תשתית הוט ובזק בבית פרטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
amwolfgang פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
שם מלא: Wolf
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ערב טוב,

הייתי מחובר להוט וכרגע מחובר לבזק, אז יש לי בבית תשתית של שני החברות כרגע.
לבזק כרגע יש בעית בתשתית, פעם שניה החודש שעכברים אוכלים להם את הכבל ואני נשאר בלי אינטרנט לכמה ימים...

מה שרציתי לשאול זה האם יש חברה חוץ מהוט שעובדת על התשתית של הוט ושאני יכול פשוט לצלצל ולהתחבר עם ציוד פרטי בלי עלות התקנה, טכנאי וכו'? בעיקר מחפש גיבוי לבזק... בבדיקה שעשיתי לסיב של הוט נראה שהוא מחובר עדיין לתשתית ויש עוצמה תקינה לדעתי.

כשההיתי מחובר להוט פשוט לא הייתי מרוצה מהמהירות תגובה בכניסה לאתרים, נראה כאילו יש להם PING יותר גבוה בקריאות DNS או משהו כזה... ובנוסף הם כל כמה חודשים היו מעבירים אותו ל NAT וכל הפורטים שאני צריך היו נחסמים כתוצאה מכך...
הייתי מחובר אליהם עוד לפני שהם נתנו לחבר ציוד פרטי, ואני לא יודע אם ה PING היה קשור לציוד שלהם, אבל בכל אופן הם כרגע רוצים 500 שח התקנה, אז פחות רלוונטי

תודה

ofers79
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 810
נתן תודות: 106 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #2 

הסיבים של הוט זה בפועל התשתית של אנלימיטד
ועליה אפשר לחבר גם את סלקום , פרטנר ועוד כמה ספקיות קטנות:

https://www.unlimited.net.il/%d7%94%d7% ... %a0%d7%95/

amwolfgang פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה עופר, האם אתה יודע אם אחת מהחברות האלה נותנת התחברות פשוטה וקלה? או שזה לא קיים?

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 158 פעמים

שליחה #4 

כן, סלקום יתנו לך התקנה חינם במידה ויש לך סיב פעיל. וכנראה כמו עוד כמה חברות. אבל רק בהוט אתה יכול לצאת מ-NAT. אלא אם כן אתה מבקש אייפי קבוע בתוספת של 15 ₪
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #5 

בסלקום אין cgnat

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

22/04/2025 21:44  
OMRIJ כתב:
בסלקום אין cgnat
...
שאלתי אותם לאחרונה ודווקא יש
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #7 

בגלל התחרות ההגרסיבית בין החברות גם ב HOT יתנו לך התקנה בחינם.
אבל בגלל מחסור בשוק במתאמי סיב תצטרך לפחות זמנית לקחת מהם את ה hotbox.
אני עקפתי אותו קצת ע"י הגדרה של הנתב הפרטי בכתובת dmz קבוע ב hotbox וביטול כל השרותים הנוספים כמו FW / WIFI וכו
כך ניתן לקבל את כל הפניות מבחוץ לנתב הפרטי בלי לקנפג כל אחת ב hotbox.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

22/04/2025 22:51  
Jabberwock כתב:
שאלתי אותם לאחרונה ודווקא יש
...
לא יודע אם התחילו עכשיו או לא
אבל יש יותר סיכוי שהם פשוט לא הבינו מה אתה שואל :)

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

23/04/2025 6:34  
OMRIJ כתב:
לא יודע אם התחילו עכשיו או לא
אבל יש יותר סיכוי שהם פשוט לא הבינו מה אתה שואל :)
...
הוא בהתחלה לא הבין אותי עד ששאל מישהו בכיר מתמיכה טכנית. ענה לו במפורש שיש CGNAT ושאם אני רוצה לצאת מזה הדרך היחידה זה אייפי קבוע.
בכל מקרה, אם אתה בסלקום ואתה לא מאחורי NAT אשמח לשמוע על איזה תשתית, וכיצד ביטלת

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

הייתי עד יחסית לא מזמן
בתשתית IBC
לא היה מעולם CGNAT

amwolfgang פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

מעדכן שבדקתי גם עם סלקום וגם עם פרטנר, שתי החברות טוענות שאין NAT, ואני יכול לאשר אחרי התחברות לפרטנר שבאמת אין להם.
שתי החברות לא הסכימו לעשות התקנה ללא הגעת טכנאי, למרות שטכנאי חינם, חיפשתי משהו ללא כי ידעתי שאין באמת מה לעשות ורציתי לחסוך זמן, ובאמת לא היה מה... הוא בא , חיבר את הסיב הקיים וזה עבד, כבר הכל היה מחובר בארון.

