מישהו עם הוט במהירות 2000 עם gofiber 25C?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 153 פעמים

שליחה #41 

11/08/2025 9:09  
hagai147 כתב:
סביר להניח שהבעיה היתה הגדרה בצד של הוט שהתאפסה כשהם החליפו לראוטר שלהם
...
נראה סביר שהבעיה קשורה למערכות של IBC. יכול להיות שלהוט עצמה אין הרבה שליטה עליהן וגם שלאנשי התמיכה הטכנית של הוט אין שום דרך לדעת מה בדיוק מוגדר בהן (ככה שאם משהו משתבש בתהליך ההתקנה עצמו, אז אולי קשה מאוד לתקן את זה אחר כך).

אגב, אחת השאלות המעניינות בהקשר הזה היא זו: מהו בדיוק אותו "ראוטר WIFI 7” שהם התקינו אצלך? (מי היצרן ומהו מספר המודל המדויק?) בפרט, האם מדובר בנתב GPON או XGSPON? אם, במקרה, מדובר על נתב XGSPON, אז זה פותח כל מיני אפשרויות מעניינות לגבי מקור הבעיה ואיך, אולי, אפשר לפתור אותה. למשל: מי מבטיח ש-IBC בכלל מאפשרים חיבורי GPON עם מהירות הורדה של מעל ג’יגה? האם אפשרי שבאיזורים מסוימים האופציה הזו כלל לא קיימת ובשביל לקבל מהירויות גבוהות נדרש ציוד XGSPON? ע"פ ההערות במחירון של IBC, שניתן לראות בקישור
https://www.unlimited.net.il/wp-content ... 05.24-.pdf
נראה שזה לא בלתי אפשרי.

hagai147 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #42 

קיבלתי ראוטר hotbox 7f אני מניח שלא מדובר ב-xgs. יש לו חיבור אחד 2.5 גיגה ועוד 3 של 1 גיגה. אם זה היה ציוד שמתאים למהירות xgs אז היה גם פורט של 10 גיגה.
זה אותו הראוטר תוצרת sagemcom ש-yes נתנו לאבא שלי לפני 3 חודשים. עם תוכנה אחרת. יש גם אפליקציה סבירה לנייד ואפשר להתחבר מרחוק.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #43 

11/08/2025 16:44  
hagai147 כתב:
קיבלתי ראוטר hotbox 7f אני מניח שלא מדובר ב-xgs.
...
אם לא מדובר ב-XGS אז יש סיכוי סביר שהבעיה שהיתה לך נבעה מטעות פרטנית בהגדרות שבוצעו במערכות של IBC כחלק מהאקטיבציה של ה-GF25C (יתכן שזה סיפור דומה לכל אותם מקרים שבהם אנשים נדרשים להגדיר את ה-WAN שלהם על VLAN 601 בשביל להתחבר). אם זה מה שקרה פה, אז יכול להיות שחלון הזמן שבו ניתן היה באופן מעשי לטפל בבעיה נסגר ברגע שאישרת לטכנאי שביצע את ההתקנה לעזוב. יתכן שאם היית מתעקש איתו שיש בעיה בהגדרות המהירות הוא היה יודע עם מי ב-IBC אפשר לדבר בשביל לסדר את זה, אבל ברגע שההתקנה הסתיימה בהצלחה מבחינתם ואתה עם ציוד פרטי…

whatevernevermind
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #44 

11/08/2025 9:09  
hagai147 כתב:
בגלל שאני מחובר בו זמנית לגלית טלקום שהתמיכה שלהם דוקא ממש ממש ממש סבבה מאפשרים להחליף מתאים דרך הווטסאפ גם 3 פעמים ביום. יכולתי לעשות עוד בדיקות עם הראוטר שלי אסוס XT12.
עברתי לחבילה של 2.5 גיגה
זו בדיקה עם מתאם נוקיה
Screenshot_20250810_224456_ASUS Router.jpg
וזו בדיקה עם המתאם go fiber
Screenshot_20250811_085551_ASUS Router.jpg
כלומר הוא יכול להתקרב ל-2000 לפחות על תשתית בזק. סביר להניח שהבעיה היתה הגדרה בצד של הוט שהתאפסה כשהם החליפו לראוטר שלהם
...
בדיקה חשובה. מכיוון שאתה על חבילת 2.5 GPON זה אומר שאתה בעצם תופס את כל רוחב הפס של ההורדה גם מהשכנים שלך לאותו פיצול. זה משהו שיכול להסביר את ההבדלים בביצועים של הGF25C מול הנוקיה, כי רואים בצילומי המסך שביצעת אחת מהבדיקות בלילה ואחרת בבוקר.

