Nuki הוציאו מנעול חדש (דור 5)
-
dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
תודה.21/05/2025 21:27movieman כתב: תתחדש !!
אני עם ה-דנהלוק V3 שבזמן האחרון הוא לפעמים לא נועל את הדלת אוטומטית (הגדרתי לו אחרי 15 שניות) ..
אם זה ימשיך ככה אני אלך גם לכיוון של הנוקי.
הנוקי - מתאים לצילינדר MTL800 ? עם פרפר בצד אחד?...
הוא לא מתחבר לצילינדר עם פרפר. כמו שרואים בתמונה #5, יש רק חריץ צר, ואין אפשרות להכניס את המתאם הורוד. הצילינדר שיש לי הוא MTL800 אבל מותאם למנעולים חכמים: https://www.locks.co.il/product/%D7%A6% ... yale-linus
אשמח אם תוכל לענות לי,22/05/2025 9:19dr0r כתב:
הוא לא מתחבר לצילינדר עם פרפר. כמו שרואים בתמונה #5, יש רק חריץ צר, ואין אפשרות להכניס את המתאם הורוד. הצילינדר שיש לי הוא MTL800 אבל מותאם למנעולים חכמים...
1. הפרפר המובנה הוא עבה, והוא לא יכנס, אבל האם מפתח רגיל שהוא יותר דק ( יש לי צילינדר כפול) יכנס?
2. הרעש של הסיבוב הוא אותו דבר כמו בישן? כי בפרסומים שלהם הם טוענים לשיפור,3. האם ניתן לנתק אותו בקלות בלי להתעסק עם מברגים מהמנעול כמו בדגם הישן?
תודה
-
dr0r
-
- חבר ותיק

זה יעבוד (בהנחה שהמתאם המודפס מסוגל לעמוד במומנט הסיבוב ולא יישבר). זה רק אומר הרחקה משמעותית נוספת, וזה לא מנעול קטן (הרבה יותר עמוק מדור 3 למשל)....
22/05/2025 9:56meni123 כתב: אשמח אם תוכל לענות לי,
1. הפרפר המובנה הוא עבה, והוא לא יכנס, אבל האם מפתח רגיל שהוא יותר דק ( יש לי צילינדר כפול) יכנס?
2. הרעש של הסיבוב הוא אותו דבר כמו בישן? כי בפרסומים שלהם הם טוענים לשיפור,3. האם ניתן לנתק אותו בקלות בלי להתעסק עם מברגים מהמנעול כמו בדגם הישן?
תודה...
1. כן, זה ממש מיועד למפתח. הצילינדר היעודי הזה לא היה להם בתוכניות.
2. יש 3 מהירויות. לדעתי גם המהירות האיטית לא רועשת משמעותית פחות מהמנעול הישן.
3. כן, זה אותו רעיון. יש 3 ברגי אלן שמחברים את הדיסקית לצילינדר, ואז המנעול מתלבש על הדיסקית בסיבוב קל. יש כפתור שחור קטן לניתוק, בצמוד לדלת - רואים אותו בתמונה #6.
-
dr0r
-
- חבר ותיק

הוא לא ממורכז כי הפנל העגול הוא לפי מרכז הצילינדר, והמנעול לפי ציר הסיבוב. אבל בכל מקרה, מה שמפריע לה זה בעיקר שהוא יותר גדול ובולט מהקודם.22/05/2025 17:26Grappa כתב: ברור למה לא מתאים להנהלה כי כל העסק לא ממורכז לפנל העגול שמתחתיו.
נסה למצא פנל כיסוי יפה ארוך מהידית ועד הצלינדר ואז אולי יש סיכוי שההנהלה תהיה מאושרת (למרות שקשה לרצות אותן בדרך כלל)...
-
dr0r
-
- חבר ותיק

