סיבים | מה אני צריך לרכוש כדי להתחבר להוט פייבר?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
tamirben פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היום אני לקוח של סלקום. יש לי מחוץ לדלת שתי קופסאות סיבים: אחת של בזק. אחת ללא מיתוג, כנראה שיתוף פעולה של סלקום והוט. אני מחובר לקופסה השניה. יש לי מתאם סיב של נוקיה, שקיבלתי בחינם מסלקום. הוא מחובר לראוטר TP-Link X60, ואז לסוויץ׳ רשת - מספר נקודות רשת קוויות שמחוברות לעוד נקודות קצה (x60 / m5) או מוצרים אחרים בחיבור קווי (טלוזיות, מחשבים וכד׳...). אני חושב ששיטת החיבור היא pppoe אם אני זוכר נכון מההתקנה. בסלקום הייתי מחובר בחבילה של 1000 מ״ב ב-79 ש״ח מחיר קבוע. רק שבישראל כמו בישראל מחיר קבוע הוא זמני, וסלקום העלו לי את המחיר בפעם השניה תוך פחות משנה. באוקטובר עלה ל-89 ש״ח ובמאי יעלה ל-99 ש״ח.

דיברתי עם וואלה פייבר (כנראה מיתוג נוסף של הוט עד כמה שהבנתי). הם מציעים 79 ש״ח מחיר קבוע לכל החיים (מעניין חיים של מי בדיוק?). אבל הם מספקים ראוטר משלהם (שאני לא רוצה או צריך) ולא מוכנים לספק ממיר סיב. שולחים אותי לקנות ציוד באופן פרטי, שאני לא באמת מבין בו, וגם אז אומרים שהם לא תומכים בזה.

אז כאן אני זקוק לעזרתכם:
האם שווה לעבור להוט / וואלה פייבר במחיר קבוע של 79 ש״ח? ואם כן, מה בדיוק צריך לקנות כדי לשמור את היכולות שיש לי היום: רשת ביתית של tp-link על בסיס של x60 / m5 שיש לי.
האם המחיר שלהם יהיה זול יותר על בסיס ציוד אישי שאני ארכוש? כי אני לא לוקח מהם ציוד קצה?
כמה קשה לתחזק את ה-setup הזה, כי כנראה כל תקלה הם יכולים להגיד ״זה לא אנחנו, זה הציוד שלך״ ואז צריך להתווכח איתם.
האם ציוד הקצה יתמוך גם בחברות אחרות, במידה ומחר הם יחליטו שהחיים הסתיימו והגיע הזמן להעלות מחיר?

ronny54
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
שם מלא: רון
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #2 

20/04/2025 14:02  
tamirben כתב:
היום אני לקוח של סלקום. יש לי מחוץ לדלת שתי קופסאות סיבים: אחת של בזק. אחת ללא מיתוג, כנראה שיתוף פעולה של סלקום והוט. אני מחובר לקופסה השניה. יש לי מתאם סיב של נוקיה, שקיבלתי בחינם מסלקום. הוא מחובר לראוטר TP-Link X60, ואז לסוויץ׳ רשת - מספר נקודות רשת קוויות שמחוברות לעוד נקודות קצה (x60 / m5) או מוצרים אחרים בחיבור קווי (טלוזיות, מחשבים וכד׳...). אני חושב ששיטת החיבור היא pppoe אם אני זוכר נכון מההתקנה. בסלקום הייתי מחובר בחבילה של 1000 מ״ב ב-79 ש״ח מחיר קבוע. רק שבישראל כמו בישראל מחיר קבוע הוא זמני, וסלקום העלו לי את המחיר בפעם השניה תוך פחות משנה. באוקטובר עלה ל-89 ש״ח ובמאי יעלה ל-99 ש״ח.

דיברתי עם וואלה פייבר (כנראה מיתוג נוסף של הוט עד כמה שהבנתי). הם מציעים 79 ש״ח מחיר קבוע לכל החיים (מעניין חיים של מי בדיוק?). אבל הם מספקים ראוטר משלהם (שאני לא רוצה או צריך) ולא מוכנים לספק ממיר סיב. שולחים אותי לקנות ציוד באופן פרטי, שאני לא באמת מבין בו, וגם אז אומרים שהם לא תומכים בזה.

אז כאן אני זקוק לעזרתכם:
האם שווה לעבור להוט / וואלה פייבר במחיר קבוע של 79 ש״ח? ואם כן, מה בדיוק צריך לקנות כדי לשמור את היכולות שיש לי היום: רשת ביתית של tp-link על בסיס של x60 / m5 שיש לי.
האם המחיר שלהם יהיה זול יותר על בסיס ציוד אישי שאני ארכוש? כי אני לא לוקח מהם ציוד קצה?
כמה קשה לתחזק את ה-setup הזה, כי כנראה כל תקלה הם יכולים להגיד ״זה לא אנחנו, זה הציוד שלך״ ואז צריך להתווכח איתם.
האם ציוד הקצה יתמוך גם בחברות אחרות, במידה ומחר הם יחליטו שהחיים הסתיימו והגיע הזמן להעלות מחיר?
...
בגדול אתה צריך לקנות BRIDGE ONT עם יציאת APC (היציאה הירוקה שהסיב האופטי מתחבר אליה בנוקיה) ואז הוט יאקטבו לך את המודם ותוכל להתחבר עם ראוטר ומודם שלך ב39 ש"ח לחודש במקום 79.

