שאלה לגבי טיפול אקוסטי לחדר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17923
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2489 פעמים

שליחה #21 

26/05/2025 7:57  
gal-cohen כתב:
אם רק היית מכיר את Anthony Grimani...
...
:lol: אני בטוח שהוא בחור מאוד נחמד
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3065
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #22 

יואב ,זה מסביר את הרעיון מאחורי Art .
בשני המקרים זה היה עם הסטורם?

נשמע מאוד מבטיח.
מהי העלות אגב להוספת רישיון למי שכבר יש Dlbc?
הם מציעים לבעלי סטורם את Art בחינם?

האם שמעת מה העלויות הצפויות למכשירים האחרים?

masteraudio
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1471
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 322 פעמים

שליחה #23 

26/05/2025 11:55  
istarmini כתב:
לגבי ההדהודים המדוברים זה לא נכון לקבוע שתוכנת כיול לבדה לא מסוגלת להתמודד איתם הכל תלוי באילו תדרים, באילו עוצמות, זמני דעיכה וכו.....

מי כמוך, כבעל טרינוב, אמור לדעת את זה למרות שאין לך מערך סאבים , שמאפשר שימוש ב WF המתקדם שלהם.

מניסיוני עם ה ART אני יכול לתת דוגמא אחת פשוטה, שהראתה לי שהעסק עובד מצוין וזאת עוד לפני חפירה בהגדרות, שאמורות לשפר יותר את התוצאה.
אצלי, בפתיחה של הסרט בלייד ראנר האחרון בעוצמה של 30DB- ולפני שימוש ב ART ,פשוט לא יכולתי לשבת בחדר. יש לי בחדר 2 דלתות פנדור סטנדרטיות, שהיו נכנסות לוויברציות מטורפות ופשוט נאלצתי להנמיך בכדי להמשיך ולשמוע.

היום, לאחר כיול עם ה ART ( וללא שום טיפול פאסיבי לתחום התחתון), אני מסוגל לשמוע בעוצמה של קרוב ל 25DB-, את אותו הקטע בדיוק , תוך שאני מקבל סאונד עוטף ועוצמתי ,כשהדלתות הסוררות לא משתתפות בחגיגה. :lol: :lol:

שורה תחתונה
כמו שאמיר ציין ,חלק מתוכנות הכיול היום (כל אחת בעזרת הטכנולוגיה שלה) מסוגלות להתמודד גם עם הדהודים ובעיות בס. נכון, זה לא תמיד מספיק, אבל לעיתים בהחלט כן , כל חדר והסיפור שלו.
...
יואב אחי,

מסכים איתך לגמרי – זה לא שחור ולבן. כמו שאמרת, תלוי בתדרים, עוצמות, וזמני דעיכה... לפעמים הכיול באמת עושה קסמים, במיוחד כשמדובר ב-ART או מערכות מתקדמות כמו Trinnov.

הסיפור שלך עם בלייד ראנר והדלתות הרועדות – גדול! זה בדיוק הקטע – כשאתה מרגיש את ההבדל פיזית, אתה יודע שהכיול עבד כמו שצריך.

אגב, למרות שאני עדיין לא עם מערך סאבים ל-Waveforming, גם בלי זה ה-Trinnov עושה יופי של עבודה.
בקיצור – כל מקרה לגופו, אבל כן, יש מקרים שהכיול לבד לגמרי מספיק.
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #24 

26/05/2025 12:25  
LiorShap כתב:
יואב ,זה מסביר את הרעיון מאחורי Art .
בשני המקרים זה היה עם הסטורם?

נשמע מאוד מבטיח.
מהי העלות אגב להוספת רישיון למי שכבר יש Dlbc?
הם מציעים לבעלי סטורם את Art בחינם?

האם שמעת מה העלויות הצפויות למכשירים האחרים?
...
ברור, 2 המקרים הם עם הסטורם.
לגבי העלויות בדנון/מרנץ החדשים אין לי מושג, אבל ממה שאני כן יודע זה שלכשיגיע יסתכם בכמה מאות דולרים תוספת.
מי שרוכש היום סטורם ה ART כלול במחיר.
בזמנו ,כשאני רכשתי את הסטורם , ה ART לא היה אופציה אבל ברגע שהכניסו אותו מי שהיה בקבוצת הבטא שלהם קיבל אותו בחינם אז בתכלס לא שילמתי על ה ART כלום.

