משתף בהתנסות עם טלוויזיה TCL 75C89B (C855)
בשירשור קודם התלבטתי עם כולם שם לגבי בחירת מכשיר טוב ולא יקר כ"כ לסלון (מרחק של כ 4 מ) :
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3370375+
בעיקר הטרידו אותי התגובות על בעיות ב UPSCALING - צפיה בערוצים "רגילים" בארץ ע"י אפליקציות שונות (אצלי - FreeTV) .
בנוסף היו תגובות שציינו הפרעות של החלקה/מריחת תמונה בעת תנועה מהירה על המסך.
מאחר ובחנות (מחסני חשמל) לא היה בתצוגה את הדגם המדוייק, החלטתי לנסות להזמין מהם טלפונית (5850 ש"ח) עם אופציה של החזרה תוך שבועיים...
לאחר החלפת גרסה מיידית למעודכנת/אחרונה ביותר ( V509):
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=397759
..וכשבוע התנסות, כולל ערוצי חדשות וספורט שונים ב FreeTV , סרטים/סדרות בקודי, וגם בהשוואה מול סטרימר חיצוני שמחובר אצלי במקביל, אלו עיקר הרשמים שלי:
* קינפוגים מיוחדים:
כמעט ולא שיניתי את הDefault. קצת הורדתי את העוצמה ל כ 60% למניעת בוהק בלבן (כתוביות בHDR) כי התעצלתי לשנות פונט בקודי...
כן ניסיתי גם עם החלקה ע"י motion דינמי וכד - לא ראיתי הבדל משמעותי
* איכות התמונה - מצויינת , עם ובלי HDR (ניסיתי תכנים מיוטיוב וסרטים מתוכן מקומי אצלי מהרשת המקומית)
* *לא ראיתי* בעיה של UPSCALE וירידה באיכות בעת ניגון תוכן 1080P בערוצים השונים. התוכן נראה חד וברור.
* המצב די דומה לניגון בסטרימר החיצוני, וללא UPSCALE
* שימוש בממשק משתמש - UI - נוח, ביחוד בקיצורי הדרך הישירים לקינפוגים - עם מקש "פקודה" (3 קווים) , ו מקש בחירת קלט
* שימוש בפיקוד קולי - מאוד עוזר, למשל העברה לערוץ HDMI1 ישירות בפקודה קולית
* 3 שנות אחריות + התקנה - יתרון (רק שודדים אותך אם תבחר החלפה ממתלה קבוע, לכזה עם זרוע...)
בעיות שראיתי:
* יש כנראה בעיה בגרסה הספציפית הזאת בשמירת עוצמות יחודיות לכל ערוץ כניסה , או לכל פורמט ניגון. החלטתי להמתין שיתקנו ולא לשנמך לאחור. לא קריטי
* כח מעבד - שימוש בסארימר חזק (S905X4) - משפר , אך גם בעץ שימוש במעבד הפנימי - הוא נותן לרוב תגובה די מהירה.
* לא התבצע OTA אוטומטי לפחות עד כה, בדגם הזה (של אלקטרה ). אופן השדרוג - מUSB
בס"ה - מרוצה מאוד, ואולי בעיות שדווחו בשרשורים אחרים נובעים מגירסה ישנה.
אגב, נכון להיום - אני רואה שיש חוסר בגדלי 75" ו 85" של הדגם הזה ברשת, אולי זה מסמן החלפה לדגמי 25, שתמחורם לא ידוע עדיין...
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3370375+
בעיקר הטרידו אותי התגובות על בעיות ב UPSCALING - צפיה בערוצים "רגילים" בארץ ע"י אפליקציות שונות (אצלי - FreeTV) .
בנוסף היו תגובות שציינו הפרעות של החלקה/מריחת תמונה בעת תנועה מהירה על המסך.
מאחר ובחנות (מחסני חשמל) לא היה בתצוגה את הדגם המדוייק, החלטתי לנסות להזמין מהם טלפונית (5850 ש"ח) עם אופציה של החזרה תוך שבועיים...
