סלקום 5 גיגה, מתאם סיב פרטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
whatevernevermind
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #21 

21/04/2025 14:36  
DanielGR כתב:
לאור האמור עולות מספר שאלות במידה וזה נכון:

האם עצם העובדה שעודכנה קושחה לא מעידה על כך שהציוד מאוקטב?
מדוע הספקיות דורשות גרסת קושחה ספציפית אם ניתן לדחוף גרסה חדשה בהתחברות ראשונית? (ולא מחייבות רק דגם ספציפי)

עידכונים במדיניות כזו הם בעייתיים: לגבי GF10Sk לדוגמא, נראה שהוא מריץ OPENWRT 21.x ונראה שאפשר יהיה לעדכן בעתיד כי ה-Target קיים. בהינתן היכולות זה יוכל להיות Gateway שלם מצויין. רק שעידכונים בדחיפה יחזירו את הקושחה לברירת המחדל או שיכשלו וינתקו את ההתקן...
...
כן, זה שדחפו גרסת תוכנה מרחוק זה אומר שהציוד היה מאוקטב. כפי שכתבתי גם היה שלב (לפני שהמכשיר עלה עם הגרסה ה"חדשה") שגם הנוריות הראו שהוא מסונכרן ומאוקטב. אני רק מצטער שלא בדקתי בזמן אמת האם ה-PON היה תקין למרות שהנוריות השתגעו - אבל זה מאוחר מדי, אחרת הייתי חוזר ובודק. הטכנאים הסירו את האקטיבציה של הציוד שלי כדי לאקטב את הנתב שלהם.

והספקיות דורשות גרסת תוכנה שמבחינתם היא known-good בעיקר כי שידור לא תקני על ה-PON יכול לעשות נזק ל-OLT עצמו, עד כדי לשרוף אותו. זה הגיוני שהן מבקשות גרסה התחלתית שנבדקה ולא עשתה בעיות לציוד בצד שלהם. אח"כ ידחפו עדכונים נוספים אם יהיו... כמו שדוחפים עדכונים גם לשלל ה-CPEים שהם משכירים ללקוחות.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #22 

21/04/2025 14:36  
DanielGR כתב:
לאור האמור עולות מספר שאלות במידה וזה נכון:

האם עצם העובדה שעודכנה קושחה לא מעידה על כך שהציוד מאוקטב?
מדוע הספקיות דורשות גרסת קושחה ספציפית אם ניתן לדחוף גרסה חדשה בהתחברות ראשונית? (ולא מחייבות רק דגם ספציפי)

עידכונים במדיניות כזו הם בעייתיים: לגבי GF10Sk לדוגמא, נראה שהוא מריץ OPENWRT 21.x ונראה שאפשר יהיה לעדכן בעתיד כי ה-Target קיים. בהינתן היכולות זה יוכל להיות Gateway שלם מצויין. רק שעידכונים בדחיפה יחזירו את הקושחה לברירת המחדל או שיכשלו וינתקו את ההתקן...
...
לפי ההסבר הציוד אכן היה מאוקטב, ואז לאחר שעשה reboot ניתקו אותו ואיקטבו ציוד זמני אחר במקום.
סביר להניח שהמערכת של נוקיה מעדכנת רק רכיבים עם גירסאות שהיא מזהה, ורק קדימה, כי לעדכן אחורה או לדרוס גירסה לא ידועה זה מסוכן. הבעיה היא שנראה שהפילטר שלהם לזיהוי רכיבים שגוי.

אני אגב לגמרי מבין את הדרישה ל-FW ספציפי - גירסה אחרת יכולה לעשות שמות בכל ה-OLT, עוד לפני שיותקן העדכון. חוץ מזה, אין לי ניסיון עם OMCI, אבל לא אתפלא אם המערכת של נוקיה לא יכולה לעדכן חומרה של יצרנים אחרים, כי המימוש של מנגנון העדכון שונה.

whatevernevermind
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #23 

סוף הסיפור -

היום הגיע טכנאי נוסף של סלקום על מנת להביא ולאקטב מתאם סיב שלהם שתומך במהירות 5000/1000.
בהתחלה הראתי לו שאני מקבל 1000/100 עם אותו נתב שלהם שהטכנאים הקודמים השאירו - שזה אומר שאין סיכוי שעם מתאם סיב נקבל יותר מזה. ה-upload החסום ממש מראה שהחבילה לא הוגדרה טוב.

