דנון ומרנץ מצטרפים בקרוב לתאגיד HARMAN

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #41 

11/05/2025 22:48  
י-א כתב:
יש הרבה הבדל בין פס הקול של סרטים ושל מוסיקה.
היום כמעט כול שירותי הסטרימינג למוסיקה מעבירים lossless ואילו בסרטים האיכות היא ברוב המקרים של DDP שזה איכות מקווצת ברמה בינונית במקרה הטוב.
לסרטים היום השקעה ברסיבר יותר מ 3-4 אלף שקל זה ביזבוז
...
בוא נזכור שיש מוזיקה גם ברב ערוצי.
לגבי תוכן סטרימינג, בסדרות וסרטים שראיתי בשנה האחרונה (הכל דרך קבצים רק כדי שיהיה ברור) אולי 1-2 מעט אכזבו בסאונד, וכמובן יש תמיד תוכן בבלוריי עם פסקול לוסלס.

Akila
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 279
שם מלא: Joel Strikovsky
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #42 

האטמוס בין הכי טובים ששמעתי זה בסרט Quiet Place II

מי שבא לו לבדוק את המערכת שלו ויכולות האטמוס, ה Quiet Place 2 - 16:57 - 26:40
הוא אחד הדמויים הטובים לבדיקת ביצועים של מערכת הסאונד שלכם בדולבי אטמוס מלא!! יש כאן הכל!!! בכדי לבדוק את האטמוס בכל תפארתו.

בהתחלה צריך לשמוע קולות צפרדעים/רוח/עצים מתנופפים סביב, הצעדים הפריכים על החצץ ואז על העלים. המוזיקה מתחילה, עם רעם נמוך ברקע, קולות בעירת אש בחבית.

ברגע שהם עוזבים את המנהרה, צליל הבס של המוזיקה... ואז דרך הגדר. שריטת התיל על תיק הגב, התיל הממעיד, הבקבוקים שנופלים והבס הנמוך (תדרים) מופעל ומורגש.
כף רגל של ילד נתקע במלכודת דובים, הבס נכנס לפעולה כשהמלכודת מתהדקת את רגלו של הילד. נשימת הגבר עם הרובה דרך הכוונת הטלסקופית, ואז יריית הרובה (Shotgun) הרועמת שהורגת את היצור, מרעיד את החדר ביחד עם הד חזק ומורגש.

ואז למחסן, כאן הרמקולים הגבוהים (האטמוס) מתחילים להיכנס לפעולה בולטת יותר; קולות הקליקים של היצור שיורד מהקיר מורגשים בכל ארבעת הרמקולים העליונים.

ב-23:25 צריך לשמוע קליק קטן, וזה הסוג של הפרטים בסאונד שהופכים להיות יותר מובחנים. כל הקשה, שריטה, קליק, הִתְגּוֹשְׁשׁוּת היצור מעל הראש, עד שלבסוף הם מגיעים לאזור בטוח ועם קולות ווקאליים מצוינים בתוך התא / הקפסולה.

כזה מגוון עצום של צלילים שדחוף את האטמוס למקסימום, מכל הכיוונים.

תבלו.....

https://mega.nz/file/NFV2jJoK#ZYUJqpmqy ... EeZW8COVhI

--------------------------

עוד שניים (דמויים) ממש טובים שדוחפים את האטמוס בגדולתו.

Deepwater Horizon (2016) [Gas Leak] {FHD SDR & Dolby Atmos TrueHD}
https://mega.nz/file/tN1hEBza#sAUoJ46SU ... 4IrJ1fcX7o

13 Hours (2008) [2nd Wave] {FHD SDR & Dolby Atmos TrueHD}
https://mega.nz/file/lItCFILC#fF2qUxOil ... IxJsTmtA3s
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.
רשימת הציוד: Denon X3800H | (A1 Evo AcoustiX) | Speakers layout: 7.1.4 | TCL 75C935 | 4K Video: Nvidia Shield 2019 Pro & Homatics R 4K Plus | Android TV | Ugoos AM6B+ | CoreELEC NG (avdvplus R9)

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7393
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #43 

חחחח כתבתי פה לפני אולי כבר 3 שנים שהתערוכה הזאת כבר פשטה את הרגל בכול מה שקשור למגברים ורמקולים אבל כרגיל שרואים שאני זה שכותב אנשים פה נכנסים לקריזה .....יופי תמשיכו
Sony 1040
Monitor mass

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #44 

13/05/2025 8:44  
עופרפולק כתב:
חחחח כתבתי פה לפני אולי כבר 3 שנים שהתערוכה הזאת כבר פשטה את הרגל בכול מה שקשור למגברים ורמקולים אבל כרגיל שרואים שאני זה שכותב אנשים פה נכנסים לקריזה .....יופי תמשיכו
...
אז מה אתה ממליץ?
בוא נמכור את המערכות ונעבור כולנו לפורום עישון גבינות..

