הוט עם ציוד פרטי GOFIBER GF25C
בוקר טוב,
לפני יומיים התחברתי להוט סיבים 1GB עם ציוד פרטי.
כאשר חיברתי את הראוטר (Redmi AX6000) אל הממיר סיבים לא קיבלתי אינטרנט, ניסיתי גם עם מחשב פרטי וגם לא עבד.
המתקין העביר את הפניה ל"הנדסה" , לקח להם יום וחצי וחזרו אלי שהכל תקין.
מאז אני מצליח לקבל אינטרנט רק אם אני מתחבר ישירות לממיר עם המחשב הנייד הראשון שהתחברתי איתו, ניסיתי עם הראוטר ועם עוד 3 מחשבים אחרים - שום דבר לא עובד.
כל ציוד שלא עובד (הראוטר והמחשבים) אפילו לא מזהים שהממיר סיב מחובר אליהם.
מה שניסיתי עד עכשיו:
- להוסיף סוויץ' לא מנוהל בין הממיר לראוטר \ מחשבים - לא עזר
- לעשות CLONE לMAC של הכרטיס רשת ETHERNET של המחשב הנייד שעובד לתוך הראוטר - לא עזר.
התמיכה הטכנית טוענים שכל עוד יש אינטרנט ממחשב אחד זה סימן שהכל תקין וזה לא בידיים שלהם.
כרגע גם מחובר בפרטנר (יש לי 2 תשתיות שעובדות בו זמנית כרגע עד שיעבוד עם הוט או שאוותר) עם ממיר סיבים של DLINK ועם אותו ראוטר והכל עובד כמו שצריך.
מה אפשר לעשות כדי לפתור?
לפני יומיים התחברתי להוט סיבים 1GB עם ציוד פרטי.
כאשר חיברתי את הראוטר (Redmi AX6000) אל הממיר סיבים לא קיבלתי אינטרנט, ניסיתי גם עם מחשב פרטי וגם לא עבד.
המתקין העביר את הפניה ל"הנדסה" , לקח להם יום וחצי וחזרו אלי שהכל תקין.
מאז אני מצליח לקבל אינטרנט רק אם אני מתחבר ישירות לממיר עם המחשב הנייד הראשון שהתחברתי איתו, ניסיתי עם הראוטר ועם עוד 3 מחשבים אחרים - שום דבר לא עובד.
כל ציוד שלא עובד (הראוטר והמחשבים) אפילו לא מזהים שהממיר סיב מחובר אליהם.
מה שניסיתי עד עכשיו:
- להוסיף סוויץ' לא מנוהל בין הממיר לראוטר \ מחשבים - לא עזר
- לעשות CLONE לMAC של הכרטיס רשת ETHERNET של המחשב הנייד שעובד לתוך הראוטר - לא עזר.
התמיכה הטכנית טוענים שכל עוד יש אינטרנט ממחשב אחד זה סימן שהכל תקין וזה לא בידיים שלהם.
כרגע גם מחובר בפרטנר (יש לי 2 תשתיות שעובדות בו זמנית כרגע עד שיעבוד עם הוט או שאוותר) עם ממיר סיבים של DLINK ועם אותו ראוטר והכל עובד כמו שצריך.
מה אפשר לעשות כדי לפתור?
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1327
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 163 פעמים
ב-Redmi AX6000 תוודא שהחיבור על DHCP.
תחבר את ה-ONT בכבל RJ45 אליו חזרה.
תקח פין ותכניס אותו לחור ה-Reset של ה-ONT, ותלחץ כ-10 שניות ומעלה ואז תעזוב. האורות נכבים וחוזרים לאט.
תתחבר לממשק של Redmi AX6000 דרך מחשב, ותראה אם יש חיבור. לגבי IPv6 יש באג, ראה כאן: https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=398665
תחבר את ה-ONT בכבל RJ45 אליו חזרה.
תקח פין ותכניס אותו לחור ה-Reset של ה-ONT, ותלחץ כ-10 שניות ומעלה ואז תעזוב. האורות נכבים וחוזרים לאט.
תתחבר לממשק של Redmi AX6000 דרך מחשב, ותראה אם יש חיבור. לגבי IPv6 יש באג, ראה כאן: https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=398665
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)
יכול להיות שיש לך את הבעיה שתוארה בשרשור הבא...
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=397643
כלומר, תצטרך להגדיר את חיבור ה-WAN שלך על VLAN 601 בשביל להתחבר. זו בעיה קטנה אם הנתב שלך תומך בזה. אחרת, זו צרה רצינית.
לפי עדויות שהצטברו, כנראה ששורש הבעיה הנ"ל הוא בהגדרות שגויות שמתבצעות בזמן האיקטוב של מתאם הסיב (זה כנראה קשור לכך שזה נעשה באופן ידני). היו דיווחים של אנשים שהצליחו לגרום להוט לסדר את זה (כלומר, לבטל את הצורך בהגדרת VLAN). זה כנראה דורש מהם לדבר עם מישהו ב-IBC, אבל זה אמור להיות אפשרי.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

