טסלה - השרשור הרישמי
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אם כבר, זה כשל בתכנון.
אבל תאר לעצמך שבאמת יש להם בעיה שהם מסתירים, וזה יתגלה.
אז הם ימצאו את עצמם בבעיה כפולה, גם כל מה שתיארת, וגם יח"צ ותביעות ייצוגיות בנושא הזה.
לא אמרתי שאין בעיה כלשהי. אולי קיימת בעיה בתכנון, אולי קיימת בעיה שמשפיעה על חלק מהרכבים. אבל כל עוד אין גורם רשמי, בין אם מטסלה לבין אם מהממשלה או ארגונים האחראים על בטיחות כלי רכב, הייתי לוקח את הסרטונים האלה בעירבון מוגבל.
אבל תאר לעצמך שבאמת יש להם בעיה שהם מסתירים, וזה יתגלה.
אז הם ימצאו את עצמם בבעיה כפולה, גם כל מה שתיארת, וגם יח"צ ותביעות ייצוגיות בנושא הזה.
לא אמרתי שאין בעיה כלשהי. אולי קיימת בעיה בתכנון, אולי קיימת בעיה שמשפיעה על חלק מהרכבים. אבל כל עוד אין גורם רשמי, בין אם מטסלה לבין אם מהממשלה או ארגונים האחראים על בטיחות כלי רכב, הייתי לוקח את הסרטונים האלה בעירבון מוגבל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46332
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5071 פעמים
טסלה עוצרת את מכירות הסייברטראק כי הפאנלים החיצונים מתפרקים.
https://www.theverge.com/news/629352/te ... loose-trim
https://www.theverge.com/news/629352/te ... loose-trim
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אני רק אשאיר את זה פה:
וזה בדיוק מה שכתבתי בהודעה שלי למעלה על הכח שמופעל על הוו גרירה....
הבדיקה שלו לא הגיונית בעליל.
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2337
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
הציפיה הייתה לקפיצה משמעותית בפלטפורמה, בפועל אותם הסוללות, וטווח קצת יותר גדול (זניח מאד)...
בגלל הגבלת-מהירות, ועיצוב שהביא להקטנת מקדם-הגרר בשבריר אחוז בודד, הוסיפו מתלים אדפטיביים
על הזוג האחורי, והמון גאג'טים עיצוביים (איוורור, LED, מצלמה קדמית ועוד...)
עכשיו תסתכל על המחיר של ה LONG RANGE בתור TEST CASE למבחן, האם אתה מוכן לשלם את "הקפיצה"
המשמעותית הזאת במחיר גם בגלל שמדובר בפלטפורמה חדשה, וגם בגלל ההרעה בענייני הפטור ממיסוי,
או שב 20% מההפרש במחיר אתה יכול במקצה שידרוגים מלבד שינויים בהמראה החיצוני להביא כל טסלה ישנה
לרמת הפיצ'רים של החדשה (כמעט זה לא יהיה 100%),
אפשרי להחליף בולמים ל KONE, אפשרי גם להחליף כיסאות ל BUCKET החדשים כולל איוורור,
תאורת LED זה משחק-ילדים, ומצלמה קדמית אין שום בעיה... פס תאורה אחורי שלם, ועוד, כמעט אינסוף שידרוגים זמינים, החלטה שלך.
- joey1799
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 147
- שם מלא: אמיר שלום
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