לאחר החלפת גרסה מיידית למעודכנת/אחרונה ביותר ( V509):
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=397759
..וכשבוע התנסות, כולל ערוצי חדשות וספורט שונים ב FreeTV , סרטים/סדרות בקודי, וגם בהשוואה מול סטרימר חיצוני שמחובר אצלי במקביל, אלו עיקר הרשמים שלי:
* קינפוגים מיוחדים:
כמעט ולא שיניתי את הDefault. קצת הורדתי את העוצמה ל כ 60% למניעת בוהק בלבן (כתוביות בHDR) כי התעצלתי לשנות פונט בקודי...
כן ניסיתי גם עם החלקה ע"י motion דינמי וכד - לא ראיתי הבדל משמעותי
* איכות התמונה - מצויינת , עם ובלי HDR (ניסיתי תכנים מיוטיוב וסרטים מתוכן מקומי אצלי מהרשת המקומית)
* *לא ראיתי* בעיה של UPSCALE וירידה באיכות בעת ניגון תוכן 1080P בערוצים השונים. התוכן נראה חד וברור.
* המצב די דומה לניגון בסטרימר החיצוני, וללא UPSCALE
* שימוש בממשק משתמש - UI - נוח, ביחוד בקיצורי הדרך הישירים לקינפוגים - עם מקש "פקודה" (3 קווים) , ו מקש בחירת קלט
* שימוש בפיקוד קולי - מאוד עוזר, למשל העברה לערוץ HDMI1 ישירות בפקודה קולית
* 3 שנות אחריות + התקנה - יתרון (רק שודדים אותך אם תבחר החלפה ממתלה קבוע, לכזה עם זרוע...)
בעיות שראיתי:
* יש כנראה בעיה בגרסה הספציפית הזאת בשמירת עוצמות יחודיות לכל ערוץ כניסה , או לכל פורמט ניגון. החלטתי להמתין שיתקנו ולא לשנמך לאחור. לא קריטי
* כח מעבד - שימוש בסארימר חזק (S905X4) - משפר , אך גם בעץ שימוש במעבד הפנימי - הוא נותן לרוב תגובה די מהירה.
* לא התבצע OTA אוטומטי לפחות עד כה, בדגם הזה (של אלקטרה ). אופן השדרוג - מUSB
בס"ה - מרוצה מאוד, ואולי בעיות שדווחו בשרשורים אחרים נובעים מגירסה ישנה.
אגב, נכון להיום - אני רואה שיש חוסר בגדלי 75" ו 85" של הדגם הזה ברשת, אולי זה מסמן החלפה לדגמי 25, שתמחורם לא ידוע עדיין...
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 16/05/2025 18:39, נערך 6 פעמים בסך הכל.
Re: שיתוף בהתנסות עם טלוויזיה TCL 75C89B (C855)
הי, מה היו השיקולים שלך לא לרכוש את ה- C8K? היא ה- C865, פשוט השם C865 לא קיים.
להבנתי כבר זמינה.
להבנתי כבר זמינה.
Re: שיתוף בהתנסות עם טלוויזיה TCL 75C89B (C855)
להבנתי היא לא זמינה. אם היתה אולי הייתי שוקל אם המחיר היה דומה. יש לך לינק לאתר/מוכר?
בכל מקרה , הנחתי שכשתהיה זמינה, המחיר לא יפחת מה C855 (סביר שיותר), שזה מעל התקציב שלי.
השוואה:
https://g.co/gemini/share/3b4712c23fbf
לפי ההשוואה כאן, ההבדלים הם במערכת האודיו (אצלי בשאיפה - יהיה דרך AV רסיבר) , פנל (WHVA (QD לעומת VA (זוית ראיה טובה יותר, ואצלי יש מתלה סיבובי). HFR 144 מול 120 , ו עוצמה 5000 במקום ~3500 (מי באמת צריך את זה...)
