שאלה לגבי הספק של מגבר/רמקול
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2489 פעמים
אין חיה כזו "זרם של 150 וואט"30/01/2025 18:37ash_did כתב: שאלה שאני לא מצליח למצוא לה תשובה ברורה/הגיונית:
איך רמקול שיכול לעמוד בזרם קבוע של 150 ואט לצורך העניין, 'מצליח' להגיע לכדי מיצוי יכולות, זיוף, עי מגבר של 100 ואט?...
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
מי כתב את הכותרת של השרשור ?
שם המונח רשום נכון.
מדובר בהספק שהוא פונקציה של זרם ומתח. יש מעט רמקולים שמסוגלים לעמוד ב150W "קבוע".
המגבר מייצר הספק ריגעי משתנה (במוסיקה,כן ?) החל מאלפיות ה-וואט W ועד להספק המלא,
רמקול ממוצע עומד בזה.
שם המונח רשום נכון.מדובר בהספק שהוא פונקציה של זרם ומתח. יש מעט רמקולים שמסוגלים לעמוד ב150W "קבוע".
המגבר מייצר הספק ריגעי משתנה (במוסיקה,כן ?) החל מאלפיות ה-וואט W ועד להספק המלא,
רמקול ממוצע עומד בזה.
המספרים כדוגמא. אני מדבר באופן רעיוני.01/03/2025 12:18robo7 כתב: מי כתב את הכותרת של השרשור ?שם המונח רשום נכון.
מדובר בהספק שהוא פונקציה של זרם ומתח. יש מעט רמקולים שמסוגלים לעמוד ב150W "קבוע".
רמקול ממוצע עומד בזה....
האם רמקול בעל הספק מסויים צריך מגבר בהספק דומה כדי להגיע לניצול עוצמה מקסימלי?
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

לרמקול אין הספק.
זה סוג של המלצת יצרן, עד כמה הרמקול מסוגל לשרוד הספק מגבר,
המספר אינו חד ערכי.
ההמלצה בסרטון המצורף היא לחשב את כח המגבר כ-150% מה-power handlig של הרמקול,
זה עדיין לא מספיק,
אחריות הבעלים לא לחרוג בעוצמה (להפעיל את האוזן ! )
שוב, זה לא מספר חד ערכי..
.Speaker power handling - It's not really that important. Power is
זה סוג של המלצת יצרן, עד כמה הרמקול מסוגל לשרוד הספק מגבר,
המספר אינו חד ערכי.
ההמלצה בסרטון המצורף היא לחשב את כח המגבר כ-150% מה-power handlig של הרמקול,
זה עדיין לא מספיק,
אחריות הבעלים לא לחרוג בעוצמה (להפעיל את האוזן ! )
שוב, זה לא מספר חד ערכי..
.Speaker power handling - It's not really that important. Power is
לא רגע רגע דקה דקה דקה01/03/2025 12:18robo7 כתב: מי כתב את הכותרת של השרשור ?שם המונח רשום נכון.
רמקול ממוצע עומד בזה....
אז יש הרבה רמקולים שעומדים בהספק גבוה מזה ברציפות למשך ימים כל עוד הסינוס הוא סינוס ולא עם קליפינג.
אני אפילו אולי אפתיע אותך רמקולים שמיוצרים לתחום האודיו לרכב יחזיקו מעמד עם הספק רציף מעל אפילו מה שמוצהר עליהם (ויש לכך כמה סיבות, אבל זאת הרצאה ארוכה)
עזוב רגע את עניין הספק הרמקול אוקי? ברגע שמגבר (דרגת ההספק) מגיע לרוויה ויוצא כבר "גל מרובע" יהיה מה שאתה קורא זיוף/עיוות. עדיף תמיד מגבר חזק יותר מאשר מגבר חלש יותר. מגבר "חלש" יגיע לקליפינג ואז הצרות מגיעות בדמוי סליל "צלוי" שמתנפח וזהו הלך הרמקול.30/01/2025 18:37ash_did כתב: שאלה שאני לא מצליח למצוא לה תשובה ברורה/הגיונית:
איך רמקול שיכול לעמוד בזרם קבוע של 150 ואט לצורך העניין, 'מצליח' להגיע לכדי מיצוי יכולות, זיוף, עי מגבר של 100 ואט?...
רמקול לא מוציא הספק רמקול מקבל הספק חשמלי ומתרגם את זה לאנרגיה "אקוסטית" הסליל של הרמקול הוא החלק שמטפל באנרגיה החשמלית וכל השאר ברמקול מטפל בדחיפת האויר מפה הנתון SPL.
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

