סיבים עם ציוד פרטי - שירשור מתגלגל עם סקירה וריכוז של אופציות למתאמי סיב -ONT

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1280
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #61 

סליחה, אבל אם "הבדיקה" בתשלום הזאת כוללת אך ורק הגעה של הטכנאי כדי שהוא בעצמו יתקשר למוקד הטכני להעביר להם את מספר ה-GPON, אז זאת תרמית שמפרה את רוח החוק ולא שום דבר אחר.
לא שמעתי על שום טכנאי של ספקית שהגיע להריץ בדיקות כלשהן על ONT פרטי (ונתמך) של לקוח, ואני אהיה בשוק אם הם בכלל יודעים לעשות דבר כזה.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

Re: סיבים עם ציוד פרטי - שירשורת מתגלגל עם סקירה וריכוז של אופציות ה-ONT

שליחה #62 

אין לטכנאי ולא לספק זכות לבדוק שום דבר בציוד הפרטי שלך הוא רק בודק "שסיים הרשת" ברשימת המאושרים מבחינת דגם אולי גרסת FW
לחבר מחשב נייד שלו ולבדוק חיבור, אם לא עובד הוא יחבר מתאם משלו זמנית לבדיקת הסיב ויחריז שהמתאם שלך לא תקין.
ימליץ בחום על מתאם של הספק.
אם אין ללקוח את הידע הטכני לבצע חיבור/הגדרות בנתב הפרטי שלו אז שיבחר ציוד של הספק הכולל תמיכה מלאה ולא יבלבל לכולם את המוח :)

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #63 

אין שום צורך לשלוח טכנאי על חשבוני כדי שיבדוק שאני לא משקר לספקית ושהמתאם שרכשתי אכן מופיע ברשימת בציוד הנתמך שלהם. הם יכולים וכבר עושים את הבדיקה הזאת היום מרחוק. היה פה בפורום מקרה לפני כמה שבועות שאחת הספקיות השביתה מרחוק את החיבור של אחד המשתמשים כי דגם ה-Adtran (הנתמך) שלו היה עם גרסת קושחה לא מתאימה. הסיכוי שאיזשהו טכנאי של ספקית בודק את גרסת ה-FW בביקור החובה הזה שלו אצל לקוחות, שקול לסיכוי שלאותו לקוח יש דרקון מחמד.

והדיון הוא לא על לקוחות חסרי ידע טכני, אלא דווקא על אלו שרוצים לעבוד עם ציוד פרטי ומשום מה הספקיות מחליטות שיש צורך למסות אותם על זה.
בפעם הבאה שאני אתקל במקרה כזה אני אדאג לצלם את הטכנאי שמגיע כדי לתעד בדיוק מה מצדיק את הביקור הזה שלו. לא אתפלא אם תצא מזה בסוף תלונה למשרד התקשורת ותביעה ייצוגית.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1447
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 279 פעמים

שליחה #64 

הספקית איננה יודעת מה הפרופיל של הלקוח הספציפי שמבקש לעבוד עם ציוד פרטי, האם הוא מנהל IT, או שאין לו מושג ורוצה לחסוך כמה שקלים.

לכן מנסים להבין מה נכון ברוב המקרים ולפי זה מעצבים את הנהלים. חברה עם עשרות ומאות אלפי לקוחות לא יכולה לעבוד אחרת.

הרבה דברים יכולים להשתבש, היו הודעות בפורום של משתמשים שחיברו מכשיר UPC לסיב APC ונשבעו שזה עובד, הזוי לגמרי, ולא כולם יכולים בטלפון להסביר מה הבעיה. מהבחינה הזו משתתפי הדיון הם לא בדיוק לקוח מייצג.

