חווית קנייה אישית

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
testtest פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #1 

טוב, אז אני רוצה לשתף אתכם במסע הקטן שעברתי בחודשים האחרונים.

אחרי שעזבתי/התקדמתי מעולם ״הסטריאו״, החלטתי לחזור לעולם הקולנוע.
קודם כל, זה היה הציוד שברשותי:
• Cerwin Vega VE-15
• Yamaha DSP A1
• SVS PB13 Ultra

המגבר שלי, ה-Yamaha, התחיל לעשות בעיות - צד שמאל לפעמים מפסיק לעבוד, ואחרי כיבוי והדלקה הכל חוזר. חייב לציין שזה מגבר סופר איכותי, אבל גם כבד ומגושם.
זה מגבר ישן ספינת דגל ישנה וכבודה במקומה מונח, שירתה אותי שנים רבות, אבל אמרתי לעצמי: הגיע הזמן להביא רסיבר חדש, לאחר בדיקה קריאה מעמיקה התחבטות בין denon לonkyo הלכתי על Onkyo NR6100.

לאחר שחיברתי אותו - וואו! מרגישים הבדל עצום בסאונד. ה-Yamaha היה מאוד חם והדוק, ואילו ה-Onkyo היה פתוח מדי וקר. בהתחלה הרגיש לי כטעות. אבל!!
עברתי מסע שלם של קריאה, למידה, כיוונים, כיולים, ניסויים וטעויות - ועד היום אני לומד את הרסיבר הזה כל יום מחדש.
ולבסוף הצלחתי להגיע לסאונד שחיפשתי, סאונד שיהיה יותר הדוק ויותר ״איתי״.
לאחר כמה ימים בודדים הכבל RCA שלי (של הסאב), החליט לסיים את חייו. התחיל להשמיע רעשים ובומים מעצבנים.

עשיתי בידוד תקלות, בדקתי מכל הכיוונים, והבנתי שהכבל דפוק. נסעתי לפיוצר, ושם פגש אותי מאי.
כבר מהרגע הראשון הרגשתי שירות מעל ומעבר! באמת, אף פעם לא קיבלו אותי כל כך יפה, ובצורה כל כך מקצועית הרגשתי כמו לקוח vip לא פחות! ואף פעם לא קיבלתי יחס כזה במיוחד לא בקנייה כזאת קטנה.
כמובן שעשיתי סיבוב בחדר הסאונד המטורף שיש שם בחנות, ואז - איך לא - ה-PB16 תפס לי את העין.

חזרתי הביתה, והרגשתי שאני חייב איזה ריענון. חייב לציין - מאי והצוות השאירו לי טעם של עוד.
החלטתי להתקדם לצעד הבא שהוא להביא סנטר לאחר שבוע של התלבטות בין שני סנטרים של SVS (ה-Ultra Evolution Center וה-Prime Center), לאחר בדיקה מעמיקה באינטרנט הלכתי על הדגם היקר יותר.

הגעתי הביתה, בכיתי להנהלה, הסברתי את הצורך הדחוף בסנטר איכותי, וקיבלתי אישור.
יום למחרת כבר חיכו לי בפיוצר עם המוצר. וכמובן עם שירות של וואו!
חיברתי, ומה אני אגיד לכם…. רמת פירוט וכזאת איכות - פשוט אי אפשר לתאר. הדיאלוגים ברורים גם כשיש ״עומס״ בסצנה, פיצוצים דיבורים הכל פשוט מפורט ולא סלט של רעש ענק. וואו!!

הדגם שהבאתי: Ultra Evolution Center.

אחרי עוד כמה ימים, התחלתי להתלבט אילו רמקולים להביא לבמה האחורית.
שוב בדקתי ברשת, גם פתחתי פה שרשור ההתלבטות היית בין ultra bookshelf לבין הultra surround שוב פניתי למאי, ושוב - כמו תמיד - הסברים מפורטים, שירות מדהים ומחיר מפנק.
והתלבטות רבה לבסוף הבאתי את הזוג SVS Ultra Evolution Bookshelf.

