...
התחברות לסיבים הוט עם ציוד פרטי- ניתן יהיה לחבר קו טלפון?
זה אומר מתאם סיבים פרטי, ללא נתב? כי אם יש לך נתב שלהם, לא ישלחו לך ססמא......
אגב, למה ההנחה ה"שירותית" ? חד פעמית?
כי לפני המבצע של ה79 לכול החיים היה לי אפלואד 250
ושעשיתי את המבצע הבטיחו לי שישאר לי אפלואד 250
וכמובן שלא נשאר ושונמכתי ל100
ביקשתי לבטל את המבצע ולחזור למה שהיה
כמובן שלא הצליחו אז נתנו לי הטבה לשנה 1000/250 ב39
הציוד הוא שלי פרטי מתאם סיב גו פייבר וראוטר אסוס
ושעשיתי את המבצע הבטיחו לי שישאר לי אפלואד 250
וכמובן שלא נשאר ושונמכתי ל100
ביקשתי לבטל את המבצע ולחזור למה שהיה
כמובן שלא הצליחו אז נתנו לי הטבה לשנה 1000/250 ב39
הציוד הוא שלי פרטי מתאם סיב גו פייבר וראוטר אסוס
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
@rafi_d - יפה שעובד !
כמה הערות:
נושא הפרמטרים של השירות פתור במלואו, הפרמטרים ידועים. לגבי קונפיגורצית הנתב יש בעיה מובנית: נתבים מטפלים באופן שונה בשיחות SIP, ולכן קונפיגורציה כזו יכולה לעבוד אצל משתמש אחד אבל לא אצל משתמש אחר.
SIP הוא בעייתי מהסיבות הבאות:
- המדיה (Audio) נשלחת באמצעות RTP ומספרי הפורטים הם דינמיים, כלומר משתנים משיחה לשיחה. תוך כדי תהליך האיתות בהקמת השיחה הצדדים מחליפים הודעות על איזה מספרי פורטים תישלח המדיה, ואז ה- Firewall אמור לפתוח את הפורטים האלה פנימה. אחרת כברירת המחדל כל הפורטים פנימה חסומים
- ההודעות על פי הסטנדרט אמורות לקחת את הכתובות (לדוגמא - Reply address) מתוכן ההודעה, ולא מהכתובת שממנה מגיעה ה-Packet. אם בתוכן ההודעה יש כתובת פרטית אז בוודאי שההודעה החוזרת לא תגיע לשום מקום, וצריך להחליף את הכתובות בהודעה. או שהמתאם שיחות יעשה את זה, או הנתב, זה בין השאר התפקיד של SIP Application-level Gateway - ALG בנתב
- בטיפול נכון אפשר להשתמש בכתובת דינמית למתאם שיחות, וללא צורך בהפניית פורטים. כל SIP Client מבצע רישום, ואז הנתב יודע למפות מאיזה כתובת פנימית הגיע הרישום, ואז אם מגיעה שיחה - לשייך את השיחה לכתובת הפנימית הנכונה. אבל כאמור - צריך מימוש נכון.
הבעיה היא שחלק לא מבוטל מה- SIP ALG בנתבים לא ממומש היטב או ממומש לא נכון, או ממומש שונה, ואז קונפיגורציה שעובדת בסביבה אחת לא בהכרח תעבוד באחרת
אפשר להבין מדוע הספקיות לא רוצות לגעת בזה משום שאם הציוד אחיד, ה- Provisioning אוטומטי והקונפיגורציה מבוקרת אין בעיה לתמוך בזה. אבל עם ציוד פרטי זה לא המצב, ו-SIP במיוחד יכול להיפך לסיוט של תמיכה. המצב הוא שניתן לגרום לקונפיגורציה לעבוד על ידי שילוב של הגדרות, הבעיה היא השונות של הציוד שמדובר בציוד פרטי.
