TL-SX1008 מתג 10GB של TPLINK

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
haifaboy פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262
נתן תודות: 156 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

הוזמן מאמאזון ארה"ב , הגיע היום חובר , עובד מצויין ואצלי שקט בינתיים .
20250724_162811.jpg
לא מוכן להיות חבר במועדון שמוכן לקבל אותי כחבר .

https://www.facebook.com/groups/samsungsmart

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4935
נתן תודות: 514 פעמים
קיבל תודות: 688 פעמים

שליחה #2 

תתחדש 👍
מה ה use case שלך אם מותר לשאול ומה היתה עלות המתג?
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

haifaboy פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262
נתן תודות: 156 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

העלות כולל משלוח ומיסים לא זולה כ 1400 שח. וצריך use case אם רוצים ?
לא מוכן להיות חבר במועדון שמוכן לקבל אותי כחבר .

https://www.facebook.com/groups/samsungsmart

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #4 

יש אנשים שלראות 10G בספידטסט עושה להם ריגוש, אבל כמה זמן זה יחזיק? בסוף זה מתפוגג די מהר.
כן צריך use case כי כשבאמת תצטרך 10G תגלה שיש ציוד יותר אמין, עם יותר פיצ'רים ויותר זול.
אם יש לך עוד 1400 ₪ שלח לי אותם, אני בטוח שאמצא להם שימוש טוב...

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4306
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 901 פעמים

שליחה #5 

30/07/2025 15:01  
borsood כתב:
יש אנשים שלראות 10G בספידטסט עושה להם ריגוש, אבל כמה זמן זה יחזיק? בסוף זה מתפוגג די מהר.
כן צריך use case כי כשבאמת תצטרך 10G תגלה שיש ציוד יותר אמין, עם יותר פיצ'רים ויותר זול.
אם יש לך עוד 1400 ₪ שלח לי אותם, אני בטוח שאמצא להם שימוש טוב...
...
בכדי להגיע לריגוש של ראות 10G בספידטסט, בישראל לרכוש מתג עם פורטים של 10G זה יהיה לא מספיק, אלה שצריך יהיה גם להיות מחובר לניסוי מתאים של בזק ולמשל אלה שאני דאגתי שיחוברו לניסוי זה בשנים אחרונות, החלק הזול בציוד שלהם זה המתג. בטח לא כזה של TP-LINK ובטח שהוא לא עלה 1400 ₪. ודרך אגב, ציוד ביתי אמין יותר, עם יותר פיצ'רים, בטח שלא יהיה זול יותר בשנים הקרובות, אלה שגם בעוד כמה שנים יהיה פי כמה וכמה יותר יקר.

כל זה רלוונטי לרשתות הביתיות במיוחד בשנים האחרונות עם הכניסה לשימוש של תקן WIFI 7, שבכדי לממש את היכולות שלו, לנקודות גישה אלה נדרשת הזנה עם פורטים של 10G ועם תקן POE++. כך שעם עוד לפני עשור, לרשת ביתית, לרוב היה מספיק מתג ש 4 פורטים ממנו היו 10G והשאר היו 1G, אז היום כבר לרוב נדרש כבר מתג עם 12 פורטים במהירות כזו.
זה לא אומר כמובן, שמי שאין לו שימוש בזה חייב גם לרכוש את הציודים אלה, אבל, מי שיש לו בבית מכשיר NAS ולמשל מוריד סרטים מהאינטרנט או שמצלם את הסרטים משפחתיים, אז זה יהיה דבר נדרש מינימלי בשבילו. ואני כבר לא מדבר על אלה שגם עובדים מהבית בתחום של מדיה, מדעים, הנדסה, מו''פ וכו'.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1451
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 218 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #6 

אגב לחדד היבט מסוים לצורך הדיון:

אפשר להנות מרשת פנימית של 10Gbps ורוחב פס מלא פנימי גם אם החיבור החוצה לאינטרנט הוא בקצבים נמוכים יותר.

קצב פנימי וקצב חיצוני אלו שני דברים נפרדים, וגם יישומים שונים
נערך לאחרונה על ידי DanielGR ב 30/07/2025 17:44, נערך פעם 1 בסך הכל.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

כמובן, ובנוסף לזה, גם נפוץ מאוד שברשת ביתית, רק חלק קטן, נניח 12 פורטים יהיו עם מהירות של 10G וכל השאר ( הרוב ), יהיו עם מהירות נמוכה יותר, של 1G. בגלל שלציודים רבים ברשת ביתית טלפונים קווים למשל, מצלמות אבטחה, אינטרקום ומסכים שלו, מדפסות רשת וכו', גם מהירות של 1G תהיה מספיקה ביותר.

