סיבים 5 ג'יגה - מסקנות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
meninblack פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 194
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

עברתי את כל החברת שמספקות 5 גיגה וזה המסקנות שלי.

סלקום - במשך מספר חודשים היה יחסית יציב, מהירות הורדה הגיעה לי בסביבות 3500-4200, העלאה יציבה של 1000. לאחר מספר חודשים פתאום התחילו לי ניתוקים לא ברורים. הגיעו מספר טכנאים והניתוקים חזרו לסירוגין.

בזק - מהירות הורדה כמו טיל חותי, 5000 בקלות, לא מגה פחות. הבאסה, מהירות העלאה מקסימלית - 500.

פרטנר - מהירות הורדה 4000 ממוצע, מהירות העלאה 500.

אם לא היה לי את התקלה בסלקום, אני מניח שהייתי נשאר, אבל לא מתאים לי חיבור שהוא לא יציב.

צריך לציין שרוב רובם של הטכנאים לא יודעים איך להתעסק עם 5 גיגה. מצחיק לומר שברוב המקרים שתואם לי טכנאי אם להתקנה או לתיקון תקלה, לא היה להם ציוד תומך ולכן הם היו צריכים להגיע שוב. מה שמאוד תמוה, הרי הטכנאי יודע שהוא אמור להגיע ללקוח עם 5 גיגה, למה הוא לא מגיע מראש עם ציוד תומך.

gabif
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 758
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #2 

אני בסלקום עם החבילה של ה 5000/1000 מינואר שנה שעברה - בנתיים טפו טפו טפו זה בסדר ...סביב ה 940 סימטרי - הציוד שלי כרגע לא תומך במעל 1 גיגה
אחת ל 4 ימים יש ניתוק של 2-3 שניות - ועם זה אני יכול לחיות

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1307
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #3 

האם משתמש בממיר אופטי פרטי או בציוד של הספקית?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1451
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 218 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #4 

השאלה הנשאלת היא מה גרם לבעיה. החיבור הוא שרשרת שיש בה מספר רכיבים, הספקית, הסיב שנכנס לבית, ה-ONT, הנתב, ותקלה בכל אחד מהם יכולה להתבטא בניתוקים.

לא תיארת האם במעבר בין חברות השתנתה התשתית, וכן האם השתנה הציוד שאיתו עבדת. כלל, אם רוצים לבודד בעיה, משנים פקטור אחד ובודקים את ההשפעה על התוצאה. הסיבה היא שאם משנים יותר מפקטור אחד והתוצאה השתנתה אז אי אפשר לדעת מה בדיוק הגורם.

כלומר - משתמע שהבעיה היא בסלקום, יש עוד אפשרויות. למען הסר ספק, אינני מחובר לסלקום ואין לי שום אינטרס להגן עליהם.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

meninblack פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

27/04/2025 21:04  
DanielGR כתב:
השאלה הנשאלת היא מה גרם לבעיה. החיבור הוא שרשרת שיש בה מספר רכיבים, הספקית, הסיב שנכנס לבית, ה-ONT, הנתב, ותקלה בכל אחד מהם יכולה להתבטא בניתוקים.

לא תיארת האם במעבר בין חברות השתנתה התשתית, וכן האם השתנה הציוד שאיתו עבדת. כלל, אם רוצים לבודד בעיה, משנים פקטור אחד ובודקים את ההשפעה על התוצאה. הסיבה היא שאם משנים יותר מפקטור אחד והתוצאה השתנתה אז אי אפשר לדעת מה בדיוק הגורם.

כלומר - משתמע שהבעיה היא בסלקום, יש עוד אפשרויות. למען הסר ספק, אינני מחובר לסלקום ואין לי שום אינטרס להגן עליהם.
...
משתמש באותו סיב (רק מעביר מתיבה לתיבה), משתמש באותו מתאם סיב וראוטר שהם שלי.

בסלקום ובפרטנר הוא בקושי מגיע ל-4000 וגם ברוב המקרים הוא נתקע וקופא ב-3000. הוא ממש נראה שמתאמץ

בבזק, לא עובר 2 שניות ובום הוא על 5000.

ממש מוזר.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #6 

בעיית המהירות לא בהכרח קשורה לבעיית הניתוקים. אם הבנתי נכון - סלקום על תשתית IBC, ופרטנר על תשתית בזק ?

את בדיקת המהירות לצורך השוואה האם עשית מול אותם שרתי Speedtest? התוצאה תלויה גם בשרת מולו מבצעים את הבדיקה.

leoxt
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
שם מלא: לאונל
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #7 

גם אני הייתי בסלקום (5000/1000) ועכשיו חזרתי לבזק 5000/500. עם סלקום זה תמיד אותו סיפור, במקרה שלי כל יום החל משעה 18:00 המהירות ההורדה בקושי מגיע ל2000 Mbps (בדיקות אמיתיות אבל גם רואים את זה בספידטסט).

בבזק "רק" נותנים לך 500Mbps upload אבל תמיד יש רוחב פס זמין כדי לנצל את ה5Gbps download.

meninblack פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

27/04/2025 21:21  
DanielGR כתב:
בעיית המהירות לא בהכרח קשורה לבעיית הניתוקים. אם הבנתי נכון - סלקום על תשתית IBC, ופרטנר על תשתית בזק ?

את בדיקת המהירות לצורך השוואה האם עשית מול אותם שרתי Speedtest? התוצאה תלויה גם בשרת מולו מבצעים את הבדיקה.
...
סלקום ופרטנר על תשתית IBC.
על אותם שרתים בספידטסט.

