הכל בידיים של הוט. אין ממש מה לעשות, חוץ לדבר עם הטכני (תבקש את יסמין...) , או לבטל מנוי ולחדשו ("RESET")...29/07/2025 11:24Jabberwock כתב: השארתי את הממיר האופטי כבוי כל הלילה. היום הפעלתי אותו ואני עדיין מאחורי CGNAT:
image.png
למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות?...
שירות מתחת לכל ביקורת הוט סיבים
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
דיברתי עכשיו עוד פעם עם הוט-נט.
אומרת שהיה מוגדר NAT. ועכשיו העבירה לחיבור "ללא חייגן".
באמת שאני לא מבין מה קורה פה.
לא עובד.
בסוף השיחה אומרת שתעביר את זה הלאה לבדיקה. כי ככל הנראה ההגדרה חוזרת שוב.
למה לא מצליחים לטפל בתקלה פשוטה?
אומרת שהיה מוגדר NAT. ועכשיו העבירה לחיבור "ללא חייגן".
באמת שאני לא מבין מה קורה פה.
לא עובד.
בסוף השיחה אומרת שתעביר את זה הלאה לבדיקה. כי ככל הנראה ההגדרה חוזרת שוב.
למה לא מצליחים לטפל בתקלה פשוטה?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

נשבע לך גרמו לי למיטוט עצבים....
אם יצליחו לתקן אזעק "תחי מדינת ישראל!"
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- Eargasma
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 474
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
לא עניין של בריאות. יום עבודה אחד שהולך בגלל תקלה כזו או אחרת, בפוטנציה גם מעל לכך - לא שווה שום חסכון חודשי פעוט כזה....
אמנם אני כבר כלל לא עובד מהבית, אבל בימים שאשתי כן או כשחוזרים הביתה בקיץ ורוצים להדליק את המזגן מראש או בחורף את הדוד, או ששוכחים במקלחת את החימום דולק ואין איך לכבות כל היום ואפשר לשרוף את הדירה... או שמשהו קרה בבית והמצלמות לא עבדו.... היום זה כבר לא אופציה.
בחצי שנה האחרונה עם הציוד של הוט לא היה אפילו מקרה אחד כזה, טפו טפו שימשיך כך.
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

בינתיים אין שינוי וכמעט התייאשתי איתם. למישהו יש רעיון איך להגיע למישהו בכיר שמבין עניין בהוט?
^29/07/2025 11:32rafi_d כתב: הכל בידיים של הוט. אין ממש מה לעשות, חוץ לדבר עם הטכני (תבקש את יסמין...) , או לבטל מנוי ולחדשו ("RESET")......
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

איך אני מגיע אל יסמין? שירות וואצאפ טכני? מה התפקיד שלה? מנהלת?...
לא , מחייג , מגיע לטכני ומנסה לבקש ... היא תומכת שהבינה ב nat... צריך מזל..
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

עדכון קצר.
הוט עדיין לא חזרו אליי, אז היום שוב פניתי אליהם.
הוט תשתית, בדקתי מולם שהאייפי הקבוע לא נשאר. ושאלתי לגבי שירות סינון אתרים כי לפי חיפוש בגוגל, הציעו כאן בעבר את זה למי שצריך לצאת מ-CGNAT.
אז ענו לי שזה שירות של 19 שקל. שאלתי עוד כמה שאלות אבל באופן מוזר סיימו לי את השיחה בוואטסאפ אחרי ששאלתי מה כרגע מוגדר, האם אני בחיבור ללא חייגן וללא NAT.
רשמו שאני צריך לפנות להוט-נט.
בהוט-נט, נציגה מבני הדודים ענתה לי ואמרה שהגעתי כביכול לתשתית הוט ושאני צריך להתקשר שוב פעם כדי להגיע לספק.
התקשרתי שוב, לא ויתרתי. הפעם ענה לי בחור, הסברתי לו את הכול, ואמר שהוא רושם מייל לבכיר שלו וכו'.
הסברתי לו שכבר קודמיו השאירו פרטים ושלחו מיילים. הבטיח לי שהוא יחזור אליי אישית השבוע.
הקרבות ממשיכים.
הוט עדיין לא חזרו אליי, אז היום שוב פניתי אליהם.
הוט תשתית, בדקתי מולם שהאייפי הקבוע לא נשאר. ושאלתי לגבי שירות סינון אתרים כי לפי חיפוש בגוגל, הציעו כאן בעבר את זה למי שצריך לצאת מ-CGNAT.
אז ענו לי שזה שירות של 19 שקל. שאלתי עוד כמה שאלות אבל באופן מוזר סיימו לי את השיחה בוואטסאפ אחרי ששאלתי מה כרגע מוגדר, האם אני בחיבור ללא חייגן וללא NAT.
רשמו שאני צריך לפנות להוט-נט.
בהוט-נט, נציגה מבני הדודים ענתה לי ואמרה שהגעתי כביכול לתשתית הוט ושאני צריך להתקשר שוב פעם כדי להגיע לספק.
התקשרתי שוב, לא ויתרתי. הפעם ענה לי בחור, הסברתי לו את הכול, ואמר שהוא רושם מייל לבכיר שלו וכו'.
הסברתי לו שכבר קודמיו השאירו פרטים ושלחו מיילים. הבטיח לי שהוא יחזור אליי אישית השבוע.
הקרבות ממשיכים.
סתם תהייה , אולי הvlan בdhcp קשור איכשהו cgnat וכדאי לנסותו?
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