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

30/07/2025 16:57  
sys_admin כתב:

כל זה רלוונטי לרשתות הביתיות במיוחד בשנים האחרונות עם הכניסה לשימוש של תקן WIFI 7, שבכדי לממש את היכולות שלו, לנקודות גישה אלה נדרשת הזנה עם פורטים של 10G ועם תקן POE++. כך שעם עוד לפני עשור, לרשת ביתית, לרוב היה מספיק מתג ש 4 פורטים ממנו היו 10G והשאר היו 1G, אז היום כבר לרוב נדרש כבר מתג עם 12 פורטים במהירות כזו.
זה לא אומר כמובן, שמי שאין לו שימוש בזה חייב גם לרכוש את הציודים אלה, אבל, מי שיש לו בבית מכשיר NAS ולמשל מוריד סרטים מהאינטרנט או שמצלם את הסרטים משפחתיים, אז זה יהיה דבר נדרש מינימלי בשבילו. ואני כבר לא מדבר על אלה שגם עובדים מהבית בתחום של מדיה, מדעים, הנדסה, מו''פ וכו'.
...
אף אחד מאלה שכתבו שהם חייבים WIFI7 לא ענה באיזה פיצרים של WIFI7 הם מתכוונים להשתמש.
NAS יעבוד היטב גם ב 1G, חוות NAS זה לא שימוש ביתי.
עבודה מהבית זה לא שימוש ביתי. במיוחד לא במדיה, וגם לא במדעים והנדסה.
כשעובדים מהבית יש שיקולים נוספים שלא רלוונטיים לשימוש ביתי. מחלקת IT חייבת להיות מעורבת ולספק חלק של הציוד או המימון...
ופות״ש לא ציין אף פעם שהוא עובד מהבית, או בכלל את מטרת ה"שדרוג".

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2655
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #9 

ויכוח מיותר, מי שצריך (או לא צריך אבל רוצה), שיהיה לו בכיף :)

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

30/07/2025 19:20  
borsood כתב:
אף אחד מאלה שכתבו שהם חייבים WIFI7 לא ענה באיזה פיצרים של WIFI7 הם מתכוונים להשתמש.
NAS יעבוד היטב גם ב 1G, חוות NAS זה לא שימוש ביתי.
עבודה מהבית זה לא שימוש ביתי. במיוחד לא במדיה, וגם לא במדעים והנדסה.
כשעובדים מהבית יש שיקולים נוספים שלא רלוונטיים לשימוש ביתי. מחלקת IT חייבת להיות מעורבת ולספק חלק של הציוד או המימון...
ופות״ש לא ציין אף פעם שהוא עובד מהבית, או בכלל את מטרת ה"שדרוג".
...
עבודה מהבית, זה בדיוק חלק אחד מהשימושים ברשת הביתית. ויש מספר גדול מאוד של מקרים שמדובר על משתמשים ביתיים כאלה שאין שום מחלקת IT כלשהי בגלל שמדובר על כך שכל ה"עסק" שלהם זה בן אדם אחד או כמה שותפים, שכל אחד מהם עובד בין היתר מהבית שלו הוא. למשל, אני מכיר מספיק כאלה שזה נניח צלם סטרינגר שעוסק ב electronic news gathering ושביום רץ ומצלם את החומר ובערב צריך או לערוך אותו או להכין אותו להעברה ללקוח. ואת כל זה הוא יכול לעשות רק מהמחשבים ברשת בבית ואם הוא היה צריך לעשות את זה עם רשת של 1G ול NAS שמחובר במהירות של 1G ולא ב 10G כמו שיש לו את זה בעשור ומשהו האחרונים, אז הוא לא היה מגיע לשום מקום ופושט רגל מזמן דבר זהה גם זה עם צלמי אירועים. כך זה גם בתחומים של הנדסה שונים. אני מכיר מספר רב של משתמשים ביתיים שהם עוסקים בעבודה של תכנון הנדסי או בפיתוח מדעי מהבית וזה בגלל שהם עסק של איש אחד וגם במקרה זה אין שום מחלקת IT כלשהי. וכמעט כל המשתמשים אלה שאני מכיר ושנדרשים לרשת הביתית המהירה, אם זה לשימוש ביתי של צילומי משפחה בטיולים, אם זה לצורכי עבודה מהבית ואם זה גם וגם, משתמשים גם ברשת WIFI7 מהירה כבר שנים ומנצלים את זה כל אחד לשימושו הוא. אם זה להעביר את החומר המצולם בצורה מהירה למחשב נייד וממנו, אם זה להעתקה של סרטים לחברים שלהם בצורה ניידת, אם זה לצורך של גיבוי או שיחזור של פלאפונים ואם זה לכל מטרה אחרת. כמובן גם, שבשלב שיש להם כמות גדולה של התקנים ניידים שבשימוש ברשת ביתית זו, אז זה עוד יותר קריטי להשתמש ברשת WIFI7 מהירה, בגלל שהמהירות גם מתחלקת בין כל המשתתפים בכל נקודת גישה בה.
ובגלל זה שלכל המשתמשים הביתיים אלה לא יכולה להיות שום מחלקת IT כלשהי, אז, אם הם לא מסוגלים לתכנן ולבצע לבד את כל מה שנדרש, אז הם פונים לספק פתרונות תקשורת מתאים והוא כבר ביחד איתם מתכנן ומבצע את מה שנדרש. בדיוק כמו מי שרוצה לעשות "שיפוץ" בבית, לתכנן או לעשות משהו שהוא לא מסוגל לעשות לבד פונה למעצב, אדריכל, מתכנן וכו' והם כבר ביחד בונים פתרון מתאים למקרה ספציפי של הבית זה.

