כיריים אינדוקציה או כיריים גז בדירה שכורה
שלום,
יש לי דירה שאני משכיר, קטנה מאוד וישנה.
בדירה יש כיריים גז אבל עם תשתית לא תקנית.
עד היום הדיירת הייתה מתקשרת למישהו שמחליף בלון גז קטן פעם בכמה חודשים אבל המישהו הזה הפסיק לענות לטלפון.
חשבתי שיותר פשוט וזול להחליף את הכיריים לאינדוקציה מאשר להסדיר את התשתית מול חברת גז כלשהי.
הבעיה שזאת דירה ישנה וקטנטונת והחשמל כנראה לא תלת פאזי.
האם יש כיריים אינדוקציה שמתאימים לחשמל כזה?
אני רוצה להשקיע מינימום מאמץ בלי בדיקות: להזמין משהו באינטרנט, להזמין התקנה ולהוריד ממני את התיק הזה.
בדירה יש כיריים גז אבל עם תשתית לא תקנית.
עד היום הדיירת הייתה מתקשרת למישהו שמחליף בלון גז קטן פעם בכמה חודשים אבל המישהו הזה הפסיק לענות לטלפון.
חשבתי שיותר פשוט וזול להחליף את הכיריים לאינדוקציה מאשר להסדיר את התשתית מול חברת גז כלשהי.
אני רוצה להשקיע מינימום מאמץ בלי בדיקות: להזמין משהו באינטרנט, להזמין התקנה ולהוריד ממני את התיק הזה.
נערך לאחרונה על ידי gilg7 ב 01/05/2025 18:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: כיריים אינדוקציה בדירה שכורה
גם בכיריים אינדוקציה חד פאזית שקע החשמל צריך להיות שקע כח עם כבלים בקירות של 2.5 שיעמוד בזרם של 16A לפחות.
וגם ממ"ת מתאים בארון החשמל.
אם מחובר על אותו הקו גם מיקרו או תנור אז תוכל להפעיל רק אחד מהם בו זמנית.
אם מחובר על אותו הקו גם מיקרו או תנור אז תוכל להפעיל רק אחד מהם בו זמנית.
אז אני חייב לרדת מהרעיון.30/04/2025 13:54rm1 כתב: גם בכיריים אינדוקציה חד פאזית שקע החשמל צריך להיות שקע כח עם כבלים בקירות של 2.5 שיעמוד בזרם של 16A לפחות.
אם מחובר על אותו הקו גם מיקרו או תנור אז תוכל להפעיל רק אחד מהם בו זמנית....
יש שקע אחד פשוט שמחובר למקרר ולמיקרוגל וחשבתי להוסיף מפצל פשוט.
אפשר להימנע מהפעלת המיקרו בו זמנית עם האינדוקציה אבל המקרר תמיד עובד.
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
כנראה שאין לך ברירה אלה להזמין חשמלאי שימשוך קו חדש מארון החשמל או חברת גז להשמשת התשתית.
יכול להיות שטכנאי גז יכול להפוך את החיבור לתקני (למה אתה חושב שהוא לא תקני?). אם הבלון לא היה בתוך הדירה, זה כנראה יהיה יותר פשוט כי אז מקסימום מחליפים ברז. ומקבעים אותו במקום. אחרי זה תוכל להתחבר לאחת מחברות הגז הקטנות (לא הגדולות מהקרטל).
אחרי התשובות פה, זה הכיוון.01/05/2025 15:11borsood כתב: יכול להיות שטכנאי גז יכול להפוך את החיבור לתקני (למה אתה חושב שהוא לא תקני?). אם הבלון לא היה בתוך הדירה, זה כנראה יהיה יותר פשוט כי אז מקסימום מחליפים ברז. ומקבעים אותו במקום. אחרי זה תוכל להתחבר לאחת מחברות הגז הקטנות (לא הגדולות מהקרטל)....
אני אחפש ממחר טכנאי גז שיכשיר את החיבור גז.
אבל אני לא רוצה להתחבר עם חברה כלשהי אלא להתקשר עם מישהו שמחליף בלון לפי קריאה.
עד עכשיו היה איזה מישהו ערבי שהגיע מ nowhere וכאמור הפסיק לענות.
השאלה אם יש אפשרות להישאר בלי חברה מסויימת.
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
מאחר ויש לך בלונים פרטיים אין משמעות להתקשרות עם חברה - התשלום הוא רק בהחלפת בלון ואין תשלומים קבועים(יש בדיקת צנרת אחת לחמש שנים), בניגוד לחיבור למרכזיית גז שיש תשלומים שוטפים חודשיים חוץ מתשלום עבור צריכה.
