אולי תסתכל בסכמה של המגבר לפני שאתה מגיב בצורה שאתה מגיב? לא באמת למה לחרטט פה?18/06/2025 17:01ADICT כתב: רמקול 4 אום מן הסתם דורש הרבה זרם פי שתיים מרמקול 8 אום נכון עד כאן ???
אם כך כאשר מכוון ל 4 אום מפסק המגבר מוציא הרבה יותר זרם לרמקולים ב 1 w למרחק מטר אחד ..הוא נכנס להגנה ב4 אום ואילו ב 8 אום הרמקול לא דורש זרם גבוה וכך הוא לא מתחמם המגבר...
בחירת מתח עבודה נכון למגבר 220 וולט או 240 וולט
אז על מה לכוון פה למעלה או למטה18/06/2025 17:01motronix כתב: ADICT אתה עושה מישמש מהכל. הבעיה שלך שהמגבר מתחמם נכון? עזוב עכשיו את הרמקולים אוקי? אני מסביר לך שהמגבר יעבוד יותר "רגוע" במצב של מפסק 4 אום. אני מבין שלא אתה טכנאי וגם לא המגיב dts2 (זה לא מהתנשאות מה שאני כותב) אני מסביר לך טכנית מה קורה פה אוקי? המגבר יעבור למצב עבודה "רגוע" יותר כשהמפסק ב 4 אום כי מתח העבודה שלו (לדרגות ההספק) יורד. עכשיו תעשה מה שאתה חושב זה בסדר המגבר שלך לא יתפוצץ לך אם תשאיר אותו במצב מפסק של 8 אום....
נו לא תתעצבנו ??? שילמתי יורו אחד לקבל מניואל של המכשיר pioneer M90 POWER מה שלחו לי ?? Service manual !!! מה שאני יכול להוציא בחינם מגוגל!!!! איזה עצבים שלחתי להם מייל חזרה
לא ענית לי על השאלה..18/06/2025 17:01motronix כתב: ADICT אתה עושה מישמש מהכל. הבעיה שלך שהמגבר מתחמם נכון? עזוב עכשיו את הרמקולים אוקי? אני מסביר לך שהמגבר יעבוד יותר "רגוע" במצב של מפסק 4 אום. אני מבין שלא אתה טכנאי וגם לא המגיב dts2 (זה לא מהתנשאות מה שאני כותב) אני מסביר לך טכנית מה קורה פה אוקי? המגבר יעבור למצב עבודה "רגוע" יותר כשהמפסק ב 4 אום כי מתח העבודה שלו (לדרגות ההספק) יורד. עכשיו תעשה מה שאתה חושב זה בסדר המגבר שלך לא יתפוצץ לך אם תשאיר אותו במצב מפסק של 8 אום....
אי אפשר להגדיל. התמונה שלך לכן אי אפשר להסתכל על הסכימה18/06/2025 17:04motronix כתב: אולי תסתכל בסכמה של המגבר לפני שאתה מגיב בצורה שאתה מגיב? לא באמת למה לחרטט פה?...
A זה המצב שאתה צריך להיות בו.
עכשיו היצרן מתנה את המצב בהתאם לכמות/צורת החיבור של הרמקולים שלך. במצב A אתה יכול לחבר עומס של 4 אום על יציאות A או B שים לב ל או. במצב שאתה מחבר ב A וגם ב B רמקולים שזה יהיה חיבור מקבילי ליציאות של המגבר אתה תחבר רק רמקולים שהם 8 אום ז"א כל סט רמקולים יהיה 8 אום ואז המגבר יראה 4 אום. המפסק במצב "רגיל" נורמלי צריך להיות ב A.
אם אתה רוצה לחבר רמקולים 8 אום בלבד או עם התנגדות גבוהה יותר אז המפסק יהיה ב B אבלללללללללללללללללללללל המגבר יתחמם לך יותר. בלי ווליום וגם בלי רמקולים מחוברים אוקי? במצב B יתחמם יותר במצב A יתחמם פחות גם בלי חיבור של רמקולים.
