האם להעדיף מכשיר 5G?
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
לדעתי אין מספיק פריסה של אנטנות 5G.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
אין שום סיבה לא לקנות היום מכשיר תומך 5G, כמו שאין שום סיבה לקנות מכשיר שלא תומך ב-eSIM.20/03/2025 15:49qsub00 כתב: האם להעדיף סלולרי עם 5G או שלא שווה את הטירחה?
לדוגמה, שיומי 14 PRO מול 14T PRO.
נתעלם מהענין הכספי, נתרכז בשימושיות ה-5G, תודה....
אלו לא טכנולוגיות חדשות שמייקרות את המוצר או שלא נבדקו, ואין צורך להתלבט בנושא.
ההבדל במחיר, זמינות, וכו' רק בגלל הפיצ'ר הזה כמעט ולא קיים. זה נפוץ כמו בלוטות' היום.20/03/2025 21:13jtk כתב: @sabres
אני לא אומר שצריך לבחור בכוח בלי, אבל גם לא רואה חשיבות אם זה לא קיים. אם זה משפר זמינות, מחיר, דגמים...
מה נותן 5G?...
מכיוון שרוב האנשים לא קונים מכשיר חדש כל שנה, ניתן להניח שעדיף לקנות מכשיר תומך, גם אם הפרישה של אנטנות 5G עדיין בחיתוליה.
הפרישה של תשתית 5G תישאר בחיתוליה ככל הנראה גם בעוד 3-4 שנים, שאלה בערך חיי טלפון שנרכש כעת. חברות הסלולר לא צפויות להתחיל לשפוך מיליארדים על שדרוג התשתית, בטח כשהן לא מצליחות להגדיל באופן משמעותי את הכנסותיהן מכך.
מי שאין לו צורך מיוחד בשידור או קליטה של מידע בקצב גבוה, שזה רוב הציבור, לא ירגיש שום הבדל מ-5G. זה שיקול משני לגמרי לעומת מעבד, גודל זיכרון, טיב מסך ומצלמה, עמידות באבק ומים, כמה שעות הסוללה מחזיקה ובאיזה זמן היא נטענת מחדש.
אם אתה מתלבט בין שני דגמים שההבדל העיקרי ביניהם הוא 5G, לא הייתי משלם עליו תוספת מחיר. אולי, גג גג, 200-100 ש"ח. מעבר לזה, נראה לי מופרז.
מי שאין לו צורך מיוחד בשידור או קליטה של מידע בקצב גבוה, שזה רוב הציבור, לא ירגיש שום הבדל מ-5G. זה שיקול משני לגמרי לעומת מעבד, גודל זיכרון, טיב מסך ומצלמה, עמידות באבק ומים, כמה שעות הסוללה מחזיקה ובאיזה זמן היא נטענת מחדש.
אם אתה מתלבט בין שני דגמים שההבדל העיקרי ביניהם הוא 5G, לא הייתי משלם עליו תוספת מחיר. אולי, גג גג, 200-100 ש"ח. מעבר לזה, נראה לי מופרז.
נערך לאחרונה על ידי odedee ב 21/03/2025 18:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אלא אם אתה צורך שירותי סטרימינג דרך הטלפון אני לא רואה שום יתרון בשימוש ברשת 5G ביום יום.
מצד שני - כמו שנאמר אם אין הבדל משמעותי אז הייתי קונה עם.
מצד שני - כמו שנאמר אם אין הבדל משמעותי אז הייתי קונה עם.
אז קודם כל תודה רבה לכל המשיבים!
מסתבר שכשיורדים לפרטים הקטנים, גם הרזולוציה טובה יותר, יותר בהירות (NITS), המעבד חזק וחדיש יותר, עוד כל-מיני דברים זניחים, והכל בהפרש של 200 ש"ח.
אז אחרי בדיקות בשטח עם מכשיר להשוואת מהירויות וזמני תגובה ב-4G מול 5G, סגרנו על ה-5G.
ושוב תודה לכולם, פורום(ים) נהדר(ים) !!!
מסתבר שכשיורדים לפרטים הקטנים, גם הרזולוציה טובה יותר, יותר בהירות (NITS), המעבד חזק וחדיש יותר, עוד כל-מיני דברים זניחים, והכל בהפרש של 200 ש"ח.
אז אחרי בדיקות בשטח עם מכשיר להשוואת מהירויות וזמני תגובה ב-4G מול 5G, סגרנו על ה-5G.
ושוב תודה לכולם, פורום(ים) נהדר(ים) !!!
אני לא מבין איך זה עוזר לסטרימינג.21/03/2025 20:41oris74 כתב: אלא אם אתה צורך שירותי סטרימינג דרך הטלפון אני לא רואה שום יתרון בשימוש ברשת 5G...
גם 4G יכול להגיע לכמה עשרות Mbps, או יותר. שזה בכל מקרה יותר ממה שצריך.