התלבטות בקניית סאב (מצורף שרטוט)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
elad18 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

היי חברים,

יש לי כרגע זוג רמקולים Paradigm SE 6000F שמחוברים לרסיבר RX-V6A ואני מעוניין להוסיף סאב.

החלל הוא סלון שמחובר עם מטבח וממשיך למסדרון פתוח.
גודל החלל (סלון + מטבח) הוא 4x6.8 מטר (ניתן לראות במדויק בשרטוט, הטלוויזיה והרמקולים הם איפה שהחץ).

אופי ההאזנה הוא בעיקר סרטים/סדרות אך שומע גם לא מעט מוזיקה.
יש שכנה שיושבת ממש מאחורי הקיר של הטלוויזיה (הדירה הירוקה בשרטוט) וכבר עכשיו ללא סאב הגעתי למצב בעוצמות גבוהות שהיא העירה לי על הבאסים ככה שאני כנראה לא אשמע גם ככה בעוצמות גבוהות מאוד של באס (הבניין לא ישן, נבנה בסביבות 2009).
מיקמתי את הרמקולים לפי ההנחיות של פארדיים וכרגע יש רווח די קטן של בערך 50 ס"מ מהרמקול השמאלי לקיר השמאלי של המרפסת.
מעדיף שלא, אבל במידת הצורך אני חושב שאוכל להזיז את כל העסק כ 15-20 ס"מ ימינה ולפנות קצת מקום (ואז יהיה כ 65-70 ס"מ).

לאחר מחקר וקריאה כרגע הכיוון זה כנראה אחד מהסאבים של SVS מסדרות 1000/2000.

כמה שאלות:
• גם בעקבות העניין של העוצמות וגם בעקבות העניין של המיקום הקטן חשבתי ללכת על סאב סגור (SB1000/SB2000). האם לדעתכם הוא יספיק לגודל כזה של חלל? או שאצטרך ללכת על PB? והאם זה בסדר למקם את הסאב כשיש רק ס"מ בודדים רווח מכל צד?
• האם בסאב סגור נגיד בסצנות של יריות או של טריקת דלת נניח, מרגישים היטב את הבאסים והאפקטים האלו?
• מבחינת מיקום, במידת הצורך אני יכול למקם את הסאב מימין לכל העסק (שזה אמצע החלל) ושם אין לי הגבלה של מקום. אני כן מעדיף למקם בפינה מבחינה עיצובית ואני גם יודע שבד"כ ההמלצה היא למקם בפינה. מה ההמלצה ואיך תהיה ההשפעה על הבאס במידה ואמקם מימין?
• איך בא לידי ביטוי ההבדל בין SB1000 ל-SB2000?
• לגבי הדגמים של SVS, באתר הישראלי אני רואה שעדיין מוכרים את ה SB1000/SB2000 הרגילים (לא פרו) אך באתר האמריקאי הם לא מופיעים. מישהו יודע האם הפסיקו לייצר אותם ומה שמוכרים בארץ אלו שאריות? ההבדל במחיר בין SB2000 לפרו די גדול (2,350 לעומת 4,550) למרות שההבדל ביניהם בחו"ל היה הרבה יותר קטן כשעוד מכרו את הרגיל ואני מניח שהפרו לא שווה את תוספת המחיר הזו. מה דעתכם?
• אם עולה לכם סאב אחר (גם של יצרן אחר) שיכול להתאים, אשמח לשמוע.

אני בכל מקרה אקפוץ לפיוצ'ר לשמוע אותם לפני הקניה, פשוט מעדיף לבוא מוכן ככל האפשר ולדעת את המשמעות של כל אופציה.

תודה מראש :)

testtest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #2 

קודם אמליץ לך ללכת לפיוצר שירות ומקצוענות כמו שלהם לא תמצא.
אני אעשה לך סדר לפי סעיפים:

1. סאב סגור (SB) מול סאב פתוח (PB)
• סאב סגור (SB1000/SB2000) – מעולה למוזיקה, מדויק ומהיר, פחות נוטה “לנפח” את הבאסים ולהרעיד קירות. בגלל שאתה גם עם שכנה וגם עם חלל פתוח, זה הכיוון המומלץ עבורך. הוא יתאים טוב גם לסרטים ולסדרות, אבל פחות יורד לתדרים הכי נמוכים (שאותם מרגישים בבטן).
• סאב פתוח (PB1000/PB2000) – זה מפלצת קולנועית, עם הרבה יותר בשר בתדרים הנמוכים, אבל זה גם הרבה יותר באלגן מבחינת הדהוד לקירות ולשכנים, במיוחד בחלל פתוח. בגלל שהשכנה כבר התלוננה, הייתי נמנע ממנו אצלך.