כמובן שיש מספר רב של משתמים ביתיים שאין להם שום צרכים או שימושים מסוג זה, לא בתחום העבודה מהבית, לא בתחום הבידור הביתי ולא בתחום הפנאי ולא צריכים את כל זה והם מן הסתם לא ירכשו לא את הציוד המדובר, לא חיבור אינטרנט כזה ולא ירגישו בשום חסרון בגלל זה.
זה לא שאם יש טכנולוגיה כלשהי או חבילת תקשורת כלשהי של הספק אינטרנט, אז מישהו מכריח את אלה שלא צריכים להשתמש בה לרכוש את הציודים או את השירותים אלה.

וכך זה בכל נושא ובכל תחום, אפילו לא בתחום של כלי עבודה או תחביבים. כך זה גם עם תחומים אחרים לגמרי. למשל, יש לי מספר רב של חברים שמסתובבים עם שעונים שעולים כמה עשרות אלפים של דולרים ואני את השעון האחרון שענדתי על היד, זה היה dba-900 של CASIO וזה היה עוד בתחילת של שנות התשעים ורק בגלל שאפשר היה לחייג ממנו ישירות את המספרי טלפון שמורים בו. אחרי זה לא הרגשתי שום צורך בשום שעון ברגע שכבר היה לי אותו בפלאפון, אבל זה לא אומר שאף אחד אחר לא צריך שום שעון בגלל זה שאני לא משתמש בשעון יד ולא מרגיש בו שום צורך. :lol:

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #11 

אכן כן.

המינוחים של "רשת ביתית" "רשת עיסקית" וכו' הם מונחים שיווקיים - לא טכנולוגיים/טכניים. אין הגדרה חד משמעית ומוסכמת שניתן באמצעותה לסווג ציוד ושירותים באופן חד חד ערכי לקטגוריה כזו או אחרת. פשוט משתמשים במינוחים האלה באופן חופשי ובדרך כלל מבינים בדיוק במה מדובר. זה גם נוח לצורך פילוח של השוק.