אני חיברתי את ההורים עם מודם נוקיה (כמו שיש לך) כי נשאר לי מהימים שלי באנלימיטד ועובד ללא בעיה והטכנאי לא עשה שום בעיות גם.
לעצמי אני הזמנתי את הZTE F601 מאליאקספרס ומחכה שיגיע ואז אעדכן אם הוט הצליחו לחבר איתו או לא. בגדול כשביררתי מול הנציגה, היא אמרה שלא אמורה להיות שום בעיה כל עוד המודם הוא BRIDGE ONT ותומך בAPC כולל עם הZTE.

ממה שראיתי, יש מודם של גופייבר שכרגע לא נמצא במלאי שהוט אישרו להשתמש בו אז תוכל לרכוש אותו כשיחזור למלאי.
מה שאתה כן יכול לעשות, זה להתחבר להוט עם מודם וראוטר שלהם ב79 וכשיגיע הציוד שהזמנת, להתקשר לשירות לקוחות שיאקטבו לך אותו, המחיר יירד ל39 ופשוט תצטרך להחזיר את הציוד של הוט למרכז שירות.

מקווה שעזרתי:)

Akila
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 292
שם מלא: Joel Strikovsky
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #3 

IBC חוסמים ZTE אחרי מספר ימים, הם טוענים שזה מלכלך להם את הרשת ומפריע לשכנים.
לחבר שלי חסמו לאחר שבועיים.
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.
רשימת הציוד: Denon X3800H | (A1 Evo AcoustiX) | Speakers layout: 7.1.4 | TCL 75C935 | 4K Video: Nvidia Shield 2019 Pro & Homatics R 4K Plus | Android TV | Ugoos AM6B+ | CoreELEC NG (avdvplus R9)

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3413
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #4 

אולי המצב השתנה לאחר פניות של הרבה לקוחות שמתקשים להסיג מתאמי סיב עכב חוסר במלאי.
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

ronny54
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

קיבלתי היום את הzte מאליאקספרס. הגיע תקול מהרגע הראשון. לפעמים נדלק ואז מתכבה לאחר זמן מה ולפעמים בכלל לא נדלק. ניסיתי להחליף שקעים ושנאים לא עזר. הזמנתי גופייבר שחזר למלאי.
לפותח האשכול, תזמין גו פייבר אבל אם לא התחברת עוד להוט, תשים לב שהמחיר כבר עלה ל89 שקל עם ציוד ו49 ללא. זה עדיין ייצא יותר זול(המחיר ללא ציוד) מכל חברה אחרת שקיימת היום בשוק

caligola
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
שם מלא: יניב
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #6 

23/04/2025 21:27  
ronny54 כתב:
קיבלתי היום את הzte מאליאקספרס. הגיע תקול מהרגע הראשון. לפעמים נדלק ואז מתכבה לאחר זמן מה ולפעמים בכלל לא נדלק. ניסיתי להחליף שקעים ושנאים לא עזר. הזמנתי גופייבר שחזר למלאי.
לפותח האשכול, תזמין גו פייבר אבל אם לא התחברת עוד להוט, תשים לב שהמחיר כבר עלה ל89 שקל עם ציוד ו49 ללא. זה עדיין ייצא יותר זול(המחיר ללא ציוד) מכל חברה אחרת שקיימת היום בשוק
...
המחיר השתנה ל-49 לכולם? או רק למתחברים חדשים?

ronny54
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

24/04/2025 10:37  
caligola כתב:
המחיר השתנה ל-49 לכולם? או רק למתחברים חדשים?
...
רק מתחברים חדשים

tamirben פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

עדכון: הזמנתי את goFiber הרגיל , וקבעתי טכנאי הוט לשבוע הבא.

לצערי המחיר שנעלתי הוא הגבוה יותר, 49 שח ולא 39 שח שזה המחיר כאשר פניתי אליהם לראשונה.

הטכנאי רק צריך להגדיר את המכשיר הפרטי שלי, היות וכבר היום אני מחובר לקופסא של הוט/סלקום.

מקווה שאני לא אתחרט על המהלך.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3413
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #9 

24/04/2025 13:32  
tamirben כתב:
עדכון: הזמנתי את goFiber הרגיל , וקבעתי טכנאי הוט לשבוע הבא.
...
מה זה "הרגיל?
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”