לשלוח טכנאי זו אופציה יקרה בסדר גודל מאשר שיחת טלפון למוקד, והעלות האמיתית של הביקור היא לא 100 שקל, ובכל זאת עושים את זה. מה שהיה יכול להיות מאד מעניין זה לעבור על מידע שיש רק לספקית - כל תיעוד הפניות והתקלות, ומתוך זה להבין מה הפרופורציה שהיתה יכולה להיפתר טלפונית, ומה לא
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #65 

התפקיד של הספקית זה לא לעשות ללקוח פרופיילינג פסיכולוגי, אלא לשאול אותו מה דגם ה-ONT שהוא רכש ולבקש את המספר הסידורי שלו.
אין שום צורך לעצב נהלים בנושא - יש הוראה של משרד התקשורת, וברור לכולם שהספקית לא צריכה ולא אמורה לתמוך בציוד פרטי מעבר לזה.
הטענה שכיוון שיכולות להיות בעיות אזי בהכרח גם יהיו בעיות לא מחזיקה מים במקרה הזה. מי שיש לו בעיה שיפתור אותה בעצמו, אבל אי אפשר לחיייב את הלקוח מראש עוד לפני שהתעוררה בעיה כזאת ובוודאי אם זה נעשה כשיטה ולא במקרים בהם ברור למוקד שהלקוח לא יסתדר לבד.

לגבי העלות - זה לא משנה אם הלקוח מחויב גם ב-10 שקלים במקום 10,000. הספקית לא יכולה לחייב אותך באופן שרירותי על שירות שהיא מחליטה על דעת עצמה שהוא נחוץ, גם אם בפועל הוא לא נחוץ בכלל. עכשיו זאת בדיקה מיותרת של טכנאי, ובעוד שנה יקבעו לך בדיקה חודשית לוודא שהסיב מחובר לממיר כמו שצריך כי "הרבה דברים יכולים להשתבש".
לא תודה.

achlad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #66 

itfan צודק בהחלת ונציגה במפורש אמרה לי שהביקור יעלה לי 100 שח'.
אמרתי לנציגה את מה שטכנאי יעשה גם אני יכול לעשות,אך נציגה אמרה שאין אפשרות כזו.רק דרך טנאי של פרטנר.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #67 

אין שום צורך לעצב נהלים בנושא
...
הכל זה נהלים. החל מהסקריפטים שיש למוקדני השירות, החלטה מתי להעביר את הפניה לדרג מתמחה, מה מותר לטכנאי לעשות, ומה לא, אופן ביצוע ההתקנה, ועוד הרבה מאד הבטים אחרים. אופרציה של ספקית מתבצעת בצורה מאד מסודרת, כאשר כל דבר נמדד ומנוטר, וכן גם מתומחר. החל ממספר המוקדנים שמאיישים את מוקד השירות, מספר בעלי ידע מתקדם, הכשרה וכישורים של המוקדנים והטכנאים וההטמעה של כל זה.

בסוף כל זה מגולם למספר אחד שהוא התשלום החודשי שלקוח משלם. האם מישהו תהה פעם איך הגיעו למספר הזה?

עוד היבט לדוגמא: בכל הציוד שהספקית נותנת יש מודול שנקרא TR-069 Client. זה מאפשר ניהול יחידת הקצה מרחוק על ידי הספקית, כולל Provisioning. הסיבה שזה קיים היא שעלות התמיכה פר לקוח היא גבוהה יותר באופן מובהק ביחידות קצה שאין להם TR-069. בציוד פרטי אין TR-069 או שהוא לא מקונפג מראש לעבוד עם הספקית. בסופו של דבר תיפעול עם ציוד פרטי עולה יותר לספקית מהרבה סיבות, ולא רק זו.

אבל צריך לאזן בין בחירה צרכנית ומניעה של הסדרים כובלים מול הלקוח (התניית שירות בשירות איננה חוקית) ולכן הספקיות מאפשרות ברצון או לא ברצון ציוד פרטי, והכל מתומחר בסופו של דבר. גם ביקור טכנאי ב-100 שקל. האיזון הזה והאכיפה שלו היא באחריות הרגולטור.

אפשר להבין מדוע הסיטואציה מעצבנת אנשים מסויימים:
מגיע טכנאי, אולי הלקוח בעל כישורים טכניים עדיפים על הטכנאי, לתחושת הלקוח הוא היה יכול לבצע בעצמו את אותן פעולות, והספקית מערימה קשיים, ועוד בסוף נדרשים לשלם על זה, ובכלל הם רודפי בצע ונכלוליים.

