הוט עברו למבצע 89 ל 600 (או 49 עם ציוד פרטי) , 99 (או 59) ל1 ג'יגה ו134 (94) ל2 גיגה לשנתיים.. מישהו עם דעה טובה עליהם?
יש הפתעות בחיים... יש שרת מולו על התשתית, של הוטנט, שמחלק כתובות... מה הבעיה?... אנלימיטד תמיד עבדו ככה ...
Re: הוט יצאו במבצע 79 לג'יגה ו124 ל2 ג'יגה לכל החיים... מישהו עם דעה טובה עליהם?
לא מתלונן - הפתעה חיובית מבחינתי20/03/2025 11:05rafi_d כתב: יש הפתעות בחיים... יש שרת מולו על התשתית, של הוטנט, שמחלק כתובות... מה הבעיה?... אנלימיטד תמיד עבדו ככה ......
גם פחות עומס על הנתב
וגם הרבה יותר פשוט לתפעול - ואם רוצים לעשות בדיקה פשוטה אפשר פשוט לחבר מחשב נייד ישירות לגופייבר
Re: הוט יצאו במבצע 79 לג'יגה ו124 ל2 ג'יגה לכל החיים... מישהו עם דעה טובה עליהם?
להתייעץ עם סלקום או הוט ? כי אני כרגע מעדיף לא לעלות מול סלקום את הרצון לניתוק שלא יגרמו נזק כלשהו אם יכולים לעשות משהו כזה בכל אופן..20/03/2025 9:08rafi_d כתב: אתה במצב טוב, הם לא יצטרכו בכלל לנתק את הסיב (הוט פייבר גם על IBC, אז זה אותו הסיב),
כדאי שתתיעץ איתם, לא בטוח לגבי הצורך בניתוק קודם במקרה הזה. רצוי להשאיר כמה ימים, כמוני, להשוואה. מקסימום, תוכל ל"הקפיא" אם אתה לא בטוח....
מול הוט. לדעתי הוט יסתדרו, רק שתמשיך להיות מחוייב בסלקום, ובכלל לא בטוח שהקישוריות שלהם תפעל (הרי זה אותו מספר סידורי )20/03/2025 12:48zivgev כתב: להתייעץ עם סלקום או הוט ? כי אני כרגע מעדיף לא לעלות מול סלקום את הרצון לניתוק שלא יגרמו נזק כלשהו אם יכולים לעשות משהו כזה בכל אופן.....
בכל מקרה, בסוף (אחרי הקפאה נניח) אם ידרשו, כנראה תצטרך להחזיר להם את המתאם ולרכוש פרטי ולאקטב מחדש
יש לי מתאם סיב פרטי שרכשתי.20/03/2025 13:42rafi_d כתב: מול הוט. לדעתי הוט יסתדרו, רק שתמשיך להיות מחוייב בסלקום, ובכלל לא בטוח שהקישוריות שלהם תפעל (הרי זה אותו מספר סידורי )
בכל מקרה, בסוף (אחרי הקפאה נניח) אם ידרשו, כנראה תצטרך להחזיר להם את המתאם ולרכוש פרטי ולאקטב מחדש...
מה שתכננתי זה לאחר שאני רואה שהכל תקין מבחינת הרשת להתקשר לסלקום ולבצע את הניתוק.
במידה ומשהו קורה בדרך אוכל לבקש שיחזרו למקורי.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
קיבלתי הצעה חדשה מסלקום. חבילת 2000/200 ב-85 ₪ לשנה + מתאם סיב. התקנה בחינם לסיב קיים.
בבזק חבילה 1000/100 ב-99 ₪ ארבעה חודשים ראשונים וחודשי 4-12 ב- 119 ₪ עם ציוד פרטי. הקאטץ' פה התקנה בחינם כולל פריסת סיב חדש והתקנה של שקע.
