Guest Network Xiaomi/Redmi Router

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
useru פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 146
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

אשמח לחוכמת ההמונים כי אני בטח מפספס משהו...

רוצה להגדיר רשת Guest בראוטר ולא מוצא את האופציה, מדובר בשני ראוטרים שונים מבית Xiaomi:
1. Redmi AX6000
2. Xiaomi BE5000

לא מצאתי הגדרות המאפשרות פתיחת רשת ל Guest כאשר בעבר בדגם הרבה יותר ישן ופשוט של Xiaomi ה Xiaomi Router 4 היה פשוט צריך לסמן איפשור לרשת Guset ומיד נפתחות ההגדרות לשם הרשת, סיסמה וכו'.

מישהו יודע משהו בנושא?

yossipeleg
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
שם מלא: יוסי פלג
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #2 

לא זכור לי שראיתי בדגמים החדשים שלהם אופציה כזו.
אם אתה מרגיש הרפתקן אתה יכול לנסות את זה:
https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comment ... i_ax5_ax6/

useru פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה! אז הראיה שלי עדיין בגבול הסביר...
אנסה את מה ששלחת ואעדכן. תודה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4301
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 898 פעמים

שליחה #4 

13/08/2025 10:25  
useru כתב:
אשמח לחוכמת ההמונים כי אני בטח מפספס משהו...

רוצה להגדיר רשת Guest בראוטר ולא מוצא את האופציה, מדובר בשני ראוטרים שונים מבית Xiaomi:
1. Redmi AX6000
2. Xiaomi BE5000

לא מצאתי הגדרות המאפשרות פתיחת רשת ל Guest כאשר בעבר בדגם הרבה יותר ישן ופשוט של Xiaomi ה Xiaomi Router 4 היה פשוט צריך לסמן איפשור לרשת Guset ומיד נפתחות ההגדרות לשם הרשת, סיסמה וכו'.

מישהו יודע משהו בנושא?
...
על הנתב Redmi AX6000 שהזכרת ניתן להתקין את OpenWRT ואחרי זה אתה יכול להגדיר בו רשת של אורחים עם כל מה שנדרש לכך ושלא קיים כלל מן הסתם בתוכנות של יצרני נתבים ביתיים שבהם כן קיימת בכאילו אפשרות של Guest Network, רק שהיא לא שמישה לכלום שם.
מנגד, ב OpenWRT למשל, אתה כן תוכל להגדיר את החוקי FireWall נדרשים לך לרשת אורחים. גם, תהיה לך אפשרות להגדיר את החוקי QoS על רשת זו, כך שהמשתמשים בה לא יגמרו את רוחב פס של שאר הרשת הביתית שלך. גם תוכל להגדיר ב OpenWRT בנתב את האפשרות של חיבור נקודות גישה נוספות בבית שגם יהיו מסוגלים לשדר את הרשת של האורחים לצד הרשת הביתית, אם הנקודות גישה אלה תומכות בזה. למשל, גם מותקנת בהם OpenWRT.

זכורני, שבעבר כבר שאלת על השימוש ב OpenWRT על המכשיר זה בדיוק, כך שעכשיו זה צריך להיות לך כבר יותר פשוט עם הניסיון שצברת בשימוש במערכת זו במכשיר זה.

useru פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

מהסוף להתחלה...
אתה צודק שבעבר שאלתי רק שלצערי לא התפניתי לבצע את השידרוג שאכן היה מאפשר באופן פשוט את רשת אורחים. מקווה להגיע לזה בקרוב...
בינתיים, לאור ההצעה הקודמת לבצע דרך האפליקציה מעדכן שניתן לפתוח רשת אורחים דרך אפליקציית Xiaomi Home, אפליקצית MiWifi לא תומכת במכשירים הללו.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

כמו שכבר כתבתי, בתוכנות של היצרני נתבים ביתיים, האפשרות של רשת אורחים נפרדת לא שמישה לכלום. למשל, אם לא נכנסים לפרטים טכניים מסובכים, אז ההסבר הוא שאתה אפילו לא יכול לקבוע שם אפילו את הדברים הנדרשים המינימליים כמו: לא מה הוא יהיה הרוחב פס שמוקצה לרשת זו, לא את האפשרות לחבר בצורה קווית לנתב זה את הנקודות גישה אחרות עם המשך של רשת זו ולא שום דבר אחר בהקשר זה, כמו חוקי FW למשל.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4769
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 760 פעמים

שליחה #7 

אני בטוח שזה לא באותה רמה, אבל במערכת של אסוס יש אפשרויות להגביל רוחב פס, fw וכו' ב-Guest Network

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

יצא לי לראות את ההגדרות של אסוס ושם, בהקשר זה, אפילו לא ניתן להגדיר את האפשרות שאפשר יהיה לחבר את נקודות גישה לרשת אורחים זו. ובשנים אחרונות ללא מספר נקודות גישה שום רשת ביתית לא יכולה לתפקד כלל, בגלל סיבות מובנות.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1448
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #9 

מגבלה נוספת בהרבה נתבים ביתיים:

כדי להגדיר רשת Guest ההתקן צריך להיות במוד Router ולא במוד Access point. יש לזה הרבה משמעויות, די לא שימושי כך.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4769
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 760 פעמים

שליחה #10 

14/08/2025 17:13  
sys_admin כתב:
יצא לי לראות את ההגדרות של אסוס ושם, בהקשר זה, אפילו לא ניתן להגדיר את האפשרות שאפשר יהיה לחבר את נקודות גישה לרשת אורחים זו. ובשנים אחרונות ללא מספר נקודות גישה שום רשת ביתית לא יכולה לתפקד כלל, בגלל סיבות מובנות.
...
דווקא יש אפשרות לבחור אם לאפשר התחברות רק מהיחידה הראשית או מכל נקודות הגישה
Screenshot_20250814-182348.png
Screenshot_20250814-182326~2.png
Screenshot_20250814-182258~2.png

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”