אני קניתי הכל ישירות מיוביקיוטי עם שירות של redparcelbox והגיע עד הבית. יצא לי קצת יקר, אבל לא היה לי כח לחכות להסדר יותר טוב.25/07/2025 10:26DanielGR כתב: כן, בהחלט. מגיע עם סלוט לאיחסון NVME, משום מה בגרסה הבסיסית הם לא מספקים את המגש לכונן והוא עולה עוד 19 דולר…...
בזק סיב 5Gb עם ציוד פרטי
- jenik
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- שם מלא: Jenik
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
היי,
התחברתי ל-5 גיגה דרך פרטנר. יש לי GOFIBER GF10SK. לא מצליח לקבל יותר מ1.2- 1.5 גיגה. לא משנה עם מתחבר דרך ROUTER או דרך מחשב ישירות. יש פה מישהו שעובד ב-5 גיגה דרך פרטנר?
למי שמחפש ראוטרים טובים - קניתי "bare metal" בסין והתקנתי pfSense - נראה מאוד טוב. הגדרתי 2 חיבורי אינטרנט - עם FAILOVER - עובד ממש יפה. בתכנון מקורי חיבור ראשי היה צריך להיות 5 גיגה ומשני 1 גיגה.
התחברתי ל-5 גיגה דרך פרטנר. יש לי GOFIBER GF10SK. לא מצליח לקבל יותר מ1.2- 1.5 גיגה. לא משנה עם מתחבר דרך ROUTER או דרך מחשב ישירות. יש פה מישהו שעובד ב-5 גיגה דרך פרטנר?
למי שמחפש ראוטרים טובים - קניתי "bare metal" בסין והתקנתי pfSense - נראה מאוד טוב. הגדרתי 2 חיבורי אינטרנט - עם FAILOVER - עובד ממש יפה. בתכנון מקורי חיבור ראשי היה צריך להיות 5 גיגה ומשני 1 גיגה.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
חבילת 5Gbps של פרטנר היא על תשתית בזק. לא פירטת את תצורת החיבור והציוד שאתה משתמש ולכן קשה לדעת מה הבעיה. בדיקה מול מחשב, במיוחד Windows היא פחות אינדיקטיבית , במיוחד בקצבים גבוהים משום שמימוש PPPOE ב-Windows לא יעיל.25/07/2025 13:56jenik כתב: היי,
למי שמחפש ראוטרים טובים - קניתי "bare metal" בסין והתקנתי pfSense - נראה מאוד טוב. הגדרתי 2 חיבורי אינטרנט - עם FAILOVER - עובד ממש יפה. בתכנון מקורי חיבור ראשי היה צריך להיות 5 גיגה ומשני 1 גיגה....
- DanielGR
- גורו רשתות

אשמח לדעה מלומדת / עזרה:
מדובר התקנת מכונה ווירטואלית של pfSense מעל Proxmox.
הסביבה:
Proxmox VE 8.4.1
מחשב Host - Minisforum ms-01 i9 13900H
pfSense 2.8.0
הגדרות המכונה הווירטואלית:
מעבד: Host
מספר ליבות: 6
רשת: Passthrough x710, X550 עבור LAN ו-WAN בהתאמה
תיאור הבעיה: בהרצת בדיקות מהירות בעומס מלא - Speedtest או iPerf מתקבל הקצב המובטח ללא בעיה, ועומס המעבד מתוך המכונה הווירטואלית מגיע לסביבות 25% או פחות. הבעיה היא שבבדיקת עומס במקביל על ה-Host, שתי ליבות מגיעות ל-100% וגם ליבות נוספות די עמוסות.
מידע נוסף:
שמתי לב לזה די במקרה לאחר שהמאוורר המובנה החל להסתובב במהירות גבוהה ולהרעיש בעת בדיקת המהירות
הקונפיגורציה היא כזו שמבוצעת מינימום ווירטואליזציה - Passthrough וסוג מעבד - Host
התופעה קורה גם עם OpnSense
התופעה לא קורה עם Linux guest כמו OPENWRT או CHR, במקרה הזה העומס בתוך המכונה הווירטואלית ועל ה- Host הוא פחות או יותר זהה
מדוע זה רלוונטי ולא רק בעיה קוסמטית? מעבר לרעש המאוורר והטמפרטורה, זה יכול להשפיע על ביצועי מכונות ווירטואליות אחרות שרצות במקביל.
התופעה מתועדת גם ב- REDITT אך ללא פתרון.
נראה כביכול שיש בעיה בווירטואליזציה של FREEBSD מעל Linux
האם מישהו ניתקל/פתר? תודה רבה
הסביבה:
Proxmox VE 8.4.1
pfSense 2.8.0
תיאור הבעיה: בהרצת בדיקות מהירות בעומס מלא - Speedtest או iPerf מתקבל הקצב המובטח ללא בעיה, ועומס המעבד מתוך המכונה הווירטואלית מגיע לסביבות 25% או פחות. הבעיה היא שבבדיקת עומס במקביל על ה-Host, שתי ליבות מגיעות ל-100% וגם ליבות נוספות די עמוסות.
מידע נוסף:
שמתי לב לזה די במקרה לאחר שהמאוורר המובנה החל להסתובב במהירות גבוהה ולהרעיש בעת בדיקת המהירות
הקונפיגורציה היא כזו שמבוצעת מינימום ווירטואליזציה - Passthrough וסוג מעבד - Host
התופעה לא קורה עם Linux guest כמו OPENWRT או CHR, במקרה הזה העומס בתוך המכונה הווירטואלית ועל ה- Host הוא פחות או יותר זהה
מדוע זה רלוונטי ולא רק בעיה קוסמטית? מעבר לרעש המאוורר והטמפרטורה, זה יכול להשפיע על ביצועי מכונות ווירטואליות אחרות שרצות במקביל.
האם מישהו ניתקל/פתר? תודה רבה
31/07/2025 16:15DanielGR כתב: אשמח לדעה מלומדת / עזרה:
הסביבה:
Proxmox VE 8.4.1
pfSense 2.8.0
מידע נוסף:
האם מישהו ניתקל/פתר? תודה רבה...
הייתי מתחיל מפה:
https://forum.opnsense.org/index.php?topic=44159.0
Batnun
.
Intel NUC 13 Extreme i9-13900K - 64GB - 2TB SSD
Nvidia 4090 FE - Samsung G95SC 49" OLED
- DanielGR
- גורו רשתות