יותר נכון לדבר על יישומים ושימושים, או באופן כללי על מתאר שימוש, מתוך זה ניתן לגזור במדויק את הצרכים, החומרה, וחבילות השירות. יישומים יכולים להיות רגישים לפרמטרים הבאים (רק כדוגמא)

- כח חישוב
- קצב חיבור האינטרנט
- QOS של חיבור לאינטרנט
- זמינות של חיבור לאינטרנט
- קצב הרשת הפנימית
- רזולוציה גראפית

ובהתאם ליישום ניתן לבחור את הטכנולוגיה והשירות. הבחירה תהיה הרבה יותר מדויקת מאשר לפי תוויות של "ציוד עסקי", "ציוד ביתי" וכו'. נקודת המוצא לבחירה של ציוד ושירותים היא תמיד מתאר השימוש. (וכמובן - עלות ותקציב הם פקטור)

המינוח של "עובד טוב" הוא לא מוגדר. עובד טוב ביחס למה? לצרכים? ליישום בפועל? ליכולת הציוד? לקישוריות? טוב זה דבר יחסי
נערך לאחרונה על ידי DanielGR ב 31/07/2025 12:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4935
נתן תודות: 514 פעמים
קיבל תודות: 688 פעמים

שליחה #12 

יש כמובן הבדל בין צורך (AKA - usecase) לבין רצון. אבל .. יש תחומים בהם היכולת להגדיר את הבחירה קל יותר.
שעונים הם דוגמא מצויינת -- אף אחד לא באמת צריך שעון בעשרות / מאות אלפים... הרבה מאד רוצים! לגיטימי ולבריאות ✨
או למשל - אך אחד לא באמת צריך אוטומוביל שמאיץ מ 0 ל 100 ב 3 שניות ... הרבה מאד רוצים! נסיעה טובה.. 🚓
מנגד, תחום כמו תקשורת או בכלל tech בסביבה ביתית, הרבה יותר חמקמק - לאלו שמתחבטים בעניין כמובן .. כי בואו נכיר באמת -את 95% מהאנשים שאלה של 10Gb מול 2.5Gb פחות מעניינת מסוגיית סוג הדג בחריימה של ארוחת שבת. שאר האנשים נופלים פעמים רבות לכל מיני מלכודות שיווק כאלה ואחרות.
השורה התחתונה כמו תמיד -- רצונו של אדם כבודו !!
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

את הדוגמה של שעונים, באמת הבאתי מאותה הסיבה שלא רק שלא צריכים את השעונים בעשרות / מאות אלפים, אלה שלא ממש צריכים אותם בכלל, למשל בגלל שיש לכל אחד שעון זמין תמיד בפלאפון. ואת השעונים כאלה היום אפשר יותר לסווג, אפילו כמו סוג של תכשיטים.
דבר אחר לגמרי, זה דברים כמו כלי עבודה, בידור, פנאי. שאת המערכת מיחשוב או תקשורת, ניתן לסווג אותה כמו סוג של כלים כאלה ושם הנושא האוטיליטרי ושל אפשרויות שכלים אלה מספקות כבר הרבה יותר חשוב.
אוטומובילים נמצאים אי שם באמצע ויש כאלה שבשבילם הם גם סוג של תכשיט ולא רק כלי עבודה, תחבורה, נוחות או פנאי.
עוד תחום שאני רואה שיש בו היתייחסות בישראל כמו לתכשים, זה לכלי נשק אישי. יש לי מכרים שרכשו סוגי נשק אישי, גם במחירים כאלה שמתקרבים כבר למחירי השעונים ההם. ומדובר על מוצרים מהסוג, שאני, כאחד שעוסק בתחום זה בשירות צבאי, לא היתי משלם עליהם כלום. אני לעומת זאת, בוחר לעצמי לנשיאה ליום יום נשק מהסוג ומהשיקולים אחרים לגמרי, מזה של מה ממותג כדבר יוקרתי או כדבר שיש מי שדאג לפרסם אותו כיוקרתי.
ועם כל זה, כל בן אדם בוחר לעצמו את הסדר העדיפויות שלו של מה לרכוש, מאיזה סוג ומה לא.

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

31/07/2025 12:19  
DanielGR כתב:
. יישומים יכולים להיות רגישים לפרמטרים הבאים (רק כדוגמא)
- קצב חיבור האינטרנט
- QOS של חיבור לאינטרנט
- זמינות של חיבור לאינטרנט