בבזק חבילה 1000/100 ב-99 ₪ ארבעה חודשים ראשונים וחודשי 4-12 ב- 119 ₪ עם ציוד פרטי. הקאטץ' פה התקנה בחינם כולל פריסת סיב חדש והתקנה של שקע.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
תחשוב על gofiber כמודם אופטי שקוף מבחינתך מה ששולחים לו לאופטי יוצא בחיבור הרשת ואפוך
לאחר התאמת המספר הסידורי מתבצע תיאום בין "המודם" ליחידה הרחוקה ששולחת את כל הפרטים לציוד שמחובר לצד הרשת של "המודם"
לאחר התאמת המספר הסידורי מתבצע תיאום בין "המודם" ליחידה הרחוקה ששולחת את כל הפרטים לציוד שמחובר לצד הרשת של "המודם"
עם שני מתאמים - אין שוב בעיה/תלות...20/03/2025 14:20zivgev כתב: יש לי מתאם סיב פרטי שרכשתי.
מה שתכננתי זה לאחר שאני רואה שהכל תקין מבחינת הרשת להתקשר לסלקום ולבצע את הניתוק.
במידה ומשהו קורה בדרך אוכל לבקש שיחזרו למקורי....
20/03/2025 16:10Jabberwock כתב: קיבלתי הצעה חדשה מסלקום. חבילת 2000/200 ב-85 ₪ לשנה + מתאם סיב. התקנה בחינם לסיב קיים.
בבזק חבילה 1000/100 ב-99 ₪ ארבעה חודשים ראשונים וחודשי 4-12 ב- 119 ₪ עם ציוד פרטי. הקאטץ' פה התקנה בחינם כולל פריסת סיב חדש והתקנה של שקע....
אחלה הצעה.
איך הולך החיבור בתשתית ibc? נטו האיקטוב של המתאם משפיע על הרשת? החברות לא נוגעות בחיבור כלשהו מחוץ לבית? זאת אומרת שאני יכול להיות מחובר לכמה ספקיות ולכל ספקית יהיה את המתאם שלה? (סתם דוגמא…)...
להבנתי, האיקטוב משייך מתאם סיב למשתמש/ספק. בהעדר שמשתמש/חייגן לא תוכל להתחבר עם אותו מתאם לספקית נוספת במקביל. האם אפשר לחבר מתאם נוסף על אותו סיב בו זמנית - אינני יודע, אולי..עניין חומרתי.21/03/2025 0:57zivgev כתב: איך הולך החיבור בתשתית ibc? נטו האיקטוב של המתאם משפיע על הרשת? החברות לא נוגעות בחיבור כלשהו מחוץ לבית? זאת אומרת שאני יכול להיות מחובר לכמה ספקיות ולכל ספקית יהיה את המתאם שלה? (סתם דוגמא…)...
וזה מה ש Gemini חושב על העניין... https://g.co/gemini/share/348a8e456cbe
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 21/03/2025 10:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
תודה,21/03/2025 6:57rafi_d כתב: להבנתי, האיקטוב משייך מתאם סיב למשתמש/ספק. בהעדר שמשתמש/חייגן לא תוכל להתחבר עם אותו מתאם לספקית נוספת במקביל. האם אפשר לחבר מתאם נוסף על אותו סיב - אינני יודע, אולי..עניין חומרתי.
וזה מה ש Gemini חושב על העניין... https://g.co/gemini/share/348a8e456cbe...
בהמשך לכל נושא ההתחברות להוט,
נקבע עבורי התקנה להיום, התקשר אלי הטכנאי ואמר לי שאינו מבין על מה מדובר כי לא מופיע לו ציוד, לאחר שהייתי צריך להסביר לו על כך שאני מתחבר עם ציוד פרטי אמר שיבדוק את זה,
כי מעולם לא נתקל בזה (לדבריו עובד כבר מספר שנים כטכנאי).
בכל אופן העברתי לו את פרטי המתאם סיב שיוכל לבדוק מול השירות שלהם ולאחר מספר דק׳ חזר אלי שהשיוך בוצע,
לאחר מכן שאלתי אותו אם אני צריך לבצע איזשהו שינוי בראוטר שלי, הוא אמר שאינו מבין בדברים האלה (
לסיום, השיוך בוצע בהצלחה ללא הגעה פיזית שלו, והמהירות המתקבלת כמו שמצופה.