ברגע שתליתי אותם - ישר הרגשתי הבדל. סאונד חד, מפורט, כל דבר שקורה מאחורה - אני מסובב את הראש מרוב שזה נשמע אמיתי.

במקביל לכל התהליך, מאי קיבל לחנות את ה-PB17 Ultra - המפלצת החדשה של SVS.
כמובן שראיתי כל סרטון ברשת על הסאב הזה, ואז קפצתי לבדוק אותו בעצמי.
שוחחתי עם מאי על ההבדלים מול הדגם היוצא pb16, והוא - כמו תמיד - הסביר בדיוק מה ההבדל מה היתרונות בדגם החדש ליוצא בקיצור שירות vip.

חזרתי הביתה, דיברתי עם ההנהלה, הסברתי שהגיע הזמן לשדרג, כי יש סאב אחר שתפס לי את הלב.
כמובן שהתגובה הראשונית הייתה שלילית, אבל לא ויתרתי ולחצתי חזק.
הבעיה העיקרית הייתה שאין מקום לדבר הענק הזה, אז ישבתי כמה ימים, מדדתי, חפרתי להנהלה, עד שבסוף אמרתי חחח ״קודם מביאים, אחר כך מסתדרים!״

ואז לנגד כל הסיכויים קיבלתי אישור, ישר הרמתי טלפון למאי - מאי דאג לתת לי הצעת מחיר הכי שווה, תבינו חברים - שירות כזה לא פוגשים בכל מקום. מאי בדק איך אפשר לסדר לי עסקה מעולה, דאג לי לחבילה מפנקת ולמחיר הוגן בטירוף.
הגעתי אליו לחנות לתשלום קבענו לחמישי בבוקר, וכשהסאב הגיע - לא תאמינו מי היה בדלת… מאי בכבודו ובעצמו!
שירות VIP אמיתי כבר אמרתי??

חשוב לי לציין - מאי עלה איתו ועם העובד נוסף לקומה שלישית בלי מעלית עם סאב ששוקל 85 קילו בקופסה!
אין על מאי והצוות! תודה רבה!
לסיכום זה הציוד שיש כיום:

סאבים:
PB13 ultra
PB17 ultra

סנטר:
Ultra evolution center

אחוריים/מדפיים:
Ultra evolution bookshelf

קדמיים (עתידים להימכר):
Cerwin Vega ve15

רסיבר:
Onkyo tx nr6100

המסע הזה של השדרוג היה המסע הכי כיף שעברתי.
אגב ההנהלה פחות נהנתה ממני אבל! כשאר היא רואה סרט בערב היא מתלהבת יותר ממני ומבחנתי זה וואו!

פיוצר זה משפחה. הם לא מחפשים רק למכור ולשכוח - הם מלווים אותך בכל שלב, מהתחלה ועד הסוף. פשוט אלופים.

מאי, אין עליך, מספר אחד! תודה ענקית!
דור, גם היה מאוחרי הקלעים וגם לך תודה ענקית!

ולכם חברים - אם בא לכם לשדרג, להוסיף רמקול או סאב, או סתם לבוא לקפה אל תחשבו פעמיים.
פיוצר זה המקום.

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1501
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 254 פעמים

שליחה #2 

תתחדש ותהנה כיף לקרא +++ הימאהה שהיה לך אגדי מהתקופה שכן היו משקיעים, אבל כן, חייבים להתקדם ...

מסכן הבניין.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2449
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1025 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #3 

אני מאוד אוהב לשמוע סיפורי רכישה,
תודה על השיתוף והכתיבה!

רשמת שאתה מתכוון להחליף את הקדמיים ,אני מחכה לפוסט התחדשות הבא שלך....
תתחדש ותהנה!
כיף חיים.

testtest פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

15/03/2025 7:47  
royla כתב:
אני מאוד אוהב לשמוע סיפורי רכישה,
תודה על השיתוף והכתיבה!

