המלצות ל-VPN שירוץ על Synology

פורום לכל מה שקשור לאחסון (מקומי, נייד ובענן). NASים ועוד.
שלח תגובה
jacque פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 97
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

הי,
מתכנן לעבור עם ה-NAS לארה״ב ומעדיף שירוץ עליו VPN למען הסר ספק שספק האינטרנט לא יחסום אותי בטעות.
אידיאלית זה צריך להיות דלוק כל הזמן כדי שלא אצטרך לזכור אם הדלקתי או כיביתי.

בנוסף, הייתי שמח להמלצה לאיך לצפות בתכנים כמו כאן בוקס קשת 12 וכו׳ כשמקור הצפייה הוא Apple TV. האם אפשר להתקין עליו VPN?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78767
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #2 

יותר פשוט להתקין על הראוטר. ראוטרים כמו Asus מאפשרים לך שימוש ב vpn כלפי פנימה וגם להדליק ולכבות שירותי vpn כלפי חוץ. שים לב שתצטרך להדליק ולכבות לפי הצורך או שתשים שני סטרימרים - אחד עם vpn לישראל ואחד בלעדיו.

VPN לישראל יהיה עם הצלחה חלקית. יס למשל ממש טובים בזיהוי vpn. סלקום עובד יותר פשוט. לא ראיתי בדיקה על הנושא הזה ממקורות אחרים.

שים לב שבארהב יש שירותי טלויזיה לישראלים. למשל :
https://screenil.com/

jacque פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 97
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

תודה על התשובה.
אני לא יודע איך זה עובד בארה״ב, אם אני יכול להשתמש בציוד פרטי או שמקבלים ציוד מהספק וחייבים להשתמש בו.
גם אם נגיד שזה המקרה השני, אז אני מניח שאפשר יהיה לשים את הראוטר של Asus מאחורי ציוד הספק ולהפעיל עליו את ה-VPN.

יש המלצה ל-VPN? אני רוצה להתקין כבר בארץ לפני המעבר ואז לחבר את הציוד בארה״ב שהכל כבר מקונפג.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78767
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #4 

אם תשים מאחורי הראוטר של הספק אז תוכל רק להוציא vpn ולא לקבל אותו.

joey1799
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 147
שם מלא: אמיר שלום
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #5 

אני מסכים שיותר פשוט יהיה לשים על הראוטר לשימוש רחב בכל המכשירים בבית. אבל אם יש צורך ספציפי לNAS שיהיה מחובר לVPN עצמאית:
יש לי surfshark והתקנתי על הסינולוג'י (יש ממשק והנחיות באתר של סינולוג'י איך לעשות את זה). הם משתמשים בopenvpn שמותקן על המכשיר ומשתמש בsurfshark
עובד אצלי מעולה

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #6 

13/04/2025 21:51  
jacque כתב:
תודה על התשובה.
אני לא יודע איך זה עובד בארה״ב, אם אני יכול להשתמש בציוד פרטי או שמקבלים ציוד מהספק וחייבים להשתמש בו.
גם אם נגיד שזה המקרה השני, אז אני מניח שאפשר יהיה לשים את הראוטר של Asus מאחורי ציוד הספק ולהפעיל עליו את ה-VPN.

יש המלצה ל-VPN? אני רוצה להתקין כבר בארץ לפני המעבר ואז לחבר את הציוד בארה״ב שהכל כבר מקונפג.
...
זה גם תלוי - כשהתחילו בארץ עם סיבים היו ספקיות שלא רק שהתעקשו שהראוטר יהיה שלהן, אלא שהם גם מנעו שימוש בהם כ-Bridge וגם לא נתנו ללקוח גישה לממשק הניהול, ככה שאפילו לא יכולת להפנות פורטים. למרבה המזל משרד התקשורת התערב, אבל אני מניח שבארה"ב יש הרבה פחות רגולציה. חוץ מזה גם תמיד קיים הסיכון שתהיה מאחורי CGNAT ואז לא משנה מה תעשה עם הראוטר, לא תוכל לקבל שום חיבור נכנס. בכל מקרה תברר את הדברים האלה עם הספק לפני שאתה מתחבר. אני מניח שאם אתה עובר לעיר גדולה שם אז תהיה לך בחירה.

לגבי מה להשתמש - יש שתי תוכנות חינמיות נפוצות - OpenVPN ו-Wireguard. תשתמש במה שנוח לך. אם אחת מהן נתמכת באופן מובנה בראוטר אז זה תמיד עדיף.

שלח תגובה

חזור אל “NAS ואחסון”