אם המחשב הנייד עובד אז הם צודקים.
לדעתי אם יש לך את הסבלנות והעצבים כדאי לנסות לפתור את התקלה עוד קצת זמן.
לדעתי אם יש לך את הסבלנות והעצבים כדאי לנסות לפתור את התקלה עוד קצת זמן.
אני מרגיש שניסיתי הכל ושום דבר לא עזר, אין לי קצה חוט25/07/2025 12:24Jabberwock כתב: אם המחשב הנייד עובד אז הם צודקים.
לדעתי אם יש לך את הסבלנות והעצבים כדאי לנסות לפתור את התקלה עוד קצת זמן....
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

אז בוא ננסה לחשוב קצת.
קודם כל על הממיר האופטי: מתי קנית אותו? מה גרסת הקושחה שלו? האם התחברת לממשק שלו? האם הוא שימש גם להתחברות קודמת לתשתית של בזק?
עם GOFIBER GF25C, כאשר מחברים ישירות למחשב, אם המחשב מוגדר עם Static IP, המחשב לא יקבל חיבור לאינטרנט. במחשב יש לבחור ב-DHCP לקבל אינטרנט.
כאשר מגדירים Static IP במחשב (למשל 192.168.1.10), אפשר להתחבר לממשק שלו בכתובת 192.168.1.1. אם הקושחה ישנה, השם משתמש והסיסמה הם admin וסיסמה admin.
אם הקושחה חדשה אז הסיסמה משתנה למספר הסידורי שמודבק בתחתית המוצר. אך במקרה זה יש נעילה של הממשק כאשר הסיב מחובר ויש לנתקו.
כעיקרון, אין צורך להתחבר לממשק שלו. הכל אמור לעבוד אוטומטית, לכן נא בדוק האם במחשב מוגדר Static IP, ואם כן להעביר ל-DHCP. זה להתחברות ישירה מהמחשב לממיר האופטי.
עכשיו לעניין ההתחברות עם Redmi AX6000, האם זה מוצר חדש שהשתמשת בו עבור תשתית בזק? מה מוגדר בו כרגע? אם מוגדר PPPOE, יש לשנות ל-DHCP.
קודם כל על הממיר האופטי: מתי קנית אותו? מה גרסת הקושחה שלו? האם התחברת לממשק שלו? האם הוא שימש גם להתחברות קודמת לתשתית של בזק?
עם GOFIBER GF25C, כאשר מחברים ישירות למחשב, אם המחשב מוגדר עם Static IP, המחשב לא יקבל חיבור לאינטרנט. במחשב יש לבחור ב-DHCP לקבל אינטרנט.
כאשר מגדירים Static IP במחשב (למשל 192.168.1.10), אפשר להתחבר לממשק שלו בכתובת 192.168.1.1. אם הקושחה ישנה, השם משתמש והסיסמה הם admin וסיסמה admin.
אם הקושחה חדשה אז הסיסמה משתנה למספר הסידורי שמודבק בתחתית המוצר. אך במקרה זה יש נעילה של הממשק כאשר הסיב מחובר ויש לנתקו.
כעיקרון, אין צורך להתחבר לממשק שלו. הכל אמור לעבוד אוטומטית, לכן נא בדוק האם במחשב מוגדר Static IP, ואם כן להעביר ל-DHCP. זה להתחברות ישירה מהמחשב לממיר האופטי.
עכשיו לעניין ההתחברות עם Redmi AX6000, האם זה מוצר חדש שהשתמשת בו עבור תשתית בזק? מה מוגדר בו כרגע? אם מוגדר PPPOE, יש לשנות ל-DHCP.
את הממיר קניתי לפני כמה ימים מLastPrice והוא עם הקושחה החדשה.
התחברתי לממשק שלו (אכן אפשר להתחבר אליו רק אם לא מחובר לסיב) והוא לא שומש להתחברות קודמת של בזק.
כאשר חיברתי ישירות למחשב (וניתקתי מהסיב), הגדרתי לו GATEWAY 192.168.1.1 ואז התחברתי לממשק,
השם משתמש והסיסמא שהשתמשתי הן user / user .
עם כל הציוד שהתחברתי - ביטלתי IPv6 הגדרתי DHCP וקיבלתי אינטרנט במחשב אחד מתוך 4, והראוטר לא התחבר.
Redmi AX6000 - בשימוש כשנה, היה בעבר עם בזק, גילת ועכשיו הוא בפרטנר יחד עם ממיר סיב של DLINK, הוא מוגדר כDHCP.
הראוטר בכלל לא מזהה שמחובר אליו כבל של הממיר סיב, CHATGPT המליץ לחבר סוויץ' באמצע ו\או להעתיק את הMAC של המחשב הראשון שהתחבר - אבל זה לא עזר.
התחברתי לממשק שלו (אכן אפשר להתחבר אליו רק אם לא מחובר לסיב) והוא לא שומש להתחברות קודמת של בזק.
כאשר חיברתי ישירות למחשב (וניתקתי מהסיב), הגדרתי לו GATEWAY 192.168.1.1 ואז התחברתי לממשק,
השם משתמש והסיסמא שהשתמשתי הן user / user .
עם כל הציוד שהתחברתי - ביטלתי IPv6 הגדרתי DHCP וקיבלתי אינטרנט במחשב אחד מתוך 4, והראוטר לא התחבר.
Redmi AX6000 - בשימוש כשנה, היה בעבר עם בזק, גילת ועכשיו הוא בפרטנר יחד עם ממיר סיב של DLINK, הוא מוגדר כDHCP.
הראוטר בכלל לא מזהה שמחובר אליו כבל של הממיר סיב, CHATGPT המליץ לחבר סוויץ' באמצע ו\או להעתיק את הMAC של המחשב הראשון שהתחבר - אבל זה לא עזר.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