2. גודל החלל והאם SB1000 מספיק

החלל שלך (כ-27 מ”ר פתוח עם מסדרון) הוא לא קטן, אבל גם לא ענק. SB1000 יכול לעבוד, במיוחד אם אתה מאזין לא בעוצמות מטורפות. מצד שני, ה-SB2000 יתן לך מרווח נשימה טוב יותר, יגיע יותר נמוך ויהיה בשליטה טובה יותר בחלל כזה.
מסקנה: אם התקציב מאפשר – לך על SB2000 (עדיף הפרו אם ההפרש סביר). אם התקציב לחוץ, SB1000 הוא עדיין בחירה טובה לחלל הזה.

3. מיקום הסאב – פינה מול אמצע החלל
• פינה: תקבל בוסט טבעי בבאס בגלל החזרי הקירות (Boundary Gain), אבל זה גם מגביר את הסיכוי ל”בומים” לא מפוקחים ולהפרעות לשכנים.
• אמצע החלל (צמוד לרמקול הימני): פחות בוסט מהקירות, אבל בס מדויק ונשלט יותר, וגם השכנה תקבל פחות באסים דרך הקירות המשותפים.
מסקנה: תתחיל מימין (באמצע החלל), ואם אתה לא מרוצה – תעביר לפינה ותבדוק מה עובד לך טוב יותר.

4. הבדל בין SB1000 ל-SB2000
• SB1000 – קומפקטי יותר, 12 אינץ’, מספיק לחדרי סלון בינוניים, דיוק גבוה.
• SB2000 – דרייבר משופר, מגבר חזק יותר, ירידה עמוקה יותר בתדרים הנמוכים, שליטה טובה יותר בווליום גבוה. לסרטים וסדרות הוא יתן יותר רגש ו”נוכחות” בבטן.
• מוזיקה – שניהם טובים, אבל ה-SB2000 יתן יותר עומק ויותר שליטה.

5. SB2000 הרגיל מול ה-SB2000 Pro
• הפרו מגיע עם אפליקציה לשליטה קלה יותר מהסמארטפון, EQ יותר מתקדם, ועיצוב מעט משופר.
• מבחינת סאונד נטו – ההבדלים קטנים.
• בארץ יש עדיין מלאי של SB2000 הרגיל כי הוא ישן יותר (דור קודם) ומדובר כנראה בסטוקים שנשארו.
• אם ההפרש 2,200 ש”ח – זה ממש לא שווה לדעתי. ה-SB2000 הרגיל יתן 90% מהביצועים של ה-Pro.

6. אם הייתי במקומך? לדעתי הייתי עושה כך
SB2000 רגיל, ממוקם מימין לרמקול הימני, לא בפינה. זה יתן לך שילוב מצוין של באס איכותי בלי להטריף את השכנה, ועדיין מתאים מאוד לחלל שלך גם לסרטים וגם למוזיקה. אם התקציב לחוץ מאוד – SB1000, אבל הוא כבר קצת גבולי לחלל הזה.

בהצלחה 🤞

masteraudio
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1471
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 322 פעמים

שליחה #3 

הסבר מצוין! סאב סגור יתן באס מדויק ומהיר שמתאים גם למוזיקה וגם לסרטים, בעוד שסאב פתוח מספק יותר עומק ועוצמה בתדרים הנמוכים לחוויית קולנוע מורגשת יותר. הבחירה תלויה בטעם האישי ובתנאי החלל.

וכשמחפשים לרכוש ציוד אודיו Future היא המקום ללכת אליו – חנות עם צוות מקצועי שמבין באמת בתחום, נותן ייעוץ אמין ומספק שירות מצוין לכל לקוח.
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #4 

אם השכנה העירה לך ללא סאב ואתה הולך לקנות סאב, תתכונן להרבה הערות :)
.Anything can be done, but it's only done if it's done

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 671
נתן תודות: 449 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #5 

אם אתה רוצה להשאיל PB1000 (לא פרו) לכמה ימים להתנסות אתה מוזמן.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7639
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #6 

02/03/2025 19:07  
dragon כתב:
אם השכנה העירה לך ללא סאב ואתה הולך לקנות סאב, תתכונן להרבה הערות :)
...
שיטה טובה להכיר שכנות..

elad18 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

@testtest תודה רבה על התשובה המקצועית והמנומקת :)

@emage תודה רבה על ההצעה, שלחתי לך הודעה פרטית.

אז אני חושב שכשאגיע לפיוצ'ר בשלב הראשון אנסה להבין את ההבדל בין סאב סגור לפתוח גם בסרטים וגם במוזיקה וכנראה שאבחר ב SB/PB2000 (בהתאם להחלטה) מהגירסא הרגילה כי ההפרשים בינם לבין הפרו באמת גדולים מאוד.