תודה רבה, הפורום מוכר אבל אין התייחסות לבעיה כזו ספציפית וכל ההמלצות שיש שם מיושמות. הבעיה כאמור לא מופיעה ב-Linux guests31/07/2025 17:02Batnun כתב: הייתי מתחיל מפה:
https://forum.opnsense.org/index.php?topic=44159.0
Batnun
....
31/07/2025 17:27DanielGR כתב: תודה רבה, הפורום מוכר אבל אין התייחסות לבעיה כזו ספציפית וכל ההמלצות שיש שם מיושמות. הבעיה כאמור לא מופיעה ב-Linux guests...
בגלל זה קישרתי ללינק הזה שמדבר על OPNsense שכמובן גם הוא מבוסס על FreeBSD בדיוק כמו pfSense.
Batnun
.
Intel NUC 13 Extreme i9-13900K - 64GB - 2TB SSD
With modern FreeBSD, there should not be any more discussion about pass-through vs. emulated VTNET adapters: the latter are often faster31/07/2025 17:27DanielGR כתב: תודה רבה, הפורום מוכר אבל אין התייחסות לבעיה כזו ספציפית וכל ההמלצות שיש שם מיושמות. הבעיה כאמור לא מופיעה ב-Linux guests...
- DanielGR
- גורו רשתות

תודה. הבעיה לא קשורה ל- Passthrough.31/07/2025 18:36OMRIJ כתב: With modern FreeBSD, there should not be any more discussion about pass-through vs. emulated VTNET adapters: the latter are often faster...
לגבי Passthrough - למיטב הבנתי הציטוט הנ"ל איננו נכון. מתנצל אם ההסבר הבא ידוע וטריוויאלי: המימוש של Passthrough מבוצע על ידי מיפוי של אזור הזיכרון של כרטיס הרשת וה- Interrupt למכונה הווירטואלית. אותו כרטיס רשת מפסיק להיות זמין ל- Host. לכן לא מתבצעת ווירטואליזציה של כרטיס הרשת אלא החומרה כפי שהיא ממופה למכונה הווירטואלית, לכן במצב הזה כל Frame עובר עיבוד פעם אחת, אך ורק במכונה הווירטואלית.
לעומת זאת עם Linux bridges ו-Virtio - כל Frame עובר עיבוד פעמיים: פעם על ידי ה- Host והדרייבר שלו, ופעם שניה על ידי ה- Guest. זה לא יכול להיות יותר מהיר מאשר עיבוד יחיד על ידי אותו דרייבר.
מבדיקות ביצועים שערכתי היה פער ביצועים לא קטן לרעת Virtio.
אכן - Virtio יותר גמיש, יותר נוח להגדרה וניהול, ניתן לבנות עם זה תצורות מדהימות, ונושא התורים מטופל ברמת ה- Host. אבל במקרה שצריך ביצועים מקסימליים מהחומרה זו אפשרות לא יעילה. אם משתמשים במכונה מאד חזקה הדיון הזה מתייתר ולא מעניין, אפשר לעשות הכל. אבל אם המכונה גבולית מבחינת ביצועים - עדיף לעבוד עם Passthrough, ובמקרה זה עם OpenSense - צריך להפעיל RSS כאילו זה היה Bare metal
הייתי שמח לבדוק עם IPOE אבל אין... רק בזק
- DanielGR
- גורו רשתות

31/07/2025 21:33OMRIJ כתב: הנסיון שלי הפוך, ביצועים טובים יותר עם VIRTIO
זאת לא גזירת גורל להיות בבזק......
- DanielGR
- גורו רשתות