לקח לו יותר משעה של המתנות בטלפונים, צילום מסכים, speed testים, בדיקות עוצמות וכו' עד שהועבר למישהי "עוד יותר" בכירה, שמעתה נקרא לה "הבכירה הטכנית", שעלתה על הקו עם אחראי המשמרת של IBC וביחד הם ניסו להבין מה קורה. בסוף החליטו להגדיר את החבילה ל-5000/1000 באופן ידני ולא דרך "המערכות" של סלקום, ולאחר די הרבה משחקים שלהם, וכמעט שעה וחצי על השעון, סוף סוף הנתב שלהם הצליח לקבל את המהירות הרצויה.

תוך כדי שהבכירה הטכנית של סלקום על הקו, וגם אחראי המשמרת של IBC, השלב הבא היה "להחזיר" את הנתב אליהם ו"להשאיל" לי מתאם סיב ללא עלות. הטכנאי הביא איתו... בדיוק GoFiber GF10C כמו שהיה לי, רק משומש, ושהיה מחובר פעם אצל מישהו שהחזיר אותו. גם הטכנאי הזה, שהיה משמעותית יותר ותיק מהאלה שהיו אצלי קודם, הודה שהוא אולי חיבר רק 2 לקוחות אי פעם למהירות 5000 ואף פעם לא עם מתאם סיב, ושהוא לא בטוח אם על IBC בכלל.

הטכנאי צילם את המדבקה ושלח, וסרק את ה-QR ושלח גם (ה-QR מכיל את ה-SN ואת ה-MAC כפי שכתובים על המדבקה). לאחר חיבור לחשמל ולסיב, הנורית Optical החלה להבהב, ולא התקבעה. הבכירה הטכנית עדכנה שהאחמ"ש של IBC מגדיר ידנית שוב את הנתונים. לאחר עוד כמה דקות הנורית דלקה קבוע ואז הבכירה הטכנית אמרה "לא לגעת" בשום דבר ולהמתין.

בשלב זה ציפיתי שהמכשיר יקבל גם כן עדכון תוכנה ושיקרה לו בדיוק מה שקרה למודם שלי.
אבל זה לא מה שקרה. הבכירה אמרה ש"התוכנה שלו כבר מעודכנת" אבל שב-IBC עדיין עובדים על זה. המכשיר התרסט, אבל חזר עם התנהגות תקינה. הסתנכרן ה-PON, התנתק ה-PON, עוד המתנה וחוזר חלילה כמה פעמים, עד שהוכרז ש"עכשיו זה נראה עובד" ב-IBC. בשלב זה עברו כבר יותר משעתיים וחצי מאז שהטכנאי הגיע אלי, והוא היה די מיואש וחסר סבלנות כי היה צריך להגיע ללקוח הבא.

הגדרנו חייגן והוא הצליח להתחבר! החייגן קרטע (מחשב מיושן עם כרטיס רשת מהיר שגררתי לשם עבור ההתקנה) והתבקשתי לחבר נתב, אז פתחתי את ה-RB5009 שהתכוונתי להתקין שם אח"כ, והתחלתי להגדיר. לא סיימתי אבל מהרגע שה-PPPOE עבד וקיבלתי פינג לאינטרנט, שחררתי את הטכנאי שהיה כבר ממש על גחלים - כמעט שלוש שעות אחרי שהגיע אלי. אמרתי לו שאני אסתדר מפה.

לאחר סיום ההגדרות - נראה תקין!

נכנסתי ל-telnet של המכשיר וראיתי שהגרסה שלו לא השתדרגה לגרסה של הנוקיה, ונותרה R4.4.22C.008.
המכשיר זהה אחד-לאחד למכשיר שאני חיברתי, מלבד כתובת ה-MAC וה-SN (ששניהם קרובים מאוד בין הציוד שלי ושלהם, ורואים שבאו מאותה סדרת יצור).