ממש הבדל משמעותית של בזק מול סלקום ופרטנר.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2655
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #9 

אני גם עברתי מסלקום לבזק, והרגשה של שיפור משמעותי בהורדה
לא רק בבדיקות סינטטיות, גם בהורדות ישירות וטורנטים
ממש עולם אחר
אכן מבאס שיש פחות העלאה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78779
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5376 פעמים

שליחה #10 

אחרי כמה שנים כבר עם Fiber 1G עם סלקום היו לי כמה תקלות קטלניות. הם ניסו לעזור לי אבל לא הבינו מה קורה כי להם זה נראה תקין.

אחרי חפירה לא קטנה התגלתה התקלה - הבעיה היתה בכלל ב-DNS שלי. השתמשתי ב-openDNS והיה להם תקלה מוזרה מה שגרם לנפילה אצלי.

שוקל אם להשתמש ב-DNS של סלקום עצמם או ב-Google fastDNS. אני גם משתמש ב-DOT, שהוא יחסית יותר נדיר (ולכן תקלות בו יותר קשות לזיהוי).

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #11 

28/04/2025 11:14  
oferlaor כתב:
אחרי כמה שנים כבר עם Fiber 1G עם סלקום היו לי כמה תקלות קטלניות. הם ניסו לעזור לי אבל לא הבינו מה קורה כי להם זה נראה תקין.

אחרי חפירה לא קטנה התגלתה התקלה - הבעיה היתה בכלל ב-DNS שלי. השתמשתי ב-openDNS והיה להם תקלה מוזרה מה שגרם לנפילה אצלי.

שוקל אם להשתמש ב-DNS של סלקום עצמם או ב-Google fastDNS. אני גם משתמש ב-DOT, שהוא יחסית יותר נדיר (ולכן תקלות בו יותר קשות לזיהוי).
...
מומלץ גם Cloudflare 1.1.1.1 או 1.1.1.2

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 678
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #12 

שאלה מוזרה כי באמת אין לי מושג: יש לי תשתית בזק אופטית.
האם:
1. במעבר ל 5 מחליפים לי את הסיב, או רק נתב וכמה הגדרות אצלם?
2. האם אוכל לשמור על IP קבוע ?

meninblack פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

28/04/2025 12:24  
Multimediaman כתב:
שאלה מוזרה כי באמת אין לי מושג: יש לי תשתית בזק אופטית.
האם:
1. במעבר ל 5 מחליפים לי את הסיב, או רק נתב וכמה הגדרות אצלם?
2. האם אוכל לשמור על IP קבוע ?
...
אותו סיב, הגדרות אצלם, נתב וכמובן אתה צריך חומרה אצלך שמתאימה (כרטיס רשת).
תוכל לרכוש מהם שירות של איפי קבוע

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 678
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #14 

יש לי IP קבוע, ואני חייב לשמור עליו.
אני אשאל אותם אם זה אפשרי.
תודה.

whatevernevermind
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 129
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #15 

27/04/2025 21:10  
meninblack כתב:
משתמש באותו סיב (רק מעביר מתיבה לתיבה), משתמש באותו מתאם סיב וראוטר שהם שלי.

בסלקום ובפרטנר הוא בקושי מגיע ל-4000 וגם ברוב המקרים הוא נתקע וקופא ב-3000. הוא ממש נראה שמתאמץ

בבזק, לא עובר 2 שניות ובום הוא על 5000.

ממש מוזר.
...
אתה אומר שאתה משתמש באותו מתאם סיב ורק מעביר את הצד השני מקופסה של בזק לקופסה של IBC? זה אומר שאיקטבת את אותו מתאם פרטי XGSPON בהצלחה על שתי התשתיות, עם אותו סריאלי ואותו MAC? בו זמנית?

לגבי המהירות - speedtest הרבה פעמים משקר בגלל שספקיות מתעדפות בכוח את התקשורת הספציפית הזו בשביל שלקוחות יראו מספרים גבוהים וירגישו טוב עם עצמם - ובעיקר לא יתלוננו. זה מדד טוב לראות שהחבילה שלך מוגדרת כמו שצריך, או אם יש לך ממש ספקית גרועה, אבל תוצאה טובה לא אומרת שתקבל ביצועים טובים.

עם סלקום ב2.5 ג'יגה הייתי מקבל את המקסימום התיאורטי לציוד שלי - קצת מעל 2.2 - כמעט בכל שעה. אבל ידוע שספקיות עושות throttling בשעות העומס ולכן יכול להיות שדווקא זה שבדקת עם טורנטים וכו' - בדיוק מה שהספקיות מגבילות - גרם לתופעה. נסה דרך VPN מהיר להסתיר את סוג התעבורה שלך ולבדוק אז...

מנסיוני עם בזק, הם היו די אותו הדבר, רק כל כך הרבה יותר יקרים שזה היה הזוי מבחינתי להשאר איתם. אם כסף לא משנה - תוכל לרכוש חיבור בזק וגם חיבור IBC, ואפילו 2 מכל סוג, ותוכל להגיע לכמעט 20 הורדה... :lol:

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73231
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3154 פעמים

שליחה #16 

מה העלויות לחבילת 5\1?

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2655
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #17 

01/05/2025 17:42  
whatevernevermind כתב:
אתה אומר שאתה משתמש באותו מתאם סיב ורק מעביר את הצד השני מקופסה של בזק לקופסה של IBC? זה אומר שאיקטבת את אותו מתאם פרטי XGSPON בהצלחה על שתי התשתיות, עם אותו סריאלי ואותו MAC? בו זמנית?
...
מהנסיון שלי, אין בעיה לאקטב את אותו ONT במקביל
אצלי זה עבד עם הוט ובזק

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”