רשמת שאתה מתכוון להחליף את הקדמיים ,אני מחכה לפוסט התחדשות הבא שלך....
תתחדש ותהנה!
...
תודה רבה 🙏🏼

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #5 

רכשת ציוד מצויין כיף גדול ....תתחדש.תעלה קצת תמונות

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #6 

תתחדש ותהנה, אהבתי לקרא על כל החויה.

סדרת ה 17 של svs מעולה (רכשתי את הסגור)

אתה יכול לפרט מול איזה דנון התלבטת ולמה החלטת על אונקיו?

וזה שזוגתך פירגנה למרות גלגולי עיניים ובסוף גם נהנית זה בונוס לשניכם :)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17923
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2488 פעמים

שליחה #7 

14/03/2025 20:57  
testtest כתב:
טוב, אז אני רוצה לשתף אתכם במסע הקטן שעברתי בחודשים האחרונים.

אחרי שעזבתי/התקדמתי מעולם ״הסטריאו״, החלטתי לחזור לעולם הקולנוע.
קודם כל, זה היה הציוד שברשותי:
• Cerwin Vega VE-15
• Yamaha DSP A1
• SVS PB13 Ultra

המגבר שלי, ה-Yamaha, התחיל לעשות בעיות - צד שמאל לפעמים מפסיק לעבוד, ואחרי כיבוי והדלקה הכל חוזר. חייב לציין שזה מגבר סופר איכותי, אבל גם כבד ומגושם.
זה מגבר ישן ספינת דגל ישנה וכבודה במקומה מונח, שירתה אותי שנים רבות, אבל אמרתי לעצמי: הגיע הזמן להביא רסיבר חדש, לאחר בדיקה קריאה מעמיקה התחבטות בין denon לonkyo הלכתי על Onkyo NR6100.

לאחר שחיברתי אותו - וואו! מרגישים הבדל עצום בסאונד. ה-Yamaha היה מאוד חם והדוק, ואילו ה-Onkyo היה פתוח מדי וקר. בהתחלה הרגיש לי כטעות. אבל!!
עברתי מסע שלם של קריאה, למידה, כיוונים, כיולים, ניסויים וטעויות - ועד היום אני לומד את הרסיבר הזה כל יום מחדש.
ולבסוף הצלחתי להגיע לסאונד שחיפשתי, סאונד שיהיה יותר הדוק ויותר ״איתי״.
לאחר כמה ימים בודדים הכבל RCA שלי (של הסאב), החליט לסיים את חייו. התחיל להשמיע רעשים ובומים מעצבנים.

עשיתי בידוד תקלות, בדקתי מכל הכיוונים, והבנתי שהכבל דפוק. נסעתי לפיוצר, ושם פגש אותי מאי.
כבר מהרגע הראשון הרגשתי שירות מעל ומעבר! באמת, אף פעם לא קיבלו אותי כל כך יפה, ובצורה כל כך מקצועית הרגשתי כמו לקוח vip לא פחות! ואף פעם לא קיבלתי יחס כזה במיוחד לא בקנייה כזאת קטנה.
כמובן שעשיתי סיבוב בחדר הסאונד המטורף שיש שם בחנות, ואז - איך לא - ה-PB16 תפס לי את העין.

חזרתי הביתה, והרגשתי שאני חייב איזה ריענון. חייב לציין - מאי והצוות השאירו לי טעם של עוד.
החלטתי להתקדם לצעד הבא שהוא להביא סנטר לאחר שבוע של התלבטות בין שני סנטרים של SVS (ה-Ultra Evolution Center וה-Prime Center), לאחר בדיקה מעמיקה באינטרנט הלכתי על הדגם היקר יותר.

הגעתי הביתה, בכיתי להנהלה, הסברתי את הצורך הדחוף בסנטר איכותי, וקיבלתי אישור.
יום למחרת כבר חיכו לי בפיוצר עם המוצר. וכמובן עם שירות של וואו!
חיברתי, ומה אני אגיד לכם…. רמת פירוט וכזאת איכות - פשוט אי אפשר לתאר. הדיאלוגים ברורים גם כשיש ״עומס״ בסצנה, פיצוצים דיבורים הכל פשוט מפורט ולא סלט של רעש ענק. וואו!!

