הגדרת ראוטר כ-AP עם MESH

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
kaktoos פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי

יש לי ראוטר מדגם C-Data FD614GS3-R850 שקיבלתי מגילת טלקום והוא לא בשימוש (יש לי ראוטר MESH ועוד AP עם MESH).
אני רוצה להגדיר אותו כך שישמש כעוד AP עם MESH.
לא מצליח למצוא כלום בהגדרות ו/או בחוברת ההוראות. מישהו יודע אם זה אפשרי ואיך?
תודה

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3398
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #2 

סביר שלא, בד"כ "mesh" הוא תלוי יצרן.
כמעט כל נתב יוכל להיות מקונפג כ AP רגיל מול נתב אחר , לא בטוח שבמצב mesh עדיין זה ניתן לביצוע.
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

kaktoos פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

02/05/2025 19:24  
rafi_d כתב:
סביר שלא, בד"כ "mesh" הוא תלוי יצרן.
כמעט כל נתב יוכל להיות מקונפג כ AP רגיל מול נתב אחר , לא בטוח שבמצב mesh עדיין זה ניתן לביצוע.
...
מה הכוונה "Mesh" הוא תלוי יצרן? Mesh הוא פרוטוקול גלובלי, לא עניין של יצרן.
AP רגיל יש לי ואין לי צורך בו.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3398
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #4 

כן, תיאורטית, רק שבפועל תאימות של מש היא בין ציוד של אותו יצרן.. ללא קשר, לא רואה תמיכה ב-מש במפרט של FD614GS3-R850
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #5 

03/05/2025 18:49  
kaktoos כתב:
מה הכוונה "Mesh" הוא תלוי יצרן? Mesh הוא פרוטוקול גלובלי, לא עניין של יצרן.
AP רגיל יש לי ואין לי צורך בו.
...
לא. MESH הוא לא פרוטוקול גלובלי.
הוא מגדיר סט של דרישות שציוד המשמש לייצור רשת MESH צריך לבצע.
אבל...
כל יצרן יכול לממש במוצרים שלו את ביצוע הדרישות בצורה אחרת, כך שתקבל את התפקוד של רשת MESH כשתחבר מוצרים של אותו יצרן כדי לייצר את אותה רשת MESH.

אבל יש מגבלות.
לא כל המוצרים של אותו יצרן תומכים בבניית רשת MESH. יש רשימת תאימות לכל יצרן, ומוצר שלא תוכנן מראש להיות חלק מרשת MESH לא יוכל להשתתף ברשת כזו.
מוצר של חברה אחת לא יודע לדבר עם מוצר של חברה אחרת באותה שפה, לכן הם לא "מכירים" אחד את השני ולא יכולים ליצור רשת MESH ביניהם.

כבר כמה שנים יש רעיון ליצור אחידות שתאפשר שימוש במוצרי חברות שונות ברשת MESH אחת, אבל זה עדיין בחיתולים ולא יודע עד כמה החברות מסכימות וממהרות להשתתף בחגיגה.
יש פרוטוקול מעודכן, שנקרא EasyMesh, ובין השאר הוא מאפשר חיבור התקנים של יצרנים שונים (שהמוצר שלהם גם הוא תומך ב- EasyMesh)

kaktoos פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

03/05/2025 22:24  
Amir64 כתב:
לא. MESH הוא לא פרוטוקול גלובלי.
הוא מגדיר סט של דרישות שציוד המשמש לייצור רשת MESH צריך לבצע.
אבל...
כל יצרן יכול לממש במוצרים שלו את ביצוע הדרישות בצורה אחרת, כך שתקבל את התפקוד של רשת MESH כשתחבר מוצרים של אותו יצרן כדי לייצר את אותה רשת MESH.

אבל יש מגבלות.
לא כל המוצרים של אותו יצרן תומכים בבניית רשת MESH. יש רשימת תאימות לכל יצרן, ומוצר שלא תוכנן מראש להיות חלק מרשת MESH לא יוכל להשתתף ברשת כזו.
מוצר של חברה אחת לא יודע לדבר עם מוצר של חברה אחרת באותה שפה, לכן הם לא "מכירים" אחד את השני ולא יכולים ליצור רשת MESH ביניהם.

כבר כמה שנים יש רעיון ליצור אחידות שתאפשר שימוש במוצרי חברות שונות ברשת MESH אחת, אבל זה עדיין בחיתולים ולא יודע עד כמה החברות מסכימות וממהרות להשתתף בחגיגה.
יש פרוטוקול מעודכן, שנקרא EasyMesh, ובין השאר הוא מאפשר חיבור התקנים של יצרנים שונים (שהמוצר שלהם גם הוא תומך ב- EasyMesh)
...
תודה, השכלתי.
לגופו של עניין, גם הראוטר המדובר וגם הראוטר שבשימוש (ביחד עם המגדיל טווח שלו) תומכים ב-Easy Mesh.
אולי זה יכול לסייע בעניין?
אני פשוט לא מצליח למצוא במערכת הניהול של הראוטר הזה (וגם לא בדוקומנטציה) שום דבר שירמז על ההגדרה הזו.

kaktoos פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

03/05/2025 20:43  
rafi_d כתב:
כן, תיאורטית, רק שבפועל תאימות של מש היא בין ציוד של אותו יצרן.. ללא קשר, לא רואה תמיכה ב-מש במפרט של FD614GS3-R850
...
אוקי, למדתי.
בוודאות שהראוטר הזה תומך ב-MESH, גם כי יש בתפריט שלו אפשרות להדליק ולכבות את פונקציית ה-Easy Mesh וגם כי הספקית שלו, גילת טלקום, מצהירה עליו ככזה.
העניין היחיד הוא שהוא באמת לא מאותו יצרן כמו הראוטר והמגדיל טווח שבשימוש, ששניהם בין עצמם של אותו יצרן.
כפי שהגבתי בתגובה נפרדת, כל השלושה תומכים ב-Easy Mesh, מה שאולי כן יכול לעזור לעניין. רק שאני לא מוצא שום קצה חוט באיך מקנפגים את הראוטר הזה להיות AP שתומך MESH....
תודה

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #8 

05/05/2025 14:05  
kaktoos כתב:
אוקי, למדתי.
בוודאות שהראוטר הזה תומך ב-MESH, גם כי יש בתפריט שלו אפשרות להדליק ולכבות את פונקציית ה-Easy Mesh וגם כי הספקית שלו, גילת טלקום, מצהירה עליו ככזה.
...
הנה ה- Datasheet שלו. אין אזכור ל- MESH או EASY MESH.
https://gilat-telecom.co.il/wp-content/ ... v4.0-2.pdf

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”