כך שלא נהיר אי הרצון להסדיר את החיבור ולקנות שקט נפשי לפחות בהיבט הבטיחותי
כך שלא נהיר אי הרצון להסדיר את החיבור ולקנות שקט נפשי לפחות בהיבט הבטיחותי
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14351
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
אתה צודק...30/04/2025 13:21gilg7 כתב:
גיל...
ביחוד אם התשתית של הגז לא תקנית, לא הייתי בכלל מתעסק עם זה.
תתקין כיריים אינדוקציה חד פאזי... הכי פשוט.
אם החיבור במקביל למיקרוגל, פשוט אל תפעיל אותם יחד למנוע עומס על אותה פאזה.
החלפת בלון לפי דרישה זה מה שקורה בכל החברות. אתה משלם רק פעם אחת פקדון על הבלון ששייך לחברת הגז. והם מחליפית אותו כל פעם שאתה קורא להם.01/05/2025 18:10gilg7 כתב: אבל אני לא רוצה להתחבר עם חברה כלשהי אלא להתקשר עם מישהו שמחליף בלון לפי קריאה.
השאלה אם יש אפשרות להישאר בלי חברה מסויימת.
גיל...
התעריפים בחברות הבינוניות והקטנות הם הרבה יותר נוחים מתעריפי הקרטל.
יש לך בלון גז בבעלותך? יכול להיות שאותו "ספק" התעסק בבלונים גנובים ולכן נעלם לך.
לפי התיאורים שלך תשתית החשמל שלך אפילו יותר בעייתית מתשתית הגז, אבל קשה לדעת בלי להיות במקום.
עדכון: אחרי מספר שיחות טלפון עם חברות גז קטנות שסירבו להתקדם (מכל מיני סיבות) הצלחתי לשכנע חברת גז קטנה לתת לי טלפון של סוכן מקומי שאולי יסכים להחליף.
והסוכן המקומי נתן לי טלפון של הנהג-מחליף-בלונים שלו שאולי יסכים להתעסק עם זה.
ולמזלי הנהג-מחליף-בלונים הסכים להגיע אחרי שהבטחתי לו שהצינור מהבלון לדירה הוא מנחושת כי אסור לו להחליף אחרת.
וכשהוא הגיע הוא נתן לי הסבר משכנע למה אי אפשר להכשיר את העמדה בלי השקעה של אלפי שקלים ואולי יותר מכמה אלפים.
וזה למרות שהרגולציה הרבה יותר מקילה דווקא עם עמדות ישנות מאשר עם חדשות מסיבות פרקטיות
(בעמדה ישנה מותר להחליף ואסור לבצע שינויים אם מתקיימים מספר תנאים ובעמדה חדשה אסור להחליף אם לא עומדת בתקן החדש).
למזלי הבחור הסכים לתת לי טלפון של חאפר חדש אחרי שהשביע אותי שלא אספר שהוא נתן לי.
אז החלפתי בלון גז עם חאפר חדש שמחליף את הקודם עד שגם הוא ייעלם מתישהו
והסוכן המקומי נתן לי טלפון של הנהג-מחליף-בלונים שלו שאולי יסכים להתעסק עם זה.
ולמזלי הנהג-מחליף-בלונים הסכים להגיע אחרי שהבטחתי לו שהצינור מהבלון לדירה הוא מנחושת כי אסור לו להחליף אחרת.
וכשהוא הגיע הוא נתן לי הסבר משכנע למה אי אפשר להכשיר את העמדה בלי השקעה של אלפי שקלים ואולי יותר מכמה אלפים.
וזה למרות שהרגולציה הרבה יותר מקילה דווקא עם עמדות ישנות מאשר עם חדשות מסיבות פרקטיות
(בעמדה ישנה מותר להחליף ואסור לבצע שינויים אם מתקיימים מספר תנאים ובעמדה חדשה אסור להחליף אם לא עומדת בתקן החדש).
למזלי הבחור הסכים לתת לי טלפון של חאפר חדש אחרי שהשביע אותי שלא אספר שהוא נתן לי.
אז החלפתי בלון גז עם חאפר חדש שמחליף את הקודם עד שגם הוא ייעלם מתישהו
אתה בודאי יודע שהחוק בישראל מחייב התקשרות קבועה עם ספק גז, שבנוסף לאספקת בלוני גז, מחויב גם לערוך ביקורת תשתית אחת לתקופה ולהחליף את הצינור הגמיש אחת לכמה שנים. לכן, כל התנהלות החלפת הבלון על ידי חאפר, היא עבירה על החוק.10/05/2025 11:03gilg7 כתב: וכשהוא הגיע הוא נתן לי הסבר משכנע למה אי אפשר להכשיר את העמדה בלי השקעה של אלפי שקלים ואולי יותר מכמה אלפים....