אז מה ההבדל? למה עם הציוד הפרטי הזהה, התשתית של IBC דחפה עדכון תוכנה לא תואם?
אין לי הסבר טוב.
  • אולי IBC תיקנו את הבעיה אצלם ונפטרו מה-FW הבעייתי של הנוקיה - האם קראו את הפוסט? לפנות בוקר מחצות היתה השבתה מתוכננת של IBC למשך 4 שעות באיזור שלי, קיבלתי על כך הודעה מסלקום, תוך כדי שגם חיבור סלקום-על-בזק שלי בכתובת אחרת התנתק והתחבר כמה פעמים במהלך הלילה.
  • אולי יש whitelist כלשהו ל-ONTים של הספקיות? ולציוד פרטי מתנהגים אחרת?
  • אולי משהו אצל IBC "זוכר" שהרכיב הזה היה מחובר בעבר ומתנהג אליו לא כמו משהו חדש שמופיע ברשת?
  • אולי העובדה שהיה מישהו מ-IBC שליווה את כל התהליך והגדיר הכל ידנית אצלם, ולא דרך מערכות ה-provisioning, עשתה את כל הקסם?
    (האפשרות המובילה)
מסקנות:
Your milage may vary. באמת תלוי על איזה טכנאים ומוקד שירות תיפול. עלול להגרם נזק בלתי-הפיך לציוד הפרטי.
כל הסיפור לקח שתי הגעות טכנאי, כל אחת של 3 שעות. סה"כ 6 שעות זה המון זמן לכל הדעות.
בסוף נשארתי עם מתאם סיב GF10C פרטי עם עדכון תוכנה לא מתאים, במצב לא תקין.

אני מאמין שאם הייתי ממשיך איתם לעוד שעה של עבודה, הייתי משחזר את המתאם שלי מגרסת ה-standby שלו, היינו מחליפים את המתאם שלהם במתאם הפרטי שלי (עם IBC על הקו) וזה היה גם כן עובד.

בשלב זה אני כנראה אשחזר את ה-GF10C שהשתדרג למצב המקורי שלו מהגיבוי המלא ששמרתי, ואשמור אותו למקרה שהציוד של סלקום יפסיק לעבוד. אין לי בעיה עם מתאם סיב ללא עלות שלהם, שזה מה שמלכתחילה ביקשתי, אבל בכתובת הבאה שאתקין שוב אנסה מתאם פרטי...

ממש אשמח ללמוד על חוויות נוספות עם סלקום ב-5GB ובמיוחד על תשתית IBC. נראה שזה מספיק נדיר, אז כל מקרה נוסף יעזור ללמוד לטובת כולם.

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 343
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #24 

מכל התיאור שלך נראה לי שהעדכון השגוי נעשה ידנית בכוונה או מתוך חוסר ידיעה במסגרת המשחקים לאקטב את הציוד שלך.
אל תחשוש לכתוב פוסטים טכניים ארוכים. מתישהו זה יוכל אולי לעזור למישהו. מקסימום תוסיף "תקציר מנהלים" לא טכני קצר.
אני באמת מקווה שכל הבלגן הזה היה שווה לך ואתה מנצל את החבילה.
בכל מקרה תודה על השיתוף.

zahi8804
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #25 

גם אני מנסה להתחבר לסלקום (תשתית IBC) עם ציוד פרטי לקו 5G.
בעודי ממתין שהציוד הפרטי יגיע (אתגרי יבוא לאחר המלחמה) UCG-Fiber.
לאחר שני טכנאים בהפרש יום וניסיונות אין ספור של הטכנאי מול המוקד - הצליח להתחבר עם מחשב בWIFI דרך ראוטר ישן משלו שחובר ל DZS.
לא היה לו ציוד להוכיח שאכן מקבל מעל מהירות 1G אבל מבחינתו מתחבר אז הלך...

חיברתי מחשב WIN 11 עם כרטיס 2.5G שמוגדר על 2.5G בהגדרות, ישירות לפורט ה 10G ב DZS - הכנסתי רק שם משתמש וסיסמה - לא עבד (התחבר ומייד התנתק).
שיניתי הצפנה בהגדרות PPPOE ל PPTP - החייגן התחבר ויש אינטרנט במחשב.
המהירות שמתקבלת: העלאה סביב 1000 ויותר , הורדה סביב 1000 או פחות.

אני טוען שמשהו בהגדרות אצל IBC או סלקום לא נותן במצב הזה 5G וגם לא 2.5G.
בינתיים סלקום לא ממש יודעים מה לעשות במצב הזה. מבחינתם כל ההגדרות בסדר.
המליצו לחכות שיגיע הציוד הפרטי ולבדוק שוב.

מבחינתי המחשב היחיד שלי זה הציוד הפרטי.

