התייעצות בהחלפת רמקולים ריצפתיים
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
svs רמקול עם יותר יכולות על הנייר ,יורד נמוך יותר וכנראה שתקבל יותר ברוב התדרים ,זה רמקול שצריך קצת הגברה.
תשמע לפני הרכישה .
בקולנוע יתכן שתקבל יותר פרוט ,בסטראו עם ה 3700 וללא סאבים לדעתי לא תקבל הרבה יותר ,זה יהיה עיניין של טעם אישי
תשמע לפני הרכישה .
בקולנוע יתכן שתקבל יותר פרוט ,בסטראו עם ה 3700 וללא סאבים לדעתי לא תקבל הרבה יותר ,זה יהיה עיניין של טעם אישי
- masteraudio
- חבר ותיק

- תגובות: 1471
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 322 פעמים
הכי טוב הוא לקפוץ לפיוצ'ר ולהאזין לרמקולים ורק אז לקבל החלטה. בסופו של דבר זהו עניין של טעם אישי.08/08/2025 3:22asafsee1 כתב: שלום
כיום עם jbl e60
מתלבט האם להשקיע ב svs prime tower
משתמש במגבר דנון 3700...
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
שכחתי לציין שיש ברשותי סאב של svs, sb100008/08/2025 6:56claudia5 כתב: svs רמקול עם יותר יכולות על הנייר ,יורד נמוך יותר וכנראה שתקבל יותר ברוב התדרים ,זה רמקול שצריך קצת הגברה.
תשמע לפני הרכישה .
בקולנוע יתכן שתקבל יותר פרוט ,בסטראו עם ה 3700 וללא סאבים לדעתי לא תקבל הרבה יותר ,זה יהיה עיניין של טעם אישי...
וכפי שאמרת, על הנייר הוא אמור לתת יותר
אני מחפש לקבל יותר פירוט, יותר במה
ציינת שזה רמקול שאוהב הגברה
איזה הגברה?
מה לגבי ה3700?
מבין לגבי ההאזנה אבל.....08/08/2025 11:39masteraudio כתב: הכי טוב הוא לקפוץ לפיוצ'ר ולהאזין לרמקולים ורק אז לקבל החלטה. בסופו של דבר זהו עניין של טעם אישי....
זה לא אותה אקוסטיקה כמו אצלי בבית
לא אותו המגבר
לכן זה ישמע שונה
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
נכון שיהיה קצת שונה.08/08/2025 14:55asafsee1 כתב: מבין לגבי ההאזנה אבל.....
זה לא אותה אקוסטיקה כמו אצלי בבית
לא אותו המגבר
לכן זה ישמע שונה...
עדיין, כשאתה משווה רמקולים אתה מזהה מי נשמע לך טוב יותר, ומי פחות.
אין מצב שרמקול שנשמע לך פחות טוב מרמקול אחר, בחנות, יהיה פתאום טוב יותר בבית.
אז לא הגיוני לא לנסות לזהות לאיזה רמקול אתה בכלל מתחבר, במקום להמר לפי שמות או המלצות אקראיות של חברי פורום עלומים?
אם יש לך סאב, הרבה יותר הגיוני ללכת בכיוון של מדפיים.
במחיר של רצפתי תוכל לקנות מדפי טוב יותר, הסאב יעשה את העבודה של התדרים הנמוכים, וגם ישחרר את הרסיבר מההספק הדרוש לייצור באסים, ולכן ייתן לך יתרון ביכולת שלו ליצור את ההפרדה שאתה מחפש.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

3700 רסיבר מצויין לקולנוע ,עם הכיול הנכון אפשר להגיע איתו לתוצאות טובות מאוד ,אם יש לך סאב אז לפחות בנושא הקולנוע לדעתי תקבל שידרוג מורגש אחרי כיול .08/08/2025 12:20asafsee1 כתב: שכחתי לציין שיש ברשותי סאב של svs, sb1000
וכפי שאמרת, על הנייר הוא אמור לתת יותר
אני מחפש לקבל יותר פירוט, יותר במה
ציינת שזה רמקול שאוהב הגברה
איזה הגברה?
מה לגבי ה3700?...
כדי לעשות קפיצה בתחום הסטראו דעתי היא שכמעט תמיד מומלץ מגבר סטראו ,בעיקר כאשר הרמקולים לא מאוד נצילים.
בחנות ניתן להבין לפעמים את יכולות הרמקול אבל בחלל שלך בהחלט זה ישמע אחרת ופעמים רבות רמקול מצויין בחלל אחד יכול להישמע גרוע בחלל אחר .
לא כתבת על גודל החלל שלך ,וגם אני בדרך כלל בגלל סגנון המוסיקה שאני שומעה מעדיף מדפי.
ה svs שבחרת שמעתי אותו פעמיים והוא קצת בהיר ולכן לדעתי תקבל בצורה מורגשת יותר פירוט שעם כיול נכון יורגש בכל התדרים
- Amir64
-
- גורו