בכל זאת, כפי שכתבתי בעבר, גם מבפנים הGF25C נראה רעוע מאוד, זול מאוד ובאיכות די נמוכה. לכן לא אתפלא אם הוא לא יצליח לעמוד בביצועים הרצויים. מעניין אם יש כאן משתמשים בGF25C שמקבלים את מלוא המהירות בהורדה, כלומר מעל 2200 קילובייט לשניה כשהחיבור הוא תוך שימוש בחייגן.

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 895
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #45 

11/08/2025 16:44  
hagai147 כתב:
קיבלתי ראוטר hotbox 7f אני מניח שלא מדובר ב-xgs. יש לו חיבור אחד 2.5 גיגה ועוד 3 של 1 גיגה. אם זה היה ציוד שמתאים למהירות xgs אז היה גם פורט של 10 גיגה.
זה אותו הראוטר תוצרת sagemcom ש-yes נתנו לאבא שלי לפני 3 חודשים. עם תוכנה אחרת. יש גם אפליקציה סבירה לנייד ואפשר להתחבר מרחוק.
...
לקחת גם MESH וגם הוא של אותו יצרן?
הייתי בטוח שהוא תוצרת ALTICE LABS, אבל זה GPON ותומך בעד 2 גיגה לפי האתר של הוט.

hagai147 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #46 

11/08/2025 17:51  
itfan כתב:
אם לא מדובר ב-XGS אז יש סיכוי סביר שהבעיה שהיתה לך נבעה מטעות פרטנית בהגדרות שבוצעו במערכות של IBC כחלק מהאקטיבציה של ה-GF25C (יתכן שזה סיפור דומה לכל אותם מקרים שבהם אנשים נדרשים להגדיר את ה-WAN שלהם על VLAN 601 בשביל להתחבר). אם זה מה שקרה פה, אז יכול להיות שחלון הזמן שבו ניתן היה באופן מעשי לטפל בבעיה נסגר ברגע שאישרת לטכנאי שביצע את ההתקנה לעזוב. יתכן שאם היית מתעקש איתו שיש בעיה בהגדרות המהירות הוא היה יודע עם מי ב-IBC אפשר לדבר בשביל לסדר את זה, אבל ברגע שההתקנה הסתיימה בהצלחה מבחינתם ואתה עם ציוד פרטי…
...
קודם כל ההתקנה היתה במסגרת של מעבר דירה. בדירה הקודמת הייתי מחובר ב p2p ולא הייתי צריך מתאמים ולא השתמשתי בראוטר שלהם למרות שהם נתנו לי. החבילה שלי היא 1000/250. כשעברתי דירה המתקין בא ואמר שהקופסה בבניין בלי עוצמה בכלל. הדירה החדשה בבניין של 9 דירות וכולם מחוברים לפרטנר.
התחלתי להציק להוט שיחברו את הקופסה ובינתיים התחברתי לגלית טלקום. אני היחיד בבניין שמחובר לקופסה של בזק.

הוט חברה בבלגן והתרשמתי שהדרך היחידה שלהם לדעת אם באמת הכתובת מחוברת זנ לבדוק האם יש לקוח הוט קיים בכתובת הזו ואם אין אף אחד אז מנסים. בסוף הוט קראו ל ibc והם תיקנו את הסיב שמגיע מהעמוד חשמל, הבנתי שהגיעו גם עובדי חברת חשמל עם במה ולמחרת הגיע מתקין השחיל עוד סיב וכשאמרתי לו שאני רוצה להשתמש בגו פייבר דיבר עם המוקד והם שינו את מה שצריך. הטכנאי כמובן לא רוצה להתעסק בכלל עם הראוטר שלי, רק רצה לברוח כשנורת pon נדלקה. הייתי צריך להגדיר vlan 601 כדי לקבל אינטרנט. המהירות התאפסה ל 1000/100 לטענתם בגלל המעבר למתאם סיב שלי. אמרתי לנציג שאני רוצה העלאה 250 והוא טען שכבר אין 1000/250 אז הוא נתן לי 2000/250 בתוספת 10 שקל. שמחתי מאד קיבלתי את ההצעה אבל בבדיקות המהירות הורדה נתקעה ב-1030. כמובן שיכולתי להשאיר את זה כך אבל אני משועמם וזה חופש גדול ורציתי 2000 מגה אז המשכתי להציק להם.
כרגע מקבל 2000 הורדה אבל המחיר החודשי כפול ממה שיכולתי לשלם בגלל השכירות של הראוטר. נראה לי שאני אחכה שתהיה תמיכה במתאם סיב אחר יותר רציני ונשאר עם הציוד של הוט עד אז.
חפרתי!

hagai147 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #47 

11/08/2025 18:07  
whatevernevermind כתב:
בדיקה חשובה. מכיוון שאתה על חבילת 2.5 GPON זה אומר שאתה בעצם תופס את כל רוחב הפס של ההורדה גם מהשכנים שלך לאותו פיצול. זה משהו שיכול להסביר את ההבדלים בביצועים של הGF25C מול הנוקיה, כי רואים בצילומי המסך שביצעת אחת מהבדיקות בלילה ואחרת בבוקר.