כרגע ממתין שיוציאו אותי מהNAT שלהם...
בנוסף לגבי השאלה הקודמת, יש לי כרגע 2 מתאמי סיב אחד של סלקום ואחד של הוט (הפרטי שלי) וברגע שאני מחזיר את הציוד של סלקום כן יש אינטרנט זאת אומרת שכל ההתחברות וההזדהות מול הספקית זה מול המתאם סיב בלבד ואין תלות באיזשהו שינוי ברמת החיבור של הסיב מחוץ לבית. טוב לדעת.
וחייב לסכם בתודה רבה לrafi_d על כל שיתוף הפוסט הזה ממש עזר וכמובן שהוזיל עלויות חודשיות
היה לך מזל , טכנאי שמבין עניין. בעוד כמה שנים אולי יבינו בהוט מה לשאול את הלקוח (אם הוא מחובר לIBC כבר) , כדי שבכלל לא יזמינו טכנאי ויחובר מיידית בהזמנה... זה נכון גם לספקיות של לקוחות על תשתית בזק...21/03/2025 9:48zivgev כתב:
בנוסף לגבי השאלה הקודמת, יש לי כרגע 2 מתאמי סיב אחד של סלקום ואחד של הוט (הפרטי שלי) וברגע שאני מחזיר את הציוד של סלקום כן יש אינטרנט זאת אומרת שכל ההתחברות וההזדהות מול הספקית זה מול המתאם סיב בלבד ואין תלות באיזשהו שינוי ברמת החיבור של הסיב מחוץ לבית. טוב לדעת.
וחייב לסכם בתודה רבה לrafi_d על כל שיתוף הפוסט הזה ממש עזר וכמובן שהוזיל עלויות חודשיות
...
השאלה היתה - במקביל, גם וגם בו זמנית. היות והוזלת, בוא "תסכן" 2$, תקנה מתאם כזה - ולנסה לחבר את שני המתאמים בו זמנית ולשני נתבים/מחשבים בDHCP....
https://www.aliexpress.com/item/1005005596517503.html
אגב, מאיזה תוצרת המתאם הפרטי, וכמה עלתה בהוט ה"התקנה" הזאת?
הכוונה שלי הייתה במתאמים שונים, לא בו זמנית.21/03/2025 10:00rafi_d כתב: היה לך מזל , טכנאי שמבין עניין. בעוד כמה שנים אולי יבינו בהוט מה לשאול את הלקוח (אם הוא מחובר לIBC כבר) , כדי שבכלל לא יזמינו טכנאי ויחובר מיידית בהזמנה... זה נכון גם לספקיות של לקוחות על תשתית בזק...
השאלה היתה - במקביל, גם וגם בו זמנית. היות והוזלת, בוא "תסכן" 2$, תקנה מתאם כזה - ולנסה לחבר את שני המתאמים בו זמנית ולשני נתבים/מחשבים בDHCP....
https://www.aliexpress.com/item/1005005596517503.html
אגב, מאיזה תוצרת המתאם הפרטי, וכמה עלתה בהוט ה"התקנה" הזאת?...
המתאם של GOFIBER
ולגבי ה״ההתקנה״ קיבלתי זיכוי
כל עוד הסיב שלך מחובר לארון של IBC - אתה יכול לעבוד עם כמה ספקיות במקביל אבל עם מתאמים שונים.21/03/2025 0:57zivgev כתב: איך הולך החיבור בתשתית ibc? נטו האיקטוב של המתאם משפיע על הרשת? החברות לא נוגעות בחיבור כלשהו מחוץ לבית? זאת אומרת שאני יכול להיות מחובר לכמה ספקיות ולכל ספקית יהיה את המתאם שלה? (סתם דוגמא…)...
ואם העוצמות של הסיב שלך מעל -21db תוכל לרכוש מפצל אופטי מ-1 ל-2 ולחבר שני מתאמים שונים על אותו הסיב.
