מעבר לציוד פרטי - בזק 2.5 ג׳יגה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 153 פעמים

שליחה #21 

אפשר למצוא הרבה מידע על "סיב בזק במהירות 2.5G עם ציוד פרטי" בשרשור הבא:
viewtopic.php?t=367574

02/06/2025 20:54  
whatevernevermind כתב:
ממליץ בחום רב לא לקנות שום דבר שאינו מגרסאות התוכנה המאושרות ע"י בזק:

G-010S-A:
3FE47111AGAA92
3FE46398BGCB22

G-010S-Q:
3FE49494AOCK21
...
בנוגע ל- G-010S-A, יש עליו הרבה מידע בקישור הבא:
https://github.com/hwti/G-010S-A
ומשם גם ניתן להוריד עבורו גרסת קושחה שמאושרת ע”י בזק. למעשה, יש שם שני ווריאנטים של גרסה3FE46398BGCB22 שהמקור שלהם הוא במודולים שסופקו ע"י בזק (המקור של הגרסה שבקובץ 3FE46398BGCB22p03.bin הוא אני: זה מה שהגיע על המודול שטכנאי בזק סיפק לי עם התקנת הסיב באפריל 2021 ושעובד אצלי באופן מושלם מאז ועד היום).

הזמינות הזו להורדה של גרסת קושחה מאושרת מאפשרת כעקרון שימוש במודולים שנרכשים ממקורות שונים באינטרנט (כגון eBay), אבל שדרוג גרסת קושחה של מודול כזה זו אופרציה שדורשת שימוש בממשק CLI (דרך ssh) על מערכת OpenWrt שמותקנת על המודול. זה לא מתאים לכל אחד. מומלץ למי ששוקל הזמנת מודול G-010S-A ממקור שאיננו בזק לקרוא מראש את ההוראות לשדרוג הקושחה ולוודא שזה אכן מתאים לו.

אם יש בחירה - עדיף G-010S-Q כי הוא מתפקד טוב יותר בתשתית בזק בגלל באגים בקונפיגורציה של בזק עצמה. האם מישהו יודע אם בזק כבר תיקנו את הבעיה ב-G-010S-A עם DSCP שונה מ-0 (=שיחות זום, שיחות קוליות בוואטסאפ)?
...
הבעיה המדוברת הייתה קיימת אצלי, אבל נעלמה לחלוטין לפני קצת יותר משנה. סביר להניח שהיא כבר לא קיימת יותר בשום מקום.

ככל הידוע לי, היתרון היחיד של ה- G-010S-Q הוא בתאימות לציודים מסוימים שמיועדים למהירות 2.5G ושמשום מה לא עובדים עם ה- G-010S-A. מדובר בעיקר על ממירי מדיה מסוימים מ-AliExpress (אפשר לקרוא על זה בפירוט בשרשור שקושר לעיל). מנגד, ל- G-010S-A יש יתרונות משמעותיים ובכללם:

1) הוא מתחמם קצת פחות.

2) אפשר להתחבר אליו עם ssh ולקבל גישה לשפע של מידע דיאגנוסטי. מדובר לא רק על נתוני זמן אמת של דברים כמו טמפרטורה ועוצמת הסיגנל האופטי אלא גם על לוגים מפורטים (למשל, בקובץ
/logs/customer
נשמר בלי הגבלת זמן תיעוד של כל ניתוק או חיבור של הסיב האופטי וגם כל ירידה של עוצמת הסיגנל האופטי מתחת לרמה התקינה, חזרה שלה לרמה התקינה, וכו’... ).

מבחינתי האישית, ה- Nokia G-010S-A הוא ה-ONT המועדף.

המחיר הכי זול שקיים לרכיבים האלה הוא לרוב (בקטע מפתיע) דווקא בבזקסטור,
...
יש מעט מאוד סניפי בזקסטור ולא לכל אחד נוח להגיע לסניף כזה. כנראה שלקוחות בזק יכולים גם לבקש (מהתמיכה הטכנית ו/או משירות הלקוחות) שישלחו להם מודול SFP (תמורת תשלום נוסף, כמובן), אבל זה, מן הסתם, לא רלבנטי למי שאיננו לקוח בזק.

whatevernevermind
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #22 

03/06/2025 18:10  
itfan כתב:

הבעיה המדוברת הייתה קיימת אצלי, אבל נעלמה לחלוטין לפני קצת יותר משנה. סביר להניח שהיא כבר לא קיימת יותר בשום מקום.

ככל הידוע לי, היתרון היחיד של ה- G-010S-Q הוא בתאימות לציודים מסוימים שמיועדים למהירות 2.5G ושמשום מה לא עובדים עם ה- G-010S-A. מדובר בעיקר על ממירי מדיה מסוימים מ-AliExpress (אפשר לקרוא על זה בפירוט בשרשור שקושר לעיל). מנגד, ל- G-010S-A יש יתרונות משמעותיים ובכללם:

1) הוא מתחמם קצת פחות.

2) אפשר להתחבר אליו עם ssh ולקבל גישה לשפע של מידע דיאגנוסטי. מדובר לא רק על נתוני זמן אמת של דברים כמו טמפרטורה ועוצמת הסיגנל האופטי אלא גם על לוגים מפורטים (למשל, בקובץ
/logs/customer
נשמר בלי הגבלת זמן תיעוד של כל ניתוק או חיבור של הסיב האופטי וגם כל ירידה של עוצמת הסיגנל האופטי מתחת לרמה התקינה, חזרה שלה לרמה התקינה, וכו’... ).

מבחינתי האישית, ה- Nokia G-010S-A הוא ה-ONT המועדף.
...
טוב לדעת שבזק תיקנו את הבעיה בקונפיגורציה שלהם, וקצת מסקרן לדעת באיזה מהאופציות לתיקון הם בחרו. אם בא לך, תוכל להסתכל בטבלת התרגום בין DSCP לבין p-bit - האם השתנתה ממה שהיתה פעם. אם לא, תוכל לנסות לשלוח משהו עם VLAN 121 וגם priority גדול מאפס, שזה מה שלא עבר קודם, ולראות אם יש תשובה. הפתרון שלך של תיוג בכיוון היוצא עם VLAN 121 עבד כי הוא למעשה גם כפה priority 0 וכך דילג על מנגנון התרגום בין DSCP ל p-bit. לכן לא נוצרו מסגרות עם p-bit גדול מ-0, שנחסמו. יש עוד פתרונות אבל אני מניח שאלה היו הכי טריויאלים לבזק לממש...

מבחינת התחממות, לא השתמשתי ב G-010S-A מספיק זמן כדי להתרשם. ה-Q עבד לי טוב בתוך ציוד עם קירור פאסיבי במשך כשנתיים.

מאוד מסכים לגבי הדיאגנוסטיקה, רק שגם ל-Q ניתן להתחבר ולקבל את כל הממשקים, הפיצ'רים והלוגים המוכרים של CIG. בעיני זה גם יתרון שלא מפורסם באינטרנט איך עושים את זה 8) וגם שהסיסמה של Q לא קבועה ומוכרת - הרי אפילו קיים בוטנט שרץ על ה-A האלה.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 153 פעמים

שליחה #23 

03/06/2025 23:03  
whatevernevermind כתב:
רק שגם ל-Q ניתן להתחבר ולקבל את כל הממשקים, הפיצ'רים והלוגים המוכרים של CIG.
...
איך?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”