|OFF|התיעצות לגבי התקנת WIN11 במחשב ישן
קצת אוף-טופיק, אבל בכ"ז:
שלשום הלך לעולמו ה nVME PCI BOOT-SSD במחשב שולחני וותיק וטוב (בן כ 8 , XEON E5) שמריץ WIN10 ENTERPRISE עם התקנת OFFICE. בניתי BOOT-SSD חדש בעזרת מחשב שני, עם גרסת WIN 10 "TOGO לאיתחול לבדיקת הSSD, הדפוק, והמצב כנראה אבוד (מסומן כלא מאותחל עם גודל 0), נסיונות איתחול נכשלים.
אני שוקל אם לנצל את הארוע, ולהתקין כבר WINDOWS 11, תוך עקיפת הגבלות הציוד של M$ עם סיכון שהחומרה הישנה לא תתמך טוב. לצורך זה בניתי גם סטיק USB עם WIN 11 togo , שנראה במבט ראשון שגם הוא עובד תקין. השאלות הן:
1. האם יש סיכון בהפעלת 11 WIN בחומרה בת 8. לך תדע מה יצוץ, ואולי עדיף להשאר ב WIN10 למרות שבאוקטובר M$ מפסיקה עדכונים לו?
2. בשני במקרים - האם יש חסרון בלהשאיר את הגרסת "TO GO " או כדאי להתקין מסודר מחדש עם ? למישהו יש נסיון עם הגרסה הזאת לאורך זמן ?
תודה!
שלשום הלך לעולמו ה nVME PCI BOOT-SSD במחשב שולחני וותיק וטוב (בן כ 8 , XEON E5) שמריץ WIN10 ENTERPRISE עם התקנת OFFICE. בניתי BOOT-SSD חדש בעזרת מחשב שני, עם גרסת WIN 10 "TOGO לאיתחול לבדיקת הSSD, הדפוק, והמצב כנראה אבוד (מסומן כלא מאותחל עם גודל 0), נסיונות איתחול נכשלים.
אני שוקל אם לנצל את הארוע, ולהתקין כבר WINDOWS 11, תוך עקיפת הגבלות הציוד של M$ עם סיכון שהחומרה הישנה לא תתמך טוב. לצורך זה בניתי גם סטיק USB עם WIN 11 togo , שנראה במבט ראשון שגם הוא עובד תקין. השאלות הן:
1. האם יש סיכון בהפעלת 11 WIN בחומרה בת 8. לך תדע מה יצוץ, ואולי עדיף להשאר ב WIN10 למרות שבאוקטובר M$ מפסיקה עדכונים לו?
2. בשני במקרים - האם יש חסרון בלהשאיר את הגרסת "TO GO " או כדאי להתקין מסודר מחדש עם ? למישהו יש נסיון עם הגרסה הזאת לאורך זמן ?
תודה!
תמורת 30$ לפי מה שהבנתי https://learn.microsoft.com/en-us/windo ... ty-updates
מכיר את השימוש בגרסאות "TO GO" ? בבוא הזמן לצערי נצטרך ממילא להתכופף, כמו שהיה ב XP ו WIN 7 ...
מכיר את השימוש בגרסאות "TO GO" ? בבוא הזמן לצערי נצטרך ממילא להתכופף, כמו שהיה ב XP ו WIN 7 ...
https://support.microsoft.com/en-us/win ... 53d2e4bf42
$30 זו אפשרות, אבל יש גם חינם
You can enroll in ESU by one of the following three ways:
At no additional cost if you are syncing your PC Settings
Redeem 1,000 Microsoft Rewards points
One-time purchase of $30 USD or local currency equivalent plus applicable tax
מה הסיבה שתרצה להריץ TO GO מסטיק USB על מחשב סטטי שיכול להריץ התקנה רגילה?
מבחינתי "להתכופף" יהיה לעבור ללינוקס ולהריץ VM של חלונות אם חייבים משהו שאין בלינוקס.
$30 זו אפשרות, אבל יש גם חינם
You can enroll in ESU by one of the following three ways:
At no additional cost if you are syncing your PC Settings
Redeem 1,000 Microsoft Rewards points
One-time purchase of $30 USD or local currency equivalent plus applicable tax
מה הסיבה שתרצה להריץ TO GO מסטיק USB על מחשב סטטי שיכול להריץ התקנה רגילה?
מבחינתי "להתכופף" יהיה לעבור ללינוקס ולהריץ VM של חלונות אם חייבים משהו שאין בלינוקס.
הסיבה - עצלנות...פשוט התחלתי כך כי היה הכי קל לבדיקה מהירה של הSSD הדפוק, בתקווה להציל אותו... אז כבר יש לי התקנה כזו על SSD שהפך כעת משימוש במתאם USB עבורו ל SATA המהיר שלו ישירות ...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אני מריץ וינדוס 11 על i3-5005U, זה עובד בסדר, רק יותר איטי מ-10.
התרגלת לממשק החדש בקלות, או עשית הסבות לממשק הקודם (של 10) של ה TASKBAR והSTART?...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לדעתי האישית הדבר היחיד שטוב בוינדוס 11 הוא שאקספלורר עכשיו תומך בטאבים, חוץ מזה אני שונא את המערכת הזאת.