(לאחר הפיצול חשוב שהעוצמות יהיו פחות מ: -25db וזו הסיבה שמבצעים פיצול רק על עוצמות גבוהות מ: -21db
(כמובן ששני המתאמים אמורים להיות מאוקטבים במערכות של IBC).
אני רוצה להתחבר להוט עם ציוד פרטי ויש לי את המתאם ZTE17/03/2025 20:12rafi_d כתב: שני המתאמים מאושרים ע"י בזק. רק אחד ע"י IBC. זה מראה שהם תואמים, מקווה שיכנס בקרוב לרשימה...
זה יעבוד לי בלי בעיות?
לי זה עבד. יש מצב שיסרבו לחבר, כי זה לא ברשימה שלהם. תנסה לברר.24/03/2025 14:29royik כתב: אני רוצה להתחבר להוט עם ציוד פרטי ויש לי את המתאם ZTE
זה יעבוד לי בלי בעיות?...
הדרך שלי היתה לשנות מספר סידורי לכזה של נוקיה
אם תרצה לנסות, אפשר לתת לך מספר דומה לכזה...
אני אשמח. איך משנים את המספר הסידורי?24/03/2025 14:39rafi_d כתב: לי זה עבד. יש מצב שיסרבו לחבר, כי זה לא ברשימה שלהם. תנסה לברר.
הדרך שלי היתה לשנות מספר סידורי לכזה של נוקיה
אם תרצה לנסות, אפשר לתת לך מספר דומה לכזה......
Re: הוט יצאו במבצע 79 (או 39) לג'יגה ו 124 (או 84) ל2 ג'יגה לכל החיים... מישהו עם דעה טובה עליהם?
בממשק הניהול של המתאם, יש מדריך https://ilfiber.co.il/%d7%a2%d7%93%d7%9 ... 7%94-f601/
מספר בפורמט כזה לדוגמא: ALCLFC83B9E1 תוכל לשנות את חלק מהספרות האחרונות. הערת אזהרה: יש השערה, שלאורך זמן זה אולי יזוהה ע"י המערכת. אולי ואולי לא... יש מצב שאם יהיה טכנאי (ולא מרחוק) הוא לא ישמח להשתמש בו...
מספר בפורמט כזה לדוגמא: ALCLFC83B9E1 תוכל לשנות את חלק מהספרות האחרונות. הערת אזהרה: יש השערה, שלאורך זמן זה אולי יזוהה ע"י המערכת. אולי ואולי לא... יש מצב שאם יהיה טכנאי (ולא מרחוק) הוא לא ישמח להשתמש בו...
-
Eargasma
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 474
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
Re: הוט יצאו במבצע 79 (או 39) לג'יגה ו 124 (או 84) ל2 ג'יגה לכל החיים... מישהו עם דעה טובה עליהם?
טוב אז קצת (הרבה) מהחוויה שלי
אני הצטרפתי למבצע דרך גורם חיצוני שהוא לא הוט עצמם.
הצטרפתי גם ל2 קווים 300 ג'יגה 5G ב50 ש"ח - שמחתי לעבור מסלקום כי בהוט ופרטנר יש volte וwifi calling בתמיכה רשמית ולא צריך לעשות קומבינות כדי להפעיל אותם בפיקסל 9.
דיברתי איתו על עניין הציוד והוא אמר שבגלל שהוא לא נציג של הוט הוא לא יכול להוריד ציוד, לא התווכחתי ובהמשך שמחתי שלא התווכחתי -
הגיע הטכנאי, באתי במיוחד מהעבודה, התחיל לפתוח את הארונות בכל הקומות בבניין וחזר והכריז שאין פורטים פנויים, כל הפורטים שאליהם מחוברים לקוחות הוט כבר מפוצלים פעם אחת, וכל שאר הפורטים מחוברים לסלקום ואסור לו לגעת בהם וגם אין לו אפשרות לבדוק אם הם אכן פעילים או סתם מחוברים לסיב מת של לקוח שהתנתק. אמר שיטפלו תשתיות והלך.
הבחור שדרכו הצטרפתי, פנה אלי שעה אח''כ ואמר שקרא את הסיכום של המתקין והוא דואג לעניין.