אני רוצה לחדד לגבי ה ART ,שבכדי להפיק ממנו את המיטב, נדרשים כמה שיותר סאבים וכמה שיותר רמקולים שמסוגלים להתמודד עם תדרים מ 60HZ ומטה.
זה לא אומר שמי שאין לו לא יוכל להפיק תועלת אבל היא תהיה פחותה .
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4961
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 450 פעמים

שליחה #25 

istarmini כתב:
לגבי ההדהודים המדוברים זה לא נכון לקבוע שתוכנת כיול לבדה לא מסוגלת להתמודד איתם הכל תלוי באילו תדרים, באילו עוצמות, זמני דעיכה וכו.....

מי כמוך, כבעל טרינוב, אמור לדעת את זה למרות שאין לך מערך סאבים , שמאפשר שימוש ב WF המתקדם שלהם.

מניסיוני עם ה ART אני יכול לתת דוגמא אחת פשוטה, שהראתה לי שהעסק עובד מצוין וזאת עוד לפני חפירה בהגדרות, שאמורות לשפר יותר את התוצאה.
אצלי, בפתיחה של הסרט בלייד ראנר האחרון בעוצמה של 30DB- ולפני שימוש ב ART ,פשוט לא יכולתי לשבת בחדר. יש לי בחדר 2 דלתות פנדור סטנדרטיות, שהיו נכנסות לוויברציות מטורפות ופשוט נאלצתי להנמיך בכדי להמשיך ולשמוע.

היום, לאחר כיול עם ה ART ( וללא שום טיפול פאסיבי לתחום התחתון), אני מסוגל לשמוע בעוצמה של קרוב ל 25DB-, את אותו הקטע בדיוק , תוך שאני מקבל סאונד עוטף ועוצמתי ,כשהדלתות הסוררות לא משתתפות בחגיגה. :lol: :lol:

שורה תחתונה
כמו שאמיר ציין ,חלק מתוכנות הכיול היום (כל אחת בעזרת הטכנולוגיה שלה) מסוגלות להתמודד גם עם הדהודים ובעיות בס. נכון, זה לא תמיד מספיק, אבל לעיתים בהחלט כן , כל חדר והסיפור שלו.
...
הי יואב, דעתי הלא מקצועית:)
הכוונה לרוב מערכות כיול "הרגילות" ופחות לדוגמה שאתה נותן, WF ו - ART מהסיבה
ששתיהן עושות שימוש במספר סאבים ורמקולים בעלי יכולת לרדת נמוך ובעוצמה מספקת כדי לבטל הדהודים בעיקר בתחום הבאס שהוא התחום הבעייתי, כלומר טיפול בהדהוד/החזרים (שזו מטרתו העיקרית של פאנל אקוסטי) .

נקודה נוספת שאפשר להעלות, זו רצפת רעש נמוכה.
שואל ברצינות האם מערכת כיול יכולה להוריד רצפת רעש?
כולנו מכירים את התחושה שנכנסים לאולם קולנוע ושומעים את "השקט" שמגיע מטיפול אקוסטי נכון.

מבלי לגרוע מיכולות מערכות הכיול שבוודאי עושות עבודה טובה מאוד כן, בטח במערך מרובה רמקולים וסאבים ועדיין, אני לא
נתקלתי בדעה שכיול פותר מטיפול אקוסטי, ההמלצה שדי חוזרת על עצמה היא שילוב של טיפול פאסיבי ומערכת כיול.
אפשר גם להסתכל על חוכמת ההמונים(שהולכים ונעלמים מהתחום:)), לפחות ממה שאני רואה בעלי חדרים ייעודיים משקיעים בטיפול אקוסטי
פאסיבי לצד מערכות הכיול.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #26 

26/05/2025 13:12  
niko כתב:
הי יואב, דעתי הלא מקצועית:)
הכוונה לרוב מערכות כיול "הרגילות" ופחות לדוגמה שאתה נותן, WF ו - ART מהסיבה
ששתיהן עושות שימוש במספר סאבים ורמקולים בעלי יכולת לרדת נמוך ובעוצמה מספקת כדי לבטל הדהודים בעיקר בתחום הבאס שהוא התחום הבעייתי, כלומר טיפול בהדהוד/החזרים (שזו מטרתו העיקרית של פאנל אקוסטי) .

