שאלת MTU בחיבור סיבים HOT
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
אתה לא מגדיר כלום בממיר האופטי. מבחינתך זה משהו שקוף.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

משנה את החיבור מחייגן PPPOE ל-DHCP. לא צריך להזין פרטי התחברות.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
אחה"צ הוט מגיעים שוב לחבר אותי (מעבר דירה), אסתכל בנתב. לזכרוני 1500היה בDHCP אך כאן זה יהיה PPPOE כנראה...
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

אם יש לך מידע לזה ששינוי ה-MTU משפר ביצועים אשמח לשמוע....
בעבר הייתה התוכנה tcp optimizer שכאילו עושה משהו ע"י שינויים ברגיסטרי.
לדעתי כולם הבינו שזה לא עושה כלום וירדו מזה.
זאת ההבנה שלי, בהתקנות תשתית חדשות (הבנין חדש) הם עוברים לPPPOE . אבל נדע הערב......
ככל שיחידת המידע שעוברת גדול יותר התקורה קטנה יותר כמות הניהול של בלוקים שמועברים קטן יותר ה queue08/05/2025 12:02Jabberwock כתב: אם יש לך מידע לזה ששינוי ה-MTU משפר ביצועים אשמח לשמוע.
בעבר הייתה התוכנה tcp optimizer שכאילו עושה משהו ע"י שינויים ברגיסטרי.
לדעתי כולם הבינו שזה לא עושה כלום וירדו מזה....
לניהול התורים קטן יותר.
כל מה שרציתי לבדוק הוא אם משהו נתקל בהגדרת ציוד פרטי בהוט בהגדרות כאלה של MTU כמו שמוגדר היום בהוטבוקס.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

בהוט אני קיבלתי מהירות יותר גבוהה מאשר על תשתית בזק, וזה ככל הנראה בגלל תקרת החייגן.08/05/2025 12:35rm1 כתב: ככל שיחידת המידע שעוברת גדול יותר התקורה קטנה יותר כמות הניהול של בלוקים שמועברים קטן יותר ה queue
לניהול התורים קטן יותר.
כל מה שרציתי לבדוק הוא אם משהו נתקל בהגדרת ציוד פרטי בהוט בהגדרות כאלה של MTU כמו שמוגדר היום בהוטבוקס....
הוט - קיבלתי מהירות מלאה. בזק - קיבלתי 950 במקום 1,000. זה מה שאני זוכר.
מבחינת MTU, היה על 1500 בציוד פרטי.
בבזק לעומת זאת מופיע לי 1492.
אני לא יודע אם מה שמופיע אכן קורה בפועל, אבל סביר להניח שכן.
מה שמופיע לך כרגע נראה כערך לא תקין (8000+). אני לא חושב שזה אכן המצב. תבדוק אם יש לך דרך לאמת את זה.
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 126
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 37 פעמים
זה נכון, אבל ה-MTU שבאמת משנה הוא ה-Path MTU (PMTU) שבין נקודות הקצה - למשל המחשב שלך והאתר באינטרנט שאתה בודק מולו. ה-PMTU הוא המינימום מבין כל ה-MTUים של כל שרשרת החיבורים בדרך: מהמחשב לנתב, מהנתב ל-ONT, מה-ONT ל-OLT, מה-OLT לשער הכניסה לספקית, משער הכניסה לספקית להופ הבא וכן הלאה כל הדרך עד היעד. ל-MTU של חיבור בודד אין כל משמעות אלא אם הוא הנמוך ביותר במסלול, ומכיוון שאתה עובד מול האינטרנט, לא תוכל להגיע מעל 1500 כמעט אף פעם בגלל כל הנתבים שבדרך. מספיק שאחד מהם לא תומך ב-Jumbo Frame ותאלץ לשלם את אותן התקורות בגלל הרכיב בעל ה-MTU הכי נמוך במסלול.08/05/2025 12:35rm1 כתב: ככל שיחידת המידע שעוברת גדול יותר התקורה קטנה יותר כמות הניהול של בלוקים שמועברים קטן יותר ה queue
לניהול התורים קטן יותר.
כל מה שרציתי לבדוק הוא אם משהו נתקל בהגדרת ציוד פרטי בהוט בהגדרות כאלה של MTU כמו שמוגדר היום בהוטבוקס....
לכן, אלא אתה ממש מדבר מול הספקית עצמה (ולא מול משהו באינטרנט), אין כל משמעות מבחינת ביצועים ל-MTU של חיבור ה-WAN, שזה מה שמוצג אצלך (ה-MTU בין ה-ONT שאצלך לבין ה-OLT שבצד הספקית). Jumbo Frame מגיע עד גודל 9000, ומזה מתחילים להוריד תקורות.
לנצל את החבילה - זה כאמור תלוי איפה נמצאת ההגבלה הקשה ביותר, האם בבית, בתשתית הסיב או בספקית האינטרנט. אם היא בתשתית, תקבל "פחות" (כ-950 kbps בחבילה של 1000). אם היא בספקית, תקבל "יותר" (נניח 1000 בחבילה של 1000). אם היא בכרטיס הרשת שלך, זה אפילו יותר נמוך - אם יש בשרשרת הרכיבים בבית משהו שמחובר ב-1000, המקסימום התיאורטי הוא שיתקבל הוא קצת יותר מ-940.
כלל, ככל שהמגבלה האפקטיבית יותר קרובה לנקודת הקצה, ככה יש יותר תקורות שמתווספות בדרך, ולכן התוצאה נטו תהיה נמוכה יותר.
אז טעיתי, החיבור ב DHCP גם כאן. MTU בנתב כעת 1500.08/05/2025 12:15rafi_d כתב: זאת ההבנה שלי, בהתקנות תשתית חדשות (הבנין חדש) הם עוברים לPPPOE . אבל נדע הערב......
בדיקה:
העלתי בנתב ל 1520.
התחברתי
בדקתי מה הMTU בפועל ע"י ping -f -l 1473
פינג נכשל...
הורדתי ל 1472 (1500-28), עבד
מסקנה: בפועל התשתית מגבילה ל 1500... 1500....
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

בדקתי על GoFiber GF25C. ה-MTU המוגדר במערכת ההפעלה הוא 1500, שיניתי בכוח על כל הממשקים שלו ל-9014 וגם בתוכנה הפנימית של Realtek שמדברת ישירות עם החומרה. בפועל, המקסימום שהתקבל מה-LAN הוא בדיוק 1600, כולל שכבת ה-ETHERNET. זה גם הערך הדיפולטי ברמת החומרה - לכן כנראה מגבלה קשיחה של הצ'יפסט. אין מה להתעסק עם זה.08/05/2025 19:05rafi_d כתב: אז טעיתי, החיבור ב DHCP גם כאן. MTU בנתב כעת 1500.
בדיקה:
העלתי בנתב ל 1520.
התחברתי
בדקתי מה הMTU בפועל ע"י ping -f -l 1473
פינג נכשל...
הורדתי ל 1472 (1500-28), עבד
מסקנה: בפועל התשתית מגבילה ל 1500... 1500.......
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

יש לו הכל, לא רק web מנוון... אפילו לא צריך להתעקש איתו....