עם תחושה אי אפשר להתווכח, טענתי (המבוססת על הקמת מערכי שרות לא קטנים) היא שאפשר לראות את זה גם בדרך אחרת, וכנראה שזו המחלוקת. כל התיפעול מתוכנן ומתומחר לפרטי פרטים, ומתוכנן שיתאים לחלק משמעותי מהמקרים, אחרת הוא לא היה בנוי בצורה כזו (סיפור הטכנאי). זה קרוב יותר למדע מדויק מאשר לאינטואיציה. אין להסיק שמה שמתאים ללקוח בעל ידע וכישורים מתאים לרוב הלקוחות האחרים שלפיהם בנוי המודל. והאפשרות לראות את זה בדרך אחרת מובילה לביטוי "תנוח דעתך"

@achlad
זו דרך של פרטנר .
...
מתוך סקרנות, איך ועל סמך מה הגעת למסקנה הזו?

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1172
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #68 

02/03/2025 20:47  
rm1 כתב:
אין לטכנאי ולא לספק זכות לבדוק שום דבר בציוד הפרטי שלך הוא רק בודק "שסיים הרשת" ברשימת המאושרים מבחינת דגם אולי גרסת FW
לחבר מחשב נייד שלו ולבדוק חיבור, אם לא עובד הוא יחבר מתאם משלו זמנית לבדיקת הסיב ויחריז שהמתאם שלך לא תקין.
ימליץ בחום על מתאם של הספק.
אם אין ללקוח את הידע הטכני לבצע חיבור/הגדרות בנתב הפרטי שלו אז שיבחר ציוד של הספק הכולל תמיכה מלאה ולא יבלבל לכולם את המוח :)
...
הם גם לפעמים בודקים עוצמות אור .

achlad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #69 

שלום לך DanielGR .
הגעתי למסקנה שזו דרך התנהלות ויחס ללקוחות פרטנר לפי שיחה אם נציגה תמיכה טכנית של פרטנר.
לחברה שדואגת לתדמיד שלה ,נןתנת הוראה חד משמעית לטמיכה טכנית לתת אפשרות ללקוחות שלה מבלי לפנות לטכנאי שלהם במקרים שגם לקוח יכול לעשות את מה שטכנאי עושה.
לא צריך דוקטורת בישביל לעשות שיוח או סינכרון לחברת תקשרות.
אובדה שבגילט-טלקום מסכימים לעשות שרות הזה.

shay_g
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 122
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #70 

קטע מעניין עם פרטנר שקרה לי ולאחי, שנינו מחוברים לפרטנר בבתים במיקומים שונים, שנינו קיבלנו בטלפון אישור על הגעת טכנאי ללא תשלום בגלל שהתעקשנו בטלפון שלא יתכן שבשביל לרשום מספר סידורי צריך להביא מישהו שיעשה את זה ובבזק לא צריך להביא אף אחד, מספיק שיחת טלפון אחת לתמיכה טכנית של בזק וזהו, אז הגיע טכנאי של פרטנר ואיקטב את המתאם של הZTE וחודש אחרי שנינו קיבלנו חיוב 100 שקל כל אחד על אותו ביקור טכנאי, בשיחת טלפון הנוספת אל פרטנר שגם אני וגם אחי חייגנו לשירות לקוחות זיכו אותנו כמעט במיידי, מה אומרים¿,,, עוד שיטת מצליח מסריחה מצד פרטנר¿

HT-Assaf
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1238
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #71 

שאלה בקשר לאקטוב לפני מעבר לציוד פרטי.
המשתמש מאוקטב רק למכשיר אחד בו זמנית, או שאפשר לאקטב 2 מכשירים, ולהחליף ביניהם בזמני החופשי?
למשל אם יש לי ראוטר בזק ומתאם סיב פרטי.

shay_g
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 122
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #72 

מאקטבים מתאם סיב אחד, אבל במקרה של zte תמיד אפשר לשנות את המספר הpon בדף של ההגדרות שלו
נערך לאחרונה על ידי shay_g ב 04/03/2025 18:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 153 פעמים

שליחה #73 

04/03/2025 18:03  
HT-Assaf כתב:
המשתמש מאוקטב רק למכשיר אחד בו זמנית, או שאפשר לאקטב 2 מכשירים, ולהחליף ביניהם בזמני החופשי?
...
רק למכשיר אחד בכל זמן נתון.

kmvsbemjammmawhezw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #74 

לא חדש הטריקים האלה.
בבזק ב ADSL אם התנתקת ואתה רוצה לחזור, צריך לשלם 50 שקל דמי התקנה, אפילו אם יש לך את כל הציוד ושקע בזק שעבד לפני חודש.
אותו סיפור באינטאנט של הוט, צריך לשלם התקנה על זה שהטכנאי דוחף את הסיב לתוך הנתב של הוט.