די אין לי כוח

עכשיו היצרן מתנה את המצב בהתאם לכמות/צורת החיבור של הרמקולים שלך. במצב A אתה יכול לחבר עומס של 4 אום על יציאות A או B שים לב ל או. במצב שאתה מחבר ב A וגם ב B רמקולים שזה יהיה חיבור מקבילי ליציאות של המגבר אתה תחבר רק רמקולים שהם 8 אום ז"א כל סט רמקולים יהיה 8 אום ואז המגבר יראה 4 אום. המפסק במצב "רגיל" נורמלי צריך להיות ב A.
אם אתה רוצה לחבר רמקולים 8 אום בלבד או עם התנגדות גבוהה יותר אז המפסק יהיה ב B אבלללללללללללללללללללללל המגבר יתחמם לך יותר. בלי ווליום וגם בלי רמקולים מחוברים אוקי? במצב B יתחמם יותר במצב A יתחמם פחות גם בלי חיבור של רמקולים.
די אין לי כוח

סבבה אח הגיוני הוא התחמם גם בלי מאמץ בכלל אבל כרגע אין לי אינדיקציה כי יש מאוור חיצוני מעליו אבל כמו שאמרת סבבה אני מכבה המגבר ומעביר לא A מקווה ישפר המצב תודה רבה 

אגב אם וכאשר אקבל המניואל המקורי שלו אשמח לעדכן בעניין מה נאמר שם בנושא הזה
rm1 תמשיך עם ה AI שלך ולך תלמד לקרוא סכמות של מוצר ולהבין אלקטרוניקה בכלל.
בנוסף תלמד לקרוא את העיקר. מה כתב לך בעל המגבר הא? "סבבה אח הגיוני הוא התחמם גם בלי מאמץ בכלל" אתה בכלל מבין מה זה אומר? אתה מבין מה כתוב?
גם ללא רמקולים/עומס המגבר מתחמם. עכשיו מכיון שאתה לא יודע (וזה ברור לי לחלוטין) לקרוא סכמות ואתה למעשה לא מבין כלום בכלל באלקטרוניקה אתה לא רואה בסכמה (או יותר נכון אתה רואה אבל לא מבין מה אתה רואה) שמדובר בשנאי עם סנפים ה ז ר ם נשאר אותו זרם בגלל שמדובר באותו סליל בשנאי הבנת? מה שמשתנה שם זה המתח לא זרם מתחחחחחחחחחחחח. אתה מבין מה ההבדל בין מתח לזרם? כנראה שלא. כשאני אומר לך שבורר ההעומס שיש במגבר הזה מאחורה משנה מתח למגבר אז מה אתה קופץ כאילו אתה בכלל יודע ומבין משהו כשאתה ממש לא. המפסק הזה משנה מתח עבודה למגבר הספק ולא שום דבר אחר.
במקום לשאול את CHATGPT וכדומה לך תלמד אלקטרוניקה תוציא תעודת מהנדס ואחכ תעבוד 30 שנה לפחות בפיתוח ויצור מערכות אודיו בשביל לענות לאנשים בצורה רצינית ומלומדת.
בנוסף תלמד לקרוא את העיקר. מה כתב לך בעל המגבר הא? "סבבה אח הגיוני הוא התחמם גם בלי מאמץ בכלל" אתה בכלל מבין מה זה אומר? אתה מבין מה כתוב?
גם ללא רמקולים/עומס המגבר מתחמם. עכשיו מכיון שאתה לא יודע (וזה ברור לי לחלוטין) לקרוא סכמות ואתה למעשה לא מבין כלום בכלל באלקטרוניקה אתה לא רואה בסכמה (או יותר נכון אתה רואה אבל לא מבין מה אתה רואה) שמדובר בשנאי עם סנפים ה ז ר ם נשאר אותו זרם בגלל שמדובר באותו סליל בשנאי הבנת? מה שמשתנה שם זה המתח לא זרם מתחחחחחחחחחחחח. אתה מבין מה ההבדל בין מתח לזרם? כנראה שלא. כשאני אומר לך שבורר ההעומס שיש במגבר הזה מאחורה משנה מתח למגבר אז מה אתה קופץ כאילו אתה בכלל יודע ומבין משהו כשאתה ממש לא. המפסק הזה משנה מתח עבודה למגבר הספק ולא שום דבר אחר.
