יש לי כרגע זוג רמקולים Paradigm SE 6000F שמחוברים לרסיבר RX-V6A ואני מעוניין להוסיף סאב.
החלל הוא סלון שמחובר עם מטבח וממשיך למסדרון פתוח.
גודל החלל (סלון + מטבח) הוא 4x6.8 מטר (ניתן לראות במדויק בשרטוט, הטלוויזיה והרמקולים הם איפה שהחץ).
אופי ההאזנה הוא בעיקר סרטים/סדרות אך שומע גם לא מעט מוזיקה.
יש שכנה שיושבת ממש מאחורי הקיר של הטלוויזיה (הדירה הירוקה בשרטוט) וכבר עכשיו ללא סאב הגעתי למצב בעוצמות גבוהות שהיא העירה לי על הבאסים ככה שאני כנראה לא אשמע גם ככה בעוצמות גבוהות מאוד של באס (הבניין לא ישן, נבנה בסביבות 2009).
מיקמתי את הרמקולים לפי ההנחיות של פארדיים וכרגע יש רווח די קטן של בערך 50 ס"מ מהרמקול השמאלי לקיר השמאלי של המרפסת.
מעדיף שלא, אבל במידת הצורך אני חושב שאוכל להזיז את כל העסק כ 15-20 ס"מ ימינה ולפנות קצת מקום (ואז יהיה כ 65-70 ס"מ).
לאחר מחקר וקריאה כרגע הכיוון זה כנראה אחד מהסאבים של SVS מסדרות 1000/2000.
כמה שאלות:
• גם בעקבות העניין של העוצמות וגם בעקבות העניין של המיקום הקטן חשבתי ללכת על סאב סגור (SB1000/SB2000). האם לדעתכם הוא יספיק לגודל כזה של חלל? או שאצטרך ללכת על PB? והאם זה בסדר למקם את הסאב כשיש רק ס"מ בודדים רווח מכל צד?
• האם בסאב סגור נגיד בסצנות של יריות או של טריקת דלת נניח, מרגישים היטב את הבאסים והאפקטים האלו?
• מבחינת מיקום, במידת הצורך אני יכול למקם את הסאב מימין לכל העסק (שזה אמצע החלל) ושם אין לי הגבלה של מקום. אני כן מעדיף למקם בפינה מבחינה עיצובית ואני גם יודע שבד"כ ההמלצה היא למקם בפינה. מה ההמלצה ואיך תהיה ההשפעה על הבאס במידה ואמקם מימין?
• איך בא לידי ביטוי ההבדל בין SB1000 ל-SB2000?
• לגבי הדגמים של SVS, באתר הישראלי אני רואה שעדיין מוכרים את ה SB1000/SB2000 הרגילים (לא פרו) אך באתר האמריקאי הם לא מופיעים. מישהו יודע האם הפסיקו לייצר אותם ומה שמוכרים בארץ אלו שאריות? ההבדל במחיר בין SB2000 לפרו די גדול (2,350 לעומת 4,550) למרות שההבדל ביניהם בחו"ל היה הרבה יותר קטן כשעוד מכרו את הרגיל ואני מניח שהפרו לא שווה את תוספת המחיר הזו. מה דעתכם?
• אם עולה לכם סאב אחר (גם של יצרן אחר) שיכול להתאים, אשמח לשמוע.
אני בכל מקרה אקפוץ לפיוצ'ר לשמוע אותם לפני הקניה, פשוט מעדיף לבוא מוכן ככל האפשר ולדעת את המשמעות של כל אופציה.
תודה מראש