אכן תוך שבוע תיאם התקנה נוספת.
הגיע הטכנאי החדש, שוב באתי במיוחד מהעבודה, פתח את הארון בקומה, אמר לי בוא בוא, והראה לי שאחד הסיבים שמחוברים חתוך והטכנאי הקודם היה אהבל.
בקיצור - השחיל סיב חדש לארון התקשורת במקום הסיב של בזק שהיה מולחם לסיב של פרטנר בקומבינות עוד מהדייר הקודם, השחיל את הסיב ביחד עם כבל רשת לסלון ועשה נקודה יפה לסיב ולכבל הרשת, והשחיל את הקצה השני של כבל הרשת לממד במקום הקואקס.
ביקשתי ממנו לבוא עם ההוטבוקס 6F, טען שהוא לא ממליץ ולקוחות מתבאסים עליו ויש מלא בעיות, אבל שזורם איתי שינסה לדאוג לי. בזמן ההתקנה התקשר לידי לממונים עליו וניסה להתווכח איתם על מנת לאשר, לא הלך. שם 5F ונקודת גישה בממד. הבחור שדרכו הצטרפתי דאג כל הדרך שהפעם הכל הולך, מאמין שאם הייתי אומר לטכנאי שאני מתחבר עם ציוד פרטי ומתווכח עם הממונים על התקנון הייתי מקבל 39, אבל לא רציתי גם כי הסיפורים של הטכנאי הקודם על הפיצולים, גם כי זה שקט כי אם יש בעיה זו בעיה שלהם, גם כי לא רציתי לפגוע לנציג בעמלה, וגם כי 79 זה גרושים ביחס למה שמקבלים.
אם יהיה צורך עוד כמה שנים ויהיו נתבים עם טכנולוגיות חדשות מעניינות נוציא מהוט החלפת ציוד.
תאמת - ממש אחלה. אין תלונות. אי אפשר להשוות לוואווי שהיו לי, אבל לא נופל בהרבה. אנחנו צרכנים פשוטים וזה פשוט עובד טוב.
החלטתי להוסיף גם נקודת גישה בחדר השינה - אבל לא הייתה לי שום כוונה לבקש או להתעסק במשהו עם הוט, יש מחיר קבוע לכל החיים ואיתם אני לא מדבר אלא אם כן זה להתנתק.
מצאתי ביד 2 מישהו שפרסם אחת, רצה לתת בחינם, נתתי לו 50 ש"ח, חיברתי בנתיים עם המוקה 2 שיש לי ובעתיד אחליף את הקואקס בכבל רשת לארון התקשורת ואשים סוויצ', הוא השאיר לי קצת סלאק בכבל שמגיע מהסיב בסלון. שיחוק.
הספק עצמו הוטנט - פגז. אין תלונות. אין nat אחרי שניה מול הטכני, המהירויות זהות לבזק כולל לחו״ל, אין אתרים שמזהים את האייפי כבעייתי מה שהיה קורה בבזק בלי סוף ובגילת פחות אבל קורה (לפני שיצאתי מnat) הפינגים טובים, וגם צפיה ביס פלוס זהה לצפיה כאשר היינו מחוברים לגילת.
בקיצור - שווה. הייתי תופס כל עוד אפשר מי שיכול.
באותה נשימה - אם מישהו מחפש gofiber או זוג huawei ax6600 - בואו לקחת
אני הצטרפתי למבצע דרך גורם חיצוני שהוא לא הוט עצמם.
הצטרפתי גם ל2 קווים 300 ג'יגה 5G ב50 ש"ח - שמחתי לעבור מסלקום כי בהוט ופרטנר יש volte וwifi calling בתמיכה רשמית ולא צריך לעשות קומבינות כדי להפעיל אותם בפיקסל 9.