מעבד התמונה למשל, לא עודכן לדגם החדש שלהם (AiPQ ultra)
: https://www.flatpanelshd.com/TVdatabase.php
בכל מקרה , הנחתי שכשתהיה זמינה, המחיר לא יפחת מה C855 (סביר שיותר), שזה מעל התקציב שלי.
השוואה:
https://g.co/gemini/share/3b4712c23fbf
לפי ההשוואה כאן, ההבדלים הם במערכת האודיו (אצלי בשאיפה - יהיה דרך AV רסיבר) , פנל (WHVA (QD לעומת VA (זוית ראיה טובה יותר, ואצלי יש מתלה סיבובי). HFR 144 מול 120 , ו עוצמה 5000 במקום ~3500 (מי באמת צריך את זה...)
מעבד התמונה למשל, לא עודכן לדגם החדש שלהם (AiPQ ultra)
: https://www.flatpanelshd.com/TVdatabase.php
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 17/05/2025 9:35, נערך 3 פעמים בסך הכל.
בינתיים אני רואה באתר שלהם רק את דגמי C7K ...16/05/2025 17:49lasik כתב: נאמר לי שהדגמים החדשים כבר זמינים אצל היבואן הרשמי החדש C-DATA, למרות שעדיין לא פורסמו....
https://c-data.co.il/filterSearch?q=C7k ... &sid=false
חוצמזה, האחריות חינם היא רק לשנה ואח"כ שנתיים בתשלום...
נקווה שאלקטרה יצטרפו גם השנה כמתחרים ...
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1402
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
תודה עד הפירוט.
ניסית להפעיל Clarity וגם Dynamic Acceleratuon וגם Local Contrast וגם Local Diming על HIGH ולהשאיר את זה למשך שבוע כאשר אתה צופה בסוגי תכנים שונים? תנסה את זה ואז תדווח האם הכל נראה חלק ללא תופעות מוזרות. בעיקר כאשר המצלמה זהה לצדדים או יש אוביקט על רקע גדר או באנר בתחתית המסך כמו בערוצי חדשות מחול. אצלי עם ה C935 התמונה ממש קורסת עם כל אלו מופעלים, לעומת זאת בסוני בת 7 שנים, הכל מופעל וה Reality Creation על מקסימום ואין שום תופעת לוואי או הבהובים או ריצודים. זה מה שמונע ממני לרכוש TCL בעתיד.
כאשר הכל כבוי אין בעיות אבל למה אני משלם על מסך 120 הרץ ונאלץ להסתפק ב 60 הרץ כי כל התכנים משודרים ב 30 או 25 פריימים בשניה? אני מאלו שכן מעדיפים את ההחלקה ואפקט אופרת הסבון אבל מ TCL אי אפשר לקבל את זה בלי לקלקל את התמונה.
אם תוכל בבקשה להפעיל את כל מה שהמלצתי למעלה ולדווח אחרי כמה ימי שימוש בתכנים שונים, זה מאד יעזור גם לאחרים לקבל החלטה. אני לא מבין איף הם שינו משהו כי המעבד לא השתנה מדגמי 2023 שיש לי.
תודה
ניסית להפעיל Clarity וגם Dynamic Acceleratuon וגם Local Contrast וגם Local Diming על HIGH ולהשאיר את זה למשך שבוע כאשר אתה צופה בסוגי תכנים שונים? תנסה את זה ואז תדווח האם הכל נראה חלק ללא תופעות מוזרות. בעיקר כאשר המצלמה זהה לצדדים או יש אוביקט על רקע גדר או באנר בתחתית המסך כמו בערוצי חדשות מחול. אצלי עם ה C935 התמונה ממש קורסת עם כל אלו מופעלים, לעומת זאת בסוני בת 7 שנים, הכל מופעל וה Reality Creation על מקסימום ואין שום תופעת לוואי או הבהובים או ריצודים. זה מה שמונע ממני לרכוש TCL בעתיד.
