המנעול החכם הבא שלי (בבוא העת)

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
שבלול פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #1 

אני כבר המון שנים עם מנעול חכם (Entr כשרק יצא והיום nuki 3 pro) ותמיד משתמש בפתיחה עם טביעת אצבע.
את הנוקי שלי אצטרך להחליף מתישהו (הסוללה תמיד היתה נתקעת בפנים והתרגלתי למשוך בכח, פעם אחרונה כנראה שחקתי איזה משהו ועכשיו הסוללה לא נשארת בפנים ונופלת, מודבק בנתייים עם סלוטייפ ואלתורים אז הכל עובד אבל אם טורקים הדלת חזק מידי קרה שהפסיק לעבוד)

בגלל התוכנה המוצלחת ובכלליות הרבה דברים שאני אוהב ב nuki חשבתי שאחליף לדור 5 כשיגיע לארץ בסוף השנה, אבל שמתי לב שהם לא הוציאו keypad חדש (אני עם הדור השני שלו) וממשיכים לעבוד עם הקודם ואז התחלתי לתהות בכלליות לגבי הדברים שאני פחות אוהב:

1. זמן הפתיחה, לא מהירות הסיבוב של המנעול (שזה כבר שופר בצדק בדור 5) אלא הזמן שלוקח ל keypad להתחבר למנעול ולשלוח את הפקודת פתיחה אחרי שמזהה אצבע מאושר. זה עניין ממש מאכזב
2. זיהוי האצבע לא אמין ומהיא כמו החיישן של הטלפון לדוגמא , בטלפונים זה מיידי ולא נתקלתי במצבים כמעט שהייתי צריך לנסות שוב כי לא זיהה את האצבע
3. בכלל אולי עדיף פתיחה עם NFC (הטלפון) במקום אצבע

השוק התמלא במנעולית חכמים מסקרנים, אבל העניין הראשון (הזמן מזיהוי האצבע עד הפתיחה) הוא הכי מפריע וזה לא משהו שממש אפשר למצוא עליו מידע בסקירות וכל מיני כתבות. די ברור לי שב nuki זה לא הולך להשתנות בלי דור חדש של keypad

המלצות ? דעות ?

למישהו קרה שהסוללה נופלת מהמנעול ומצא לזה פתרון אלגנטי ?

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10041
נתן תודות: 553 פעמים
קיבל תודות: 576 פעמים

שליחה #2 

26/03/2025 12:36  
שבלול כתב:
אני כבר המון שנים עם מנעול חכם (Entr כשרק יצא והיום nuki 3 pro) ותמיד משתמש בפתיחה עם טביעת אצבע.
את הנוקי שלי אצטרך להחליף מתישהו (הסוללה תמיד היתה נתקעת בפנים והתרגלתי למשוך בכח, פעם אחרונה כנראה שחקתי איזה משהו ועכשיו הסוללה לא נשארת בפנים ונופלת, מודבק בנתייים עם סלוטייפ ואלתורים אז הכל עובד אבל אם טורקים הדלת חזק מידי קרה שהפסיק לעבוד)
...
לפני שאתה שולף את הסוללה אתה צריך לדחוף אותה כלפי מעלה, להזיז את הכפתור לשחרור וזה יצא לך חלק (לפחות ככה זה אצלי ב3 פרו)
יש לי גם 3 רגיל ששם הסוללה נשלפת חלק)
מניח שעכשיו משהו שם נשבר.

לגבי זמן תגובה, ניסת להגדיר את הנוקי על מצב ביצועים?
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

שבלול פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

26/03/2025 12:46  
Nba כתב:
לפני שאתה שולף את הסוללה אתה צריך לדחוף אותה כלפי מעלה, להזיז את הכפתור לשחרור וזה יצא לך חלק (לפחות ככה זה אצלי ב3 פרו)
יש לי גם 3 רגיל ששם הסוללה נשלפת חלק)
מניח שעכשיו משהו שם נשבר.

לגבי זמן תגובה, ניסת להגדיר את הנוקי על מצב ביצועים?
...
חחח, אדיר אתה :) לא הגדרתי מצב ביצועים בעבר בגלל שהסוללה נגמרת מהר והיה סיוט לחבר כל פעם מטען או להוציא אותה. אני אגב תמיד דוחף למעל והייתי מנסה הכל, בהתחלה זה עבד ועם הזמן הידרדר והידרדר עד שהלך לגמרי

העברתי למצב ביצועים ונראה אם הבעיה שהכי מפריע לי נפתרת ואז אולי אשדרג באמת ל nuki 5 כשיגיע. לגבי הזיהוי של האצבע מניח שפשוט לחזור על הההדרת אצבעות וכל מיני בסוף אגיע למצב שתמיד עובד לי