אם תשתית הכז שלך לא תיקנית, אתה מסכן את הדייר ואת הנכס שלך. גז זה לא צחוק, ואם החאפר הזה ימסור לדיירת שלך בלון פגום כי אין ביניכם שום קשר חוזי, אתה עלול לשלם על התעלול הזה ביוקר רב.
בנוסף, אתה בידיים של הדיירת שיודעת על ההתנהלות הלא חוקית בה אתה מערב אותה. בכל ויכוח עתידי ביניכם אם יגיע ליצוג ע"י עורך דין, היא תסבך אותך כהוגן.
הכי פשוט, זול ובטוח להזמין חשמלאי, שבתמורה לכמה מאות שקלים יסדר לך נקודת חשמל תיקנית לכיריים חשמליים ואתה מסודר. זה כסף קטן ובטח שלא אלפי שקלים כמו החלופה של תשתית גז תיקנית.
בהצלחה
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
כמה שאתה צודק וכמה שההתנהלות שבוצעה מסוכנת. זה לא רק סיכון לדירה ו/או לשוכר אלא לכל הבניין עצמו ומי שמתגוררים בו !10/05/2025 11:42lasik כתב: אתה בודאי יודע שהחוק בישראל מחייב התקשרות קבועה עם ספק גז, שבנוסף לאספקת בלוני גז, מחויב גם לערוך ביקורת תשתית אחת לתקופה ולהחליף את הצינור הגמיש אחת לכמה שנים. לכן, כל התנהלות החלפת הבלון על ידי חאפר, היא עבירה על החוק.
אם תשתית הכז שלך לא תיקנית, אתה מסכן את הדייר ואת הנכס שלך. גז זה לא צחוק, ואם החאפר הזה ימסור לדיירת שלך בלון פגום כי אין ביניכם שום קשר חוזי, אתה עלול לשלם על התעלול הזה ביוקר רב.
בנוסף, אתה בידיים של הדיירת שיודעת על ההתנהלות הלא חוקית בה אתה מערב אותה. בכל ויכוח עתידי ביניכם אם יגיע ליצוג ע"י עורך דין, היא תסבך אותך כהוגן.
הכי פשוט, זול ובטוח להזמין חשמלאי, שבתמורה לכמה מאות שקלים יסדר לך נקודת חשמל תיקנית לכיריים חשמליים ואתה מסודר. זה כסף קטן ובטח שלא אלפי שקלים כמו החלופה של תשתית גז תיקנית.
בהצלחה...
לא מבין למה אתה מתעקש להתעסק עם חאפרים.
התקנת עמדת גז תקנית לא צריכה לעלות יותר מכמה מאות שקלים במקרה הגרוע. טכנאי מוסמך עושה כמה בדיקות לצנרת בלחץ ומוודא מיקום ברז חירום לפי התקן. אם יש צורך מחליף את צינור הגומי בעלות של כמה שקלים.
אתה מקבל ממנו אישור שהמערכת תקנית.
אחרי זה אתה מתקשר עם חברת גז שמביאה את הבלון שלה.
בלי חאפרים שנעלמים, בלי טובות, בלי סכנה. כמה שקלים אתה חוסך מההתנהלות הזו?
לך בדרך המלך ואל תעשה שטויות.
התקנת עמדת גז תקנית לא צריכה לעלות יותר מכמה מאות שקלים במקרה הגרוע. טכנאי מוסמך עושה כמה בדיקות לצנרת בלחץ ומוודא מיקום ברז חירום לפי התקן. אם יש צורך מחליף את צינור הגומי בעלות של כמה שקלים.
לך בדרך המלך ואל תעשה שטויות.
הכשרת העמדה תעלה לפחות 10,000 ש"ח.11/05/2025 20:37borsood כתב: לא מבין למה אתה מתעקש להתעסק עם חאפרים.
לך בדרך המלך ואל תעשה שטויות....
אני לא אכנס לפרטים כי זה לא יתרום לדיון יותר.
נראה לי שאפשר לסגור את הפוסט, תודה לכל מי שענה
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
האמירה שיעלה לפחות 10,000 ש"ח קצת תמוהה בעיני.11/05/2025 23:23gilg7 כתב: הכשרת העמדה תעלה לפחות 10,000 ש"ח.
אני לא אכנס לפרטים כי זה לא יתרום לדיון יותר.