הדגם שהבאתי: Ultra Evolution Center.

אחרי עוד כמה ימים, התחלתי להתלבט אילו רמקולים להביא לבמה האחורית.
שוב בדקתי ברשת, גם פתחתי פה שרשור ההתלבטות היית בין ultra bookshelf לבין הultra surround שוב פניתי למאי, ושוב - כמו תמיד - הסברים מפורטים, שירות מדהים ומחיר מפנק.
והתלבטות רבה לבסוף הבאתי את הזוג SVS Ultra Evolution Bookshelf.

ברגע שתליתי אותם - ישר הרגשתי הבדל. סאונד חד, מפורט, כל דבר שקורה מאחורה - אני מסובב את הראש מרוב שזה נשמע אמיתי.

במקביל לכל התהליך, מאי קיבל לחנות את ה-PB17 Ultra - המפלצת החדשה של SVS.
כמובן שראיתי כל סרטון ברשת על הסאב הזה, ואז קפצתי לבדוק אותו בעצמי.
שוחחתי עם מאי על ההבדלים מול הדגם היוצא pb16, והוא - כמו תמיד - הסביר בדיוק מה ההבדל מה היתרונות בדגם החדש ליוצא בקיצור שירות vip.

חזרתי הביתה, דיברתי עם ההנהלה, הסברתי שהגיע הזמן לשדרג, כי יש סאב אחר שתפס לי את הלב.
כמובן שהתגובה הראשונית הייתה שלילית, אבל לא ויתרתי ולחצתי חזק.
הבעיה העיקרית הייתה שאין מקום לדבר הענק הזה, אז ישבתי כמה ימים, מדדתי, חפרתי להנהלה, עד שבסוף אמרתי חחח ״קודם מביאים, אחר כך מסתדרים!״

ואז לנגד כל הסיכויים קיבלתי אישור, ישר הרמתי טלפון למאי - מאי דאג לתת לי הצעת מחיר הכי שווה, תבינו חברים - שירות כזה לא פוגשים בכל מקום. מאי בדק איך אפשר לסדר לי עסקה מעולה, דאג לי לחבילה מפנקת ולמחיר הוגן בטירוף.
הגעתי אליו לחנות לתשלום קבענו לחמישי בבוקר, וכשהסאב הגיע - לא תאמינו מי היה בדלת… מאי בכבודו ובעצמו!
שירות VIP אמיתי כבר אמרתי??

חשוב לי לציין - מאי עלה איתו ועם העובד נוסף לקומה שלישית בלי מעלית עם סאב ששוקל 85 קילו בקופסה!
אין על מאי והצוות! תודה רבה!
לסיכום זה הציוד שיש כיום:

סאבים:
PB13 ultra
PB17 ultra

סנטר:
Ultra evolution center

אחוריים/מדפיים:
Ultra evolution bookshelf

קדמיים (עתידים להימכר):
Cerwin Vega ve15

רסיבר:
Onkyo tx nr6100

המסע הזה של השדרוג היה המסע הכי כיף שעברתי.
אגב ההנהלה פחות נהנתה ממני אבל! כשאר היא רואה סרט בערב היא מתלהבת יותר ממני ומבחנתי זה וואו!

פיוצר זה משפחה. הם לא מחפשים רק למכור ולשכוח - הם מלווים אותך בכל שלב, מהתחלה ועד הסוף. פשוט אלופים.

מאי, אין עליך, מספר אחד! תודה ענקית!
דור, גם היה מאוחרי הקלעים וגם לך תודה ענקית!

ולכם חברים - אם בא לכם לשדרג, להוסיף רמקול או סאב, או סתם לבוא לקפה אל תחשבו פעמיים.
פיוצר זה המקום.
...
תתחדש ותהנה
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

testtest פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

15/03/2025 10:09  
mulder כתב:
תתחדש ותהנה, אהבתי לקרא על כל החויה.