כמה הערות:
נושא הפרמטרים של השירות פתור במלואו, הפרמטרים ידועים. לגבי קונפיגורצית הנתב יש בעיה מובנית: נתבים מטפלים באופן שונה בשיחות SIP, ולכן קונפיגורציה כזו יכולה לעבוד אצל משתמש אחד אבל לא אצל משתמש אחר.
- המדיה (Audio) נשלחת באמצעות RTP ומספרי הפורטים הם דינמיים, כלומר משתנים משיחה לשיחה. תוך כדי תהליך האיתות בהקמת השיחה הצדדים מחליפים הודעות על איזה מספרי פורטים תישלח המדיה, ואז ה- Firewall אמור לפתוח את הפורטים האלה פנימה. אחרת כברירת המחדל כל הפורטים פנימה חסומים
- ההודעות על פי הסטנדרט אמורות לקחת את הכתובות (לדוגמא - Reply address) מתוכן ההודעה, ולא מהכתובת שממנה מגיעה ה-Packet. אם בתוכן ההודעה יש כתובת פרטית אז בוודאי שההודעה החוזרת לא תגיע לשום מקום, וצריך להחליף את הכתובות בהודעה. או שהמתאם שיחות יעשה את זה, או הנתב, זה בין השאר התפקיד של SIP Application-level Gateway - ALG בנתב
- בטיפול נכון אפשר להשתמש בכתובת דינמית למתאם שיחות, וללא צורך בהפניית פורטים. כל SIP Client מבצע רישום, ואז הנתב יודע למפות מאיזה כתובת פנימית הגיע הרישום, ואז אם מגיעה שיחה - לשייך את השיחה לכתובת הפנימית הנכונה. אבל כאמור - צריך מימוש נכון.
הבעיה היא שחלק לא מבוטל מה- SIP ALG בנתבים לא ממומש היטב או ממומש לא נכון, או ממומש שונה, ואז קונפיגורציה שעובדת בסביבה אחת לא בהכרח תעבוד באחרת
אפשר להבין מדוע הספקיות לא רוצות לגעת בזה משום שאם הציוד אחיד, ה- Provisioning אוטומטי והקונפיגורציה מבוקרת אין בעיה לתמוך בזה. אבל עם ציוד פרטי זה לא המצב, ו-SIP במיוחד יכול להיפך לסיוט של תמיכה. המצב הוא שניתן לגרום לקונפיגורציה לעבוד על ידי שילוב של הגדרות, הבעיה היא השונות של הציוד שמדובר בציוד פרטי.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
יפה מאוד, מה השם של המכשיר + דגם וכמה זה עולה להחזיק קו כזה? האם זה יעבוד גם עם CGNAT פעיל?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
המכשיר: Linksys PAP2T04/08/2025 1:18Jabberwock כתב: יפה מאוד, מה השם של המכשיר + דגם וכמה זה עולה להחזיק קו כזה? האם זה יעבוד גם עם CGNAT פעיל?...
https://a.aliexpress.com/_opuNCmv
המחיר: כ20$
המחיר ששולם: https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3369635+
החלופה בתוכנה: PhonerLite
https://zadarma.com/en/support/instruct ... honerlite/
המגבלה: - לא עובד אם מופעל VPN המחשב
המחיר: 0 ...
מסלול הקו: "הוט נטו" (תשלום לפי דקות יוצאות)
המחיר: 0
(ראה חשבון ששיתף ohadi76 כאן - https://postimg.cc/KRyMTtKY
לכן עדיף לוודא עם התוכנה, לפני שאתה "משקיע" את ה20$ במתאם שיחות כזה או אחר...03/08/2025 23:56DanielGR כתב: @rafi_d - יפה שעובד !
כמה הערות:
......
בשורה התחתונה - חלופה נחמדה לחלופה לשיחות נכנסות, או שימור מספר טלפון קודם. בעידן הסלולאר - יש חלופות גם ללא זה...