כנראה שמשרד התקשורת שלנו לא חזק בחקיקה.

achlad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #75 

מי שמתכוון לרכוש מתאם סיבים אופטים ב ALIEXXPRESS שיקח בחשבון שיש מוכרים רמאים כמו לדוגמה מוכר מקישור הזה :
https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... 1802KoPGm3
כמה שהוא משבח את המתאם שהוא מנסה למכור,אך דבר החשוב הוא לא מפרסם - שאין מדבקה בצד האחורי אם המספר סריאלי שבלי זה לא ניתן לסנכרן אצל ספק אינטרנט.
גיליתי את זה רק אחריי רכישה והחזרתי למוכר מיד.

achlad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #76 

לגביי ציוד המאושר של רימון הקישור נכון : https://rimon.net.il/wp-content/uploads ... %D7%9F.pdf

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #77 

06/03/2025 3:50  
achlad כתב:
מי שמתכוון לרכוש מתאם סיבים אופטים ב ALIEXXPRESS שיקח בחשבון שיש מוכרים רמאים כמו לדוגמה מוכר מקישור הזה :
https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... 1802KoPGm3
כמה שהוא משבח את המתאם שהוא מנסה למכור,אך דבר החשוב הוא לא מפרסם - שאין מדבקה בצד האחורי אם המספר סריאלי שבלי זה לא ניתן לסנכרן אצל ספק אינטרנט.
גיליתי את זה רק אחריי רכישה והחזרתי למוכר מיד.
...
למתאם הזה יש ממשק WEB, ניתן להתחבר לממשק וה-ID מופיע שם.

ראה מדריך כאן:
https://ilfiber.co.il/%d7%a2%d7%93%d7%9 ... 7%94-f601/

זהו מדריך לעידכון תוכנה אבל מוסבר שם היטב כיצד להגיע לממשק ה-WEB, הנתון שצריך הוא PON Serial Number

עריכה: מעבר לכך הלינק ששלחת מפנה למוצר אחר, HUAWEI HG8310

achlad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #78 

שאני רשמתי שיש מוכרים רמאים,הסבתי עצמי היתב.
שמתחברים כזה מתאם אם סיסים אופטיים אין גישה לאינטרנט והמסך שרושמים ב WEB 192.168.1.1 ריק כי זה לא ZTE .
הייתי מצרף תמונה שצילמתי אך אני לא רואה האפשרות הזו לצירוף של חלק אחורי ,כהוכחה על מה שאני כותב ולא שיקרתי.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3396
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 327 פעמים

שליחה #79 

08/03/2025 3:13  
achlad כתב:
שמתחברים כזה מתאם אם סיסים אופטיים אין גישה לאינטרנט והמסך שרושמים ב WEB 192.168.1.1 ריק כי זה לא ZTE .
...
נסה עם 192.168.100.1. מספר סידורי ניתן למצוא גם דרך ה GUI אם מצליחים להכנס...
ונכון, זה לא zte ויש גם רמאים שם...
https://support.huawei.com/enterprise/s ... id-8380489

עריכה: לא שמתי לב שהחזרת...
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #80 

08/03/2025 3:13  
achlad כתב:
הייתי מצרף תמונה שצילמתי אך אני לא רואה האפשרות הזו לצירוף של חלק אחורי ,כהוכחה על מה שאני כותב ולא שיקרתי.
...
מישהו האשים אותך במשהו? להבנתי לא. ההסבר הוא: אם אין מדבקה אפשר לקבל את אותו נתון מממשק WEB, אין צורך להחזיר את המוצר שזו עוד טירחה שאפשר לחסוך. לך אולי זה כבר לא יעזור כי החזרת, אבל לאחרים שקוראים את ההודעות האלה - אולי כן.

בנוסף, מתאם, או מה שנקרא ה-ONT צריך להיות ברשימת הציוד המאושר של הספקית, הדגם הזה של HUAWEI איננו ברשימה, ומכיוון שכך הספקית תסרב להפעיל אותו. כמו כן מומלץ לחפש דגם שפופולרי בקהילה, כך שאם תיתקל בבעיות - ישנו הרבה ניסיון תיעוד ומדריכים שניתן להיעזר בהם

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”