סדרת ה 17 של svs מעולה (רכשתי את הסגור)

אתה יכול לפרט מול איזה דנון התלבטת ולמה החלטת על אונקיו?

וזה שזוגתך פירגנה למרות גלגולי עיניים ובסוף גם נהנית זה בונוס לשניכם :)
...
תודה הדנון שהיה בהתלבטות הוא:
3700 אבל את ה6100 הבאתי במחיר משמעותי נמוך יותר במחיר אילת אפילו פחות 😛. חייב לציין שאני מכיר את העיניין הכיול וגם את העיניין שהוא 9.2 ולא 7.2 שזה יתרון לעתיד,
אם זאת קראתי המון חומר וצפיתי בהמון סירטונים על איך לבצע כיול ידני. מעט ״מסורבל״ ולא נוח אבל אני יכול להגיד שאנשים שעשו כיול אוטומטי וכיול ידני יש פאר לא קטן ברמת הדיוק לטובת הידני. (אני מדבר על אנשים שעשו כיול עם המערכת של denon שנחשבת לרמה מאוד גבוהה).

אגב למיטב זיכרוני לאונקיו היית מחלת חימום בזמנו אני מדבר 10 שנים אחורה אולי אפילו יותר והיא טופלה.
לגבי דנון תמיד הכרתי שיש בעיה עם ההדלקה (שכחתי איך קוראים לחלק הבעייתי) והופתעתי לגלות שזה עד היום ככה.🫤

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7437
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #9 

תתחדש ותהנה !
ה 17 של SVS בהחלט עושה חשק.
חושב האמת, להביא זוג כזה בגרסת SB.

חג שמח.
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

15/03/2025 11:09  
testtest כתב:
תודה הדנון שהיה בהתלבטות הוא:
3700 אבל את ה6100 הבאתי במחיר משמעותי נמוך יותר במחיר אילת אפילו פחות 😛. חייב לציין שאני מכיר את העיניין הכיול וגם את העיניין שהוא 9.2 ולא 7.2 שזה יתרון לעתיד,
אם זאת קראתי המון חומר וצפיתי בהמון סירטונים על איך לבצע כיול ידני. מעט ״מסורבל״ ולא נוח אבל אני יכול להגיד שאנשים שעשו כיול אוטומטי וכיול ידני יש פאר לא קטן ברמת הדיוק לטובת הידני. (אני מדבר על אנשים שעשו כיול עם המערכת של denon שנחשבת לרמה מאוד גבוהה).

אגב למיטב זיכרוני לאונקיו היית מחלת חימום בזמנו אני מדבר 10 שנים אחורה אולי אפילו יותר והיא טופלה.
לגבי דנון תמיד הכרתי שיש בעיה עם ההדלקה (שכחתי איך קוראים לחלק הבעייתי) והופתעתי לגלות שזה עד היום ככה.🫤
...
קשה לי לקבל את מה שאתה טוען לגבי פער לטובת כיול ידני, עובדתית זה לא יכול להיות נכון.
גם לגבי בעיה בהדלקה בדנון, אף פעם לא קראתי על בעיה כזאת אלא אם אתה מתכוון לדגם ספציפי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #11 

15/03/2025 13:39  
mulder כתב:
קשה לי לקבל את מה שאתה טוען לגבי פער לטובת כיול ידני, עובדתית זה לא יכול להיות נכון.
גם לגבי בעיה בהדלקה בדנון, אף פעם לא קראתי על בעיה כזאת אלא אם אתה מתכוון לדגם ספציפי.
...
ניתן להגיע לתוצאות מדהימות בכיול ידני במידה ויש את התנאים :
1.ציוד שמאפשר הגדרות נרחבות (הדנון /אונקיו ..... ממש לא שם)
2. מכייל שמבין מה צריך לעשות, מעבר למיקום המיקרופון😂😂.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