כולנו מכירים את התחושה שנכנסים לאולם קולנוע ושומעים את "השקט" שמגיע מטיפול אקוסטי נכון.

מבלי לגרוע מיכולות מערכות הכיול שבוודאי עושות עבודה טובה מאוד כן, בטח במערך מרובה רמקולים וסאבים ועדיין, אני לא
נתקלתי בדעה שכיול פותר מטיפול אקוסטי, ההמלצה שדי חוזרת על עצמה היא שילוב של טיפול פאסיבי ומערכת כיול.
אפשר גם להסתכל על חוכמת ההמונים(שהולכים ונעלמים מהתחום:)), לפחות ממה שאני רואה בעלי חדרים ייעודיים משקיעים בטיפול אקוסטי
פאסיבי לצד מערכות הכיול.
...
תראה
כשאתה מבצע טיפול אקוסטי פסיבי כזה או אחר כהלכה, כלומר לא דרך המלצות בפורום , אתה למעשה מייתר את הצורך בתוכנת כיול או בו נגיד ככה היא לא ממש תוסיף הרבה ולא משנה כרגע איזו תוכנה וזו הסיבה שידידנו ויקטור רשם ששמע ART בחדר מטופל אקוסטית ולא ממש הרגיש בשינוי מהותי , כאמור יש בזה הגיון.

אני מדבר על חללים , כדוגמת שלי ושל מרביתנו,שהם ממש אבל ממש לא מטופלים וזאת מטעמי תקציב נטו ו/או אילוצי הנהלה .... , כי מדובר בסכומים מטורפים .
לחדרים כאלו, תוכנת כיול איכותית, בהנחה שיש לך את הרמקולים המתאימים, יכולה לעשות יופי של עבודה.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #27 

יואב, בוודאי שמערכות כיול עושות עבודה נהדרת !
יצא לי לשמוע את המערכת המצויינת של חברנו masteraudio וחבר נוסף עם טרינוב, אין תלונות, מערכות ברמה מאוד גבוהה 😎,
אין לי ספק שסטורם עושה עבודה לא פחות טובה 💪
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3065
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #28 

טיפול פאסיבי בסלון מגורים הוא בלתי אפשרי וגם אם
כן מדובר בעלויות לא סבירות . בסוף יש לך רהיטים
בחדר וחלונות , שלא לדבר על חלל פתוח ,מטבח צמוד,
יציאה למרפסת , וכו' וכו' .

מה שאין באולפן או קולנוע.

לכן, מדידת Rew וטיפול אקטיבי לאחר מכן זה בגדר חובה.

HDMI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 588
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #29 

istarmini כתב:

שורה תחתונה
...
היי יואב,
אני רואה סרטים תמיד ב 15db- ולא רועד לי כלום...כולל בפתיחה של בלייד ראנר...
למעט המעיים והטחול שלי...ואני לא מיישם WF
והטיפול האקוסטי שלי הוא מינימלי, אומנם החלל אצלי גדול והגלים החוזרים דועכים די מהר ה - RT60 אצלי זה 0.54s
והאופטימייזר סגר לי יופי את הפינה. מקרה נוסף שאני מכיר, זאת מערכת עם 3 סאבים מכוייל DLBC בחלל יחסית קטן עם ווטרינות ואפס טיפול אקוסטי, ולא רק ששומעים פגז אצלו גם אין לו שום רעידה של שום דבר...והוא לא מיישם ART. זה תלוי בהרבה משתנים, וצריך לדעת מה לעשות גם בטרינוב,גם בסטורם ובכל מערכת כיול. זה לא זבנג וגמרנו...אין ספק כאשר יש ריבוי סאבים ורמקולים אז ART וגם WF זה אולטימטיבי, אבל אפשר להגיע לתוצאות מעולות בניהול באס גם עם DLBC וגם עם אופטימייזר...
אחלה יום שיהיה
Trinnov alt16
Trinnov Amplitude 16
dynaudio contour 60i
SVS PB17 Ultra X 3
Speakercraft

