במידה ואתה מתחבר ללא ציוד קצה של הוט (ללא ראוטר ומתאם סיב) העלות יורדת ל39.20/03/2025 5:51achlad כתב: בוקר טוב rafi_d .
לפי פרסום בלבד באתר79 שח' לחודש קבוע ללא הגבלת זמן סיבים אופטים ....
סיבים עם ציוד פרטי - שירשור מתגלגל עם סקירה וריכוז של אופציות למתאמי סיב -ONT
Re: סיבים עם ציוד פרטי - שירשורת מתגלגל עם סקירה וריכוז של אופציות ה-ONT
אכן, השואה נכונה היא בשניהם ללא ציוד (הוט נותנים נתב ומגבר). מאמין שבכוונה לא מפרסמים את המחיר...20/03/2025 8:25zivgev כתב: במידה ואתה מתחבר ללא ציוד קצה של הוט (ללא ראוטר ומתאם סיב) העלות יורדת ל39....
בוקר טוב.
האם בחבילה גלישה סיבים אופטים 1GB תמיכה טכנית יכולים להגיד במקרה שמהירות גלישה לפי אתר https://www.speedtest.net/ לדוגמה 740MB זה בסדר ?
בחיבור ישיר ,לא באלחות ?
או אפשרי לדרוש מתמיכה שיטפלו בזה ?
לא נתקלתי בהתחייבות של חברה לעמוד עד מינימום של מהירות גלישה .
האם בחבילה גלישה סיבים אופטים 1GB תמיכה טכנית יכולים להגיד במקרה שמהירות גלישה לפי אתר https://www.speedtest.net/ לדוגמה 740MB זה בסדר ?
בחיבור ישיר ,לא באלחות ?
או אפשרי לדרוש מתמיכה שיטפלו בזה ?
לא נתקלתי בהתחייבות של חברה לעמוד עד מינימום של מהירות גלישה .
מעבר מסלקום לפרטנר אפשרי,ללא מתאם סיבים אופטים פרטי רק אם מוסכר של פרטנר בעלות 5 שח' לחודש.
לפרטנר אין שרות תמיכה מרחוק.
לפרטנר אין שרות תמיכה מרחוק.
בזק ממשיחה בחידושים ותענוג של Be Multi Fiber בקישור : https://www.ynet.co.il/digital/reviews/ ... jh9f1159ke
לא לכל אחד יכול להרשות לעצמו כזה תענוג ובכתבה מסבירים בפרטים על יתרונו של נתב הזה .
לא לכל אחד יכול להרשות לעצמו כזה תענוג ובכתבה מסבירים בפרטים על יתרונו של נתב הזה .
- bmoti2024
- חבר פעיל

- תגובות: 82
- שם מלא: מוטי ברקוביץ
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
האם הוט כן מכירים בנתב FRITZ ונותנים להתחבר אליו ללא מתאם סיב? (הרי יש בנתב עצמו מתאם סיב)
להוט יש רשימה ציוד שמאושר בקישור : https://www.hot.net.il/heb/internet/private-equipment/
קודם כל תודה רבה על כל המידע הסופר שימושי ששיתפתם כאן! לא מובן מאליו.
רכשתי לאחרונה ממיר אופטי Nokia XS-010X-Q ואני רוצה לחבר אותו לרשת סיבים של הוט.
טרם ביצעתי שיחה מול המוקד הטכני לצורך המעבר.
אני בעל ידע טכני בסיסי בתחום האופטי ומאוד רחב בתחום התקשורת והרשתות.
איך הייתם ממליצים לי מנסיונכם לפעול לקראת ביצוע השיחה לצורך מעבר? האם ישנם דגשים מסוימים שכדאי להעביר לפקיד הטכני, כדי שהמעבר יהיה חלק וללא חפירות מיותרות וללא צורך בהגעת טכנאי?
אני רואה שישנם 3 מספרים סידוריים רלוונטיים במכשיר, איזה מספר צריך להעביר להם?
האם ישנה גישה במכשיר לממשק Web או CLI? אם כן, האם כדאי להתחבר אליו ולוודא פרטים או לבצע פעולות (נניח לעדכן קושחה)?
יש עוד משהו שכדאי לדעת?
תודה מראש!
רכשתי לאחרונה ממיר אופטי Nokia XS-010X-Q ואני רוצה לחבר אותו לרשת סיבים של הוט.
טרם ביצעתי שיחה מול המוקד הטכני לצורך המעבר.
אני בעל ידע טכני בסיסי בתחום האופטי ומאוד רחב בתחום התקשורת והרשתות.
איך הייתם ממליצים לי מנסיונכם לפעול לקראת ביצוע השיחה לצורך מעבר? האם ישנם דגשים מסוימים שכדאי להעביר לפקיד הטכני, כדי שהמעבר יהיה חלק וללא חפירות מיותרות וללא צורך בהגעת טכנאי?
אני רואה שישנם 3 מספרים סידוריים רלוונטיים במכשיר, איזה מספר צריך להעביר להם?
האם ישנה גישה במכשיר לממשק Web או CLI? אם כן, האם כדאי להתחבר אליו ולוודא פרטים או לבצע פעולות (נניח לעדכן קושחה)?