כאשר הכל כבוי אין בעיות אבל למה אני משלם על מסך 120 הרץ ונאלץ להסתפק ב 60 הרץ כי כל התכנים משודרים ב 30 או 25 פריימים בשניה? אני מאלו שכן מעדיפים את ההחלקה ואפקט אופרת הסבון אבל מ TCL אי אפשר לקבל את זה בלי לקלקל את התמונה.
אם תוכל בבקשה להפעיל את כל מה שהמלצתי למעלה ולדווח אחרי כמה ימי שימוש בתכנים שונים, זה מאד יעזור גם לאחרים לקבל החלטה. אני לא מבין איף הם שינו משהו כי המעבד לא השתנה מדגמי 2023 שיש לי.
תודה
Local contrust על high בדיפולט.
Local dimming - לא מצאתי בדגם שלי
Clarity הכל מופעל על האמצע שם.
Dynamic acc- הפעלתי כעת
יתכן והאופציה שיש לי - להשתמש בסטרימר (עם קודי שכבר מותקן שם למשל) - עוקפת חלק מהבעיות, כי המעבד פחות עסוק בupscaling ...
בנוסף, אני לא גיימר, אז התכנים ברובם כנראה פחות מ120.
Local dimming - לא מצאתי בדגם שלי
Clarity הכל מופעל על האמצע שם.
Dynamic acc- הפעלתי כעת
יתכן והאופציה שיש לי - להשתמש בסטרימר (עם קודי שכבר מותקן שם למשל) - עוקפת חלק מהבעיות, כי המעבד פחות עסוק בupscaling ...
בנוסף, אני לא גיימר, אז התכנים ברובם כנראה פחות מ120.
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 16/05/2025 19:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
די כבר לחזור על אותם דברים לא רלוונטים שוב ושוב, לפחות הפעם חסכת ולא הזכרת את סוני - לא משנה אם התקציב רלוונטי או לא.16/05/2025 18:51יהלי ב כתב: תודה עד הפירוט.
תודה...
הדגם שלך מ2002 עם פלטפורמה T615T03 שזה MT9615, הדגם שבפוסט עםT653T01.
- יהלי ב
- חבר ותיק

אתה קופץ ומגיב מבלי להבין כלום. מה בדיוק הקשר בין מעבד ה SOC שיש בטלויזיה המשמש להרצת ה אנדרויד TV או הגוגל TV ופענוח תכנים לבין מעבד ה AiPQ PRO PROCESSOR המשמש לשליטה על הפאנל LCD? זה מעבד שהוא סוג של מאיץ גראפי עם תכנון בלעדי ל TCL אבל מיוצר עי חברה סינית צד ג לבקשתם. הוא עצמו לא השתנה מאז 2022 ולכן אין סיבה שה LOCAL DIMMING ישתפר מעבר לשיפורי תוכנה בלבד. ביצועי החומרה ויכולות ה AI נשארו ללא שינוי. לעומת זאת, סוני מפתחת ומייצרת את הציפ Reality-X שלה בעצמה ומשפרת אותו מידי שנה.16/05/2025 19:25shaked כתב: די כבר לחזור על אותם דברים לא רלוונטים שוב ושוב, לפחות הפעם חסכת ולא הזכרת את סוני - לא משנה אם התקציב רלוונטי או לא.
הדגם שלך מ2002 עם פלטפורמה T615T03 שזה MT9615, הדגם שבפוסט עםT653T01....
כאשר מתקדמים ב SOC שהזכרת, יהיה שיפור בממש, תמיכה בתכני HD המנוגנים עי הטלויזיה עצמה. אבל כל הקשור לחיבור HDMI חיצוני, ניהול LOCAL DIMMING או ביצע UPSCALE תלוי רק במעבד הגראפי שלא ישתנה. לכל היותר, הם משפרים תוכנה.
