סוף הסיפור -
היום הגיע טכנאי נוסף של סלקום על מנת להביא ולאקטב מתאם סיב שלהם שתומך במהירות 5000/1000.
בהתחלה הראתי לו שאני מקבל 1000/100 עם אותו נתב שלהם שהטכנאים הקודמים השאירו - שזה אומר שאין סיכוי שעם מתאם סיב נקבל יותר מזה. ה-upload החסום ממש מראה שהחבילה לא הוגדרה טוב.
לקח לו יותר משעה של המתנות בטלפונים, צילום מסכים, speed testים, בדיקות עוצמות וכו' עד שהועבר למישהי "עוד יותר" בכירה, שמעתה נקרא לה "הבכירה הטכנית", שעלתה על הקו עם אחראי המשמרת של IBC וביחד הם ניסו להבין מה קורה. בסוף החליטו להגדיר את החבילה ל-5000/1000 באופן ידני ולא דרך "המערכות" של סלקום, ולאחר די הרבה משחקים שלהם, וכמעט שעה וחצי על השעון, סוף סוף הנתב
שלהם הצליח לקבל את המהירות הרצויה.
תוך כדי שהבכירה הטכנית של סלקום על הקו, וגם אחראי המשמרת של IBC, השלב הבא היה "להחזיר" את הנתב אליהם ו"להשאיל" לי מתאם סיב ללא עלות. הטכנאי הביא איתו... בדיוק GoFiber GF10C כמו שהיה לי, רק משומש, ושהיה מחובר פעם אצל מישהו שהחזיר אותו. גם הטכנאי הזה, שהיה משמעותית יותר ותיק מהאלה שהיו אצלי קודם, הודה שהוא אולי חיבר רק 2 לקוחות אי פעם למהירות 5000 ואף פעם לא עם מתאם סיב, ושהוא לא בטוח אם על IBC בכלל.
הטכנאי צילם את המדבקה ושלח, וסרק את ה-QR ושלח גם (ה-QR מכיל את ה-SN ואת ה-MAC כפי שכתובים על המדבקה). לאחר חיבור לחשמל ולסיב, הנורית Optical החלה להבהב, ולא התקבעה. הבכירה הטכנית עדכנה שהאחמ"ש של IBC מגדיר ידנית שוב את הנתונים. לאחר עוד כמה דקות הנורית דלקה קבוע ואז הבכירה הטכנית אמרה "לא לגעת" בשום דבר ולהמתין.
בשלב זה ציפיתי שהמכשיר יקבל גם כן עדכון תוכנה ושיקרה לו בדיוק מה שקרה למודם שלי.
אבל זה
לא מה שקרה. הבכירה אמרה ש"התוכנה שלו כבר מעודכנת" אבל שב-IBC עדיין עובדים על זה. המכשיר התרסט, אבל חזר עם התנהגות תקינה. הסתנכרן ה-PON, התנתק ה-PON, עוד המתנה וחוזר חלילה כמה פעמים, עד שהוכרז ש"עכשיו זה נראה עובד" ב-IBC. בשלב זה עברו כבר יותר משעתיים וחצי מאז שהטכנאי הגיע אלי, והוא היה די מיואש וחסר סבלנות כי היה צריך להגיע ללקוח הבא.
הגדרנו חייגן והוא הצליח להתחבר! החייגן קרטע (מחשב מיושן עם כרטיס רשת מהיר שגררתי לשם עבור ההתקנה) והתבקשתי לחבר נתב, אז פתחתי את ה-RB5009 שהתכוונתי להתקין שם אח"כ, והתחלתי להגדיר. לא סיימתי אבל מהרגע שה-PPPOE עבד וקיבלתי פינג לאינטרנט, שחררתי את הטכנאי שהיה כבר ממש על גחלים - כמעט שלוש שעות אחרי שהגיע אלי. אמרתי לו שאני אסתדר מפה.
לאחר סיום ההגדרות - נראה תקין!
נכנסתי ל-telnet של המכשיר וראיתי שהגרסה שלו
לא השתדרגה לגרסה של הנוקיה, ונותרה R4.4.22C.008.
המכשיר זהה אחד-לאחד למכשיר שאני חיברתי, מלבד כתובת ה-MAC וה-SN (ששניהם קרובים מאוד בין הציוד שלי ושלהם, ורואים שבאו מאותה סדרת יצור).
אז מה ההבדל? למה עם הציוד הפרטי הזהה, התשתית של IBC דחפה עדכון תוכנה לא תואם?
אין לי הסבר טוב.
- אולי IBC תיקנו את הבעיה אצלם ונפטרו מה-FW הבעייתי של הנוקיה - האם קראו את הפוסט? לפנות בוקר מחצות היתה השבתה מתוכננת של IBC למשך 4 שעות באיזור שלי, קיבלתי על כך הודעה מסלקום, תוך כדי שגם חיבור סלקום-על-בזק שלי בכתובת אחרת התנתק והתחבר כמה פעמים במהלך הלילה.
- אולי יש whitelist כלשהו ל-ONTים של הספקיות? ולציוד פרטי מתנהגים אחרת?
- אולי משהו אצל IBC "זוכר" שהרכיב הזה היה מחובר בעבר ומתנהג אליו לא כמו משהו חדש שמופיע ברשת?
- אולי העובדה שהיה מישהו מ-IBC שליווה את כל התהליך והגדיר הכל ידנית אצלם, ולא דרך מערכות ה-provisioning, עשתה את כל הקסם?
(האפשרות המובילה)
מסקנות:
Your milage may vary. באמת תלוי על איזה טכנאים ומוקד שירות תיפול. עלול להגרם נזק בלתי-הפיך לציוד הפרטי.
כל הסיפור לקח שתי הגעות טכנאי, כל אחת של 3 שעות. סה"כ 6 שעות זה המון זמן לכל הדעות.
בסוף נשארתי עם מתאם סיב GF10C פרטי עם עדכון תוכנה לא מתאים, במצב לא תקין.
אני מאמין שאם הייתי ממשיך איתם לעוד שעה של עבודה, הייתי משחזר את המתאם שלי מגרסת ה-standby שלו, היינו מחליפים את המתאם שלהם במתאם הפרטי שלי (עם IBC על הקו) וזה היה גם כן עובד.
בשלב זה אני כנראה אשחזר את ה-GF10C שהשתדרג למצב המקורי שלו מהגיבוי המלא ששמרתי, ואשמור אותו למקרה שהציוד של סלקום יפסיק לעבוד. אין לי בעיה עם מתאם סיב ללא עלות שלהם, שזה מה שמלכתחילה ביקשתי, אבל בכתובת הבאה שאתקין שוב אנסה מתאם פרטי...
ממש אשמח ללמוד על חוויות נוספות עם סלקום ב-5GB ובמיוחד על תשתית IBC. נראה שזה מספיק נדיר, אז כל מקרה נוסף יעזור ללמוד לטובת כולם.