אם אתה לוקח סדרת רמקולים מסויימת, סתם לדוגמה SVS Prime.
יש רצפתיים ויש מדפיים.
ההבדל העקרוני ביניהם הוא שהרצפתיים יורדים יותר נמוך לתחום הבאס.
הרמקולים נשמעים ממש דומה, למעט ההבדל הזה.
הרצפתיים עולים 5800 ש"ח
המדפיים עולים 3200 ש"ח.
כלומר, הפרש של 2600 ש"ח.
כבר יש לך סאב שיבצע את ההשלמה לבאס נמוך יותר אפילו ממה שהרצפתיים מסוגלים לרדת,
אז אתה יכול להשקיע את ה- 2600 ש"ח הללו, ולבחור מדפי טוב יותר, שעולה 5800. (רמקולים במחיר כמעט כפול)
כך יהיו לך מדפיים שנשמעים משמעותית טוב יותר, ולא תזרוק כסף על רצפתיים שאומנם יורדים יותר נמוך, אבל תחתוך אותם עם קרוסאובר כי יש לך סאב.
מה שבגדול אומר - לזרוק כסף, כי קנית יתרון שאתה לא באמת משתמש בו.
יש רצפתיים ויש מדפיים.
ההבדל העקרוני ביניהם הוא שהרצפתיים יורדים יותר נמוך לתחום הבאס.
הרמקולים נשמעים ממש דומה, למעט ההבדל הזה.
הרצפתיים עולים 5800 ש"ח
המדפיים עולים 3200 ש"ח.
כלומר, הפרש של 2600 ש"ח.
כבר יש לך סאב שיבצע את ההשלמה לבאס נמוך יותר אפילו ממה שהרצפתיים מסוגלים לרדת,
אז אתה יכול להשקיע את ה- 2600 ש"ח הללו, ולבחור מדפי טוב יותר, שעולה 5800. (רמקולים במחיר כמעט כפול)
כך יהיו לך מדפיים שנשמעים משמעותית טוב יותר, ולא תזרוק כסף על רצפתיים שאומנם יורדים יותר נמוך, אבל תחתוך אותם עם קרוסאובר כי יש לך סאב.
מה שבגדול אומר - לזרוק כסף, כי קנית יתרון שאתה לא באמת משתמש בו.
- Amir64
-
- גורו

תבדוק שוב...09/08/2025 13:35asafsee1 כתב: האמת שמבחינת מחיר, הם עולים זהה כיום ב ksp
ולמדפיים צריך להוסיף גם מעמדים שעולים לא מעט.
השאלה אם להמשיך להתמקד בsvs...
הם לא עולים זהה ב- KSP.
השאלה היא כמה איכות אתה מחפש, וכמה אתה מוכן לשלם עליה.
כנס לפיוצ'ר, תשמע SVS מול רמקולים אחרים, ותחליט.
יש להם רמקולים ששמים בכיס הקטן את ה- SVS.
בנק הזמן הזו עבורי, איכותי יותר מהjbl הנוכחיים
ככל הנראה איכותי מבחינתי שונה מהאיכותי שלך וזה בסדר
האם תוכל/תוכלו, במסגרת התקציב שלי להמליץ על זוג מדפיים, משומשים שלעניות דעתכם יתנו לי מענה, למידות החדר, למגבר, לנוכחות סאב, ולרוב למטרות קולנוע ביתי ומוזיקה וכמובן שיפור לעומת הנוכחיים שציינתי
תודה
ככל הנראה איכותי מבחינתי שונה מהאיכותי שלך וזה בסדר
האם תוכל/תוכלו, במסגרת התקציב שלי להמליץ על זוג מדפיים, משומשים שלעניות דעתכם יתנו לי מענה, למידות החדר, למגבר, לנוכחות סאב, ולרוב למטרות קולנוע ביתי ומוזיקה וכמובן שיפור לעומת הנוכחיים שציינתי
תודה
"אין מצב שרמקול שנשמע לך פחות טוב מרמקול אחר, בחנות, יהיה פתאום טוב יותר בבית".
ברור שכן יש מצב, ויצא לי לא פעם הגרוע ביותר ישב בסוף הכי טוב מכולם, ולא פעם אחת, הכל עניין של התאמה וחדר בגלל זה לשמוע בחנות לא נותן כלום איך אתה בכלל כותב כזה דבר הזוי ועוד גורו בתחום, הכל עניין של התאמה וחלל, אינדיקציה בחנות לא נותן כלום.
תשמע בחנות 20 זוגות תאמר 3 הראשונים, תיקח הביתה את כל ה 20 זוגות, אתה תיווכח לדעת שהבחירה שלך תהיה שונה לחלוטין.
ברור שכן יש מצב, ויצא לי לא פעם הגרוע ביותר ישב בסוף הכי טוב מכולם, ולא פעם אחת, הכל עניין של התאמה וחדר בגלל זה לשמוע בחנות לא נותן כלום איך אתה בכלל כותב כזה דבר הזוי ועוד גורו בתחום, הכל עניין של התאמה וחלל, אינדיקציה בחנות לא נותן כלום.
תשמע בחנות 20 זוגות תאמר 3 הראשונים, תיקח הביתה את כל ה 20 זוגות, אתה תיווכח לדעת שהבחירה שלך תהיה שונה לחלוטין.
- Amir64
-
- גורו