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10041
נתן תודות: 553 פעמים
קיבל תודות: 576 פעמים

שליחה #4 

אם אתה משתמש באייפון, הייתי ממליץ לך ליצור ווידגט, זה הפתרון הכי מהיר שמצאתי.
אין לי keypad בדיוק מהסיבות שאתה מתאר אז גם לא יכול לחשוב על פתרון בשבילך 😀
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

שבלול פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

האמת שלפני עידן שיבושי ה GPS הפיצ'ר של הפתיחה האוטמטית עבד לא רע אבל מאז שיבושי ה GPS לא נותן בו אמון... וגם היו פאקים בעייתים
יצא לי לעשות אינגרציות עם בית חכם וNFC וגל מיני פתרונות לפתוח אבל בסוף דברים נוטים להשבר ויותר מהר לשים אצבע ברב המקרים

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1780
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

שליחה #6 

למה אתה מוציא את הסוללה כל פעם , תקנה סוללה נטענת לנוקי וכל פעם שנגמרת אני מחבר אליה סוללה ניידת כדי להטעין ואז לא צריך לפרק , לגבי גירסה 5 צריך להמתין שהיבואן יוציא צילינדר שמתאים ל5 אחרת בלי לעשות שינויים בכח זה לא יעבוד

שבלול פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אני מוציא מידי פעם כי יש לי 2 ואני משאיר אחת טעונה תמיד, במצברים הניידים זה גם פתרון שאני עושה אבל העצלנות מנצחת אותך ולא חשבתי שישבר לי וכו'

לגבי גרסה 5 היבואן ענה לי שלקראת סוף השנה ואני מניח שיגיע מותאם, האמת שאם יביא את הגרסת אולטרה (עם הצילנדר שלהם) זה גם מסקרן
האמת שלא ירדתי לסוף דעתם מבחינת ההבדלים לגבי knob וכו' , דווקא עם זה שיש להם מסלול upgrade מפתיע שהם מסבכים את התפצלות המוצרים וההתאמה לדלתות

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #8 

קראתי שאמור לצאת בעוד כמה חודשים גם keypad חדש, לא שאני משתמש גם בקיים. יש לי קורא טביעת אצבע בפעמון הכניסה, והוא מפעיל את הפתיחה דרך Home Assistant.
יש בדיוק 2 חברות בישראל שמיצרות צילינדרים ברמה גבוהה, מולטילוק ורב בריח. לא הייתי קונה צילינדר של חברה אחרת. אלא אם Nuki יוציאו עוד גירסה שמתאימה ל-knob, האפשרויות הן או הצילינדר של מולטילוק ל-Yale Linus, או צילינדר חירום.

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

שבלול פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

• לאפל לא אמתין כי אפל זה אפל ... יעבוד טוב אבל בלי הקסטום שארצה והבית עם אנדרויד בעיקר.
  • הצילינדר כל עוד עובד לא באמת מעניין אותי של איזה חברה הוא (אז אין לי התנגדות לעבור לנוקי אולטרה למעט העצלות של להחליף צילנדר בדלת הבעייתית שלי)
  • מאז ששינתי הנוקי למצב performance באמת שהכל עובד מהר יותר ואני אופטימי (פשוט אדאג לסידור נח להטעין ומקווה שהסלוטייפ יחזיק מעמד)
  • מאחר שהצילנדר לא משנה לי יש שפע אופציות חוץ מה linus למיטב זכרוני, aqara , elock, provision, switchbot, lockinm ezviz, רב בריח .... לא בטוח אם התכוונת שיש רק 2 אופציות לצילנדר או מה בדיוק...
  • איפה נוקי הכריזו שיצא keypad חדש ? טרם נתקלתי
  • פתיחה דרך home assitant נראה לי בעייתי, דרוש אינטרנט תקין , לוקח יותר זמן ... לא יודע, אולי אנסה מתישהו אבל בעבר עם הנוקי לא מצאתי לזה יתרונות

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

פתיחה דרך home assitant נראה לי בעייתי, אצלי עובד טוב וגם מאפשר לפתוח מרחוק את הדלת