15/03/2025 14:09  
istarmini כתב:
2. מכייל שמבין מה צריך לעשות.
...
במערכות כמו שלך אז באמת יש המון הגדרות ולפעמים דרושה התערבות של מכייל חיצוני, אבל גם בכיול עצמאי לרוב האנשים עם מערכות כאלה יספיק התהליך האוטומטי כדי להגיע לתוצאה מעולה, אני מעריך, וככל הנראה יותר טובה מאשר היו עכשיו מגדירים מרחקים ועוצמות ושאר הגדרות לבד.
לדעתי בכל מקרה עדיף לתת לכל מערכת לבצע את הכיול שלה, ובתנאים נכונים (למשל עם חצובה בתור התחלה, לא להציב על סולמות או כיסאות)

אבל קצת סטינו מהנושא, שכל אחד יעשה מה שנשמע לו טוב.

testtest פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

15/03/2025 14:09  
istarmini כתב:
2. מכייל שמבין מה צריך לעשות, מעבר למיקום המיקרופון😂😂.
...
אני מסכים איתך יש לי חבר מאוד ותיק בתחום והוא בדק את הכיול שיש לרסיבר מדגם
marantz cinema 30 שזה דנון בחליפה יותר ״יוקרתית״
ומשזה הביא בכיול ״אוטומטי״ לבין הכיול הידני זה לא שמיים וארץ אבל אתה רואה שהוא לא מדויק…
הכיול שאני עשיתי הוא עם החבר הזה והוא פריק של התחום עם ציוד ומיקרופון יעודיים לזה ברמה מאוד גבוהה ואני חייב להגיד שזה אכן שינה את הכל…

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

15/03/2025 14:46  
testtest כתב:
ומשזה הביא בכיול ״אוטומטי״ לבין הכיול הידני זה לא שמיים וארץ אבל אתה רואה שהוא לא מדויק…
הכיול שאני עשיתי הוא עם החבר הזה והוא פריק של התחום עם ציוד ומיקרופון יעודיים לזה ברמה מאוד גבוהה ואני חייב להגיד שזה אכן שינה את הכל…
...
עם איזה ציוד ומיקרופון ביצעתם? אתה מתכוון שבדקתם REW עם מיקרופון יעודי ?
מה עשיתם מעבר למרחקים ועוצמות?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #15 

15/03/2025 14:46  
testtest כתב:
...
מה שיניתם בהשוואה לכיול של הרסיבר ?
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

testtest פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

15/03/2025 15:03  
mulder כתב:
עם איזה ציוד ומיקרופון ביצעתם? אתה מתכוון שבדקתם REW עם מיקרופון יעודי ?
מה עשיתם מעבר למרחקים ועוצמות?
...
אני אדבר על הכיול שהיה לי ברסיבר שלי, זה המיקרופון המדובר UMIK-1.
לגבי מה עשינו הכיול של המרחקים (שזה אחראי בעצם על ״הדילאי״) הרסיבר שלי רשם שהסאב שלי נמצא 5.5 מטר ממני וקדמיים שלי הם 3.5 מטר הסטנר 3 מטר האחוריים 4 מטר בקיצור לא נכון בעליל בשום עולם זה לא היה המרחק אין לי סלון כזה ענק (הלוואי חחח)
את המרחקים מדדנו עם לייזר מרחק,
לגבי האיזון db בוצע עם המיקרופון ואיזה תוכנה שמודדת הסאונד של הרמקולים ואת הסאב (את הסאב באיזה שיטת מדידה שונה)
וכמובן שכיוונו את הEQ של כל הרמקולים בנפרד ככה שישמע ״אחיד״ גם פה נדרש מיקרופון והשוואה עם גרפים כמובן ולא רק לפי ״האוזן״.
את כל התרדים של הרמקולים חתכנו ל80hz מלבד סאב שהוא יושב על 120hz
והדבר הכי חשוב זה למקם הכל קדמיים אחוריים וסנטר.
הסאבים האלו הם אתגר בפני עצמם… לא פשוט למקם א׳ גודל מוגזם ב׳ משקל עצום ולא נוח להסתובב איתם בכל הבית הכיול של הסאב היה מאתגר מאוד כי לא כל מקום ששם הוא נותן את הבאס הכי טוב יכולתי למקם… אבל מצאתי את הנקודה הכי קרובה שיכולה להיות לטובה שוב בהתייחס לגודל העצום.