דיברתי איתו על עניין הציוד והוא אמר שבגלל שהוא לא נציג של הוט הוא לא יכול להוריד ציוד, לא התווכחתי ובהמשך שמחתי שלא התווכחתי -
הגיע הטכנאי, באתי במיוחד מהעבודה, התחיל לפתוח את הארונות בכל הקומות בבניין וחזר והכריז שאין פורטים פנויים, כל הפורטים שאליהם מחוברים לקוחות הוט כבר מפוצלים פעם אחת, וכל שאר הפורטים מחוברים לסלקום ואסור לו לגעת בהם וגם אין לו אפשרות לבדוק אם הם אכן פעילים או סתם מחוברים לסיב מת של לקוח שהתנתק. אמר שיטפלו תשתיות והלך.
הבחור שדרכו הצטרפתי, פנה אלי שעה אח''כ ואמר שקרא את הסיכום של המתקין והוא דואג לעניין.
אכן תוך שבוע תיאם התקנה נוספת.
הגיע הטכנאי החדש, שוב באתי במיוחד מהעבודה, פתח את הארון בקומה, אמר לי בוא בוא, והראה לי שאחד הסיבים שמחוברים חתוך והטכנאי הקודם היה אהבל.
בקיצור - השחיל סיב חדש לארון התקשורת במקום הסיב של בזק שהיה מולחם לסיב של פרטנר בקומבינות עוד מהדייר הקודם, השחיל את הסיב ביחד עם כבל רשת לסלון ועשה נקודה יפה לסיב ולכבל הרשת, והשחיל את הקצה השני של כבל הרשת לממד במקום הקואקס.
ביקשתי ממנו לבוא עם ההוטבוקס 6F, טען שהוא לא ממליץ ולקוחות מתבאסים עליו ויש מלא בעיות, אבל שזורם איתי שינסה לדאוג לי. בזמן ההתקנה התקשר לידי לממונים עליו וניסה להתווכח איתם על מנת לאשר, לא הלך. שם 5F ונקודת גישה בממד. הבחור שדרכו הצטרפתי דאג כל הדרך שהפעם הכל הולך, מאמין שאם הייתי אומר לטכנאי שאני מתחבר עם ציוד פרטי ומתווכח עם הממונים על התקנון הייתי מקבל 39, אבל לא רציתי גם כי הסיפורים של הטכנאי הקודם על הפיצולים, גם כי זה שקט כי אם יש בעיה זו בעיה שלהם, גם כי לא רציתי לפגוע לנציג בעמלה, וגם כי 79 זה גרושים ביחס למה שמקבלים.
אם יהיה צורך עוד כמה שנים ויהיו נתבים עם טכנולוגיות חדשות מעניינות נוציא מהוט החלפת ציוד.
תאמת - ממש אחלה. אין תלונות. אי אפשר להשוות לוואווי שהיו לי, אבל לא נופל בהרבה. אנחנו צרכנים פשוטים וזה פשוט עובד טוב.
החלטתי להוסיף גם נקודת גישה בחדר השינה - אבל לא הייתה לי שום כוונה לבקש או להתעסק במשהו עם הוט, יש מחיר קבוע לכל החיים ואיתם אני לא מדבר אלא אם כן זה להתנתק.
מצאתי ביד 2 מישהו שפרסם אחת, רצה לתת בחינם, נתתי לו 50 ש"ח, חיברתי בנתיים עם המוקה 2 שיש לי ובעתיד אחליף את הקואקס בכבל רשת לארון התקשורת ואשים סוויצ', הוא השאיר לי קצת סלאק בכבל שמגיע מהסיב בסלון. שיחוק.
הספק עצמו הוטנט - פגז. אין תלונות. אין nat אחרי שניה מול הטכני, המהירויות זהות לבזק כולל לחו״ל, אין אתרים שמזהים את האייפי כבעייתי מה שהיה קורה בבזק בלי סוף ובגילת פחות אבל קורה (לפני שיצאתי מnat) הפינגים טובים, וגם צפיה ביס פלוס זהה לצפיה כאשר היינו מחוברים לגילת.
בקיצור - שווה. הייתי תופס כל עוד אפשר מי שיכול.
באותה נשימה - אם מישהו מחפש gofiber או זוג huawei ax6600 - בואו לקחת