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #45 

😂😂😂😂 😂😂😂😂
Sony 1040
Monitor mass

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #46 

התחום הזה מת ובצדק מפני שבמקום שהטכנולוגיה תהפוך את החיים שלך ליותר פשוטים עם הזמן, ושמחיר המוצר ירד, בתחום האודיו הרב ערוצי, זה רק נעשה מורכב יותר, צריך כל הזמן להוסיף רמקולים והמחיר רק עולה.
כדי להקים חדר קולנוע ביתי היום, צריך השקעה של עשרות אלפי שקלים ומעלה רק לציוד + חדר גדול פנוי + שיפוץ מלא של החדר כדי להעביר כבלים. משני רמקולים ומגבר, עברנו ל 11 רמקולים ומעלה + עוד מספר סאבוופרים, רסיבר, לפעמים גם מעבד והגברה נוספת. צריך ידע בהתקנה, חדר פנוי ומקום בלי שכנים קרובים. אחר כך שצריך להשקיע הרבה זמן בכיול, כי אחרי כל ההשקעה הזאת, התוצאה בדרך כלל מאכזבת. רוב האנשים גרים בדירה ולא מוכנים לשפץ את כל הבית כדי לשמוע קצת יותר טוב. יש לי חדר קולנוע ביתי שאני משתמש בו כל יום וגם מערכת סאונדבאר של LG בסלון עם שני רמקולים אחורייים. שומעים לא רע בכלל בחלקיק של המחיר של חדר הקולנוע ובלי כבלים. גם אנשים בלי הרבה ידע יכולים לחבר כזה סאונדבאר לטלויזיה ולהינות.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #47 

אז נעבור לעישון גבינות
Sony 1040
Monitor mass

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #48 

14/05/2025 19:04  
שמוליק_טל כתב:
התחום הזה מת ובצדק מפני שבמקום שהטכנולוגיה תהפוך את החיים שלך ליותר פשוטים עם הזמן, ושמחיר המוצר ירד, בתחום האודיו הרב ערוצי, זה רק נעשה מורכב יותר, צריך כל הזמן להוסיף רמקולים והמחיר רק עולה.
כדי להקים חדר קולנוע ביתי היום, צריך השקעה של עשרות אלפי שקלים ומעלה רק לציוד + חדר גדול פנוי + שיפוץ מלא של החדר כדי להעביר כבלים. משני רמקולים ומגבר, עברנו ל 11 רמקולים ומעלה + עוד מספר סאבוופרים, רסיבר, לפעמים גם מעבד והגברה נוספת. צריך ידע בהתקנה, חדר פנוי ומקום בלי שכנים קרובים. אחר כך שצריך להשקיע הרבה זמן בכיול, כי אחרי כל ההשקעה הזאת, התוצאה בדרך כלל מאכזבת. רוב האנשים גרים בדירה ולא מוכנים לשפץ את כל הבית כדי לשמוע קצת יותר טוב. יש לי חדר קולנוע ביתי שאני משתמש בו כל יום וגם מערכת סאונדבאר של LG בסלון עם שני רמקולים אחורייים. שומעים לא רע בכלל בחלקיק של המחיר של חדר הקולנוע ובלי כבלים. גם אנשים בלי הרבה ידע יכולים לחבר כזה סאונדבאר לטלויזיה ולהינות.
...
אתה מציג מקרי קיצון. כלומר או מערכת בעשרות אלפי שח בחדר קולנוע נפרד עם המון רמקולים וכמה סאבים (לא כולל עלויות שיפוץ), או סאונדבר.
אבל יש הרבה מאוד אפשרויות באמצע, צריך רק לחקור קצת ולהפעיל שיקול דעת.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17923
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2489 פעמים

שליחה #49 

14/05/2025 19:04  
שמוליק_טל כתב:
...
אני לא מבין , אצלך זה או חדר קולנוע במאות אלפי ש"ח או סאונד בר ?

אתה יודע אפשר בהחלטטטטט להנות מ 5.1 בסיסי בסלון אפילו בלי אטמוס.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #50 

15/05/2025 10:45  
istarmini כתב:
אני לא מבין , אצלך זה או חדר קולנוע במאות אלפי ש"ח או סאונד בר ?

אתה יודע אפשר בהחלטטטטט להנות מ 5.1 בסיסי בסלון אפילו בלי אטמוס.
...
בהחלט אפשרי, אתה יכול להתקין גם מגבר ושני רמקולים. אבל אתה מדבר על טכנולוגיה שהוצגה ב 1976 ושאפשר להגיע לתוצאה דומה עם סאונדבאר שכולל רמקולים אחוריים אלחטייים, עם מערכת כיול אוטומטית והדמיה של אטמוס. אם אתה כבר קונה רסיבר מתקדם, אתה רוצה לנצל את כל היכולות וכאן אנחנו חוזרים לבעיות התקנה, מספר רמקולים שהולך וגדל עם כל שיפור בטכנולוגיה. אתה מפספס את העיקר, שזה שרסיבר רב ערוצי מחייב השקעה גדולה ברסיבר ורמקולים, מסורבל מאוד להתקנה, כולל סבך גדול של כבלים ודורש התקנה של כל החיווט בתוך הקירות. רוב האנשים לא רוצים להכנס לכזה פרוייקט ומקבלים סחרחורת רק מלראות את כמות הכבלים. אם היתי רוצה לדמיין מוצר אידיאלי, הייתי מבקש רמקולים מוגברים אלחוטיים, עם סאב וופר אלחוטי ומערכת כיול פשוטה. במקרה כזה הרסיבר לא היה קיים, היה צריך רק מעבד.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17923
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2489 פעמים