המינוח של "עובד טוב" הוא לא מוגדר. עובד טוב ביחס למה? לצרכים? ליישום בפועל? ליכולת הציוד? לקישוריות? טוב זה דבר יחסי
...
לדעתי, הפרמטרים האלה הרבה יותר חשובים למשתמש העסקי. תחשוב על המקרה הבא:
- חיוג והמתנה של חצי שעה לשרות לקוחות:
- שלום כאן סיגי הנציגה שלך ב COLD במה אוכל לעזור לך?
- האינטנט שלי זוחל, לYNET לוקח 10 דקות לעלות וגם כל אתר שאני מתחבר איליו מתנתק לי
- תוכל לתת לי פרטי זיהוי?
- חפ 3216548786
- DanielGR Productions?
- כן...
- אני רואה שאתה גר בעין כמונים תחתית ברחוב כליל החורש
- כן...
- יש לנו שם תקלה איזורית...
- ומתי הצפי לתיקון?
- לפי מה שמופיע לי פה תתקשר ביום שני הבא אולי יהיה מועד חדש לתיקון.
- אבל היום יום שני!
- מצטערת, אבל אני לא יכולה לעזור לך בזה. יש משהו אחר שאתה צריך בו עזרה?
- האינטרנט שלי לא עובד! תוכלי להעביר אותי למחלקה הטכנית?
- כן בוודאי, בעוד כמה דקות תקבל הודעת SMS על איכות השרות, אל תשכח לתת 5 כוכבים לסיגי! אני מעבירה אותך.
שמחתי לעזור לך בשירות הלקוחות של COLD.
חצי דקה של מוזיקה מוזרה ואז השיחה מתנתקת.

לא ריאלי? לא קרה לאנשים? אפשר לנהל ככה עסק?
משוויצים פה על כל מיני קצבים. למשתמש העסקי, גם אם הוא עסק קטן הפרמטרים האלה הרבה יותר חשובים.

ושעונים זה כמעט התכשיט הלגיטימי היחידי לגבר למי שלא יכול ללכת עם גורמט ושרשר...

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

בדיוק בגלל המקרים כאלה שתיארת, "הפרמטרים האלה" חשובים ביותר לא רק למשתמש העסקי, אלה גם למשתמש הביתי, שגם עובד מהבית ולא יכול להיות מושבת, בגלל שנשאר ללא כלי עבודה זה.

נניח בעין כמונים זה יהיה טיפה לא רלוונטי, כי זה לא ישוב שגרים שם, אלה שזה יותר חווה חקלאית עם מרכז מבקרים ואין שם אפילו את הרחוב כליל החורש. :lol:
אבל, אם אנו כבר מדברים על המיקום זה, אז מעבר לכביש יש שם נניח את כפר חנניה ושם כן גרים אנשים, שיש ביניהם גם מי שנדרש לעבוד מהבית.
ובדיוק בגלל כך, שאם יש תקלה אזורית או מקומית אפילו בחיבור של אינטרנט ביתי והטכנאי שינסה לתקן אותה יגיע אחרי מספר ימים ובכלל לא בטוח שיתקן אותה ולא יעביר את הטיפול בה לגורמים אחרים בחברה בה הוא עובד והטיפול זה ייקח עוד ימים ארוכים, אז אני מכיר מספר רב של מקרים שאותו הלקוח ביתי של ספק זה לא נשאר בלי אינטרנט, אלה ממשיך לעבוד דרך קו גיבוי.
ובגלל שבאזורים המדוברים, לרוב, גם כיסוי של cellular data לא מתפקד כפי שנדרש, אז ברוב המקומות אלה גיבוי של חיבור אינטרנט לרשת ביתית לצורך העבודה ממנה, הוא בצורה אלחוטית, מישוב אחר, שבמרחק של כמה עד כמה עשרות של קילומטרים ממיקום זה.
כך, שאם החיבור הקווי נופל, אז ממשיכים לעבוד, כאילו לא קרה כלום, בגלל שהנתב של רשת זו עובר בצורה אוטומטית לקו גיבוי אלחוטי, שמספק את אותם כמה גיגה של חיבור לאינטרנט.
יש לי מקרים שאני מכיר, שאפילו לא היו צריכים להתקין את החיבור האלחוטי במיוחד כגיבוי, אלה שהוא היה קיים כבר לפני כמה שנים, עוד לפני שהגיעו לישוב זה סיבים אופטיים ושרק השאירו אותו, לצורך של גיבוי, במקביל לסיב שחיברו אותם בתקופה האחרונה.

ובמקרים אלה של גיבוי לשירותים חיוניים בסביבה ביתית לא מדובר רק על גיבוי של חיבור אינטרנט, אלה גם של דברים אחרים. למשל, גם אני וגם הרבה מהמכרים שלי, כבר לפני שנים מצוידים במחולל חירום, שנכנס לפעולה אוטומטית בהפסקת חשמל ומספק חשמל לכל הצרכים של בית. וגם במקרה זה מדובר על סביבה ביתית לגמרי ועל צרכים ושימושים ביתיים, שאחד מהם, בין היתר, זה עבודה מהבית.