מדובר במחשב של אמא שלי. במחשב הראשי שלי עברתי ללינוקס.
לצערי בקרוב אצטרך לעבור ל-11 גם במחשב של העבודה. אבל באופן כללי השינוי בממשק לא כזה נוראי, הוא פשוט יותר גרוע ופחות גמיש.
מדובר במחשב של אמא שלי. במחשב הראשי שלי עברתי ללינוקס.
לצערי בקרוב אצטרך לעבור ל-11 גם במחשב של העבודה. אבל באופן כללי השינוי בממשק לא כזה נוראי, הוא פשוט יותר גרוע ופחות גמיש.
כנראה שאין ברירה, מוקדם או מאוחר כולנו נעבור... אגב, מצאתי את זה, שרציתי לנסות:
יש לך מושג עד כמה אפשר להשתמש ב גרסת TO-GO בשוטף? פשוט אפשר ליצר אותה על התקן USB בקלות, ןאפילו על מלשב אחר את הגרסה הרגילה - לא ניתן להתקין על התקן USB...
יש לך מושג עד כמה אפשר להשתמש ב גרסת TO-GO בשוטף? פשוט אפשר ליצר אותה על התקן USB בקלות, ןאפילו על מלשב אחר את הגרסה הרגילה - לא ניתן להתקין על התקן USB...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46322
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
עם כמות הזמן שהשקעת בשרשור הזה, היית כבר מתקין Windows 11 
אני גם העדפתי למשוך כמה שיותר עם Windows 10 בבית, אבל אחרי ששודרגו לנו המחשבים בעבודה, הבנתי שהשד לא כל כך נורא ושדרגתי גם בבית.

אני גם העדפתי למשוך כמה שיותר עם Windows 10 בבית, אבל אחרי ששודרגו לנו המחשבים בעבודה, הבנתי שהשד לא כל כך נורא ושדרגתי גם בבית.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
הבעיה עם TO GO היא שאי אפשר לעדכן את המערכת לגרסה חדשה יותר, רק עדכונים רגילים.16/08/2025 17:20rafi_d כתב: כנראה שאין ברירה, מוקדם או מאוחר כולנו לעבור... אגב, מצאתי את זה, שרציתי לנסות:
יש לך מושג עד כמה אפשר להשתמש ב גרסת TO-GO בשוטף? פשוט אפשר ליצר אותה על התקן USB בקלות, ןאפילו על מלשב אחר את הגרסה הרגילה - לא ניתן להתקין על התקן USB......
מעבר לזה לא חושב שיש לזה איזו שהיא בעיה אחרת. למרות שלא יצא לי להשתמש ב-TO GO על בסיס קבוע, רק כשבוע רצוף.
אני לא אוהב להתעסק בתוכנות צד שלישי עבור ה-SHELL.
אחד הדברים ששניתי, ואת זה אפשר לעשות ברג'יסטרי, זה להעיף את התפריט הכפול המטומם הזה בלחיצה ימנית.
וכמובן שהזזתי את הכפתורים לצד שמאל של המסך.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
יש פיתרון ל-Windows 10, עם גרסאות LTSC:
יש גרסאות שייתמכו עד 2032. ברשת יש הנחיות מפורטות איך להתקין את הגרסאות האלו, מעדיף לא לשלוח לינקים ספציפיים
עריכה: ככלל, נכון גם ל-Windows 10 וגם ל-11, גרסאות LTSC, ו-IOT LTSC עדיפות על הגרסאות הרגילות משום שפחות ״זובלות״ מותקנות ורצות ברקע, הן יותר רזות, ודורשות פחות משאבים, מה שהופך אותן למתאימות במיוחד לחומרה פחות חזקה. גרסאות אלה מקבלות עידכוני אבטחה אבל לא Feature updates.,
יש גרסאות שייתמכו עד 2032. ברשת יש הנחיות מפורטות איך להתקין את הגרסאות האלו, מעדיף לא לשלוח לינקים ספציפיים
עריכה: ככלל, נכון גם ל-Windows 10 וגם ל-11, גרסאות LTSC, ו-IOT LTSC עדיפות על הגרסאות הרגילות משום שפחות ״זובלות״ מותקנות ורצות ברקע, הן יותר רזות, ודורשות פחות משאבים, מה שהופך אותן למתאימות במיוחד לחומרה פחות חזקה. גרסאות אלה מקבלות עידכוני אבטחה אבל לא Feature updates.,
נערך לאחרונה על ידי DanielGR ב 16/08/2025 19:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
אם זה כ"כ טוב, למה אירגונים קופצים ל W11 לפי העדויות למעלה?
- DanielGR
- גורו רשתות

גרסאות LTSC אינן זמינות בערוצי Retail, ולא עבור OEM גדולים כמו דל לנובו וכו׳ להתקנה על מחשבים שהן מוכרות.