תסכיר לי להבא לבקש ממך רשות להגיב בכל פוסט...
לא צריך לריב, ילדים...
יש בTCL שיפורים/שינויים גם בSOC שמריץ אנדרואיד, וגם במעבד התמונה (AiPQ). השינויים הם גם ברמת החומרה (מעבד חדש) וגם ברמת הקושחה של כל אחד.
בחיפוש קצר בעזרת GPT, נראה שיש שלושה דורות של AiPQ, ויש בין הדגם שלי ושלך הבדל של דור אחד. אני מניח שבכל עדכון תוכנה OTA - מתעדכנת גם הקושחה של מעבד התמונה הרלוונטי במידת הצורך. יש מצב שאכן אין טעם להשוות בין הדגמים שלנו. https://www.tcl.com/us/en/press-release ... -tv-lineup
הנה ההיסטוריה של הגרסאות:
יש בTCL שיפורים/שינויים גם בSOC שמריץ אנדרואיד, וגם במעבד התמונה (AiPQ). השינויים הם גם ברמת החומרה (מעבד חדש) וגם ברמת הקושחה של כל אחד.
בחיפוש קצר בעזרת GPT, נראה שיש שלושה דורות של AiPQ, ויש בין הדגם שלי ושלך הבדל של דור אחד. אני מניח שבכל עדכון תוכנה OTA - מתעדכנת גם הקושחה של מעבד התמונה הרלוונטי במידת הצורך. יש מצב שאכן אין טעם להשוות בין הדגמים שלנו. https://www.tcl.com/us/en/press-release ... -tv-lineup
הנה ההיסטוריה של הגרסאות:
- יהלי ב
- חבר ותיק

המידע מה CHAT זה כנראה בעיקר הזיות. לא ברור אז מה זה דגם ה PRO. אחרי דגם 2.0 אמור להגיע 3.0 אבל בחלק מהדגמים רשום PRO ובחלק 3.0. בקיצור, אי אפשר לשעת כמו שקשה לעקוב אחרי דגמי הטלויזיות שלהם כי הם ממציאים מספורים. גם בעמוד של X955 אין אזכור לדגם ULTRA, רשום PRO.
על השמות תתווכח עם TCL , לא איתנו..
אני מציע שתקרא את ההודעה לעיתונות בלינק שנתתי וטבלת ההשוואה. זה ההסבר שלהם.. כנראה החליטו שמ2024, פרו ואולטרה קליטים יותר מ 2.0 ו 3.0 (=pro)..
אולטרה הוא לדעתי למכשירים הגדולים יותר, שם דרוש עיבור ליותר אזורים.
אני מציע שתקרא את ההודעה לעיתונות בלינק שנתתי וטבלת ההשוואה. זה ההסבר שלהם.. כנראה החליטו שמ2024, פרו ואולטרה קליטים יותר מ 2.0 ו 3.0 (=pro)..
אולטרה הוא לדעתי למכשירים הגדולים יותר, שם דרוש עיבור ליותר אזורים.
הא? אין דבר כזה מעבד נפרד רק למערכת ההפעלה, החומרה התקדמה וזה פלטפורמה משולבת בשבב 1 שעושה הרבה16/05/2025 20:53יהלי ב כתב: אתה קופץ ומגיב מבלי להבין כלום. מה בדיוק הקשר בין מעבד ה SOC שיש בטלויזיה המשמש להרצת ה אנדרויד TV או הגוגל TV ופענוח תכנים לבין מעבד ה AiPQ PRO PROCESSOR המשמש לשליטה על הפאנל LCD? זה מעבד שהוא סוג של מאיץ גראפי עם תכנון בלעדי ל TCL אבל מיוצר עי חברה סינית צד ג לבקשתם. הוא עצמו לא השתנה מאז 2022 ולכן אין סיבה שה LOCAL DIMMING ישתפר מעבר לשיפורי תוכנה בלבד. ביצועי החומרה ויכולות ה AI נשארו ללא שינוי. לעומת זאת, סוני מפתחת ומייצרת את הציפ Reality-X שלה בעצמה ומשפרת אותו מידי שנה.