יש עוד משהו שכדאי לדעת?
תודה מראש!

אין צורך להעביר דבר, כי הוט יעמדו על זימון מתקין שלהם גם לטובת "ניוד" לציוד שלך.
עוד חודש אני עובר דירה. אם ככה, אז אולי כבר כדאי לחכות עם ההתקנה למועד המעבר?
באמת שיקול שלך. תשאל, נדמה לי שיש להם כמו לשאר החברות "שרות" למעבר דירה (התקנה חוזרת), ללא עלות לך. אבל תצטרך לחכות פעמיים... 
זה כמובן, כדי לא לאבד לקוח לחברה אחרת חו"ח...
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=396958
זה כמובן, כדי לא לאבד לקוח לחברה אחרת חו"ח...
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=396958
- neorealist
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 6
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
קראתי כאן בשרשור ובעוד שרשורים מידע סותר אז רציתי לעדכן שהתחברתי עם gofiber gf10sk לתשתית הוט במהירות 1gb והכל עובד מצוין.
חיבור dhcp, ללא vlan וללא cgnat לאחר שביקשתי מהתמיכה.
חיבור dhcp, ללא vlan וללא cgnat לאחר שביקשתי מהתמיכה.
תודה על העדכון. השאלה למה צריך אותו לגיגה... ה2.5G יספיק..
זה לא תמיד עובד כנראה תלוי בתשתית שיש ל IBC/HOT באזור24/07/2025 12:55neorealist כתב: קראתי כאן בשרשור ובעוד שרשורים מידע סותר אז רציתי לעדכן שהתחברתי עם gofiber gf10sk לתשתית הוט במהירות 1gb והכל עובד מצוין.
חיבור dhcp, ללא vlan וללא cgnat לאחר שביקשתי מהתמיכה....
אצלי גם ניסיתי להתחבר עם gf10sk ולקבל 1G לא עבד, ואז התעקשו איתי בשרות הטכני (המתקין לא ידע כלום חוץ מלסלול סיב ולחבר מכשיר)
שאפשר לחבר את הממיר הנ"ל רק בחיבור 5G אז אמרתי להם טוב תשדרגו עוד שעה שעתיים ובסוף הודו שאין להם תשתית של XGSPON באזור
למרות שמההתחלה המרתי להם שהקו צריך להיות מוגדר עם XGSPON.
- neorealist
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 6
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
מתכנן שדרוג בעתיד הקרוב ואם כבר קונים ציוד פרטי עדיף שיהיה futureproof. אני טועה?...
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
לא טועה בכלל. יישר כוח....
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
אם אתה מתכנן לשדרג למעל 2.5, בהחלט צודק. רוב הציוד הביתי היום, הוא עד 2.5G.
מצד שלישי, אין בארץ חבילות ביתיות או במחיר שפוי של 10G.
אני תמיד מתכנן צעד אחד קדימה, ואתה שלוש
כשנגיע ל זמן ש 5-10 ג'יגה יהיה זמין ותקציבי, אני מאמין שגם רמת המחירים תרד לאיזור שפוי יותר... לא בוער....
מצד שלישי, אין בארץ חבילות ביתיות או במחיר שפוי של 10G.
אני תמיד מתכנן צעד אחד קדימה, ואתה שלוש
לדעתי כן ובגדול.24/07/2025 15:24neorealist כתב: מתכנן שדרוג בעתיד הקרוב ואם כבר קונים ציוד פרטי עדיף שיהיה futureproof. אני טועה?...
אבל מה ההצדקה ל2.5 כיום? כל מה שכתבת נכון לא רק ל10 או 5 אלא גם ל 2.5.24/07/2025 20:51rafi_d כתב: אני תמיד מתכנן צעד אחד קדימה, ואתה שלושכשנגיע ל זמן ש 5-10 ג'יגה יהיה זמין ותקציבי, אני מאמין שגם רמת המחירים תרד לאיזור שפוי יותר... לא בוער....
...
בחוטי יש הצדקה בסלילה כי זה לא משהו פשוט, ולכן סוללים את הכבלים futureproof. אבל באלחוטי? כשמתעורר הצורך קונים את הציוד האופטמלי לצרכים ולתקציב ומחליפים בקלות יחסית, כן ההחלפה כנראה תהיה יותר קלה מהציוד שיש היום שסובל ממחלות ילדות ומחירים גבוהים.
כן, הדגש הוא על תשתית כבילה קוית וציוד תומך קוית במדרגה אחת מעל גיגה (נתבי/מתגי 2.5) . אם הפרש המחיר זניח - כדאי, אם המחיר יקר - מיותר ...30/07/2025 15:31borsood כתב: אבל מה ההצדקה ל2.5 כיום? כל מה שכתבת נכון לא רק ל10 או 5 אלא גם ל 2.5.
בחוטי יש הצדקה בסלילה כי זה לא משהו פשוט, ולכן סוללים את הכבלים futureproof. אבל באלחוטי? כשמתעורר הצורך קונים את הציוד האופטמלי לצרכים ולתקציב ומחליפים בקלות יחסית, כן ההחלפה כנראה תהיה יותר קלה מהציוד שיש היום שסובל ממחלות ילדות ומחירים גבוהים....
והמחירים רק יורדים...