דחיסה אוטומטית ב-Sage The Oracle SES980

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 420
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

היי,
שוקל לעבור מהבריסטה פרו ל-Sage The Oracle SES980.
רציתי לשאול האם ניתן לבטל\לשחק איכשהו עם הטחינה+הדחיסה האוטומטית של המטחנה או שזה רק לפנות מטחנה חיצונית?

zvir26
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 207
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #2 

היי
האורקל זו אחלה מכונה, היתה לי כזאת למשך שנתיים. נוחה וקלה לעבודה עם יציבות טמפרטורה טובה.
אין כמעט משחק (כיוון) עם הטחינה האוטומטית! יש אפשרות לשנות מעט את כמות הקפה שנטחן וזהו
החוויה שלי היתה חיובית אבל כשעברתי למכונה ידנית של רוקט אפרטמנטו, לטעמי הקפה שהתקבל היה טוב יותר רק ששילמתי עבור השיפור באיכות הקפה ביציבות טמפרטורה נחותה יותר.

lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

24/05/2025 8:37  
zvir26 כתב:
היי
האורקל זו אחלה מכונה, היתה לי כזאת למשך שנתיים. נוחה וקלה לעבודה עם יציבות טמפרטורה טובה.
אין כמעט משחק (כיוון) עם הטחינה האוטומטית! יש אפשרות לשנות מעט את כמות הקפה שנטחן וזהו
החוויה שלי היתה חיובית אבל כשעברתי למכונה ידנית של רוקט אפרטמנטו, לטעמי הקפה שהתקבל היה טוב יותר רק ששילמתי עבור השיפור באיכות הקפה ביציבות טמפרטורה נחותה יותר.
...
מה דעתך נגיד על לנסות "להסתפק" בטימפור האוטומטי ומקסימום בהמשך לקנות מטחנה נפרדת ?
אגב ראיתי שמציעים לשחק בהגדרות שהעוצמת טחינה תהיה חלשה ואז הדוחסן בקושי ירד למטה/ לאחר הדחיסה להשתמש בWDT ולטמפר עצמאית מחדש.
השאלה כמה האופציות האלו יעילות?

zvir26
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

היי
המכונה הזאת היא לא פשרה! אתה לא צריך "להסתפק" בשום דבר!
תמיד יש מכונות טובות יותר שיתנו לך תוצאה טובה יותר, זה תהליך אינסופי אם מחפשים את כוס הקפה האולטימטיבי.
מה שאתה מציע בהחלט יכול להיות פתרון אם לא תהיה מרוצה מהתהליך האוטומטי, אבל אני לא בטוח שתצטרך להוסיף תהליכים ידניים, רוב הסיכויים שתהיה מרוצה.
אם האורקל זה הכיוון שלך, זה כיוון מצוין כי המכונה באמת טובה. בסוף זו שאלה של תקציב ונדלן על השייש במטבח.

lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

25/05/2025 19:39  
zvir26 כתב:
היי
המכונה הזאת היא לא פשרה! אתה לא צריך "להסתפק" בשום דבר!
תמיד יש מכונות טובות יותר שיתנו לך תוצאה טובה יותר, זה תהליך אינסופי אם מחפשים את כוס הקפה האולטימטיבי.
מה שאתה מציע בהחלט יכול להיות פתרון אם לא תהיה מרוצה מהתהליך האוטומטי, אבל אני לא בטוח שתצטרך להוסיף תהליכים ידניים, רוב הסיכויים שתהיה מרוצה.
אם האורקל זה הכיוון שלך, זה כיוון מצוין כי המכונה באמת טובה. בסוף זו שאלה של תקציב ונדלן על השייש במטבח.
...
ממה שראיתי היא לא גדולה יותר משמעותית מהבריסטה פרו…
אגב ראיתי דיל עליה באחת מהקבוצות דילים ב-6590₪ רציתי לשאול האם זה מחיר טוב לדעתך ובכמה אתה קנית?

zvir26
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

היי, זה אחלה מחיר!
אני שילמתי הרבה יותר לפני 4 שנים!
נושא הנדלן על השייש עלה בהשוואה בין האורקל לבין מכונה ידנית וגם מטחנה.
בוא ניקח אותך קצת אחורה :)
כמה כוסות קפה ואיזה קפה אתה שותה ביום?
ולמה החלטת לשדרג? לפעמים משדרגים כי מתחשק אבל אולי חסר לך משהו....?

lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

26/05/2025 21:38  
zvir26 כתב:
היי, זה אחלה מחיר!
אני שילמתי הרבה יותר לפני 4 שנים!
נושא הנדלן על השייש עלה בהשוואה בין האורקל לבין מכונה ידנית וגם מטחנה.
בוא ניקח אותך קצת אחורה :)
כמה כוסות קפה ואיזה קפה אתה שותה ביום?
ולמה החלטת לשדרג? לפעמים משדרגים כי מתחשק אבל אולי חסר לך משהו....?
...
ברמת העיקרון אני מרגיש שהוא יכול לשפר לי את האספרסו ואת ההפוך שאני שותה פעם בחצי שנה בזכות הדוד הכפול שאין ב-Barista Pro.
אם לצורך העניין היה אפשרות לדחיסה אוטומטית/רק טחינה וטימפור עצמאי לא הייתי מתלבט אני פשוט באמת מפחד מהתוצאת דחיסה האוטומטית של המטחנה...

