כמה אתם משלמים חשבון מים?
-
HTNavigator
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 33
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
אנחנו זוג שמתגורר בדירה קטנה ללא גינה, עם צריכה ממוצעת של מים. לא מקיימים מקלחות ארוכות או פעילויות שמבזבזות הרבה מים.
הוצאות המים שלנו הן בסביבות 200-250 ש"ח לחודשיים. האם הגיוני?
כמה יוצא לכם?
הוצאות המים שלנו הן בסביבות 200-250 ש"ח לחודשיים. האם הגיוני?
כמה יוצא לכם?
- joey1799
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 147
- שם מלא: אמיר שלום
- נתן תודות: 32 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
לי יוצא 100 שח בערך לחודשיים (1+כלב). מניח שזה די הגיוני שלזוג יהיה כפול.
הייתי כן בודק איזה חלק מהחשבון זה צריכה משותפת של הבניין (אצלי זה מעל 10% מהעלות החודשית)
כמו כן לוודא שרשום שבדירה מתגורר זוג ולא יחיד (מבחינת תעריפי מים - זה מצויין על החשבונית)
הייתי כן בודק איזה חלק מהחשבון זה צריכה משותפת של הבניין (אצלי זה מעל 10% מהעלות החודשית)
כמו כן לוודא שרשום שבדירה מתגורר זוג ולא יחיד (מבחינת תעריפי מים - זה מצויין על החשבונית)
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אין הבדל בין זוג ליחיד המינימום לתעריף מוזל הוא זוג גם אם גר יחיד.
השאלה אם יש לך מונה פרטי או שיש חלוקה של הצריכה של המונה הראשי בין כל הדירות או היחידות בניין, זה יכול להשפיע מאד על החיוב האישי
השאלה אם יש לך מונה פרטי או שיש חלוקה של הצריכה של המונה הראשי בין כל הדירות או היחידות בניין, זה יכול להשפיע מאד על החיוב האישי
-
HTNavigator
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 33
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
@joey1799
כן, אני מודע לזה שאפשר לשנות את מספר הנפשות. כשהתקשרתי לעדכן אמרו לי שאין הבדל בין 1 ל 2 נפשות.
@Borderline1
לכל אחד יש שעון, אז אני מניח שזה פרטי.
כן, אני מודע לזה שאפשר לשנות את מספר הנפשות. כשהתקשרתי לעדכן אמרו לי שאין הבדל בין 1 ל 2 נפשות.
@Borderline1
לכל אחד יש שעון, אז אני מניח שזה פרטי.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אז תבדוק כמו שכבר אמרו מה היקף הצריכה הפרטית ומה היקף הצריכה המשותפת
אופציות נוספות אם הצריכה המשותפת גבוהה שלרוב יש שעון אבל יש צרכן או צרכנים שמחוברים לצריכה המשותפת אבל לא מחויבים, או ברז שמשמש את כל השכונה.
או שיש נזילה בין אם אחרי השעון הפרטי או אחרי המשותף, אבל אז זה היה כנראה מציק לכל הצרכנים ולא רק לך,
ויכול להיות שיש מישהו שהתחבר לקו אחרי השעון שלך
אבל בלי לדעת מנין נובעת הצריכה המהותית בפרטי או במשותף, אי אפשר להתמקד.
יש לך מכונת כביסה? מדיח? חדשים או ישנים? כי דגמים ישנים מאד בזבזניים במים לעומת חדשים חסכוניים...
אופציות נוספות אם הצריכה המשותפת גבוהה שלרוב יש שעון אבל יש צרכן או צרכנים שמחוברים לצריכה המשותפת אבל לא מחויבים, או ברז שמשמש את כל השכונה.
או שיש נזילה בין אם אחרי השעון הפרטי או אחרי המשותף, אבל אז זה היה כנראה מציק לכל הצרכנים ולא רק לך,
ויכול להיות שיש מישהו שהתחבר לקו אחרי השעון שלך
אבל בלי לדעת מנין נובעת הצריכה המהותית בפרטי או במשותף, אי אפשר להתמקד.
יש לך מכונת כביסה? מדיח? חדשים או ישנים? כי דגמים ישנים מאד בזבזניים במים לעומת חדשים חסכוניים...
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7639
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
בכל הארץ דיווחו במהלך השנים האחרונות על קפיצות לא הגיוניות במחירים בגלל מעבר לתאגידי מים ושעונים חדשים, אבל תאגידי המים קודם כל יכחישו ואז ישלחו אותך לעשות עבודות מחקר של אינסטלטורים.
עד שלא יעשו על זה תחקיר רציני בטלויזיה עם הוכחות חד משמעיות ו/או עד שתאגידי המים האלה ייסגרו וזה יחזור לרשויות המקומיות זה לא ישתנה.
עד שלא יעשו על זה תחקיר רציני בטלויזיה עם הוכחות חד משמעיות ו/או עד שתאגידי המים האלה ייסגרו וזה יחזור לרשויות המקומיות זה לא ישתנה.