בסלקום אין ממש עם מי לדבר ברמה הטכנית אין הבנה בסיסית בציוד הקצה. ובטח לא ברמת המיחשוב הבסיסי כמו הגדרת חייגן PPPOE.
הטכנאים נראים חסרי ציוד בסיסי. וחסרי הבנה בסיסית ברשתות תקשורת.
בכל הפעמים בעבר כשדרגתי מהירויות היתה בעיה של חוסר יכולת מצידם לספק את המהירות המובטחת. רק לאחר איומים ואולטימטומים ושעות של עבודת טכנאים מול המוקד הם היו מצליחים "לסדר" את המהירות (העלאה או הורדה). לאור העבר אני נוטה להאמין שגם במקרה זה הסיפור דומה.

יש לי במקביל קו 2.5 של בזק עם הראוטר השחור שלהם שעובד מצוין בלי שום בעיה ומחובר אל כל הרשת הבייתי הקוית והאלחוטית.
בסופו של יום אני מתכנן שה UCG FIBER יחובר ל 2 תשתיות שונות: אחת בקו 5G ואחת לגיבוי בקו 2.5G או 1G...

האלטרנטיבה על הפרק - למרות שסלקום נורא מתאמצים - וגם אני מאד מתאמץ להשאר לקוח שלהם, לשנמך אותם במהירות או להפטר מהם כליל ולשדרג בבזק לקו 5G בציוד פרטי.

אודה להצעות או המלצות ברמה הטכנית להמשך מול סלקום, ולתובנות ממשיהו טכני שקצת מבין היכן אפשר לחפש את הבעיה בסלקום או אצלי.

**לא מצאתי בשום מקום שום חומר על ה DZS 5302 מבחינת יכולת להתחבר ולראות הגדרות אצלו. אני רק יודע (מניסיונות) שיש לו פורט נוסף שחור של 2.5G על המכשיר עצמו אך הפורט הזה לא פעיל בשום צורה ובשום מהירות.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 153 פעמים

שליחה #26 

19/07/2025 17:56  
zahi8804 כתב:
המהירות שמתקבלת: העלאה סביב 1000 ויותר , הורדה סביב 1000 או פחות.
...
נשמע שאתה מוגדר על החבילה הנכונה. הביצועים של החייגן ב-Windows הם חלשים ביותר, גם על מחשבים חדישים וחזקים יחסית (בגלל שהם תלויים בביצועי ליבה בודדת של המעבד ורוב השיפור בביצועי המעבדים בשנים האחרונות מגיע מהגדלת מספר הליבות). קרוב לוודאי שמה שאתה מודד בבדיקה הזו זה בעצם את הביצועים החלשים האלה של החייגן המדובר.

המליצו לחכות שיגיע הציוד הפרטי ולבדוק שוב.
...
לדעתי, זו אכן ההמלצה הנכונה. אני מצטרף אליה.

zahi8804
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #27 

גם אם המעבד נמצא על פחות מ 40% ניצול בזמן הבדיקה?

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #28 

19/07/2025 19:33  
zahi8804 כתב:
גם אם המעבד נמצא על פחות מ 40% ניצול בזמן הבדיקה?
...
במנהל המשימות תשנה את הגרף למעבדים לוגיים בכדי לראות את העומס על הליבות. אם בכל זמן נתון יש ליבה עם 100% עומס אז אכן זה המצב.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

zahi8804
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #29 

אנסה. מקסימום אתקין Opensense על מחשב עם כרטיס 2.5 ומעבד n150, זמנית ואגדיר ppoe שם. אמור לסחוב 2.5 בלי בעיה...
...

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #30 

תעלה openwrt מusb
יותר מהיר וביצועי pppoe טובים יותר

zahi8804
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #31 

19/07/2025 21:57  
OMRIJ כתב:
תעלה openwrt מusb
יותר מהיר וביצועי pppoe טובים יותר
...
ואללה לא הצלחתי, אולי כי יש גם את עניין ה PPTP בסיפור יחד עם ה PPPOE....
נראה לי אחכה לציוד הפרטי...

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

לא הבנתי את עניין הpptp

zahi8804
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #33 

קיבלתי את ה ucg fiber. בדיקה מול בזק 2.5 עובד טוב. בדיקה מול סלקום 5g. מתקבל 2570/1060.
נראה שסלקום לא ממש נותנים לי 5000 בשלב זה.
אני בקשר עם התמיכה הבכירה כדי שיבדקו ישירות מול IBC.רעיונות למישהו?