נראה לי שאפשר לסגור את הפוסט, תודה לכל מי שענה
גיל...
אם מדובר בדירה, במבנה בו יש דירות נוספות, לרוב יש כבר תשתית עובדת שאליה מחוברות שאר הדירות.
אפשרות שנייה היא שלכל דירה יש תשתית נפרדת עם מיכלים נפרדים.
האפשרות הראשונה פשוטה יותר כי טכנאי רק צריך לחבר את הדירה לתשתית הקיימת, וזה עולה כ- 70 שקל למטר, ועוד 500 ש"ח התקנת נקודת גז בדירה.
נניח 20 מטר צנרת (קומה 4 בבניין) תעלה 1,500, ועוד 500 לנקודה, סה"כ 2,000 ש"ח.
אם מדובר באפשרות השנייה, בנוסף יש צורך ב:
הקמת עמדת 2 מיכלים, זה עוד משהו כמו 1,500 ש"ח
התקנת מונה - 2,000 ש"ח
2 בלוני 48 ק"ג - 1,000 ש"ח
או 2 בלוני 12 ק"ג - 400 ש"ח
בסה"כ 6,500 ש"ח, והמחירים שכתבתי גבוהים יחסית.
בטח אפשר למצוא מי שיעשה את העבודה בפחות מזה, בצורה חוקית.
זה לא ככ פשוט.
אני בכלל לא בטוח שמותר להעביר צנרת גז חיצונית למשל. אז אם צריך להעביר צנרת גז חדשה לגמרי ולהרים ריצוף לטובת העניין זה בהחלט עלול להסתכם בעלות גבוהה.
שקע כח לכירה חשמלית כבר עדיף.
אני מזכיר כי היה לא מזמן שוכר שנהרג כתוצאה מרשלנות פושעת של משכיר. המשכיר למיטב ידעתי נכנס לכלא.
אני בכלל לא בטוח שמותר להעביר צנרת גז חיצונית למשל. אז אם צריך להעביר צנרת גז חדשה לגמרי ולהרים ריצוף לטובת העניין זה בהחלט עלול להסתכם בעלות גבוהה.
שקע כח לכירה חשמלית כבר עדיף.
אני מזכיר כי היה לא מזמן שוכר שנהרג כתוצאה מרשלנות פושעת של משכיר. המשכיר למיטב ידעתי נכנס לכלא.
למי שלא מבין את הסיבוך: גם אני כשכתבתי את הפוסט לא הבנתי אבל מאז התעמקתי בנושא, בדקתי עם בעלי מקצוע והתמונה יותר ברורה.
בביניין אין תשתית לבלוני גז בכלל.
גם אם חברת גז כלשהי הייתה מסכימה להעביר צינור גז מקומה שלישית לעמדה בקומת קרקע (וזה לא יקרה כי בשביל דייר אחד לא משתלם) עדיין אין בקומת קרקע מקום להניח בלוני גז.
בעלי הבתים האחרים לא ישתפו פעולה. רובם חושבים לטווח קצר ולא אכפת להם מאיכות החיים של הדיירים שהם משכירים להם.
זה ביניין מאוד ישן ומאוכלס כמעט כולו ע"י שוכרים.
גם בקומה שלישית לא ניתן להכשיר את העמדה בגלל גישה בעייתית וקרבה של 1 מטר לנקודת חשמל.
אין מקום אחר בקומה.
ולכל אלה שהצביעו על הסיכון: גם אני בעד עמידה בתקן אבל המצב הנוכחי הבלתי תקני בעליל יותר בטיחותי ממה שנשמע, צריך לראות בשביל להבין.
גם אם חברת גז כלשהי הייתה מסכימה להעביר צינור גז מקומה שלישית לעמדה בקומת קרקע (וזה לא יקרה כי בשביל דייר אחד לא משתלם) עדיין אין בקומת קרקע מקום להניח בלוני גז.
בעלי הבתים האחרים לא ישתפו פעולה. רובם חושבים לטווח קצר ולא אכפת להם מאיכות החיים של הדיירים שהם משכירים להם.
זה ביניין מאוד ישן ומאוכלס כמעט כולו ע"י שוכרים.
גם בקומה שלישית לא ניתן להכשיר את העמדה בגלל גישה בעייתית וקרבה של 1 מטר לנקודת חשמל.
אין מקום אחר בקומה.
ולכל אלה שהצביעו על הסיכון: גם אני בעד עמידה בתקן אבל המצב הנוכחי הבלתי תקני בעליל יותר בטיחותי ממה שנשמע, צריך לראות בשביל להבין.