אני מודה שאני מפחד מהחלפות כאלה. במיוחד מתלים ותאורה ,מושבים שמתחברים לחשמל של הרכב. מניח שזה חשש רק אצלי ושברוב המקרים זה עובד מצויין.14/03/2025 9:40kaplaey2 כתב: הציפיה הייתה לקפיצה משמעותית בפלטפורמה, בפועל אותם הסוללות, וטווח קצת יותר גדול (זניח מאד)
בגלל הגבלת-מהירות, ועיצוב שהביא להקטנת מקדם-הגרר בשבריר אחוז בודד, הוסיפו מתלים אדפטיביים
על הזוג האחורי, והמון גאג'טים עיצוביים (איוורור, LED, מצלמה קדמית ועוד...)
עכשיו תסתכל על המחיר של ה LONG RANGE בתור TEST CASE למבחן, האם אתה מוכן לשלם את "הקפיצה"
המשמעותית הזאת במחיר גם בגלל שמדובר בפלטפורמה חדשה, וגם בגלל ההרעה בענייני הפטור ממיסוי,
או שב 20% מההפרש במחיר אתה יכול במקצה שידרוגים מלבד שינויים בהמראה החיצוני להביא כל טסלה ישנה
לרמת הפיצ'רים של החדשה (כמעט זה לא יהיה 100%),
אפשרי להחליף בולמים ל KONE, אפשרי גם להחליף כיסאות ל BUCKET החדשים כולל איוורור,
תאורת LED זה משחק-ילדים, ומצלמה קדמית אין שום בעיה... פס תאורה אחורי שלם, ועוד, כמעט אינסוף שידרוגים זמינים, החלטה שלך....
מבחינתי 3 דברים משמעותיים השתנו ברכב: איכות הנסיעה והמתלים, אוורור במושבים ומצלמה קדמית שכן חסרה לי. האם זה שווה את ההפרש במחיר? כנראה שלא. אבל בכל מקרה רכישת רכב חדש זה לא השקעה פיננסית נבונה
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2337
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
לטסלה בנושא השידרוגים יש קילומטרא'ג מכובד עד מכובד מאד, יש את פרי בגדרה, הבן-אדם מפרק טסלות לפרנסתו, ויש עוד כמה...14/03/2025 10:01joey1799 כתב: אני מודה שאני מפחד מהחלפות כאלה. במיוחד מתלים ותאורה ,מושבים שמתחברים לחשמל של הרכב. מניח שזה חשש רק אצלי ושברוב המקרים זה עובד מצויין.
מבחינתי 3 דברים משמעותיים השתנו ברכב: איכות הנסיעה והמתלים, אוורור במושבים ומצלמה קדמית שכן חסרה לי. האם זה שווה את ההפרש במחיר? כנראה שלא. אבל בכל מקרה רכישת רכב חדש זה לא השקעה פיננסית נבונה...
אין ולא צריך להיות לך פחד לבצע שום דבר ממה שנכתב כל עוד זה מבוצע ע"י מתקין מנוסה! בטסלה לא ינידו עפעף,
אנשים התקינו פה דברים משוגעים עד פסיכיים על המכוניות שלהם ובחלק נכבד מהמקרים טסלה מטפלים ומכבדים את האחריות שלהם עצמם,
מתלים כמו שכתבתי כבר מתעסקים בארץ, יש אנשים שהחליפו לסט מתלים של KONE שמיועד לטסלה ספציפית, יש גם אדפטיביים מה שמשפר
את החוויה לחלוטין, איוורור במושבים אפשר להשיג או ע"י הלבשה של כיסוי מיוחד למושבים ואו החלפה של המושבים לחלוטין למושבי-באקט החדשים,
מצלמה קדמית זה באמת משחק ילדים, מגיע בד"כ כתוצר נלווה של התקנת מסך קדמי עם CARPLAY ו ANDROID AUTO
- joey1799
- חבר פעיל מאוד