אני חושד שככל הנראה הבעיה בראוטר....
באיזה כניסה אתה מחבר? אולי לא מתבצע Auto Negotiation.
הפורטים שם עד 1 ג'יגה לא? והממיר הוא 2.5G, אולי יש לך אפשרות בראוטר להגדיר לו לעשות handshake על 1 ג'יגה או פחות?
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

איזה מנורות דולקות בממיר האופטי?
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

תבטל את ה-Static IP במחשבים אם לא עשית את זה.
בממיר האופטי דלקו 3 נורות LAN PON POWER.
הצלחתי לחבר גם מחשב נוסף אז באמת כנראה בראוטר.
לדעתי זה בגלל שאין לו תמיכה בVLAN והוא לא מחייג ל601. הפתרון היחיד שנראה לי סביר זה לשים סוויץ מנוהל בין הממיר לראוטר, אבל זה אומר שצריך להשקיע עוד כ- 300 200 שקל בלי וודאות אם יפתור את הבעיה או לא.
הצלחתי לחבר גם מחשב נוסף אז באמת כנראה בראוטר.
לדעתי זה בגלל שאין לו תמיכה בVLAN והוא לא מחייג ל601. הפתרון היחיד שנראה לי סביר זה לשים סוויץ מנוהל בין הממיר לראוטר, אבל זה אומר שצריך להשקיע עוד כ- 300 200 שקל בלי וודאות אם יפתור את הבעיה או לא.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

או שאולי לצרוב קושחה חדשה לראוטר של OpenWrt:
https://openwrt.org/toh/xiaomi/redmi_ax6000
https://openwrt.org/toh/xiaomi/redmi_ax6000
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

