viewtopic.php?t=367574
בנוגע ל- G-010S-A, יש עליו הרבה מידע בקישור הבא:02/06/2025 20:54whatevernevermind כתב: ממליץ בחום רב לא לקנות שום דבר שאינו מגרסאות התוכנה המאושרות ע"י בזק:
G-010S-A:
3FE47111AGAA92
3FE46398BGCB22
G-010S-Q:
3FE49494AOCK21...
https://github.com/hwti/G-010S-A
ומשם גם ניתן להוריד עבורו גרסת קושחה שמאושרת ע”י בזק. למעשה, יש שם שני ווריאנטים של גרסה3FE46398BGCB22 שהמקור שלהם הוא במודולים שסופקו ע"י בזק (המקור של הגרסה שבקובץ 3FE46398BGCB22p03.bin הוא אני: זה מה שהגיע על המודול שטכנאי בזק סיפק לי עם התקנת הסיב באפריל 2021 ושעובד אצלי באופן מושלם מאז ועד היום).
הזמינות הזו להורדה של גרסת קושחה מאושרת מאפשרת כעקרון שימוש במודולים שנרכשים ממקורות שונים באינטרנט (כגון eBay), אבל שדרוג גרסת קושחה של מודול כזה זו אופרציה שדורשת שימוש בממשק CLI (דרך ssh) על מערכת OpenWrt שמותקנת על המודול. זה לא מתאים לכל אחד. מומלץ למי ששוקל הזמנת מודול G-010S-A ממקור שאיננו בזק לקרוא מראש את ההוראות לשדרוג הקושחה ולוודא שזה אכן מתאים לו.
הבעיה המדוברת הייתה קיימת אצלי, אבל נעלמה לחלוטין לפני קצת יותר משנה. סביר להניח שהיא כבר לא קיימת יותר בשום מקום.אם יש בחירה - עדיף G-010S-Q כי הוא מתפקד טוב יותר בתשתית בזק בגלל באגים בקונפיגורציה של בזק עצמה. האם מישהו יודע אם בזק כבר תיקנו את הבעיה ב-G-010S-A עם DSCP שונה מ-0 (=שיחות זום, שיחות קוליות בוואטסאפ)?...
ככל הידוע לי, היתרון היחיד של ה- G-010S-Q הוא בתאימות לציודים מסוימים שמיועדים למהירות 2.5G ושמשום מה לא עובדים עם ה- G-010S-A. מדובר בעיקר על ממירי מדיה מסוימים מ-AliExpress (אפשר לקרוא על זה בפירוט בשרשור שקושר לעיל). מנגד, ל- G-010S-A יש יתרונות משמעותיים ובכללם:
1) הוא מתחמם קצת פחות.
2) אפשר להתחבר אליו עם ssh ולקבל גישה לשפע של מידע דיאגנוסטי. מדובר לא רק על נתוני זמן אמת של דברים כמו טמפרטורה ועוצמת הסיגנל האופטי אלא גם על לוגים מפורטים (למשל, בקובץ
/logs/customer
נשמר בלי הגבלת זמן תיעוד של כל ניתוק או חיבור של הסיב האופטי וגם כל ירידה של עוצמת הסיגנל האופטי מתחת לרמה התקינה, חזרה שלה לרמה התקינה, וכו’... ).מבחינתי האישית, ה- Nokia G-010S-A הוא ה-ONT המועדף.
יש מעט מאוד סניפי בזקסטור ולא לכל אחד נוח להגיע לסניף כזה. כנראה שלקוחות בזק יכולים גם לבקש (מהתמיכה הטכנית ו/או משירות הלקוחות) שישלחו להם מודול SFP (תמורת תשלום נוסף, כמובן), אבל זה, מן הסתם, לא רלבנטי למי שאיננו לקוח בזק.המחיר הכי זול שקיים לרכיבים האלה הוא לרוב (בקטע מפתיע) דווקא בבזקסטור,...