ממש מדהים.05/03/2025 2:29motronix כתב: לא רגע רגע דקה דקה דקהמה? יש מעט רמקולים שעומדים בהספק של 150ווט "קבוע"? מההההההה?
אז יש הרבה רמקולים שעומדים בהספק גבוה מזה ברציפות למשך ימים כל עוד הסינוס הוא סינוס ולא עם קליפינג.
אני אפילו אולי אפתיע אותך רמקולים שמיוצרים לתחום האודיו לרכב יחזיקו מעמד עם הספק רציף מעל אפילו מה שמוצהר עליהם (ויש לכך כמה סיבות, אבל זאת הרצאה ארוכה)...
ראית פעם סליל של טוויטר ? נתונים של טוויטר ? כמה זמן הוא יעמוד בסינוס רק 50W בתדר 3Khz ?
ולמרות שאנחנו בפורום סטריאו ביתי, גם טוויטר לרכב לא "יאהב" את הטיגון במשך שתי שניות.
קיש-קוש.
מה שרציתי להבין, זה איך הרסיבר שלי מביא את הרמקולים לעיוות כבר באמצע החוגה.05/03/2025 5:02robo7 כתב: כמה W יכול מיד-באס 7" איכותי של סקאן-ספיק לספוג ?
זה לא רק עניין של פיזור חום, מגבלת התנועה היא 9מ"מ , בפחות מ-64 W ו-50Hz כבר קיימת חריגה.
ZRT-2way-38liter-powerhandling.gif...
הרסיבר הוא rxv995 והרמקול הוא אינפיניטי קאפא 100. דבר דומה קורה עם רסיבר פיוניר lx60.
בכלל, זה קורה עם כל הרסיברים/מגברים שבדר'כ הם חצי או 2/3 הספק נמוך יותר ממה שהרמקול אמור לספוג.
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

ומאיפה אתה יודע שהרמקולים מעוותים ולא ההגברה ?
העכבה של הרמקולים נמוכה מידי עבור הרסיברים האלה.
אינפיניטי ממליצה הגברה 50-400W ו-4ohm.
תתיחס לבקשה הצנועה שלהם.
נסה מגברים של רוטל, הם לא יקרים ומתאימים לרמקולים האלה.
העכבה של הרמקולים נמוכה מידי עבור הרסיברים האלה.
אינפיניטי ממליצה הגברה 50-400W ו-4ohm.
תתיחס לבקשה הצנועה שלהם.
נסה מגברים של רוטל, הם לא יקרים ומתאימים לרמקולים האלה.
אבל מה הקשר למיקום "החוגה" פוטנציומטר הווליום? אין שום קשר בין מיקום הווליום לכלום.11/03/2025 0:07ash_did כתב: מה שרציתי להבין, זה איך הרסיבר שלי מביא את הרמקולים לעיוות כבר באמצע החוגה.
הרסיבר הוא rxv995 והרמקול הוא אינפיניטי קאפא 100. דבר דומה קורה עם רסיבר פיוניר lx60.
בכלל, זה קורה עם כל הרסיברים/מגברים שבדר'כ הם חצי או 2/3 הספק נמוך יותר ממה שהרמקול אמור לספוג....
תקשיב מיקום הווליום לא מייצג בכלל ענין של הספק במגבר. פוטנציומטר הווליום הוא בכלל לוגריתמי בהתחלה יחס ההתנגדות משתנה "לאט" (גם אם הווליום "מטריצה דיגיטלית")
גם הלאודנס מתנתק אוטומטית קצת מעל החצי ווליום (זה מתוכנן מכאנית ככה).
בלי להכנס לכל הגרפים וכל הנתונים היבשים והרטובים יש לך כנראה רמקולים לא נצילים (שוב לא בדקתי כלום בנתונים של הציוד שלך)
אם בחצי ווליום יש לך עיוות זה יכול להיות מלא מעט סיבות. גם ברבע ווליום המגבר יכול להכנס לרוויה אם האות בכניסה יהיה גבוה מאד ואם האות בכניסה יהיה נמוך מאד אז תשמע חלש מאד גם במקסימום "חוגה"
למיטב זכרוני האינפיניטי קאפא 100 צריכים הגברה די חזקה מדובר שם ב 2 וופרים בהמות עם נצילות לא גבוה (ממה שאני זוכר)