במקום לשאול את CHATGPT וכדומה לך תלמד אלקטרוניקה תוציא תעודת מהנדס ואחכ תעבוד 30 שנה לפחות בפיתוח ויצור מערכות אודיו בשביל לענות לאנשים בצורה רצינית ומלומדת.
ב 40 שנה מאז שלמדתי אלקטרוניקה לא חושב שחוק אום השתנה.
כדי לספק 100W על רמקול של 4 אום עדיין צריך פי שתיים זרם וזרם גבוהה במערכת עם נצילות לא גבוהה מתורגם לחום
אם המגבר מתחמם ללא עומס סימן שיש לו בעית זליגה וצריכת חשמל גבוהה שלא מנוצלת.
דרך הגב גם בסכמה שלך כאשר מדובר ב 8 אום המתח הוא +-82V וב 4 אום המתח +-67V (וזה לא הפרש של פי 2)
אין לי כח להתווכח, השימוש הטוב ביותר למגבר כזה הוא להפשרת בשר.
כדי לספק 100W על רמקול של 4 אום עדיין צריך פי שתיים זרם וזרם גבוהה במערכת עם נצילות לא גבוהה מתורגם לחום
אם המגבר מתחמם ללא עומס סימן שיש לו בעית זליגה וצריכת חשמל גבוהה שלא מנוצלת.
דרך הגב גם בסכמה שלך כאשר מדובר ב 8 אום המתח הוא +-82V וב 4 אום המתח +-67V (וזה לא הפרש של פי 2)
אין לי כח להתווכח, השימוש הטוב ביותר למגבר כזה הוא להפשרת בשר.
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
להלן טבלה המסבירה את חיבור הרמקולים, נלקחה מהמדריך למשתמש של המגבר:
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
תחשוב על רכב שצריכת הדלק שלו עולה ב-9%, זניח ? נניח.16/06/2025 13:14rm1 כתב: ... אם הוא יורד למתח עבודה עם שנאי קלאסי ההפרש של 9% זה כבר 4.5-5.5v זה כבר הפרש זנייח......
..........
לגבי המפסק 4 אוהם, הפעולה שלו היא הורדת מתח הספק, בעקיפין פחות בזבוז הספק פחות חום.
למה הוא קיים ?
היצרן מוסר SPEC בהתאם לתקן. כל מגבר מייצר חום(זה בטבע שלהם), הבדיקה גורמת לחום רב, ב4 אוהם החום גדל.
חלק מהמגברים מפעילים מעגלי הגנה במצב הזה(לא תקין). כדי לעמוד בתקן מוסיפים את הכפתור.
.........
הרמקולים של ADICT לא משתנים במשוואה, רק מתח הספק.
מתח נמוך, זרם נמוך, הספק נמוך, פחות חום.
מה לא ברור ?
לבעל המגבר הנחמד ADICT מה אני רשמתי לך? רשמתי לך לשים את המפסק למעלה ב A? נכון? הנה בעזרתו האדיבה של CRAZYDIAMOND אתה יכול לראות שהיצרן ממליץ לך למקם את המפסק "למעלה" וכל המהנדסים שפה רושמים לך נוסחאות וחוקים חיים בעולם קסום משלהם (מותר להם) ADICT אני מסכם לך אוקי? אני מתיחס רק לעובדה שהמגבר פשוט חם מאד גם ללא "מוזיקה" וגם שהרמקולים לא מחוברים.
במצב A שהמפסק בפנל האחורי למעלה אתה תקבל מגבר "קר" יותר. במצב B המגבר יתחמם הרבה יותר גם ללא מוזיקה וגם ללא רמקולים שמחוברים אליו.
מילא אתה לא מבין אם אתה לא טכנאי אבל אני מופתע מכל המהנדסים.
