בזק העלו לי את המהירות ל 2500/250 מה עושים ?
איזה מודם/מתאם סיב היה לך?
כנראה שבתשתית בזק חיבורים במהירות "1000 מגה" מוגבלים בפועל לסביבות 950 מגה. ניחוש שלי: זה נעשה בדיוק בשביל להבטיח שלא יהיה יתרון למי שמחובר למהירות "1000 מגה" עם ציוד שתומך במהירויות גבוהות יותר. צריך לזכור שרוב הלקוחות של בזק מחוברים דרך הנתבים שלהם וזה כולל הרבה מאוד נתבי Be ישנים שהותאמו לסיבים באמצעות תוספת של מודול SFP. לנתבי ה- “Be Fiber” ומעלה, שהושקו לראשונה במקביל למהירות 2500/250 על הרשת שלהם (זה היה כמה חודשים אחרי שהם התחילו לחבר אנשים לסיבים), כבר יש פורטים של 2.5G (או יותר). סביר להניח שמבחינת בזק מצב שבו אנשים שמחוברים עם הנתבים הישנים מקבלים מהירות נמוכה יותר הוא לא רצוי (הם גובים על Be Fiber ועל Be ישן עם מודול SFP את אותם דמי שכירות).22/07/2025 11:50hagai147 כתב: הייתי שנתיים בבזק בינלאומי עם ציוד עד 2.5 ולא קיבלתי יותר מ-950. כרגע בגלית ואותו הדבר....
בתשתית IBC זה לא המצב ויש אפילו קצת overprovisioning. יש לי חיבור 1000/250 לסלקום על התשתית הזו ואם אני מתחבר עם ציוד שתומך ב-2.5G אני מקבל מהירות הורדה של קצת מעל 1000 (וזה דרך PPPoE).
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
באופן דומה, בחיבור 5Gbps המהירות הורדה המתקבלת בפועל היא 5080mbps. הסיבה היא שהפורט הוא 10Gbps, וה-CAP נובע מהספקית, לא מהפורט.
אם הפורט היה של 5Gbps הקצב המתקבל היה פחות מ-5000mbps, ואז המגבלה היתה נובעת מהפורט.
אם הפורט היה של 5Gbps הקצב המתקבל היה פחות מ-5000mbps, ואז המגבלה היתה נובעת מהפורט.
- DanielGR
- גורו רשתות

הפורט מסונכרן על 10Gbps, ( נתב <> ONT) , תקן XGS-PON מאפשר עד 10Gbps סימטרי, ולכן הקצב כפי הנראה מוגבל על ידי הספקית22/07/2025 14:56hagai147 כתב: @DanielGR
זה יכול להיות מהספקית וזה יכול להיות מהתשתית סיב וכמובן שגם מחיבור הרשת בראוטר שלך...
- DanielGR
- גורו רשתות

אם היכן שהוא בשרשרת עוברים דרך פורט של 1Gbps, אלו המספרים. אגב, לא קשור לחיבור לאינטרנט, אם תיקח שתי נקודות ב- Gigabit LAN ותבדוק קצב ביניהן עם iPerf, תקבל בסביבות 940mbps.22/07/2025 15:36hagai147 כתב: יכול להיות, לדעתי זה לא הספקית כי בתשתית בזק עברתי 3 ספקיות ובכולן לא יותר מ-950 מגה בבדיקת מהירות......
- DanielGR
- גורו רשתות

מתנצל. כפי הנראה זה ההסבר המדוייק בשירשור הזה, ואין Overprovisioning בתשתית בזק במהירויות האלו
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3377327+
אגב, מעניין, כשהייתי צריך להאריך תוקף מחיר בבזק 5Gbps היו צריכים לשנמך אותי זמנית ל-2.5G (למה - אלוהים יודע), ולכן הייתי מחובר לזמן קצר לחבילת 2.5G על תשתית XGS-PON. הקצב שהתקבל היה קרוב ל-2500mbps, לעומת זאת על תשתית 2.5G שאליה הייתי מחובר בעבר הקצבים היו בסביבות 2200mbps, ולכן המסקנה שיש Overprovisioning במהירות הזו.
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3377327+
אגב, מעניין, כשהייתי צריך להאריך תוקף מחיר בבזק 5Gbps היו צריכים לשנמך אותי זמנית ל-2.5G (למה - אלוהים יודע), ולכן הייתי מחובר לזמן קצר לחבילת 2.5G על תשתית XGS-PON. הקצב שהתקבל היה קרוב ל-2500mbps, לעומת זאת על תשתית 2.5G שאליה הייתי מחובר בעבר הקצבים היו בסביבות 2200mbps, ולכן המסקנה שיש Overprovisioning במהירות הזו.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
מבדיקה שלי: בבזק B1000 וגם בגילת טלקום, בשניהם הגבלה של 945mbps במהירות הורדה. ואני על ציוד תומך 2.5G.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
-
גלובל
- חבר ותיק