כאשר מתקדמים ב SOC שהזכרת, יהיה שיפור בממש, תמיכה בתכני HD המנוגנים עי הטלויזיה עצמה. אבל כל הקשור לחיבור HDMI חיצוני, ניהול LOCAL DIMMING או ביצע UPSCALE תלוי רק במעבד הגראפי שלא ישתנה. לכל היותר, הם משפרים תוכנה.
תסכיר לי להבא לבקש ממך רשות להגיב בכל פוסט......
https://www.mediatek.com/products/pentonic/700
MEDIATEK חברה טיוואנית ומתכננת את השבבים גם לסוני פרט שולי כשמתעקשים להגיב ולא להבין.
מבין שקשה להודות בזה, אבל קנית טלוויזיה בלי לבדוק כמו שצריך וגילית שהיא לא מתאימה לציפיות שלך או שהם לא ריאליות.
לרוב האנשים ה VFM ב TCL אידאלי.
- יהלי ב
- חבר ותיק

אם זה אכן כך, שדחפו את כל פעולות בקרת ה LCD כמו TCON ועיבוד תמונה לתוך אותו SOC שמנהל את מערכת ההפעלה ופענוח וידאו, אז זה מסביר ואומר הרבה על החברה הזאת. אפילו בטלפונים כחמים של סמסונג קיים מאיץ גראפי נפרד. זה אומר של TCK אין בכלל מה להציע בתחום עיבוד התמונה. אני רכשתי את ה C935 שאז היתה הדגם הכי מתקדם. היא עם העדכון הכי החרון ועדיין כם אופציות החלקת התמונה בלתי שמישות. העדפתי כבר לחזור לסוני 55 הישנה עד שאחליט למה לשדרג שוב. כנראה אלך על BRAVIA 7 שזה הימור הכי בטוח.17/05/2025 13:42shaked כתב: הא? אין דבר כזה מעבד נפרד רק למערכת ההפעלה, החומרה התקדמה וזה פלטפורמה משולבת בשבב 1 שעושה הרבה
https://www.mediatek.com/products/pentonic/700
MEDIATEK חברה טיוואנית ומתכננת את השבבים גם לסוני פרט שולי כשמתעקשים להגיב ולא להבין.
מבין שקשה להודות בזה, אבל קנית טלוויזיה בלי לבדוק כמו שצריך וגילית שהיא לא מתאימה לציפיות שלך או שהם לא ריאליות.
לרוב האנשים ה VFM ב TCL אידאלי....
מבלי להיכנס לענייני TCL ועיבוד תמונה, הטענה שלך לגבי "מאיץ גרפי נפרד" היא לא נכונה.17/05/2025 14:41יהלי ב כתב: אם זה אכן כך, שדחפו את כל פעולות בקרת ה LCD כמו TCON ועיבוד תמונה לתוך אותו SOC שמנהל את מערכת ההפעלה ופענוח וידאו, אז זה מסביר ואומר הרבה על החברה הזאת. אפילו בטלפונים כחמים של סמסונג קיים מאיץ גראפי נפרד. זה אומר של TCK אין בכלל מה להציע בתחום עיבוד התמונה. אני רכשתי את ה C935 שאז היתה הדגם הכי מתקדם. היא עם העדכון הכי החרון ועדיין כם אופציות החלקת התמונה בלתי שמישות. העדפתי כבר לחזור לסוני 55 הישנה עד שאחליט למה לשדרג שוב. כנראה אלך על BRAVIA 7 שזה הימור הכי בטוח....
ה-GPU הוא חלק מה-Die בכל השבבים המודרניים האלו למערכות משובצות, גם בטלפונים החכמים של סמסונג.