שליחה #51 

15/05/2025 11:12  
שמוליק_טל כתב:
בהחלט אפשרי, אתה יכול להתקין גם מגבר ושני רמקולים. אבל אתה מדבר על טכנולוגיה שהוצגה ב 1976 ושאפשר להגיע לתוצאה דומה עם סאונדבאר שכולל רמקולים אחוריים אלחטייים, עם מערכת כיול אוטומטית והדמיה של אטמוס. אם אתה כבר קונה רסיבר מתקדם, אתה רוצה לנצל את כל היכולות וכאן אנחנו חוזרים לבעיות התקנה, מספר רמקולים שהולך וגדל עם כל שיפור בטכנולוגיה. אתה מפספס את העיקר, שזה שרסיבר רב ערוצי מחייב השקעה גדולה ברסיבר ורמקולים, מסורבל מאוד להתקנה, כולל סבך גדול של כבלים ודורש התקנה של כל החיווט בתוך הקירות. רוב האנשים לא רוצים להכנס לכזה פרוייקט ומקבלים סחרחורת רק מלראות את כמות הכבלים. אם היתי רוצה לדמיין מוצר אידיאלי, הייתי מבקש רמקולים מוגברים אלחוטיים, עם סאב וופר אלחוטי ומערכת כיול פשוטה. במקרה כזה הרסיבר לא היה קיים, היה צריך רק מעבד.
...
תראה
כמי שיש ברשותו חדר קולנוע ייעודי צנוע של 30 מ"ר ולאור העובדה שאיכות התכנים היום היא על הפנים ( ואני לא צופה שזה הולך להשתנות, נהפוך הוא) אילו היום אני הייתי צריך לעמוד בפני החלטה, האם להשקיע מאות אלפים בחדר קולנוע ביתי או לעשות שימוש, כמו בתחילת דרכי, ב 5.1/7.1 בסיסי בסלון, חד משמעית הייתי הולך על אופציית הסלון .

אנחנו כבר מתחילים לחשב מסלול חדש ומתכוונים להיפרד מהבית הפרטי, לטובת דירה מרווחת ( הגוזלים עוזבים, אין שום סיבה לחיות בכזה בית גדול). כשהתחלנו לחשוב על זה שאלתי את ההנהלה, מה נעשה עם חדר קולנוע ? אמרה לי נמצא נכס כזה ,שנוכל להקצות חלל לחדר קולנוע, אבל ככל שעובר הזמן אני מתחיל להפנים עם עצמי שחבל על הכסף של הנדל"ן ומבחינתי, בהחלט מספיק ליישם קולנוע ביתי בסלון כזה או אחר.

אז כמו שאתה מבין יש ויש וזה לא הכל או לא כלום יש בהחלט משהו באמצע .
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #52 

אני בהחלט מבין אותך ואת השיקולים שלך. גם אני שואל את עצמי את אותה שאלה, אם הייתי עובר לבית אחר האם הייתי משקיע שוב בחדר יעודי. אולי כן, אבל רק כדי לא לעשות רעש בבית. אבל אנחנו מנסים להבין למה מכירות הרסיברים יורדות, לא האם אפשר לשמוע רק ב 5.1 והתשובה היא פשוטה, זה מוצר אנלוגי בעידן דיגיטאלי. רוב האנשים שומעים מוסיקה מרמקול בלוטוט במקרה הטוב וסאונדבאר זה כבר השקעה רצינית. אנחנו רגילים למוצר של לחבר למטען, להוריד אפליקציה והופ זה עובד. רסיברים לא השתנו מהותית בצורה ובתפקוד, זה אותו מוצר כבר עשרות שנים, רק מורכב יותר להתקנה.
אם להתיחס להצעה שלך של 5.1, כשעברתי לבית החדש חשבתי על זה, יש לי אפילו צנרת מוכנה לרמקולים אחוריים. הבעיה שהרמקולים הקדמיים הפריעו למעבר משני צידי הטלויזיה, לא רציתי לכער את הקיר האחורי שמחופה באבן ולתלות עליו רמקולים. סאונדבאר עם רמקולים אלחוטיים אחוריים וסאבוופר אלחוטי פתר את הבעיה בצורה אלגנטית. ככה שגם 5.1 זה לא תמיד פתרון פשוט להתקנה.
נערך לאחרונה על ידי שמוליק_טל ב 15/05/2025 12:45, נערך פעם 1 בסך הכל.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #53 

וואלה, לא חולק על שניכם, שניכם צודקים תכלס.
אני מאלו שנמצאים באמצע, ואני די בטוח שאני מתכוון להישאר שם, אין לי צורך בחדר ייעודי ולא רוצה לרדת לרמה של מקרני קול, על אף הנוחיות והסדר שבדבר.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”