גרסאות אלה כן זמינות עבור אירגונים עם חוזים מול מיקרוסופט, והמעדיפים יציבות, תמיכה, וזמן ארוך בין שידרוג גרסאות. למען היציבות הם מעדיפים עידכוני אבטחה בלבד.
אירגונים לא קופצים לחלונות 11, במקרה הטוב דוחפים אותם כי זה האינטרס של מיקרוסופט, לא האינטרס שלהם, ומיקרוסופט מרוויחה מהמעבר הזה. לאירגונים זה כאב ראש, עלויות נגררות, ובמקרים רבים מאד, אפס תועלת.
גרסאות אלה כן זמינות עבור אירגונים עם חוזים מול מיקרוסופט, והמעדיפים יציבות, תמיכה, וזמן ארוך בין שידרוג גרסאות. למען היציבות הם מעדיפים עידכוני אבטחה בלבד.
אירגונים לא קופצים לחלונות 11, במקרה הטוב דוחפים אותם כי זה האינטרס של מיקרוסופט, לא האינטרס שלהם, ומיקרוסופט מרוויחה מהמעבר הזה. לאירגונים זה כאב ראש, עלויות נגררות, ובמקרים רבים מאד, אפס תועלת.
אתה יכול להתקין ווינדוס 11 על חומרה ישנה בתהליך התקנה צריך לפתוח regedit להוסיף כמה שורות
ואז יתן להמשיך את ההתקנה רגיל,
לגבי ווינדוס 11 אכן יש מלא bloatware יש כלים להסרת כל הזבל שמייקרוסופט דוחפת
ואז אתה מקבל ווינדוס 11 נקי.
ואז יתן להמשיך את ההתקנה רגיל,
לגבי ווינדוס 11 אכן יש מלא bloatware יש כלים להסרת כל הזבל שמייקרוסופט דוחפת
ואז אתה מקבל ווינדוס 11 נקי.
תודה. התקנתי dual boot של 11 ו 10 . עובד תקין.Rufus כבר מכין אוטומטית את כל השינויים הנדרשים למעקף מגבלות החומרה. ס"ה הכל עובד תקין. (למרות שwindows update מציע הרבה דרייברים ישנים אופציונאלי - לבינתיים ויתרתי).
אם יש טיפים /כלים מומלצים להורדת ה bloat - אשמח לשמוע .
אם יש טיפים /כלים מומלצים להורדת ה bloat - אשמח לשמוע .
- elad919
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 216
- שם מלא: אלעד אלעד
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
אני התקנתי WIN11 עם הסקריפט של Chris Titus
אתה בעצם מוריד קובץ התקנה מאתר מיקרוסופט, של חלונות11, רגיל לגמרי
ויוצר עם הסקריפט שלו ISO חדש שבו אתה בוחר למשל להסיר מראש את קורטנה , ONE DRIVE
וכל הדברים הכבדים וכל השטויות וה-BLOATWARE שמיקרוסופט מכניסים למערכת.
אתה מקבל מערכת רזה ונקייה, ואפילו יכול לבחור שהמערכת תעשה עדכונים רק לטלאי אבטחה חשובים ולא לעדכונים אחרים.
בקיצור, זה יוצר גירסה רזה וקלילה, שיכולה בהחלט לעבוד טוב יותר במחשבים ישנים
אתה מקבל מערכת רזה ונקייה, ואפילו יכול לבחור שהמערכת תעשה עדכונים רק לטלאי אבטחה חשובים ולא לעדכונים אחרים.
בקיצור, זה יוצר גירסה רזה וקלילה, שיכולה בהחלט לעבוד טוב יותר במחשבים ישנים
נשמע מעניין, תודה. השאלה אם יש משהו דומה לאחר התקנה, או שמתחייבת התקנה מחדש?
- DanielGR
- גורו רשתות

בנוסף, למי שמעוניין בתפריט התחל בסגנונות שונים, XP, Windows 7, וכו׳ יש את ה-Utility הבא, קוד פתוח:
https://github.com/Open-Shell/Open-Shell-Menu
עובד מאד יפה
https://github.com/Open-Shell/Open-Shell-Menu
עובד מאד יפה
לא בטוח שבהנתי את השיטה עם הסקריפט הזה. למשל Contana לא מופיעה בכלל ברשימת האפליקציות תחת TAB18/08/2025 23:37elad919 כתב: אני התקנתי WIN11 עם הסקריפט של Chris Titus
בקיצור, זה יוצר גירסה רזה וקלילה, שיכולה בהחלט לעבוד טוב יותר במחשבים ישנים...
INSTALL . הסקריפט מתבצע אינטראקטיבית על המערכת הפעלה בלחיצה על "INSTALL" ? או ההמלצה רק לסמן מה שאתה רוצה וליצא לקובץ קונפיגורציה, שתשתמש בו בעת יצירת הIMG החדש שלך?
מה הטעם לשנות IMG אם אתה יכול לבצע את הכל לאחר ההתקנה די בקלות במערכת הקיימת? או שהוא בDEFAULT מוריד דברים שלא רואים בתפריטים, למשל את Cortana?
עריכה: איתרתי סרטון הסבר... נדרש גם וגם...