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #12 

27/03/2025 10:24  
שבלול כתב:
  • לאפל לא אמתין כי אפל זה אפל ... יעבוד טוב אבל בלי הקסטום שארצה והבית עם אנדרויד בעיקר.
  • הצילינדר כל עוד עובד לא באמת מעניין אותי של איזה חברה הוא (אז אין לי התנגדות לעבור לנוקי אולטרה למעט העצלות של להחליף צילנדר בדלת הבעייתית שלי)
  • מאז ששינתי הנוקי למצב performance באמת שהכל עובד מהר יותר ואני אופטימי (פשוט אדאג לסידור נח להטעין ומקווה שהסלוטייפ יחזיק מעמד)
  • מאחר שהצילנדר לא משנה לי יש שפע אופציות חוץ מה linus למיטב זכרוני, aqara , elock, provision, switchbot, lockinm ezviz, רב בריח .... לא בטוח אם התכוונת שיש רק 2 אופציות לצילנדר או מה בדיוק...
  • איפה נוקי הכריזו שיצא keypad חדש ? טרם נתקלתי
  • פתיחה דרך home assitant נראה לי בעייתי, דרוש אינטרנט תקין , לוקח יותר זמן ... לא יודע, אולי אנסה מתישהו אבל בעבר עם הנוקי לא מצאתי לזה יתרונות
...
  • באמת שאין מה לחכות לאפל. גם מדובר על פעמון לדלת, לא על מנעול - ויש לי כבר פעמון של Ubiquiti.
  • מכיוון שבארץ משתמשים בצילינדר גלגל שיניים ולא לשון כמו באירופה, הרשימה שפירטת לא ממש רלוונטית. חוץ מזה, הצילינדר בהחלט אמור לשנות לך. כרגע הדרך הנפוצה לפרוץ דלת היא דרך הצילינדר. זה ישתנה ככל שיותר חברות סיניות מפוקפקות יכנסו לשוק המנעולים החכמים.
  • קראתי על ה-keypad החדש בפורומים של נוקי. אני לא חושב שזה הוכרז כבר.
  • איך Home Assistant בעייתי? הוא עובד לוקאלי לגמרי, גם אם אין אינטרנט, ואפילו בהפסקת חשמל קצרה (הוא על אל-פסק, יחד עם ה-wifi). בזיהוי טביעת אצבע מאומת, הפעמון קורא ל-webhook של HA, שמפעיל אוטומציה לפתיחה או נעילה של ה-Nuki. בכלל, מהניסיון שלי החיבור דרך HA ל-Nuki הרבה יותר יציב מהאפליקציה שלהם.

eyalpo
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 531
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #13 

למישהו יש רעיון לקורא טביעת אצבע עצמאי שאפשר לחבר ל ha?

הקודן של נוקי יקר לטעמי

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2566
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 389 פעמים

שליחה #14 

29/03/2025 23:52  
eyalpo כתב:

הקודן של נוקי יקר לטעמי
...
viewtopic.php?t=329679&hilit=%D7%98%D7% ... 7%91%D7%A2

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #15 

29/03/2025 23:52  
eyalpo כתב:
...
בניתי כזה לבד ועובד מעולה כבר כמה שנים.
שולח MQTT ל HA שבתורו מפעיל ממסר ברכיב אחר עם ESPHOME שמשחרר את הלשונית (לא נעילה) כמו בדלת כניסה לבניינים.
https://github.com/frickelzeugs/FingerprintDoorbell

ahiel
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1305
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #16 

היי@jagheadg האם יש אפשרות לשנות את סיסמת ברירת המחדל של הקורא אצבע? כמו שמוגדר כאן: https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 7#p3372207
[כדי שאם מישהוא ירכוש קורא כזה יגדיר לו טביעות אצבע משלו יגיע לקורא שלכם מחוץ לדלת, ינתק את החיווט (6 מוליכים) ויחבר את הקורא שלו הוא לא יוכל לפתוח את הדלת]

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #17 

לא רואה ממש צורך בסיבוך הזה.
אם נחשוב קצת יותר ריאלי, מי שרוצה להיכנס בדלת לא יסתבך עם הקורא אלא פשוט יפרוץ את המנעול או יכנס מהחלון.
הרבה יותר פשוט מאשר לבדוק איזה קורא יש בתוך הקיר לבוא עם אחד כשה לחבר בדיוק את אותם החוטים ולהפעיל את הקורא.
לא מציאותי בעיניי חוץ מאשר בסרטי "משימה בלתי אפשרית" או "ג'ימס בונד"
:)

אם ממש מתעקשים אני רואה בקוד שבתהליך החיבור הראשוני בהגדרות התוכנה עם החיישן הוא קורא איזה מספר ייחודי שלו ושומר אותו.
בעליה אם המספרים לא תואמים הוא מתריע ולא ממשיך. קובץ main.cpp

קוד: בחירת הכל

if (!checkPairingValid())
    notifyClients("Security issue! Pairing with sensor is invalid. This could potentially be an attack! If the sensor is new or has been replaced by you do a (re)pairing in settings page. MQTT messages regarding matching fingerprints will not been sent until pairing is valid again.");

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”