תודה על תגובתך.10/08/2025 8:46Moshe984 כתב: "אין מצב שרמקול שנשמע לך פחות טוב מרמקול אחר, בחנות, יהיה פתאום טוב יותר בבית".
תשמע בחנות 20 זוגות תאמר 3 הראשונים, תיקח הביתה את כל ה 20 זוגות, אתה תיווכח לדעת שהבחירה שלך תהיה שונה לחלוטין....
כל חדרי ההשמעה בעולם מיותרים ואפשר לסגור אותם.
חבל על הכסף.
אתה אומר שאין בכלל סיכוי למצוא רמקול טוב לבית כי אתה לא יכול להביא את כל הרמקולים הביתה, אז הכל פשוט הימור אחד גדול, נכון?
וכמובן כל מי שעובר דירה חייב להחליף רמקולים.
חדר יכול לקלקל רמקול שנשמע טוב בחדר מטופל, עד רמה מסויימת.
חדר לא יכול לשפר רמקול שנשמע לא טוב.
הבעיות שיש בחדר, שגורמות לירידה באיכות התוצאה, זהות לכל רמקול שתשים בחדר.
חדרי השמעה נועדו לגרום לך לראות להתרשם ובראש ובראשונה לרצות לקנות, אם זה רציני ואתה מחפש רמקול לבית, אפשר להביא את המגבר והמקור שלך לחנות ולקבל איזו שהי אינדיקציה ראשונית. קשה מאוד למצא רמקול טוב לבית ויש פה עניין של הימור, אם אין לך כלום ואתה רוצה לקנות הכל מכה אחת כסט מושלם ולשמוע אותו כמו שהו שלם, זה כבר סיפור אחר, וגם אז הסט בשלמותו נשמע שם X תביא הביתה אתה תשמע Y בגלל האקוסטיקה והחדר או סלון.
כן זו בעיה\סיכון\הימור. ומי שעובר דירה והוא רציני בתחום הוא יצטרך להתאים או את החלל לסטאפ או הפוך.
רמקול לא טוב הוא לא רמקול היי-אנד (סרווין ווגה למשל והיו לי) וחדר יכול להשמיד רמקול טוב עד עפר (הייתי בסרט הזה כבר), ואם יש בעיות בחדר, בתדרים מסויימים, ברור שהם לא יהיו זהות לכל רמקול שתשים, יש בעיות שמדפי יפתור לך וההיפך, יש המון מרכיבים בתוך הרמקול (2way\3way, יח' קואקסיאליות, פולריינג אופן באפל פיר קדמי אחורי, בס יורה לצד למטה או תיבה אטומה יש המון, אפשר גם לעקוף בעיות, ואפשר גם לטפל בהם. אין מושלם.
שמיעה בחנות זה אינדיקציה ש זה כן יכול לעבוד בייחד, מעבר לזה, אין בזה שום תועלת. זה ע כדיי כך שגם הגוון שתשמע שם, יהיה שונה אצלך.
כן זו בעיה\סיכון\הימור. ומי שעובר דירה והוא רציני בתחום הוא יצטרך להתאים או את החלל לסטאפ או הפוך.
רמקול לא טוב הוא לא רמקול היי-אנד (סרווין ווגה למשל והיו לי) וחדר יכול להשמיד רמקול טוב עד עפר (הייתי בסרט הזה כבר), ואם יש בעיות בחדר, בתדרים מסויימים, ברור שהם לא יהיו זהות לכל רמקול שתשים, יש בעיות שמדפי יפתור לך וההיפך, יש המון מרכיבים בתוך הרמקול (2way\3way, יח' קואקסיאליות, פולריינג אופן באפל פיר קדמי אחורי, בס יורה לצד למטה או תיבה אטומה יש המון, אפשר גם לעקוף בעיות, ואפשר גם לטפל בהם. אין מושלם.
שמיעה בחנות זה אינדיקציה ש זה כן יכול לעבוד בייחד, מעבר לזה, אין בזה שום תועלת. זה ע כדיי כך שגם הגוון שתשמע שם, יהיה שונה אצלך.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