ראיתי כמה סרטוני מדידות. הפרש של 4-5DB בממוצע14/03/2025 13:29Shasoosh כתב: מישהו ראה התייחסות בביקורות לגבי השקט בתא הנוסעים? הייתי שמח לדעת כמה ההבדל משמעותי בין דגמי ה Y....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
"ישראל מבקשת מטסלה להגיש הצעה במכרז לרכבים עבור בכירי המדינה"
https://www.jns.org/israel-asks-tesla-t ... ials-cars/
https://www.jns.org/israel-asks-tesla-t ... ials-cars/
- joey1799
- חבר פעיל מאוד

כבר נרשם בכמה מקומות שזה לא ממש נכון...14/03/2025 15:59TheCoolest כתב: "ישראל מבקשת מטסלה להגיש הצעה במכרז לרכבים עבור בכירי המדינה"
https://www.jns.org/israel-asks-tesla-t ... ials-cars/...
סתם מישהו שמנסה להתחנף
https://www.calcalist.co.il/local_news/ ... x00sl112je
https://www.themarker.com/dynamo/cars/2 ... a3d7060000
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

Mark Rober בחן את ה- Tesla Vision נגד LiDAR - ה- LiDAR ניצח כמובן.
תכלס הפתיח טוב יותר מההמשך, הוא הדגים כיצד בעזרת מערכת LiDAR אישית הוא מיפה את ה- Space Mountain, רכבת הרים של דיסני שכולה בחושך.
תכלס הפתיח טוב יותר מההמשך, הוא הדגים כיצד בעזרת מערכת LiDAR אישית הוא מיפה את ה- Space Mountain, רכבת הרים של דיסני שכולה בחושך.
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73236
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3154 פעמים
וזה עדיין לא משנה את העובדה שרכב מ 2004 עמד במבחן ורכב חדש לא. נראה לא טוב איך שלא נסובב/נסביר את זה....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
כשהמבחן לא מציאותי זה לא רלוונטי בכלל.
זה ברור שתכונות של יציקת אלומיניום יהיו שונות משלדת סולם עשויה מברזל.
זה ברור שתכונות של יציקת אלומיניום יהיו שונות משלדת סולם עשויה מברזל.
-
Huber
- חבר במועדון HT

כנ"ל. אני אישית לא עושה שום שינוי שמצריך שינוי "מבני" (חיבור למתח וכו). בטח ובטח לא שינוי שיכול לפגוע באחריות כגון שינויי מתלים.14/03/2025 10:01joey1799 כתב: אני מודה שאני מפחד מהחלפות כאלה. במיוחד מתלים ותאורה ,מושבים שמתחברים לחשמל של הרכב. מניח שזה חשש רק אצלי ושברוב המקרים זה עובד מצויין.
מבחינתי 3 דברים משמעותיים השתנו ברכב: איכות הנסיעה והמתלים, אוורור במושבים ומצלמה קדמית שכן חסרה לי. האם זה שווה את ההפרש במחיר? כנראה שלא. אבל בכל מקרה רכישת רכב חדש זה לא השקעה פיננסית נבונה...
אבל לא, אני ממש לא חושב שהקפיצה במחיר (מכירה של הדגם הישן והוספה למחיר הגבוה יותר של החדש) מצדיקה את השינויים שהם עשו.
אני אישית כנראה אשדרג כשיהיה שינוי מהותי יותר כגון סוללה יותר גדולה או משהו דומה.
למה אתה צריך סוללה יותר גדולה?16/03/2025 13:07Huber כתב:
אני אישית כנראה אשדרג כשיהיה שינוי מהותי יותר כגון סוללה יותר גדולה או משהו דומה....
אתה נוסע יותר מ400 קמ ביום?
-
Huber
- חבר במועדון HT

צריך? לא. רוצה? כן.
נסעתי כבר 3 פעמם לאילת עם הרכב. תמד צריך למלא סוללה לפחות פעמיים בנסיעה (הבנתי שבמרק שאני עושה אפילו ב LR צריך לפחות פעם אחת). לא רק לאילת, אפילו נסיעות לירושליים אני לא יכול לעשות הלוך ושוב בלי להטעין. ואני אקח את זה עוד צעד, אפילו נסיעות לתל אביב אי אפשר אם זה לא רק הלוך ושוב ובנסיעה מאוד מתונה (אם צריך נגיד עוד קצת נסיעות במרכז, כבר צריך להטעין). וכבר היום יש לא מעט דגמים עם טווח גדול יותר אז למה לא?
מבחינתי השינויים שנעשו הם מבורכים, אבל יחסית מינוריים ולא מצדיקים את ההפרש שאצטרך לשלם (ירידת הערך של הדגם שלי, עליה במחיר של הדגם החדש).
נסעתי כבר 3 פעמם לאילת עם הרכב. תמד צריך למלא סוללה לפחות פעמיים בנסיעה (הבנתי שבמרק שאני עושה אפילו ב LR צריך לפחות פעם אחת). לא רק לאילת, אפילו נסיעות לירושליים אני לא יכול לעשות הלוך ושוב בלי להטעין. ואני אקח את זה עוד צעד, אפילו נסיעות לתל אביב אי אפשר אם זה לא רק הלוך ושוב ובנסיעה מאוד מתונה (אם צריך נגיד עוד קצת נסיעות במרכז, כבר צריך להטעין). וכבר היום יש לא מעט דגמים עם טווח גדול יותר אז למה לא?
מבחינתי השינויים שנעשו הם מבורכים, אבל יחסית מינוריים ולא מצדיקים את ההפרש שאצטרך לשלם (ירידת הערך של הדגם שלי, עליה במחיר של הדגם החדש).
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ועכשיו הריקול הוא רישמי.13/03/2025 22:30ziv_r כתב: טסלה עוצרת את מכירות הסייברטראק כי הפאנלים החיצונים מתפרקים.
https://www.theverge.com/news/629352/te ... loose-trim...
https://www.nhtsa.gov/vehicle/2025/TESLA/CYBERTRUCK