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #30 

26/05/2025 14:32  
niko כתב:
יואב, בוודאי שמערכות כיול עושות עבודה נהדרת !
יצא לי לשמוע את המערכת המצויינת של חברנו masteraudio וחבר נוסף עם טרינוב, אין תלונות, מערכות ברמה מאוד גבוהה 😎,
אין לי ספק שסטורם עושה עבודה לא פחות טובה 💪
...
אין פה בכלל ענין של מי עושה עבודה טובה יותר סטורם או טרינוב יש פה דיון האם מערכות כיול טובות ( שבמקרה נמצאות בסטורם ובטרינוב) מסוגלות היום לתת מענה לחלל אקוסטי ,כזה או אחר, גם ללא שילוב טיפול אקוסטי פסיבי.

התשובה היא שהכל תלוי ברמת הבעיות האקוסטיות של החדר המטופל, יש חדרים שבהם שימוש במערכת כיול טובה יספיק ויש חדרים שלא ויידרש גם טיפול פאסיבי.

אבל, חשוב לציין שגם בסטורם עם ה ART וגם בטרינוב עם ה WF, בכדי להגיע לתוצאות טובות, נדרש להשקיע ברמקולים, הן מבחינת מספרם, הן מבחינת איכותם והן מבחינת מיקומם (במיוחד בטרינוב) .
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #31 

26/05/2025 14:45  
HDMI כתב:
היי יואב,
אני רואה סרטים תמיד ב 15db- ולא רועד לי כלום...כולל בפתיחה של בלייד ראנר...
למעט המעיים והטחול שלי...ואני לא מיישם WF
והטיפול האקוסטי שלי הוא מינימלי, אומנם החלל אצלי גדול והגלים החוזרים דועכים די מהר ה - RT60 אצלי זה 0.54s
והאופטימייזר סגר לי יופי את הפינה. מקרה נוסף שאני מכיר, זאת מערכת עם 3 סאבים מכוייל DLBC בחלל יחסית קטן עם ווטרינות ואפס טיפול אקוסטי, ולא רק ששומעים פגז אצלו גם אין לו שום רעידה של שום דבר...והוא לא מיישם ART. זה תלוי בהרבה משתנים, וצריך לדעת מה לעשות גם בטרינוב,גם בסטורם ובכל מערכת כיול. זה לא זבנג וגמרנו...אין ספק כאשר יש ריבוי סאבים ורמקולים אז ART וגם WF זה אולטימטיבי, אבל אפשר להגיע לתוצאות מעולות בניהול באס גם עם DLBC וגם עם אופטימייזר...
אחלה יום שיהיה
...
ברור , כל מילה בינגו.

אני תיארתי את מה שאני שומע בחדר שלי מבלי להתעסק יותר מידי עם הגדרות מערכת הכיול, פשוט אין לי את העצבים והדרייב בשביל זה.

אני לא מגיע לעוצמות של 15db- ובמידה ואנסה בחדר שלי את העוצמה הזו ,במיוחד בפתיחה של בלייד ראנר, לדעתי, יגרם נזק כזה או אחר לחדר או לרמקולים או לאוזניים שלי או לכל 3 האופציות ביחד :lol: :lol:

אחלה יום
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

HDMI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #32 

תשמע, אחת המערכות הטובות ששמעתי זה מישהו שאתה מכיר עם סטורם + 3 סאבים פרליסטן...היה על 0db ועוד הצלחנו לדבר תוך כדי הסרט...אומנם החדר היה מטופל לא ברמת קצה, אבל היה טיפול...
וואלה אני אוהב לשמוע ב 15db- חחחחח
Trinnov alt16
Trinnov Amplitude 16
dynaudio contour 60i
SVS PB17 Ultra X 3
Speakercraft

