרתים שונים עובדים עם פרמטרים קצת שונים. השרתים של Cellcom הם אלה שעובדים לי הכי טוב בחיבור של סלקום דרך ה- Nokia G-010G-Q (וכנראה זה לא במקרה), אבל הם עובדים לי די רע בחיבור של בזק דרך ציוד אחר ששם השרת של NetFiber עובד הרבה יותר טוב (אבל כמו שאתה רואה, הוא לא עובד טוב בחיבור של סלקום). ככה זה.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1448
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #17 

אין שום תועלת בלמצוא שרתי Speedtest שעובדים לך רע. מה שמודד בקירוב טוב את מהירות החיבור האמיתית זה השרתים שעובדים לך טוב.
...
אכן הבדיקה לא תמיד אינדיקטיבית, יכול להגיע לאבסורד.דוגמא:

חיבור בזק, 5Gbps, בדיקה מול שרת Unlimited, השני ברשימה, תוצאה עקבית:
נערך לאחרונה על ידי DanielGR ב 21/08/2025 14:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 894
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #18 

20/08/2025 19:58  
whatevernevermind כתב:
בגלל התקורות שמוסיף PPPOE והעובדה שהדגם שהביאו לך של ממיר סיב הוא בעל פורט של 1000 בלבד (דגם G-010G-T הוא זה בעל פורט 2500), מהירות 914 זה בערך המקסימום שתוכל לקבל. אם תעבור לממיר סיב תומך 2.5 והלינק של הנתב שלך מול מתאם הסיב יהיה 2.5, תקבל יותר (950).

לגבי חו"ל, אין סיבה שיהיה הבדל בין סלקום דרך IBC לבין סלקום דרך בזק. ההבדל מול חו"ל בין היתר יכול לנבוע מכך שהניתובים של סלקום לעולם שונים מאלה של הוט אז ההשוואה פחות רלוונטית מול אתר ספציפי אחד.

שים לב שהPPPOE הוא כבד, יש כאן הרבה דיונים בפורום על ראוטרים כאלה ואחרים שסוחבים אותו טוב יותר או פחות. הוא מצד שני יותר נוח לספקית מכל מיני בחינות ולכן זה הפרוטוקול המועדף ע"י רוב הספקיות, בחלק מהתשתיות גם אין כל כך ברירות אחרות.
...
הצלחתי לקבל 940 עם נייד חלש עם אותו מתאם בהוט. G-010G-T לא מאושר בIBC

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

קשרי לקוחות חזרו אליי, הרבה יותר אנושיים שם.
ניסה לעזור לי ובא לקראתי מה שנקרא.
בסוף סוכם חודשיים חינם ואחר כך 79 ₪ קבוע. מתקין יבוא עם מודם שלהם הוטבוקס 7.
בינתיים לא מתנתק מסלקום, הרי אין לדעת מה יהיה...
איך ההוטבוקס 7 שלהם, מישהו יודע?
והאם הממשק פתוח, אני צריך להגדיר כמה דברים.

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #20 

21/08/2025 12:36  
Jabberwock כתב:
מעניין. לדעתי יש פה בעיה של Traffic Shaping. אני לא מתכוון להישאר עם החברה הזאת אם זה המצב.

סלקום:
image.png

הוט:
image.png

זה לא הגיוני בעליל.
...
פספסתי משהו? נראה לי שאתה מפספס משהו סופר בסיסי - המתאם סיב של סלקום עם פורט 1 גיגה ולכן בכל מקרה לא תעבור 940 מגה.

אבא שלי מחובר ל-יס שזה כנראה בזק והתשתית היא בזק, מתאם סיב zte שהוא עם פורט 1 גיגה, יש pppoe והכי גבוה שראיתי בבדיקת מהירות זה 925 מגה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”