מקפיץ כאן את השרשור הזה. רפי תודה רבה על ההשקעה. שאלה ראשונה: אשמח למדריך קצת יותר ברור עם הסבר מה צריך לעשות בנתב מבחינת הפניית פורטים - אצלי יש OPENWRT על נתב לינקסיס (כפי שאמרו כאן לכל נתב יש ממשק ושיטות מעט שונות) אני מבין שצילום המסך העליון יותר הוא של הנתב ויש פרמטרים של הגדרת נאט . לא כל כך ברור לי מה צריך לעשות בנתב. האם רק לסמן NO במקרה מסוים והאם proxy$ ו notify$ הם משתנים שאני אמור להכניס. את ההסבר לגבי יחידת הקצה של הלינקסיס וצילומי המסך נראה לי שהבנתי. שאלה שניה: האם יש עוד משתמשים שהצליחו לקבל מהוט את המשתמש והסיסמא והצליחו ליישם את הפתרון בהצלחה. תודה רבה03/08/2025 20:50rafi_d כתב: טוב, נתת רמז טוב... "ענייני NAT" ... אז DMZ לא עזר. בוטל. מה שכן עזר - זה לסנכרן בין הפנית הפורט שלי בנתב לקינפוג "NAT MAPPING ENABLE".
אם הפניתי פורט - צ"ל YES, אם לא הפניתי פורט (המצב הרגיל) הקינפוג הזה נשאר בDEFAULT שלו - NO. בשני המצבים - עובד בשיחות יוצאות,
כנראה אז המתאם מטפל בעצמו בהודעות איכשהו.
נראה לי, הגענו לקו הגמר...תודה לעוזרים!
image.png...
עבר הרבה זמן, כבר שכחנו...
1.לא נראה לי, אין צילומי מסך של הנתב. גם אין צורך לגעת בו אם אתה לא נוגע ב פרמטר mapping, ומשאיר אותו no. את *השדות* פרוקסי ן outproxy חייבים היו להגדיר (מהספקית).לא את המשתנים $proxy ו Notify$ לא זכור לי שהגדרתי. הם נגזרים מהשדות הרלוונטיים.
2. תמתין לאחרים...
1.לא נראה לי, אין צילומי מסך של הנתב. גם אין צורך לגעת בו אם אתה לא נוגע ב פרמטר mapping, ומשאיר אותו no. את *השדות* פרוקסי ן outproxy חייבים היו להגדיר (מהספקית).לא את המשתנים $proxy ו Notify$ לא זכור לי שהגדרתי. הם נגזרים מהשדות הרלוונטיים.
2. תמתין לאחרים...
אז אני מסכם: אני מכניס את כל ההגדרות של ה SIP CLIENT LINKSYS שצירפת, הדבר היחודי היחיד הם מאפיינים אישיים כמו: מספר הטלפון, משתמש, סיסמא, כינוי, וכדומה. לא נוגע בנתב , לא עושה MAPPING, והכל עובד תקין? אתה עדיין ממשיך להשתמש או שזה רק ה POC?06/12/2025 14:01rafi_d כתב: עבר הרבה זמן, כבר שכחנו...
2. תמתין לאחרים......
כן, זה מה שצריך לעשות . אני משתמש כשאני בהוט. פה ושם מנסה ספקיות אחרות, אך ללא טלפון.
קח בחשבון שכנראה לא יעבוד כלל כשאתה לא פיסית על התשתית של הוט, אפילו אם יש שתי ספקיות פעילות, כולל הוט, אך אתה מחובר עם הספקית השניה.
נב:
כמובן שיש גם את פתרון השימוש בתוכנת sip על חלונות (איתה התחלתי כאן ..), ללא חומרה ייעודית כלל עם אתה לא חייב מכשיר טלפון פיסי...