תודה, ניסיתי, לא נראה שינוי לגבי הבעיה הזו מגרסה 8.4.1...
להלן תיעוד של הבעיה: (כזכור - עומס שונה ב- Host וה-Guest בווירטואליזציה של pfSense)
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3378211+
אלו העומסים שרואים מצד ה- Guest בבדיקת מהירות. די טוב, ושיפור משמעותי לעומת גרסה 2.7.2 של pfSense אבל מצד ה- Host זה נראה אחרת, עומס משמעותי הרבה יותר, ליבה אחת ב-90% וגם ליבות נוספות עמוסות. מהירות המעבד 3.9Ghz בשלב הזה, והטמפרטורות בהתאם (ורעש המאוורר) בדיקה דומה עם OPENWRT (או CHR) - מבוססות לינוקס - העומס ב- Host וה- Guest כמעט זהה (ואין בעיה של טמפרטורות או רעש). אותה תופעה עם גרסה 2.7.2 של pfSense
- DanielGR
- גורו רשתות

מעניין......
מסתבר שהבעיה קיימת ומתועדת בפורום של Proxmox וגם STH (והרבה אחרים) אך ללא מסקנות חד משמעיות.
https://forum.proxmox.com/threads/help- ... ox.148525/
https://forums.servethehome.com/index.p ... ugh.40181/
תוכל לשתף את התצורה שלך? (חומרה ו-ווירטואליזציה)
תודה
- msokol
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 13
- שם מלא: מיכאל
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
@DanielGR איך אתה חיברת סיב למחשב עם Proxmox?31/07/2025 16:15DanielGR כתב: אשמח לדעה מלומדת / עזרה:
הסביבה:
Proxmox VE 8.4.1
pfSense 2.8.0
מידע נוסף:
האם מישהו ניתקל/פתר? תודה רבה...
יש לי תשתית בזק עם G-010S-A. אני רוצה לחבר את הגיביק הזה דרכו לשרת עם ראוטר ווירטואלית של Openwrt מעל Proxmox. הבעיה שהגיביק הזה לא עובד עם אף כרטיס רשת שיש לי (Mellanox ConnectX-3, Broadcom BCM57810S, Intel1G and Intel 10G כרטיסי, לא זוכר את הצ׳יפים של Intel). ראיתי שיש לך שני כרטיסי רשת: X710, X550. אתה יכול להסביר איך החיבור שלך ניראה? אתה משתמש את המתאם כלשהו?
- DanielGR
- גורו רשתות

השרשור הזה מתייחס לחיבור סיב בזק 5Gb עם ציוד פרטי. תקן החיבור הוא XGS-PON, וברשימת הציוד התואם של בזק יש רק ONT Bridge עם חיבור RJ45, אין SFP ONT.28/08/2025 0:09msokol כתב: @DanielGR איך אתה חיברת סיב למחשב עם Proxmox?
יש לי תשתית בזק עם G-010S-A. אני רוצה לחבר את הגיביק הזה דרכו לשרת עם ראוטר ווירטואלית של Openwrt מעל Proxmox. הבעיה שהגיביק הזה לא עובד עם אף כרטיס רשת שיש לי (Mellanox ConnectX-3, Broadcom BCM57810S, Intel1G and Intel 10G כרטיסי, לא זוכר את הצ׳יפים של Intel). ראיתי שיש לך שני כרטיסי רשת: X710, X550. אתה יכול להסביר איך החיבור שלך ניראה? אתה משתמש את המתאם כלשהו?...
ה- ONT שלי הוא GF10C המחובר לנתב אותו בדקתי עם כבל CAT7, לכרטיס X550 INTEL שיש לו שני פורטים של RJ45 התומכים ב- 10Gbps.
ה- ONT שלך תומך במהירויות של 1Gbps ו- 2.5Gbps, תקן GPON, בזמנו היה לי גם SFP ONT מסוג G-010S-Q, וחיפשתי כרטיס PCIE SFP שתומך במהירויות של 2.5G, לא מצאתי. ראיתי בזמנו פוסטים באינטרנט עם הצעה לבצע Patch לקושחה של גרסאות ספציפיות של X710, וברודקום, לא ניסיתי.
המודול שברשותך מתועד היטב בפורום בשרשור המתייחס לסיב בזק 2.5G עם ציוד פרטי. ספציפית G-010S-A הוא יותר Picky עם ממירי מדיה למיניהם, גם זה מתועד היטב. לכן הפיתרון מבחינתך יכול להיות שימוש בממיר מדיה תואם (ראה המלצות בשירשור), ובמחשב לחבר כרטיס רשת תואם 2.5G, עדיף Intel 225 או 226, אלו אינם יקרים. קיימת אפשרות ש- G-010S-A יתחבר על 1Gbps בכרטיסים שאינם SFP PLUS, לא ידוע לי, אם מישהו יוכל להרחיב במידה וקיים מידע על כך.
השרשור בנושא סיב בזק 2.5G עם ציוד פרטי:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=367574