בדיקת מהירות מתוך הראוטר עצמו או ממחשב שמחובר אליו ישירות דרך כרטיס USB 5G.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

אתה מקבל 1000 באפלוד, אז כנראה אתה בחבילה הנכונה...
איזה שרתים ניסית בspeedtest?

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 153 פעמים

שליחה #35 

07/08/2025 22:38  
zahi8804 כתב:
נראה שסלקום לא ממש נותנים לי 5000 בשלב זה.
...
קרוב לוודאי שאין אצלך שום בעיה שקשורה לסלקום או ל-IBC ושמגבלת המהירות שלך נובעת ממגבלות הציוד שבו אתה משתמש ו/או קינפוג שגוי שלו. כפי ש-@DanielGR תאר לאחרונה בשרשור אחר
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3377525+
ה- ucg fiber יכול לסחוב 5G בלי קושי, אבל מטבע הדברים, זה דורש קינפוג נכון שלו וגם מחשב מתאים עם כרטיס רשת של 10G. ככל הידוע לי, היכולת של ה- ucg fiber לסחוב מהירויות גבוהות דרך חייגן PPPoE נשענת על האצה חומרתית ולכן נדרש להגדיר דברים בהתאם (ובפרט להימנע מקינפוג דברים כמו QOS שעלולים לגרום לביטול ההאצה המדוברת). יתר על כן, בהרבה מקרים מנגנונים שמבצעים האצה חומרתית של PPPoE בנויים במשולב עם ביצוע האצה חומרתית של NAT ולכן הם פעילים רק עבור תעבורת רשת שעוברת דרך הנתב ולא עבור תעבורת רשת שמגיעה לנתב עצמו (או יוצאת ממנו). זה אומר שהתוצאות של מדידות מהירות מהנתב עצמו עשויות להיות נמוכות יחסית.

בדיקת מהירות מתוך הראוטר עצמו או ממחשב שמחובר אליו ישירות דרך כרטיס USB 5G.
...
ברוב המקרים, המהירות המקסימלית של כרטיסי "USB 5G” היא קצת פחות מ-3.5G וגם זה דורש תנאים אופטימליים יחסית. זה קשור לזה שרוחב הפס של USB 3.0 עצמו הוא 5G ברוטו ולכן מה שמתאפשר לקבל נטו אחרי כל התקורות של הפרוטוקולים הרלוונטיים זה פחות מ-3.5G. בפרט, יכול מאוד להיות שהכרטיס "USB 5G” שלך מתקשה להגיע גם לזה ושמה שאתה מודד בפועל זה את הביצועים שלו.

בקיצור, אם אתה רוצה להגיע למדידות מהירות של סביב 5G אתה צריך מחשב חזק עם כרטיס רשת אמיתי של 10G. בלי זה, אין לך איך להתקרב למהירות הזו ולכן גם אין לך שום סיבה לבוא בטענות לסלקום או ל-IBC.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1448
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #36 

מדויק מאד.

עוד פרט קטן להשלים את התמונה: לגבי בדיקה מהנתב: בדיקת המהירות של Ubiquity מתוך הנתב איננה מדויקת, ומוטה כלפי מטה, ביצעתי מספר מדידות כדי לוודא שלא מדובר במשהו אקראי. לדוגמא:
בבדיקת Speedtest מתוך המחשב מייד לאחר מכן לא הייתה שום בעיה לקבל את הקצב המובטח
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

zahi8804
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #37 

08/08/2025 1:25  
itfan כתב:
היכולת של ה- ucg fiber לסחוב מהירויות גבוהות דרך חייגן PPPoE נשענת על האצה חומרתית ולכן נדרש להגדיר דברים בהתאם (ובפרט להימנע מקינפוג דברים כמו QOS שעלולים לגרום לביטול ההאצה המדוברת).

ברוב המקרים, המהירות המקסימלית של כרטיסי "USB 5G” היא קצת פחות מ-3.5G וגם זה דורש תנאים אופטימליים יחסית. זה קשור לזה שרוחב הפס של USB 3.0 עצמו הוא 5G ברוטו
...
אין שום הגדרות QOS ואני כרגע עם האצת חומרה. בכוונה לא הגדרתי שום דבר שיכול לצרוך משאבים נוספים.
הכרטיס USB מחובר למחשב חזק דרך פורט USB4 (עד 40 Gbps) לכן הטיעון של מגבלת הפורט לא נראת לי קשורה.
כמובן שתיתכן מגבלת כרטיס אבל גם לא יתכן 2.5 אולי יותר כמו 3.5 ויותר.

