הייתי בהוט בעבר והקושחה הייתה ישנה, אחרי זה עברתי לבזק ואז לגילת טלקום ושוב חזרתי להוט....
אבל אכן בדקתי רק אחרי שחזרתי שוב להוט, אז ככה שאני לא בטוח.

הייתי בהוט בעבר והקושחה הייתה ישנה, אחרי זה עברתי לבזק ואז לגילת טלקום ושוב חזרתי להוט....
ככל הידוע לי, בבזק לא נוהגים לעדכן קושחות של ממירי סיב פרטיים (חוץ מאשר, אולי, של מודולי SFP מסוג Nokia G-010S-A, שחלקם הופצו בעבר ע"י בזק עצמה עם גרסת קושחה לא מאושרת וכנראה עודכנו עם האקטיבציה). שים לב שברשימת הציוד המאושר של בזק25/07/2025 13:42Jabberwock כתב: הייתי בהוט בעבר והקושחה הייתה ישנה, אחרי זה עברתי לבזק ואז לגילת טלקום ושוב חזרתי להוט.
אבל אכן בדקתי רק אחרי שחזרתי שוב להוט, אז ככה שאני לא בטוח....

תוכל להסביר איפה ואיך הגדרת VLAN 601?27/07/2025 12:48fbzl4715 כתב: ה"מש" שלי הם שלושה ראוטרים של Redmi AX6000
בשורה תחתונה - ברגע שהגדרתי תחת DEVICES בOpenWRT שיכנס לVLAN 601 הכל עבד תקין. עכשיו כותב לכם הודעה מהתשתית של הוט.
תודה על העזרה והתמיכה....
ככה?27/07/2025 13:37fbzl4715 כתב: תחת DEVICES הוספתי Device חדש עם הגדרה לVLAN (601) - אותו חיברתי לinterface של הWAN שלי.
הייתי מצרף צילומי מסך אבל משום מה לא מצליח, לכן מעתיק לך מה שCHATGPT כתב לי וזה עזר לי להגדיר:
כך תוסיף VLAN ID ל־WAN דרך ממשק LuCI
שלב 1: צור ממשק VLAN חדש
עבור אל: Network → Devices
לחץ Add device configuration
בחר:
Device type: 802.1q VLAN
Base device: בחר את ממשק ה-WAN שלך (למשל eth0 או wan)
VLAN ID: הזן את ה־VLAN המתאים לספק שלך (למשל 100 לפרטנר, 10 לסלקום)
תן שם הגיוני, כמו: wan.100 או eth0.100
לחץ Save
שלב 2: קישור הממשק wan ל־VLAN
עבור אל Network → Interfaces
ערוך את ממשק wan
בכרטיסייה General Settings:
תחת Device, שנה ל־wan.100 או מה שיצרת בשלב הקודם.
לחץ Save & Apply...

כן, אבל… לפני שמחקת את כתובת ה-MAC שלך, אפשר היה לראות שיש לך נתב של GL.iNet, ולכן מומלץ שתשים לב לנקודות הבאות:...
לגבי 2, חיפשתי בממשק הרגיל שלהם, אבל לא הצלחתי למצוא אפשרות להגדיר את זה שם.27/07/2025 14:59itfan כתב: כן, אבל… לפני שמחקת את כתובת ה-MAC שלך, אפשר היה לראות שיש לך נתב של GL.iNet, ולכן מומלץ שתשים לב לנקודות הבאות:
1) ערבוב הגדרות בין הממשק שלהם ל-Luci (בתחומים שמכוסים ע"י שני הממשקים) עלול להיות בעייתי.
2) יכול להיות שאתה לא באמת צריך להשתמש ב-Luci בשביל להגדיר חיבור DHCP ע"ג VLAN (תבדוק אם אין לך את האופצייה הרלוונטית בממשק של GL.iNet).
3) יתכן שהגדרת חיבור ה-WAN ב-DHCP ע"ג VLAN היא לא קומפטבילית עם שימוש ב- Hardware Offloading של הניתוב....
יש לי GL-MT2500 וכמו שניתן לראות בתמונה המצורפת, האופצייה להגדיר VLAN קיימת שם בממשק (זה בקושחה מגרסה 4.7.4, שהיא האחרונה שקיימת לנתב הזה, וזה היה אותו דבר גם בגרסאות קושחה קודמות). יכול להיות שבנתבים אחרים שלהם זה אחרת.27/07/2025 15:05yarko כתב: לגבי 2, חיפשתי בממשק הרגיל שלהם, אבל לא הצלחתי למצוא אפשרות להגדיר את זה שם....
וואלה, נכון27/07/2025 17:03itfan כתב: יש לי GL-MT2500 וכמו שניתן לראות בתמונה המצורפת, האופצייה להגדיר VLAN קיימת שם בממשק (זה בקושחה מגרסה 4.7.4, שהיא האחרונה שקיימת לנתב הזה, וזה היה אותו דבר גם בגרסאות קושחה קודמות). יכול להיות שבנתבים אחרים שלהם זה אחרת....
רק שים לב שאם אתה משתמש בזה אז יכול מאוד להיות שדברים לא יעבדו בלי שתבטל את ה- "Network Acceleration" (ככל שהוא מופעל אצלך) או שלפחות תשנה את מצבו מ-Hardware ל-Software....

היה מכובה...

זה הבאג שאני תקלתי בו.29/07/2025 12:10yarko כתב: מאז שהפעלתי, אז ה WHATSSAPP התחיל להקפיץ לי הודעות שיש לו בעיה בחיבור לאינטרנט (כל הזמן רצה לעבור לרשת סלולרית)....