ובקשר לשעונים, אז שם, חוץ מזה שזה סוג של תכשיט, אם מאוד נתאמץ, יכול להיות עוד נניח גם היבט של סנטימנטים כלשהם או מורשת של חברות, כמו למשל לטייסי קרב למוצרים של breitling או כמו שליוצאי יחידות רלוונטיות למוצרים של schaffhausen, אז בתחום של כלי נשק אישי, למוצרים של חברה כמו laugo arms או של חברה ישראלית מוכרת בהקשר זה, לא יכולות להיות אפילו את הנקודות זכות הללו.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #16 

הדיון מעט מתבזר.

טענתי שהובאה בפוסט קודם היא שהטכנולוגיה וחבילת השירותים נגזרת ישירות ממתאר השימוש (ולא בהכרח מסיווג של ״ביתי״ או ״עיסקי״) לצורך זה הובאו דוגמאות של פרמטרים אבל זו דוגמא בלבד ולא פירוט של מתודולוגיה איך לבחור ציוד. כך צריך להתייחס לזה, ובוודאי שניתן להביא עוד דוגמאות.

עריכה: מחקתי חלק Off topic בתשובה

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

במקור עין כמונים הוא ישוב פיקטיבי שמופיע בכמה מערכונים ספרים וסרטים של קישון.
תמונה
לגבי שאר השירשור אני חושב שעמדתי די ברורה.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #18 

06/08/2025 0:54  
borsood כתב:
במקור עין כמונים הוא ישוב פיקטיבי שמופיע בכמה מערכונים ספרים וסרטים של קישון.
תמונה
...
נהדר (Y) (Y)

avinatbezeq
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 202
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #19 

בעיניין הזה של חיבורים וגיבויים אציין שאני יכול להגיב פה עכשיו רק בגלל גיבויים כפולים :)

טכנאי סיבים של סלקום היה אצלי היום כדי להתקין מודם חדש (Star Pro). הם "התעלפו" לגמרי בגלל שהמודם הישן שלהם אצלי לא היה לפי מה שרשום להם, ולא הצליחו לאקטב לי את המערכת. אחרי שהטכנאי הלך הפעלתי את החיבור החילופי של לבזק (טכנולוגיה יותר ישנה: יורד 68 עולה 2), וכלום לא עבד.

הסתבר שאיכשהו, ב"צירוף מקרים" המתג שלי (של ה 2.5 ג'יגה TL-SG108-M2) הלך ומת. מזל שהיה לי בבית מתג חדש סגור יותר ישן.

וזו הסיבה מצד אחד, ומה שאיפשר לי מצד שני, לעדכן עכשיו בשרשור של מתג ל-10GB :)

ziv67
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
שם מלא: ziv
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #20 

14/08/2025 14:59  
avinatbezeq כתב:
בעיניין הזה של חיבורים וגיבויים אציין שאני יכול להגיב פה עכשיו רק בגלל גיבויים כפולים :)

טכנאי סיבים של סלקום היה אצלי היום כדי להתקין מודם חדש (Star Pro). הם "התעלפו" לגמרי בגלל שהמודם הישן שלהם אצלי לא היה לפי מה שרשום להם, ולא הצליחו לאקטב לי את המערכת. אחרי שהטכנאי הלך הפעלתי את החיבור החילופי של לבזק (טכנולוגיה יותר ישנה: יורד 68 עולה 2), וכלום לא עבד.

הסתבר שאיכשהו, ב"צירוף מקרים" המתג שלי (של ה 2.5 ג'יגה TL-SG108-M2) הלך ומת. מזל שהיה לי בבית מתג חדש סגור יותר ישן.

וזו הסיבה מצד אחד, ומה שאיפשר לי מצד שני, לעדכן עכשיו בשרשור של מתג ל-10GB :)
...
אבי, מה בעצם עומד מאחורי השם Star+ Pro ? איזה חומרה זאת בעצם? זה גם נתב של sageamcom כמו האחרים שלהם?
רשימת הציוד: MikroTik CRS317-1G-16S+RM | OpnSense 26.1

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”