- תגובות: 1285
- נתן תודות: 57 פעמים
- קיבל תודות: 154 פעמים
אתה יכול לפרט יותר ? לתת לינק ?20/07/2025 15:14rafi_d כתב: BE3500/5000. והוא לא יהיה מודם "בלבד". תצטרך לשרשר את שני הנתבים. רק ההגיון לא ברור לי, כי השרשור הקוי יהיה ב1 ג'יגה.... אז זרקת כסף לפח על החבילה של ה2.5
שירשור אלחוטי כAP + שימוש במש במקביל כלל לא ברור אם אפשרי, ואם כן, חיבור כזה גם יוריד כחצי מהמהירות, תאורתית....
3500 אתה מתכוון למכשיר הזה ? - https://www.ivory.co.il/catalog.php?id= ... ReEALw_wcB
נערך לאחרונה על ידי גלובל ב 23/07/2025 13:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
לא מאיפה הבאת 3600?... הכוונה היתה של שיאומי. אם אתה צריך גם ב LAN 2.5 אין להם.
-
גלובל
- חבר ותיק

טעות שתוקנה - התכוונתי למה שכתבת 3500 או 5000 , אני אמור לנחש שזה שיאומי ?23/07/2025 11:37rafi_d כתב: לא מאיפה הבאת 3600?... הכוונה היתה של שיאומי. אם אתה צריך גם ב LAN 2.5 אין להם....
עם המלצות כאלה עדיף שלא תמליץ
מישהו פה יכול להמליץ על ראוטר טוב שכולל גם יציאות LAN ב 2.5 גיגה ?
אם אפשר לינק ....תודה !
לכל דבר יש מטרה, ולא כל אחד צריך ציוד לפריסה קווית בבית של 2.5 , אלא רק אל הספקית. הציוד הזה מיועד לוויפי מהיר עד 2.5 ולאגרגציה של מספר קווי 1 ג'יגה, כך שכל אחד יוכל במקביל לקבל את מלוא הגיגה שלו.
אין בעיה, תקנה את הנתב שאתה הבאת, ותספר לנו אם קיבלת ממנו 5 ג'יגה או ג'יגה...
אין בעיה, תקנה את הנתב שאתה הבאת, ותספר לנו אם קיבלת ממנו 5 ג'יגה או ג'יגה...
-
גלובל
- חבר ותיק

נכון יכולת לשאול אותי לגבי המטרה והייתי עונה ...
כשאתה בא להמליץ למישהו על ציוד ....תמליץ מפורט עם כל הלב !
תן דגם מודל ויצרן ואם אפשר לינק לאתר שיש את הציוד ,
לא כולם מכירים את כל הדגמים ולא כולם יודעים כשאתה כותב 3500 שזה שיומי ...
כאחראי תחום רשתות בפורום הזה מצופה ממך לעזרה מהידע שלך ..
אני עדיין לא הבאתי ולא קניתי נתב ...מחכה לבחון את כל ההמלצות .
וכן אני צריך נתב שיש לו יציאות 2.5 גיגה LAN לפחות 2 כאלה
וכן אני צריך נתב שיש לו יציאות 2.5 גיגה LAN לפחות 2 כאלה
- DanielGR
- גורו רשתות

יש כאלו שירגישו יותר נוח אם ״תעדן״ מעט את הניסוח כלפי מי שמנסה לעזור לך.23/07/2025 13:24גלובל כתב: נכון יכולת לשאול אותי לגבי המטרה והייתי עונה ...
וכן אני צריך נתב שיש לו יציאות 2.5 גיגה LAN לפחות 2 כאלה...
- DanielGR
- גורו רשתות

תשובה של ChatGPT לשאלה "מהי תגובה מנומסת בפורום משתמשים"23/07/2025 14:02גלובל כתב: מה לא מעודן בניסוח שלי ? זה שביקשתי תשובה יותר מפורטת ? זה שלא ידעתי ש 3500 הכווה לשיומי ?...
ציטוט:
תגובה מנומסת בפורום משתמשים צריכה לשדר כבוד, ענייניות, והכרת תודה (אם יש מקום לכך). הנה דוגמה כללית לתגובה מנומסת:
⸻
שלום ותודה על השיתוף!
(או: תודה על השאלה / המידע / ההבהרה)
רציתי להוסיף ש…
(או: לדעתי כדאי לשקול גם את האפשרות ש…)
אם הבנתי נכון את מה שכתבת, אז…
(או: האם תוכל להבהיר את הנקודה לגבי…?)
שוב תודה,
[שמך או כינויך בפורום]
⸻
דגשים לתגובה מנומסת:
• פנה בגוף ראשון או שני, ולא בלשון פוקדת (“תעשה”, “אתה צריך”).
• הימנע מתגובות מזלזלות או ציניות, גם אם אינך מסכים.
• הכר תודה כשמתאים – זה יוצר אווירה חיובית.
• אל תצא מנקודת הנחה שכולם יודעים כל מה שאתה יודע.
• השתמש בסימני פיסוק – זה עוזר לקרוא אותך נכון.
אם תיתן הקשר (למשל: שאלה טכנית, תשובה לעדכון, ביקורת על מוצר) – אוכל להתאים נוסח מדויק יותר.
סוף ציטוט