קח בחשבון שכנראה לא יעבוד כלל כשאתה לא פיסית על התשתית של הוט, אפילו אם יש שתי ספקיות פעילות, כולל הוט, אך אתה מחובר עם הספקית השניה.
נב:
כמובן שיש גם את פתרון השימוש בתוכנת sip על חלונות (איתה התחלתי כאן ..), ללא חומרה ייעודית כלל עם אתה לא חייב מכשיר טלפון פיסי...
אז לא צריכה להיות בעיה.
אגב, אצלי, לבקשתי, הוציאו אותי מהcgnat שלהם. אז לא נבדק אחרי cgnat... וכל הציוד כאן פרטי.
אגב, אצלי, לבקשתי, הוציאו אותי מהcgnat שלהם. אז לא נבדק אחרי cgnat... וכל הציוד כאן פרטי.
גם אני הצלחתי לבסוף לקבל סיסמה למימוש החיבור של הטלפון
הסיסמה מופיעה כהודעה במסך ההודעות באזור האישי של הוט
אם לא קיבלת סיסמה לקו הטלפון בזמן המעבר/התחברות לציוד פרטי
אז זה סיפור מהסיפורים (כך היה אצלי)
יצרתי קשר מספר פעמים במשך כ 8 חודשים עם שרות לקוחות/טכני של הוט
בכל פעם סיפורים שונים ומשונים עד שהנציג מתייאש ומעביר את הטיפול "למחלקה הטכנית"
יתקשרו אלך מחר מחרתיים בשנה הבאה.
עד שנפלתי על נציג מחלקה כלשהי לא הצלחתי להבין מאיפה הוא נפל עלי למעשה התקשר אלי
וטיפל בי במשך כ 10 ימים כל יום יומיים טלפון ממנו.
ניסה כל מני הגדרות נסיונות שלו להבין את מה אני מבקש
אלי הסיסמה של ה WIFI אולי admin/admin אולי בכלל אתה צריך להגדיר את הסיסמה
בסוף קסם הצליחו לשלוח אלי לאזור האישי את ההודעות המיוחלות עם הסיסמה לטלפון
בעזרת צילומי המסך הנפלאים של rafi_d הצלחתי להגדיר את ה SPA-3000 שלי ולחבר את הקו.
עכשיו רק מחפש שמישהו יתקשר כי אף אחד לא משתמש יותר בקו טלפון ביתי שהוא לא סללולרי.
נ.ב. אין צורך להגדיר כלום ב FW הוא מצליח לעבור אותו בקלות ולהחזיק את החיבור פעיל גם לשיחות נכנסות.
בעזרת צילומי המסך הנפלאים של rafi_d הצלחתי להגדיר את ה SPA-3000 שלי ולחבר את הקו.
עכשיו רק מחפש שמישהו יתקשר כי אף אחד לא משתמש יותר בקו טלפון ביתי שהוא לא סללולרי.
נ.ב. אין צורך להגדיר כלום ב FW הוא מצליח לעבור אותו בקלות ולהחזיק את החיבור פעיל גם לשיחות נכנסות.
תתקשר לעצמך, מהסלולאר.. 
יש לך דרך להפנות אותו אליי? גם אני לא קיבלתי סיסמה ואין עם מי לדבר, אפילו קשרי לקוחות ואיום בניתוק לא עזרו.07/12/2025 10:39rm1 כתב: גם אני הצלחתי לבסוף לקבל סיסמה למימוש החיבור של הטלפון
נ.ב. אין צורך להגדיר כלום ב FW הוא מצליח לעבור אותו בקלות ולהחזיק את החיבור פעיל גם לשיחות נכנסות....
אולי, תנתקו את שירות הטלפון, וןמחרת תבקשו לחבר שוב... תקבלו מסר עם שמשתמש וסיסמא...
נגמר המבצע... ובכלל מה הקשר, אני הוספתי ל"לכל החיים" את מסלול "נטו", ב 0 שח... (לפי זמן).