zvir26
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

היי,
אם אתה שותה בעיקר אספרסו אז למה לא לקנות מכונת מחליף חום שטובה יותר מניסיוני?
נכון, מכונה עם מחליף חום (דוד אחד) מאתגרת יותר בשמירה על טמפרטורת חליטה אבל האתגר הוא לא באמת קשה :)
למכונה כזאת יש גם אפשרות הקצפת חלב כמובן.
האורקל זה סוס עבודה להכנת כמה כוסות קפה בקלות אבל מניסיוני, לכאלה ששותים בעיקר אספרסו ובעיקר לכאלה ששותים מספר כוסות קטן ביום האורקל זה overkill
האורקל מקל על הכנת הקפה כי הכל אוטומטי, אבל אתה משלם על הקלות הזאת בחוסר שליטה על התהליך.
אחד החסרונות שאני מוצא במכונה עם מחליף חום הוא הצורך למלא את מיכל המים באופן תכוף.
בכדי לשמור על טמפרטורת חליטה אתה צריך להזרים כוס מים לפני החליטה בכדי שהטמפרטורה בראש המכונה ירד ל 92 מעלות, זה גם לא סיפור גדול אבל יש כאלה שמילוי המיכל כל יום מעיק עליהם.
מעבר לכך, לעניות דעתי, מכונה ידנית תיתן לך תוצאה טובה יותר עם קצת יותר התעסקות.
כמובן שעניין התקציב גם משפיע אבל אם תקנה ביד 2 מכונת מחליף חום וגם מטחנה, תהיה באותה סביבת מחיר של האורקל.
ההמלצה שלי היא פשוטה, נסק כוס קפה משתי המכונות לפני שתחליט ובכל מקרה, לא תטעה כך או כך, שתי המכונות טובות מאוד!
מצא מישהו כאן בפורום שיש לו את האורקל או נסה אותה בחנות (קשה למצוא כזו בתצוגה).
יש המון חברים עם מכונת מחליף חום, תזמין את עצמך :)

lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

27/05/2025 15:40  
zvir26 כתב:
היי,
אם אתה שותה בעיקר אספרסו אז למה לא לקנות מכונת מחליף חום שטובה יותר מניסיוני?
נכון, מכונה עם מחליף חום (דוד אחד) מאתגרת יותר בשמירה על טמפרטורת חליטה אבל האתגר הוא לא באמת קשה :)
למכונה כזאת יש גם אפשרות הקצפת חלב כמובן.
האורקל זה סוס עבודה להכנת כמה כוסות קפה בקלות אבל מניסיוני, לכאלה ששותים בעיקר אספרסו ובעיקר לכאלה ששותים מספר כוסות קטן ביום האורקל זה overkill
האורקל מקל על הכנת הקפה כי הכל אוטומטי, אבל אתה משלם על הקלות הזאת בחוסר שליטה על התהליך.
אחד החסרונות שאני מוצא במכונה עם מחליף חום הוא הצורך למלא את מיכל המים באופן תכוף.
בכדי לשמור על טמפרטורת חליטה אתה צריך להזרים כוס מים לפני החליטה בכדי שהטמפרטורה בראש המכונה ירד ל 92 מעלות, זה גם לא סיפור גדול אבל יש כאלה שמילוי המיכל כל יום מעיק עליהם.
מעבר לכך, לעניות דעתי, מכונה ידנית תיתן לך תוצאה טובה יותר עם קצת יותר התעסקות.
כמובן שעניין התקציב גם משפיע אבל אם תקנה ביד 2 מכונת מחליף חום וגם מטחנה, תהיה באותה סביבת מחיר של האורקל.
ההמלצה שלי היא פשוטה, נסק כוס קפה משתי המכונות לפני שתחליט ובכל מקרה, לא תטעה כך או כך, שתי המכונות טובות מאוד!
מצא מישהו כאן בפורום שיש לו את האורקל או נסה אותה בחנות (קשה למצוא כזו בתצוגה).
יש המון חברים עם מכונת מחליף חום, תזמין את עצמך :)
...
אבל האמת שיש לי מחליפת חום(הבריסטה פרו עם הג'טקויל) אני פשוט חשבתי שהתוצאה עצמה עם האורקאל תהיה מוצלחת יותר מעבר לנוחות.
ולמען האמת לא מחפש יותר מדי התעסקות עם הקפה אלא יותר לעשות WDT ולטמפר בעצמי ולא דרך מכונה אוטומטית..

zvir26
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

אם נוחות הוא הפרמטר החשוב, האורקל מנצח בקלות!
עד שלא תנסה לא תדע.
כשהחלטתי למכור את האורקל שלי, מכרתי תוך יומיים בקלות יחסית כך שאם לא תהיה מרוצה, תוכל תמיד להחליף.
תתחדש :)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”