רק מי שבאמת ניסה ולמד על בשרו יודע שדבריך מדוייקים ,מי שקורא בפורומים ומאמרים בדרך כלל לא יצליח להבין איך העולם הזה באמת מתקיים ויגרר למידה שיווקי .10/08/2025 9:26Moshe984 כתב: חדרי השמעה נועדו לגרום לך לראות להתרשם ובראש ובראשונה לרצות לקנות, אם זה רציני ואתה מחפש רמקול לבית, אפשר להביא את המגבר והמקור שלך לחנות ולקבל איזו שהי אינדיקציה ראשונית. קשה מאוד למצא רמקול טוב לבית ויש פה עניין של הימור, אם אין לך כלום ואתה רוצה לקנות הכל מכה אחת כסט מושלם ולשמוע אותו כמו שהו שלם, זה כבר סיפור אחר, וגם אז הסט בשלמותו נשמע שם X תביא הביתה אתה תשמע Y בגלל האקוסטיקה והחדר או סלון.
שמיעה בחנות זה אינדיקציה ש זה כן יכול לעבוד בייחד, מעבר לזה, אין בזה שום תועלת. זה ע כדיי כך שגם הגוון שתשמע שם, יהיה שונה אצלך....
לפני חודש לקחתי את הרמקול המצויין שלי לחנות כדי לבדוק מגבר ,עצוב מאוד....לא משנה מה עשינו הרמקול נשמע פשוט לא טוב...אצלי הוא חלומי.
בסוף חלל,כבלים,מגבר ,רמקולים,נגן ובעיקר השילוב של הנקודות האלה יביא לתוצאה של ציון 9 או 2 ...גם אם לרמקול יש יכולות של 10
- Amir64
-
- גורו

אולי הרמקול לא נשמע "לא טוב", אלא פשוט שונה מאשר בבית? שונה ממה שאתה רגיל?10/08/2025 17:13claudia5 כתב: רק מי שבאמת ניסה ולמד על בשרו יודע שדבריך מדוייקים ,מי שקורא בפורומים ומאמרים בדרך כלל לא יצליח להבין איך העולם הזה באמת מתקיים ויגרר למידה שיווקי .
לפני חודש לקחתי את הרמקול המצויין שלי לחנות כדי לבדוק מגבר ,עצוב מאוד....לא משנה מה עשינו הרמקול נשמע פשוט לא טוב...אצלי הוא חלומי.
בסוף חלל,כבלים,מגבר ,רמקולים,נגן ובעיקר השילוב של הנקודות האלה יביא לתוצאה של ציון 9 או 2 ...גם אם לרמקול יש יכולות של 10...
שונה גם בגלל החדר, וגם בגלל המגבר?
ה- "שונה" הזה בהחלט יכול להתקבל על ידיך כפחות טוב. זה בסדר.
הטענה שלי אחרת.
תיקח 2 רמקולים.
תשמע את שניהם בחדר אחד.
תוכל להגיד מי מהם נשמע טוב יותר.
אם תיקח את שניהם הביתה, כל אחד יישמע קצת שונה, אבל עדיין, הרמקול הפחות טוב, יישאר הפחות טוב.
הוא לא ישתפר ויהיה פתאום טוב יותר מהרמקול שקודם החלטת שהוא טוב יותר.
גם לי יצא לקנות רמקול שממש התלהבתי ממנו בחנות, ובבית התאכזבתי.
אז חזרתי לחנות, הוספתי כסף וקניתי רמקול טוב יותר, משמיעה בחנות.
גם בבית, התוצאה היתה יותר לשביעות רצוני, אבל עדיין לא כמו ששמעתי בחנות.