אם הייתי מקבל כל מהירות הורדה של מעל 2600 אז כל טענותיכם לגבי מגבלות הציוד יתכן והיו נכונות והייתי משוכנע שאני בחבילה הנכונה.
כיון שכל המהירויות שנמדדות בלי שום קשר לסוג המדידה לעיתוי ולאופי המדידה (מתוך מחוץ שרתים וכו) לא עוברות את ה 2550 הורדה ו 1050 העלאה בממוצע אז יש לי הרושם שזה יותר מגבלת GPON/ XGS-PON או בעית הגדרת מהירות הורדה לא נכונה בחשבון או במקום אחר ברשת.

לצערי כבר היו לי בעבר מספר התנסויות עם סלקום שמהירות ההאלעה או מהירות ההורדה לא תאמו את החשבון וכמובן שבתחילה "האשימו את הציוד שלי" אך לאחר המון שעות תמיכה הסתבר שמשהו לא היה נכון אצל סלקום והבעיה נפתרה והמהירות המובטחת הושגה.
פעם אחת אפילו ביטלו לגמרי את החשבון ויצרו חשבון משתמש חדש כדי לנסות לפתור את הבעיה אצלם וזה הדבר היחידי שעבד.
לכן אני מאד סקפטי.

אני לא מחפש לבוא לאף אחד בטענות, רק רוצה ללמוד לאבחן מצידי נכונה את המצב.

ראיתי שדניאל הגיע לקצב של 5G , אני מחפש לראות שאני מקבל מעל 2600. מבחינתי זו הוכחה מספיק טובה שהמגבלה אצלי ולא אצל הספקית.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3403
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #38 

08/08/2025 10:34  
zahi8804 כתב:
אין שום הגדרות QOS ואני כרגע עם האצת חומרה. בכוונה לא הגדרתי שום דבר שיכול לצרוך משאבים נוספים.
הכרטיס USB מחובר למחשב חזק דרך פורט USB4 (עד 40 Gbps) לכן הטיעון של מגבלת הפורט לא נראת לי קשורה.
כמובן שתיתכן מגבלת כרטיס אבל גם לא יתכן 2.5 אולי יותר כמו 3.5 ויותר.

אם הייתי מקבל כל מהירות הורדה של מעל 2600 אז כל טענותיכם לגבי מגבלות הציוד יתכן והיו נכונות והייתי משוכנע שאני בחבילה הנכונה.
כיון שכל המהירויות שנמדדות בלי שום קשר לסוג המדידה לעיתוי ולאופי המדידה (מתוך מחוץ שרתים וכו) לא עוברות את ה 2550 הורדה ו 1050 העלאה בממוצע אז יש לי הרושם שזה יותר מגבלת GPON/ XGS-PON או בעית הגדרת מהירות הורדה לא נכונה בחשבון או במקום אחר ברשת.

לצערי כבר היו לי בעבר מספר התנסויות עם סלקום שמהירות ההאלעה או מהירות ההורדה לא תאמו את החשבון וכמובן שבתחילה "האשימו את הציוד שלי" אך לאחר המון שעות תמיכה הסתבר שמשהו לא היה נכון אצל סלקום והבעיה נפתרה והמהירות המובטחת הושגה.
פעם אחת אפילו ביטלו לגמרי את החשבון ויצרו חשבון משתמש חדש כדי לנסות לפתור את הבעיה אצלם וזה הדבר היחידי שעבד.
לכן אני מאד סקפטי.

אני לא מחפש לבוא לאף אחד בטענות, רק רוצה ללמוד לאבחן מצידי נכונה את המצב.

ראיתי שדניאל הגיע לקצב של 5G , אני מחפש לראות שאני מקבל מעל 2600. מבחינתי זו הוכחה מספיק טובה שהמגבלה אצלי ולא אצל הספקית.
...
תוכל לנסות בדיקה עם תוכנת/ ממשק ה cli של ookla מול שרת מקומי. ככה תנטרל תלות בדפדפן/CPU.
מסכים עם קודמי, ששימוש בUSB פחות מתאים במהירויות כאלו (עומס CPU וביצועים) , ועדיף NIC/פורט RJ45
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #39 

מה הדגם של הכרטיס רשת USB?

zahi8804
סמל אישי של משתמש