בכל זאת, כפי שכתבתי בעבר, גם מבפנים הGF25C נראה רעוע מאוד, זול מאוד ובאיכות די נמוכה. לכן לא אתפלא אם הוא לא יצליח לעמוד בביצועים הרצויים. מעניין אם יש כאן משתמשים בGF25C שמקבלים את מלוא המהירות בהורדה, כלומר מעל 2200 קילובייט לשניה כשהחיבור הוא תוך שימוש בחייגן.
...
עשיתי עוד בדיקה עם GF25C שהיתה יותר מחמיאה

hagai147 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #48 

11/08/2025 18:11  
shaked כתב:
לקחת גם MESH וגם הוא של אותו יצרן?
הייתי בטוח שהוא תוצרת ALTICE LABS, אבל זה GPON ותומך בעד 2 גיגה לפי האתר של הוט.
...
המתקין לא שאל אותי ואני לא ביקשתי, ראה שכבר יש כבל רשת מהסלון לחדר שינה אמר לי שהוא ישים מגדיל טווח בחדר שינה והסכמתי. דירה של 85 מ"ר אין צורך אמיתי. זה Mesh של אותו היצרן אתה יכול להסתכל בכתבה של yes ultra מלפני חצי שנה. בדיוק אותו הציוד. עם אפליקציה יפה.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3398
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #49 

בקיצור, הציוד עובד פיקס והספקית מספקת את הסחורה, סתם משמיצים. וללא נתב שלהם, גם העלות סבירה, למי שצריך את המהירות הזאת, וודאי העלות לגיגה.
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

hagai147 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #50 

@rafi_d
מסכים איתך לגמרי. לכן התאמצתי מול התמיכה הנוראית שלהם. בסוף שוה את ההתעסקות והמחיר ללא תחרות.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #51 

מה זה סתם משמיצים? אתה יודע כמה הבטחות הם מבטיחים לי בטלפון שיחזרו אליי ובסוף לא חוזרים?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #52 

12/08/2025 14:21  
Jabberwock כתב:
מה זה סתם משמיצים? אתה יודע כמה הבטחות הם מבטיחים לי בטלפון שיחזרו אליי ובסוף לא חוזרים?
...
הצלחת כבר לצאת מה-CGNAT אצלם?

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #53 

12/08/2025 14:34  
itfan כתב:
הצלחת כבר לצאת מה-CGNAT אצלם?
...
לא.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3398
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #54 

12/08/2025 14:21  
Jabberwock כתב:
...
כיוונתי לציוד (gofiber) ולמהירות...
השרות זה עניין אחר, שפשוט כדאי לא להזדקק לו...
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

yanivb380
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
שם מלא: Yaniv Cohen
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #55 

אני כרגע מחובר להוט 2000/250 ומקבל את כל החבילה ואפילו מעבר, משתמש גם בGF25C וגם הצלחתי לצאת מהCGNAT המעצבן שלהם
כשהאינטרנט עובד הוא עובד מצויין, הבעיה מגיעה כשהוא מפסיק לעבוד בשעות מסויימות במהלך היום, בעיקר שמתי לב בשעה 22 ספציפית יש ניתוק שמסתדר בעצמו אחרי 3 דקות, אין לי מושג למה הוא קורה - הWAN מאבד את האייפי והוא חוזר וככה זה כל 10 שניות למשך כל 3 הדקות של הניתוק, אם למישהו זה גם קורה אשמח לשמוע מה ניתן לעשות לגבי זה

hagai147 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #56 

סיכוי קלוש שמישהו יצליח לעזור לך 😭
הוט וציוד פרטי...
בדיקת מהירות מרשימה דרך אגב
נערך לאחרונה על ידי hagai147 ב 13/08/2025 22:17, נערך פעם 1 בסך הכל.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #57 

13/08/2025 19:40  
yanivb380 כתב:
כשהאינטרנט עובד הוא עובד מצויין, הבעיה מגיעה כשהוא מפסיק לעבוד בשעות מסויימות במהלך היום, בעיקר שמתי לב בשעה 22 ספציפית יש ניתוק שמסתדר בעצמו אחרי 3 דקות, אין לי מושג למה הוא קורה - הWAN מאבד את האייפי והוא חוזר וככה זה כל 10 שניות למשך כל 3 הדקות של הניתוק,
...
שתי שאלות:
1) מה גרסת הקושחה שרצה על ה-GF25C שלך?
2) האם שינית משהו בממשק הניהול שלו מהגדרות ברירת המחדל שאיתן הוא מגיע?