חברים יקרים תרדו מכל הענין של חוק אום ושורשים בריבוע. למי שמבין באמת כאשר דרגת הספק מקבלת מתח עבודה גבוה יותר ממה שהיא אמורה לעבוד היא תתחמם ללא קשר לכלום, למה? בגלל הרבה סיבות אחת מהן היא ה BIAS (זרם רוגע) של המגבר. אם דרך הטרנזיסטורים הסופיים אמור לעבור 30 מיליאמפר אז כשתעלה את מתח הספק כוח יעבור עכשיו הרבההההההה יותר וזרם זה אפילו כבר לא נשלט בגלל שכל חישוב "השליטה" השתנה לחלוטין. ואגב במגבר הפיוניר הזה אין שליטה "ידנית" על ה BIAS יש שם ג'וק של פיוניר שעושה את העבודה.
רק בריאות ובלי טילים בליסטים ינעל העולם
במצב A שהמפסק בפנל האחורי למעלה אתה תקבל מגבר "קר" יותר. במצב B המגבר יתחמם הרבה יותר גם ללא מוזיקה וגם ללא רמקולים שמחוברים אליו.
חברים יקרים תרדו מכל הענין של חוק אום ושורשים בריבוע. למי שמבין באמת כאשר דרגת הספק מקבלת מתח עבודה גבוה יותר ממה שהיא אמורה לעבוד היא תתחמם ללא קשר לכלום, למה? בגלל הרבה סיבות אחת מהן היא ה BIAS (זרם רוגע) של המגבר. אם דרך הטרנזיסטורים הסופיים אמור לעבור 30 מיליאמפר אז כשתעלה את מתח הספק כוח יעבור עכשיו הרבההההההה יותר וזרם זה אפילו כבר לא נשלט בגלל שכל חישוב "השליטה" השתנה לחלוטין. ואגב במגבר הפיוניר הזה אין שליטה "ידנית" על ה BIAS יש שם ג'וק של פיוניר שעושה את העבודה.
רק בריאות ובלי טילים בליסטים ינעל העולם
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
הי קשקשני, אתה לא מבין שמה שכתבתי תומך בעמדה שלך ?19/06/2025 18:06motronix כתב: ...כל המהנדסים שפה רושמים לך נוסחאות וחוקים חיים בעולם קסום משלהם (מותר להם)...
ומה בדיוק עולם קסום במה שרשמתי (לא היה מופנה אליך ד"א)
"אם דרך הטרנזיסטורים הסופיים אמור לעבור 30 מיליאמפר אז כשתעלה את מתח הספק כוח יעבור עכשיו הרבההההההה יותר וזרם זה אפילו כבר לא נשלט בגלל שכל חישוב "השליטה" השתנה לחלוטין. "
לא יעבור שם הרבה יותר זרם. למה ?
" במגבר הפיוניר הזה אין שליטה "ידנית" על ה BIAS יש שם ג'וק של פיוניר שעושה את העבודה."
הג'וק שומר על BIAS קבוע - 51ma בשני המתחים של הספק.
אכן יש לך הסבר מתה מקצועי להדיוט המצוי19/06/2025 18:06motronix כתב: לבעל המגבר הנחמד ADICT מה אני רשמתי לך? רשמתי לך לשים את המפסק למעלה ב A? נכון? הנה בעזרתו האדיבה של CRAZYDIAMOND אתה יכול לראות שהיצרן ממליץ לך למקם את המפסק "למעלה" וכל המהנדסים שפה רושמים לך נוסחאות וחוקים חיים בעולם קסום משלהם (מותר להם) ADICT אני מסכם לך אוקי? אני מתיחס רק לעובדה שהמגבר פשוט חם מאד גם ללא "מוזיקה" וגם שהרמקולים לא מחוברים.
רק בריאות ובלי טילים בליסטים ינעל העולם...
לדעתי יש גם שיפור הסלון לא רותח עד לספה
חברים תאמינו לי או לא אתר hifi engine עקצו אותי במאה חמישים ארו !!!!! שילמתי יורו אחד על מניואל עקצו אותי 150 יורו !!!!