לגבי השכנה, האמת שאנחנו ביחסים טובים מאוד ואני גם עוזר לה לא מעט בכל מיני דברים וגם כשהעירה זה היה בצורה די נחמדה.
במידה ויהיו בעיות אבקש להיכנס אליה לדירה תוך כדי ניגון אצלי של תוכן בווליום שאני שומע בד"כ גם בשביל לראות עד כמה זה מפריע (לוודא שלא מגזימה) וגם בשביל לנסות למצוא פשרה מבחינת עוצמה או מיקום של הסאב.

מקווה להגיע לפיוצ'ר מתישהו בשבוע הקרוב, אעדכן.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7392
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 501 פעמים

שליחה #8 

תראו ביחד סרטים ואולי תתחתנו על הדרך
Sony 1040
Monitor mass

elad18 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

אז לאחר ביקור בפיוצ'ר והאזנה, אחרי שהבנתי את ההבדלים בין סאב סגור לפתוח מהר מאוד ההתלבטות הפכה להיות בין הSB2000 לבין הPB1000.

בפתוחים הכיוון היה PB1000 כי הפתוחים הרבה יותר חזקים וגם ה1000 מרגיש חזק מאוד והוא גם ככה גדול מאוד אז הPB2000 שהוא עוד יותר גדול וחזק בכלל הרגיש לי מיותר.
ובסגורים בגלל שמרגישים חלשים משמעותית וגם ככה קטנים הכיוון היה הSB2000.

למעט ה SB1000 לא נשארו יותר דגמים שהם לא פרו ולכן ההתלבטות כללה את דגמי הפרו.

לאחר האזנה במס' סרטים ושירים מסוגים שונים ואחרי הרבה התלבטויות החלטתי בסוף ללכת על הSB2000 Pro, בעיקר מבחינת הגודל וגם כי יש לי הרגשה שהPB1000 יעשה לי הרבה בעיות עם השכנים :lol:

לצערי הוא לא נמצא במלאי ולכן עכשיו נותר לי רק לחכות עד לחודש הבא שהוא יגיע.

וכמובן שהשירות של מאי היה מעולה :)

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #10 

אז לא לקחת איתך את השכנה לביקור בפיוצ'ר?

elad18 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

חבל על הנסיעה, היא תוכל להתרשם מהסאב לאחר שיגיע אליי מהדירה שלה מבלי לקום מהספה :lol:

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7392
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 501 פעמים

שליחה #12 

אפשר לשאול למה לא הלכת על ...אס בי 1000 פרו ?????
Sony 1040
Monitor mass

testtest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #13 

09/03/2025 21:54  
עופרפולק כתב:
...
אני בטוח שהוא רשם את זה פה:
״וגם כי יש לי הרגשה שהPB1000 יעשה לי הרבה בעיות עם השכנים״

masteraudio
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1471
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 322 פעמים

שליחה #14 

08/03/2025 12:15  
elad18 כתב:
אז לאחר ביקור בפיוצ'ר והאזנה, אחרי שהבנתי את ההבדלים בין סאב סגור לפתוח מהר מאוד ההתלבטות הפכה להיות בין הSB2000 לבין הPB1000.

בפתוחים הכיוון היה PB1000 כי הפתוחים הרבה יותר חזקים וגם ה1000 מרגיש חזק מאוד והוא גם ככה גדול מאוד אז הPB2000 שהוא עוד יותר גדול וחזק בכלל הרגיש לי מיותר.
ובסגורים בגלל שמרגישים חלשים משמעותית וגם ככה קטנים הכיוון היה הSB2000.

למעט ה SB1000 לא נשארו יותר דגמים שהם לא פרו ולכן ההתלבטות כללה את דגמי הפרו.

לאחר האזנה במס' סרטים ושירים מסוגים שונים ואחרי הרבה התלבטויות החלטתי בסוף ללכת על הSB2000 Pro, בעיקר מבחינת הגודל וגם כי יש לי הרגשה שהPB1000 יעשה לי הרבה בעיות עם השכנים :lol:

לצערי הוא לא נמצא במלאי ולכן עכשיו נותר לי רק לחכות עד לחודש הבא שהוא יגיע.

וכמובן שהשירות של מאי היה מעולה :)
...
תתחדש ותהנה. וסתם לידיעה, מתחילים בסדרת ה-2000 ומבלי לשים לב מסיימים בסדרת ה ULTRA-17 :-D
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000

elad18 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

@masteraudio אני כבר מושקע יותר ממה שתכננתי, מקווה לא להגיע לסדרות הגבוהות :D

09/03/2025 21:54  
עופרפולק כתב:
...
כמו שרשמתי, בגלל שהסגורים הרגישו לי חלשים משמעותית והם גם ככה קטנים אז החלטתי ללכת על ה2000.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”