OLED טלווזיה בלי נשמה (אחרי כיול ארוך חזרה הנשמה)

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
llime
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 334
שם מלא: llime
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #41 

31/05/2025 14:52  
dani87 כתב:
HDR נמצא במסך שלך והוא היכולת שלו ל הציג את הטווח המקסמילי של BRIGHT ועל זה TCL הלכו בגדול , לא צריך את המקסימום
גם 50-60% מספיק שהמסך בהיר זה גורם .

א) לצבע הלבן להראות PURE WHITE .
ב) זה גורם לצבעים האחרים להראות יותר טוב .
ג) זה גורם להילה של גוף בתמונה להראות כמו משהו חם כמו אש או נפח .
ד) זה מאיר צילום חסר אור כמו משחקי כדורגל שאיכות השידור או הצילום נמוכה .

הטלווזיה שקנית עולה 2400 שקל והיא מבוססת אנדרואיד TV מה שאומר שאפשר לעלות תוכנות לא רשמיות לטלזוויה לא דרך החנות .

קישור
https://www.lgwebos.co.il/?p=1399
...
מה? HDR זו טכנולוגיה, והיא מופעלת רק בתכנים שצולמו במקור ע"י הטכנולוגיה הזו. בתכנים שאתה צופה אין HDR. המסך שלך יכול להגיע לבהירות גבוהה מאוד, אולי לכך התכוונת, אבל אין קשר ל- HDR.

והמסך שלי עולה היום 2,629 ש"ח (המחיר הכי נמוך בזאפ), והיא נקנתה לפני 4 חודשים ב- 3,200.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1607
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #42 

30/05/2025 8:55  
dani87 כתב:
נכנעתי לכל האתרים בעולם ופה בישראל והלכתי על OLED של חברה מאד יקרה ... עם כל השבחים וכל ה הללים

על איכות השחור אינסופית, לאג , Response Time ,זוויות צפייה ,מרחב צבעים, השתקפות טובה ומה שלא תרצו ,

אבל לא שמתי לב או לא יחסתי חשיבות גדולה ל HDR Brightness , ראיתי את הטלווזיה בחנות עם תאורה וסרטים באיכות גבוהה .

קניתי 2 טלווזיות , אחת מותג רציני והשני TCL C855 .

שהתקנתי אותם הבנתי , OLED זה לא טלווזיה בלי נשמה , אין HDR Brightness , נמוך , זה כאילו לראות טלווזיה עם משקפי שמש,

הצבעים חיוורים .

לעומת זאת ה TCL שעלתה לי גרושים , HDR Brightness פורח ,הצבעים זורחים ואינם צורבים את העין כמו סמסונג( LED שישי לי כבר )

פתאום בטלווזיה שעלתה לי גרושים לחדר , רואים הכי חי , הכי מרנין , הכי שמח , הכי מואר .

האדום שזה הצבע הבעייתי נראה נהדר .

לא יודע מה להגיד קניתי טלווזיה יקרה מאד ואני לא מרוצה , קניתי מותג זול ואני מרוצה עד השמיים .

ה OLED עברה כיול של קרוב ל חודש ואם כל הפרמטרים של , ניגודיות , בהירות ,גמא, צבע, הוספת בהירות לכל צבע ספציפי ,

רמת שחור עוד ועוד כיולים שמטרתם להוסיף אור למסך , חיים לצבעים ..

מהקופסא במצב חיסכון חשמל וגם אחרי כיול זה נראה רע מאד ובאיזה שלב התעלמתי מהודעות חיסכון בחשמל

והלכתי על כיול חופשי ללא עכבות והגבלות .

אחרי כיול ממושך מאד מרוצה מאד ....
...
OLED זה לא לכל אחד - אבל עדיין זו הטכנולוגית קונסיומר לוידאופילים הטובה ביותר שיש נקודה.
לפי מה שאתה מתאר עושה רושם שלא הבנת מה אתה קונה...
הייתי ממליץ לך לחזור לטלוויזיות LCD, טכנולוגיה שמתברכת בצבעים שהם over saturated (או "פורחים" כפי שאתה מגדיר)

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 895
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #43 

ופה אני לגמרי מסכים. לאולד, לפחות זו שהיתה אצלי עד שהתפגרה בדמי ימיה, אפילו קצת קודם, היו שני יתרונות מסיביים, האחד זוית צפייה רחבה ללא הגבלה, השני אופיו הטבעי של הצבע. שני אלו הביאו את איכות התמונה לדבר הכי קרוב לתמונה קולנועית. אבל החסרונות, שוב אצלי, אבל למקרא מה שחברים מפרסמים, גם אצל רבים אחרים, מעמידים את היתרונות קצת בצל..

dani87 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
שם מלא: דניאל
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #44 

סיכום שלי מ 2 טלווזיות חדשות שאני משווה בינהם בגודל 65 ו 55 .

OLED מי שרוצה שחור מושלם, מי שרוצה לשבת גם מהצד בסלון ולראות אותה תמונה, תמונה ב 4K מעולה ,

הצבע הלבן חלש ולא בוהק , פחות מתאים לשידור טליווזיה , יותר ל 4K כולל תכנים מ YOUTUBE.

QLED \ MINI LED מי שרוצה לראות את הלבן המושלם שמשפיע על התמונה הכללית ,

בעיקר על הצבעים, אמנם אין שחור מוחלט, אלא אפור כהה מאד ,לא מפריע לי , להפך התמונה הכהה והשחור המוחלט ב OLED מדכא

בשידור לא איכותי וזה בעיקר ערוצי טלווזיה שונים .

ככל שהדגם יקר יותר כך זוויות הצפייה טובה יותר והיא תתאים לסלון .

האם משתלם להשקיע על OLED המון כסף , תלוי במה אתה רואה !!! .

אני מעדיף את התמונה עם הלבן המושלם הבוהק QLED/MIN LED ,

שרואים את האולפן חי יותר רואים את המגרש כדורגל ואת צבע חי יותר בשידור טלוויזיה .

אני פחות צופה בנטפליקס ו 4K למינהם .

dani87 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
שם מלא: דניאל
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #45 

מרוצה מ OLED , לכל אפלקציה יש הגדרות משלה לתמונה שאתה מגדיר , אולי גם לקול לא שמתי לב ,אבל מבסוט מאד ,😀 .

הגדרתי אותה בשידור טלווזיה HOT דרך הרשת תחת מרחב צבעים DCI , מאד מרוצה .

שוב הטלווזיה מהקופסא על הפנים וחבל , צריך לשנות המון הגדרות, של בהירות וצבע ומה לא , צריכת חשמל ועוד ועוד ועוד ,

זה חלק מהכיף ,אבל עבר זמן ועוד ועוד וקצת התייאשתי ... לקח זמן בסוף יצאתי מרוצה מאד 😃.

לא יודע אם לכולם יש ב OLED את האופציה מרחב צבעים .

DCI-P3

https://en.wikipedia.org/wiki/DCI-P3

lokilook
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #46 

אם אני לא טועה, אבל כאשר פותח השרשור מתייח לכמות הגבוהה של הניטס של 5000. אז היחס הוא לחלון מסוים מתוך המאה אחוז , 10 אחוז לפרק זמן מצומצם. ( פיצוצים, או סיגריה נדלקת, בחושך, או פנס רכב בסצינה חשוכה ) ככל שהסצינה בהירה יותר או תאורת יום וכו הניט ירד. ולכן הקונטרסט של האולד חשוב יותר במקרים של סצנות כהות.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”