testtest פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

15/03/2025 15:08  
istarmini כתב:
מה שיניתם בהשוואה לכיול של הרסיבר ?
...
ברסיבר שלי הכל בשלו זה מעט זייף במרחקים אבל ממש בקטנה
ולגבי הEQ הוא כיוון הכל ידני בעזרת המיקרופון והגרפים שוב כמובן שהרסיבר שלו מצויד עם מערכת כיול מאוד טובה ב6100 זה סתם מערכת בשביל להגיד ״הנה שמנו״ ועלות היא בהתאם כמובן.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #18 

15/03/2025 15:46  
testtest כתב:
ברסיבר שלי הכל בשלו זה מעט זייף במרחקים אבל ממש בקטנה
ולגבי הEQ הוא כיוון הכל ידני בעזרת המיקרופון והגרפים שוב כמובן שהרסיבר שלו מצויד עם מערכת כיול מאוד טובה ב6100 זה סתם מערכת בשביל להגיד ״הנה שמנו״ ועלות היא בהתאם כמובן.
...
לא הבנתי כלום.
מה הכוונה רסיבר שלו ומה הקשר בין הרסיבר שלו לשלך לענין הכיול ?
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #19 

15/03/2025 15:44  
testtest כתב:
אני אדבר על הכיול שהיה לי ברסיבר שלי, זה המיקרופון המדובר UMIK-1.
לגבי מה עשינו הכיול של המרחקים (שזה אחראי בעצם על ״הדילאי״) הרסיבר שלי רשם שהסאב שלי נמצא 5.5 מטר ממני וקדמיים שלי הם 3.5 מטר הסטנר 3 מטר האחוריים 4 מטר בקיצור לא נכון בעליל בשום עולם זה לא היה המרחק אין לי סלון כזה ענק (הלוואי חחח)
את המרחקים מדדנו עם לייזר מרחק,
לגבי האיזון db בוצע עם המיקרופון ואיזה תוכנה שמודדת הסאונד של הרמקולים ואת הסאב (את הסאב באיזה שיטת מדידה שונה)
וכמובן שכיוונו את הEQ של כל הרמקולים בנפרד ככה שישמע ״אחיד״ גם פה נדרש מיקרופון והשוואה עם גרפים כמובן ולא רק לפי ״האוזן״.
את כל התרדים של הרמקולים חתכנו ל80hz מלבד סאב שהוא יושב על 120hz
והדבר הכי חשוב זה למקם הכל קדמיים אחוריים וסנטר.
הסאבים האלו הם אתגר בפני עצמם… לא פשוט למקם א׳ גודל מוגזם ב׳ משקל עצום ולא נוח להסתובב איתם בכל הבית הכיול של הסאב היה מאתגר מאוד כי לא כל מקום ששם הוא נותן את הבאס הכי טוב יכולתי למקם… אבל מצאתי את הנקודה הכי קרובה שיכולה להיות לטובה שוב בהתייחס לגודל העצום.
...
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

testtest פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

15/03/2025 15:57  
istarmini כתב:
לא הבנתי כלום.
מה הכוונה רסיבר שלו ומה הקשר בין הרסיבר שלו לשלך לענין הכיול ?
...
אני כנראה לא הבנתי אותך נכון חח חשבתי ששאלת מה הוא שינה ברסיבר שלו 😅 בקיצור הכיול שמגיע עם הרסיבר שלי הוא לא מדויק בכלל בכל דבר שהוא שינה (הכיול האוטומטי) פשוט לא היה טוב..

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”