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
מחזק את התגובה. כבר שנים כל היחידות עיבוד נמצאות באותו מעבד, כולל בכל המעבדים שנמצאים בטלפונים של סמסונג, ומדובר בהמון שנים.
יהלי, אין מה לעשות, הגיע הזמן להשלים עם העובדות. כל הטענות שלך פשוט מבוססות על מידע דימיוני של הסקת מסקנות אישית. הבעיה שזה סתם מטעה אנשים שקוראים פה.
באמת צר לי שאתה לא אוהב את הטלווזיה שקנית, אבל צריך להזהר במה שרושמים כאן לגבי כל דבר שאנשים רוצים לקנות נכון לימים אלה.
יהלי, אין מה לעשות, הגיע הזמן להשלים עם העובדות. כל הטענות שלך פשוט מבוססות על מידע דימיוני של הסקת מסקנות אישית. הבעיה שזה סתם מטעה אנשים שקוראים פה.
באמת צר לי שאתה לא אוהב את הטלווזיה שקנית, אבל צריך להזהר במה שרושמים כאן לגבי כל דבר שאנשים רוצים לקנות נכון לימים אלה.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
דגמי 2025 הופיעו בחנויות... אלו ההבדלים והמחירים החדשים. לא מתחרט ששילמתי 2000 ש"ח פחות...
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3372450+
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3372450+
משלים עניין בעייתי בטלוויזיה הזאת: תקשורת:
- פורט LAN קווי- רק של 100 מגה (לא ג'יגה)
איטי מאוד.
- נסיון לשימוש בWifi במקומו - לא מלהיב. אין קליטה טובה , לפחות במקום שהיא אצלי
מתכוון לנסות חיבור מתאם רשת USB ,של ג'יגה. השאלה אם הפורט הוא USB 2.0 או 3.0
איטי מאוד.
- נסיון לשימוש בWifi במקומו - לא מלהיב. אין קליטה טובה , לפחות במקום שהיא אצלי
מתכוון לנסות חיבור מתאם רשת USB ,של ג'יגה. השאלה אם הפורט הוא USB 2.0 או 3.0
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
אני לא מכיר מסך (בכל תקציב שהוא) עם כרטיס רשת של ג'יגה.26/05/2025 7:54rafi_d כתב: משלים עניין בעייתי בטלוויזיה הזאת: תקשורת:
איטי מאוד....
נשמח שתשתף אם מצאת אחד כזה.
גם לא נתקלתי בשום תוכן וגם הדורשני ביותר שהצריך רוחב פס של יותר מ60-70 מגה למסך...
לדוגמא:
Hdr 4k ביוטיוב מקסימום 50-60 מגה.
Hdr 4k + דולבי אטמוס בנטפליקס עד 20 מגה.
עקרונית אתה צודק. ההנחה של היצרנים היא שחיבור בWifi, שהיום די מהיר נותן מענה סביר. ברוב המקרים זה נכון.26/05/2025 8:52טלHD כתב: אני לא מכיר מסך (בכל תקציב שהוא) עם כרטיס רשת של ג'יגה.
נשמח שתשתף אם מצאת אחד כזה.
גם לא נתקלתי בשום תוכן וגם הדורשני ביותר שהצריך רוחב פס של יותר מ60-70 מגה למסך...
לדוגמא:
Hdr 4k ביוטיוב מקסימום 50-60 מגה.
Hdr 4k + דולבי אטמוס בנטפליקס עד 20 מגה....
אצלי, כאמור, הקליטה בwifi לא טובה, והוא מגיע בקושי ל 70M .
היתרון של חיבור מהיר - מתבטא לרוב במהירות איתחול זריזה יותר. למשל - צבירת buffer התחלתי ביוטיוב, או בעת דילוג בתוך הקליפ.
יש גם אפליקציות מסוימות, שטוענות הרבה מיידע מהרשת באיתחול, FreeTV היא אחת ככזו.
בכל מקרה, חיבור מתאם USB 3.0 של ג'יגה מביא אותי ל 350M