אם מנורת LAN דולקת אז הוא כן מזהה שיש חיבור לראוטר. אבל הוא לא מצליח להתחבר, ככל הנראה בגלל הקושחה בראוטר שהיא לא עדכנית מספיק.
האם יש לך ראוטר אחר? האם יש לך אפשרות לעדכן את הקושחה בראוטר?
האם יש לך ראוטר אחר? האם יש לך אפשרות לעדכן את הקושחה בראוטר?
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

תיקח יחידה אחת ותנסה לחבר אותה לממיר ותעשה התחברות... שווה לבדוק....
קרוב לוודאי שזה לא ממש קשור לבעיה כאן, אבל היות והנושא עלה:
ולאשר לדפדפן להתחבר למרות האזהרה שהוא נותן בגלל שהוא לא מזהה את ה-certificate.
לקבלת מלוא הממשק צריך להתחבר עם שם משתמש admin. הססמה היא המספר הסידורי של מכשיר.
נראה שעל תשתית IBC יש נוהג בעייתי "לשדרג" את הקושחות של ממירי סיב וכבר דווח כאן על מקרה שבו ה"שידרוג" דפק את הממיר (כי הותקנה קושחה של ממיר Nokia על ממיר GoFiber). סביר להניח שזה קרה על רקע הזנה שגויה של נתונים בזמן האיקטוב של הממיר הפרטי. אמנם שם היה מדובר על חיבור לסלקום ולא להוט, אבל כדאי לקחת בחשבון שגם דברים כאלה יכולים לקרות. לכן בכל מקרה של בעיה, מומלץ, בין היתר, להתחבר לממשק הניהול של הממיר ולבדוק "מה שלומו" ואיזה גרסת קושחה הוא מריץ (כי לא בטוח שזו עדיין אותה גרסה שהוא הריץ בפעם האחרונה שזה נבדק...).
ככל הידוע לי, בגרסת הקושחה האחרונה (שהיא 1.9.2-240924) אפשר להתחבר לממשק הניהול הוובי של ה-GF25C גם כאשר הסיב מחובר. העניין הוא שזה עובד רק בפרוטוקול HTTPS (על פורט 443) ולא ב-HTTP (על פורט 80), כלומר צריך להתחבר לכתובת:...
קוד: בחירת הכל
https://192.168.1.1/לקבלת מלוא הממשק צריך להתחבר עם שם משתמש admin. הססמה היא המספר הסידורי של מכשיר.
נראה שעל תשתית IBC יש נוהג בעייתי "לשדרג" את הקושחות של ממירי סיב וכבר דווח כאן על מקרה שבו ה"שידרוג" דפק את הממיר (כי הותקנה קושחה של ממיר Nokia על ממיר GoFiber). סביר להניח שזה קרה על רקע הזנה שגויה של נתונים בזמן האיקטוב של הממיר הפרטי. אמנם שם היה מדובר על חיבור לסלקום ולא להוט, אבל כדאי לקחת בחשבון שגם דברים כאלה יכולים לקרות. לכן בכל מקרה של בעיה, מומלץ, בין היתר, להתחבר לממשק הניהול של הממיר ולבדוק "מה שלומו" ואיזה גרסת קושחה הוא מריץ (כי לא בטוח שזו עדיין אותה גרסה שהוא הריץ בפעם האחרונה שזה נבדק...).
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

בזק דחפו לי עדכון קושחה אבל עברתי בחזרה להוט בלי שום בעיה. חוץ מבעיית ה-IPv6 עליה דיווחתי כאן בפורום.
קשה לי להאמין. נראה לי יותר סביר שהעדכון נדחף לך כשעברת בחזרה להוט (יחד עם האקטיבציה של הממיר). אתה בטוח שראית את גרסת הקושחה המעודכנת בזמן שעוד היית מחובר לבזק?25/07/2025 13:28Jabberwock כתב: בזק דחפו לי עדכון קושחה אבל עברתי בחזרה להוט בלי שום בעיה. חוץ מבעיית ה-IPv6 עליה דיווחתי כאן בפורום....