הסיבה שאני שואל היא זו: ידוע ש-IBC נוהגים לעדכן את גרסת הקושחה של הממירים האלה. אם המערכות שלהם מנסות לעשות משהו כזה, אבל משום מה נכשלות, אז יתכן שהן ממשיכות לנסות שוב ושוב. זה יכול, בעיקרון, לגרום לבעיות מהסוג שאתה מתאר.

בכל מקרה, לא בלתי אפשרי ש-reset של ה-GF25C להגדרות יצרן יעזור.

whatevernevermind
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #58 

13/08/2025 19:40  
yanivb380 כתב:
אני כרגע מחובר להוט 2000/250 ומקבל את כל החבילה ואפילו מעבר, משתמש גם בGF25C וגם הצלחתי לצאת מהCGNAT המעצבן שלהם
כשהאינטרנט עובד הוא עובד מצויין, הבעיה מגיעה כשהוא מפסיק לעבוד בשעות מסויימות במהלך היום, בעיקר שמתי לב בשעה 22 ספציפית יש ניתוק שמסתדר בעצמו אחרי 3 דקות, אין לי מושג למה הוא קורה - הWAN מאבד את האייפי והוא חוזר וככה זה כל 10 שניות למשך כל 3 הדקות של הניתוק, אם למישהו זה גם קורה אשמח לשמוע מה ניתן לעשות לגבי זהPicture1.png
...
אם אתה יכול לקבל מהנתב שלך קצת לוגים או מידע דיאגנוסטי - מה בדיוק קורה ב22? האם DHCP release? האם איבוד לינק מול המודם? האם timeout של משהו?

אם יש לך דרך להקליט את התקשורת בין המודם לנתב - עוד יותר טוב ויעזור בהבנה של מה היא באמת הבעיה.

yanivb380
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
שם מלא: Yaniv Cohen
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #59 

13/08/2025 21:42  
itfan כתב:
שתי שאלות:
1) מה גרסת הקושחה שרצה על ה-GF25C שלך?
2) האם שינית משהו בממשק הניהול שלו מהגדרות ברירת המחדל שאיתן הוא מגיע?

הסיבה שאני שואל היא זו: ידוע ש-IBC נוהגים לעדכן את גרסת הקושחה של הממירים האלה. אם המערכות שלהם מנסות לעשות משהו כזה, אבל משום מה נכשלות, אז יתכן שהן ממשיכות לנסות שוב ושוב. זה יכול, בעיקרון, לגרום לבעיות מהסוג שאתה מתאר.

בכל מקרה, לא בלתי אפשרי ש-reset של ה-GF25C להגדרות יצרן יעזור.
...
זאת הגרסה שיש לי:
לא שיניתי שום דבר בהגדרות שלו, הרגע גם עשיתי לו reset to factory settings עם המחט בכפתור reset
אם אתה יודע אילו גרסאות עובדות סבבה עם הוט או אם יש גרסה עדכנית יותר אשמח לקישור כי אני לא מוצא באינטרנט כלום על זה

לגבי לוגים אני אחבר ראוטר עם openwrt ואוציא משם לוג מפורט ממתי שמתרחש אצלי ניתוק ברגע שיקרה לי שוב

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #60 

14/08/2025 12:50  
yanivb380 כתב:
זאת הגרסה שיש לי:
...
מצויין. זאת הגרסה האחרונה. זה מה שאמור להיות לך.

לא שיניתי שום דבר בהגדרות שלו, הרגע גם עשיתי לו reset to factory settings עם המחט בכפתור reset
...
מצויין. אז אם הניתוקים ימשכו עכשיו, כנראה שה-GF25C הוא לא הסיבה.

אם אתה יודע אילו גרסאות עובדות סבבה עם הוט או אם יש גרסה עדכנית יותר אשמח לקישור כי אני לא מוצא באינטרנט כלום על זה
...
לא אמורה להיות אפשרות להוריד עידכוני קושחה מהאינטרנט. אם צריך עדכון קושחה, המערכות של IBC אמורות לבצע אותו ואצלך לא צריך.

לגבי לוגים אני אחבר ראוטר עם openwrt ואוציא משם לוג מפורט ממתי שמתרחש אצלי ניתוק ברגע שיקרה לי שוב
...
מצויין.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”