האמת שגם אני חשבתי על זה. ניסיתי להגדיר את זה אבל כשאני מגדיר אין לי אינטרנט....
אבל דבר נוסף - בהוט-נט אחרי שהם מגדירים ללא NAT, אם הם יוצאים וחוזרים למנוי ההגדרה ללא חייגן חוזרת להם.
כלומר זאת תקלה שלהם שהם לא יודעים לפתור.
VID 601 לא מנתק אצלי את החיבור. כל מספר אחר - כן...
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

אין לי VLAN. יש MAC שעונה לי והוא 00:00:5e:00:01:01
לא מבין בזה יותר מדי.
יכול להריץ פקודות tcpdump ואין תג vlan id
לא מבין בזה יותר מדי.
יכול להריץ פקודות tcpdump ואין תג vlan id
אז אולי תנסה ותוסיף/תגדיר... לך תדע...
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

כן, ניסיתי גם היום. אין אינטרנט כשמגדיר VLAN ID 601....
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

לא חזרו אליי בכלל....
יש לי תחושה שמסננים אותי.
ככל הנראה חסמו אותי ולא רוצים להוציא אותי מ-CGNAT.
הבטיחו לחזור אבל לא הבטיחו לקיים. כדאי לקחת בחשבון שבחברה כמו הוט, הבטחות כאלה יכולות להיות פשוט טקטיקה בשביל להתנער מהלקוח ולהוריד אותו מהקו בלי לנתק לו את הטלפון בפרצוף. טקטיקה מקובלת נוספת היא להעביר אותו לגורם אחר (מהתמיכה הטכנית לשירות הלקוחות וחוזר חלילה, למשל). בסוף הלקוח מתייאש. או שהוא ממשיך לחיות עם הבעיה או שהוא מתנתק. כך או כך, הוא מפסיק לבלבל להם את המוח עם בעיות שאין להם שמץ של מושג איך לפתור....
למה אתה חושב שזה קשור לרצון של מישהו? אחד המאפיינים המרכזיים במערכות של הוט הוא שקורים שם דברים משונים שאף לא יודע להסביר או לשנות. זה המצב. זה חלק מה-DNA של החברה.ככל הנראה חסמו אותי ולא רוצים להוציא אותי מ-CGNAT....
בקיצור, יש סיבות טובות שבגינן הוט צריכה להציע מחירים זולים להחריד בשביל למשוך לקוחות חדשים ואף על פי כן, הרבה אנשים (כמוני) שכבר היה להם בעבר התענוג המפוקפק להיות לקוחות שלהם לא מתפתים לחזור למרות המחיר.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73189
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
אנשים עושים את חשבון הכיס, לא הנפש... זה גם בסדר...
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73189
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
שכל אחד יעשה מה שבא לו עם הכסף שלו. שלא יבואו אחרי זה פה לבכות על ההחלטות שלהם שהמידע ברשת זמין ונגיש בחיפוש קל או שאלה פשוטה.