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #33 

26/05/2025 15:25  
HDMI כתב:
תשמע, אחת המערכות הטובות ששמעתי זה מישהו שאתה מכיר עם סטורם + 3 סאבים פרליסטן...היה על 0db ועוד הצלחנו לדבר תוך כדי הסרט...אומנם החדר היה מטופל לא ברמת קצה, אבל היה טיפול...
...
לא יודע מה להגיד אבל אני שנחשב כשומע מאוד חזק מעולם לא שמעתי במינוס 15 אפילו לא קרוב😂😂
אני אפילו לא כותב שיש לאן לשאוף כי מנסיוני ואצלי בחלל זו עוצמה שנחשבת מדע בדיוני.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #34 

26/05/2025 14:51  
istarmini כתב:
אין פה בכלל ענין של מי עושה עבודה טובה יותר סטורם או טרינוב יש פה דיון האם מערכות כיול טובות ( שבמקרה נמצאות בסטורם ובטרינוב) מסוגלות היום לתת מענה לחלל אקוסטי ,כזה או אחר, גם ללא שילוב טיפול אקוסטי פסיבי.

יואב,
לא כתבתי שמערכת כיול טובה מהשנייה או השוואה כלשהי, ציינתי ששמעתי טרינוב,
סטורם לא שמעתי עדיין.
...
8)

HDMI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #35 

26/05/2025 16:25  
istarmini כתב:
לא יודע מה להגיד אבל אני שנחשב כשומע מאוד חזק מעולם לא שמעתי במינוס 15 אפילו לא קרוב😂😂
אני אפילו לא כותב שיש לאן לשאוף כי מנסיוני ואצלי בחלל זו עוצמה שנחשבת מדע בדיוני.
...
מוזמן לבקר באהבה גדולה, ותראה שבחלל שלי זה לא כזה הזוי הווליום הזה
Trinnov alt16
Trinnov Amplitude 16
dynaudio contour 60i
SVS PB17 Ultra X 3
Speakercraft

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #36 

26/05/2025 17:05  
HDMI כתב:
מוזמן לבקר באהבה גדולה, ותראה שבחלל שלי זה לא כזה הזוי הווליום הזה
...
קודם כל תודה על ההזמנה 👍
אבל באמת שההפרש בינינו נשמע לי מוזר.
שאלה ברשותך
כשאתה מכוון ל מינוס 15 בטרינוב ומריץ טסט טון כמה נמדד אצלך עם spl בסוויט ספוט ?
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

HDMI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #37 

26/05/2025 17:22  
istarmini כתב:
קודם כל תודה על ההזמנה 👍
אבל באמת שההפרש בינינו נשמע לי מוזר.
שאלה ברשותך
כשאתה מכוון ל מינוס 15 בטרינוב ומריץ טסט טון כמה נמדד אצלך עם spl בסוויט ספוט ?
...
85db
Trinnov alt16
Trinnov Amplitude 16
dynaudio contour 60i
SVS PB17 Ultra X 3
Speakercraft

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #38 

26/05/2025 17:33  
HDMI כתב:
85db
...
אז אצלי כשהוליום על 30 ה spl מראה 75db
וכל אחד מארבעת הסאבים 70db
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #39 

26/05/2025 15:25  
HDMI כתב:
...
תוך כמה שנים כאלה בסוף תוכלו לדבר, השאלה אם גם תשמעו :lol:

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #40 

26/05/2025 13:12  
niko כתב:

...
הכוונה שלך בטח ברעש חיצוני (רחשים טבעיים של מה שיש מחוץ לבית, כל אחד וסביבתו) , באולמות קולנוע יש להם בידוד מעולה, תחשוב שאתה לא שומע שם פיפס מאולם בקומה אחרת שמנגן סרט בעוצמה גבוהה, ובטח לא תשמע רחשים כמו שיש בבית וכו' , אז כמובן הכל שקט מאוד (למעט גריסות פופקורן..)
אין שום כיול ושום כבל ושום מגבר שיכולים להוריד רעש.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”