לא היה לי את ה-4. על פניו הם אמורים להיות די דומים מבחינת תקשורת, רק שהמנוע של דור 5 יותר חזק (וזה די ברור בהשוואה ל-3 שהיה לי).
ה-Matter over Thread עובד מושלם, אחרי שעברתי 7 מדורי גהינום כדי לגרום לזה להתחבר ל-Bridge של HA (אבל זה בעיקר לגנות המנגנון של Matter ב-HA).
ה-Matter over Thread עובד מושלם, אחרי שעברתי 7 מדורי גהינום כדי לגרום לזה להתחבר ל-Bridge של HA (אבל זה בעיקר לגנות המנגנון של Matter ב-HA).
מושלם=כמו ה Wifi או שיש הבדל במשהו?22/06/2025 14:16dr0r כתב: ה-Matter over Thread עובד מושלם, אחרי שעברתי 7 מדורי גהינום כדי לגרום לזה להתחבר ל-Bridge של HA (אבל זה בעיקר לגנות המנגנון של Matter ב-HA)....
יש לי את 4 ואת הדונגל של HA ZBT-1 שכרגע לא מחובר. כדאי לעבור ל matter?
מה התצורה שלך? כי הבנתי ש Matter לא נתמך טוב בתצורת docker של HA
-
dr0r
-
- חבר ותיק

הרבה יותר אמין ומהיר מה-wifi. הודעות mqtt לפעמים הולכות לאיבוד, וזה לא קרה לי עם thread עד כה (אולי גם בגלל שזה רכיב ה-thread היחיד שיש לי). אני רוצה לבטל את ה-wifi שלו בכלל ולחסוך בסוללה, רק צריך אישור של ההנהלה.22/06/2025 14:20eyalpo כתב: מושלם=כמו ה Wifi או שיש הבדל במשהו?
יש לי את 4 ואת הדונגל של HA ZBT-1 שכרגע לא מחובר. כדאי לעבור ל matter?
מה התצורה שלך? כי הבנתי ש Matter לא נתמך טוב בתצורת docker של HA...
אני רץ ב-supervised (שהחודש הודיעו שמבטלים אותו). היה קצת פחות קל לעשות enrollment ל-ZBT-1 מאשר ב-OS, אבל זה באמת שולי. החלק המסובך היה ה-commission של ה-device, כי Android מתעקש לבדוק connectivity בסוף התהליך, ופשוט נתקע. הדרך היחידה שזה עבד לי היתה ב-commission מתוך ה-UI של ה-Matter Server ב-HA, כשנותנים לו לשלוט ב-Bluetooth (מנתקים זמנית את HA), וכשהמנעול מונח ממש בסמוך. מרגע שהוא נרשם ברשת הכל עובד.
- moshikopeer
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46335
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
המנעול עובר התאמה על ידי היבואן. הצפי לקראת סוף השנה\תחילת 2026.
- moshikopeer
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46335
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
בהחלט נראה אסתטי 
1. המתאמים דרושים כי המנעול לא מגיע עד הדלת?
2. איך בדיוק המתאמים מחוברים, מצד אחד לדלת ומצד שני למנעול? זה נעשה באמצעות דבק דו-צדדי?
3. יש בכלל אפשרות להתקין את המנעול בארץ בלי להשתמש במתאמים?
4. אתה ממליץ בכלל על הפתרון הזה אם הוא דורש עבודת DIY מצד המשתמש?

1. המתאמים דרושים כי המנעול לא מגיע עד הדלת?
2. איך בדיוק המתאמים מחוברים, מצד אחד לדלת ומצד שני למנעול? זה נעשה באמצעות דבק דו-צדדי?
3. יש בכלל אפשרות להתקין את המנעול בארץ בלי להשתמש במתאמים?
4. אתה ממליץ בכלל על הפתרון הזה אם הוא דורש עבודת DIY מצד המשתמש?
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4961
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 450 פעמים
תתחדש נראה מצוין22/06/2025 14:16dr0r כתב: לא היה לי את ה-4. על פניו הם אמורים להיות די דומים מבחינת תקשורת, רק שהמנוע של דור 5 יותר חזק (וזה די ברור בהשוואה ל-3 שהיה לי).
ה-Matter over Thread עובד מושלם, אחרי שעברתי 7 מדורי גהינום כדי לגרום לזה להתחבר ל-Bridge של HA (אבל זה בעיקר לגנות המנגנון של Matter ב-HA)....
Matter over Thread - אצלי מותקן NUKI 4 PRO ומחובר ל HA דרך HACS ואשמח לעזרה בנושא, האם AUTO UNLOCK עובד גם
אם מגדירים חיבור דרך MATTER?
תודה