שאלה אחרת, קראתי את המדריך בפורום לגבי פייבר (https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=370071)
וקצת לא ברור לי המצב של פרטנר, האם יש להם גם תשתית של UNLIMITED וגם תשתית שלהם ? עכשיו שהתחברתי והם התשמשו באותו סיב של הוט , האם זה אומר שזה תשתית של UNLIMITED?

אני בעיקר שואל כי אני רוצה לדעת איזה כבל לקנות את הייתי צריך להחליף את הכבל מהארון תקשורת שלהם אלי, כשאני מסתכל על החיבור בארון זה נראה לי כמו SC APC ובצד של הבית בעקרון יש קופסא שלא פתחתי אז אולי בקופסא זה LC? היצאה של הקופסא היא SC בטוח.
אבל במדריך רשום LC APC אל LC APC בשביל UNLIMITED ...

want_upload
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #12 

25/04/2025 14:56  
amwolfgang כתב:
וקצת לא ברור לי המצב של פרטנר, האם יש להם גם תשתית של UNLIMITED וגם תשתית שלהם ? עכשיו שהתחברתי והם התשמשו באותו סיב של הוט , האם זה אומר שזה תשתית של UNLIMITED?
...
פרטנר מחברת על כל תשתיות הקיימות: תשתית עצמאית של פרטנר, בזק ו-Unlimited.

amwolfgang פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

לגבי החיבורים בארון תקשורת, מישהו יכול לעזור לי עם השמות של הכבלים והמחברים? אני מזהה את 1 כ lc ונראה שהוא מחובר למתאם lc / sc , אבל אני לא מזהה מה זה 2 ו 3 .
אציין ש2 זה הכבל שנכנס אלי הביתה .
תודה
תמונה

shilo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #14 

30/04/2025 21:36  
amwolfgang כתב:
לגבי החיבורים בארון תקשורת, מישהו יכול לעזור לי עם השמות של הכבלים והמחברים? אני מזהה את 1 כ lc ונראה שהוא מחובר למתאם lc / sc , אבל אני לא מזהה מה זה 2 ו 3 .
אציין ש2 זה הכבל שנכנס אלי הביתה .
תודה
תמונה
...
דבר אחד וודאי - שני הפורטים הימניים העליונים לא אמורים להיות שם.

אין הזנות LC בתצורת החיבור הספציפית הזו של IBC.

תצלם את הארון עם זום אאוט - אולי תצליח לקבל תשובה ברורה יותר.

whatevernevermind
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 125
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #15 

לא רואים כל כך טוב - מאיפה מגיעים הסיבים שמסומנים בX עם הכבל הצהוב וO עם הכבל הכחול. תצלם מעוד זוויות במיוחד בזום אווט ואול יהיה אפשר לראות.

מסכים שנראה קצת מפוקפק - במיוחד צד ימין למעלה. יש שתי הזנות IBC הכתום העבה למטה, מהשמאלית יוצא סיב שחור לתוך מפצל שיוצאים ממנו 4 לבנים - עד כאן זה פיצול 1:4 של שערה בודגה וזה רגיל. אבל יש פה עוד 2 שערות שצריכות מפצל ונראה כביכול שמחוברות ישירות בתור X,O העליונים.

בכל מקרה כל הקונקטורים בסוף הם SC APC כאשר הקונקטורים של X,O העליונים נראים כאילו עוברים המרת LC / SC או ששמו שם קונקטור מהיר ארוך מאוד. מה שהולך לבית אמור להיות בצד התחתון, ו כבל SC APC בשני הצדדים אמור לעבוד לך, רק שרשמית מי שיכול לגעת בזה הוא רק טכנאי מורשה מטעם החברות. גם למה צריך בכלל להחליף את הכבל מהארון לבית?

כבלים למשיכה והשחלה מגיעים לרוב משוריינים, גמישים עם קונקטור מוגן או קונקטור להרכבה חיצונית ולולאת משיכה. בצילום שלך בקושי רואים אבל O התחתון הוא כזה, וגם X התחתון הוא כזה מסוג קצת אחר. שאר התחתונים לא כאלה ולא ברור כמה ישרדו. ממליץ בחום לא להתעסק בזה אם אתה לא יודע מה מצפה לך בתוך התעלה מהארון לבית - הטכנאים עושים את זה טוב ובחינם, זה בעיקר רוב מה שהם יודעים לעשות...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”