התחברות לסיבים הוט עם ציוד פרטי- ניתן יהיה לחבר קו טלפון?
-
LogicSound
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 421
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 3 פעמים
מישהו נתקל או מכיר כיצד ניתן לעשות זאת?
הכוונה היא לציוד פרטי ולא לראוטר של החברה...
הקו לא מאוד קריטי ולא בשימוש תדיר אבל הייתי מעוניין לבדוק זאת..
הקו לא מאוד קריטי ולא בשימוש תדיר אבל הייתי מעוניין לבדוק זאת..
אם מדובר בהוט יש להם רשימה של ציוד מאושר גם לטלפוניה והוראות חיבור והגדרה בתחתית המסך:
https://www.hot.net.il/heb/Internet/extranet
https://www.hot.net.il/heb/Internet/extranet
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
נראה מהתיעוד כאן שמדובר בשירות סטנדרטי בתקן SIP:
https://www.hot.net.il/UploadedImages// ... וניה_6.pdf
עריכה: הלינק לא נפתח ישירות, יש להגיע אליו מתוך לינק בהודעה הקודמת.
לכאורה (אין לי איך לבדוק) ניתן לחבר כל SIP VOICE GATEWAY וזה יעבוד. ההתקן הזה מכיל שני פורטים, פורט רשת המחובר ל-LAN, ופורט אחד או יותר של RJ11 לחיבור טלפון רגיל.
החיבור עובד באופן הבא: ההתקן מממש SIP client הנרשם במערכות הוט עם שם משתמש וסיסמא, ואז משויך לו מספר טלפון. לפעמים שם המשתמש הוא מספר הטלפון. הנתב (הפרטי) צריך לתמוך ב- SIP application gateway בפיירוול. הסיבה היא שהקמת השיחה מתבצעת על פורט 5060, ואילו המדיה על מספרי פורטים דינמיים שמשתנים כל שיחה. אם הפיירוול לא ״יודע״ לנתח את הקמת השיחה הוא לא יידע איזה מספרי פורטים לפתוח.
טכנית- נראה אפשרי לחלוטין, אבל צריך מעט ידע כדי להגדיר את זה, לא לכולם זה מתאים
עריכה: במחשבה נוספת - אפשר לבדוק אם זה עובד בלי להיכנס לשום הוצאה, ניתן להוריד אפליקצית SIP PHONE למחשב, להגדיר את ההגדרות, ולבדוק אם ניתן לקבל ולהוציא שיחות. אם כן אז אפשר לרכוש SIP VOIP Gateway סטנדרטי.
לדוגמא - זה:
https://www.microsip.org/
כמובן שלפני זה צריך להפעיל את השירות אצל הוט
לכאורה (אין לי איך לבדוק) ניתן לחבר כל SIP VOICE GATEWAY וזה יעבוד. ההתקן הזה מכיל שני פורטים, פורט רשת המחובר ל-LAN, ופורט אחד או יותר של RJ11 לחיבור טלפון רגיל.
החיבור עובד באופן הבא: ההתקן מממש SIP client הנרשם במערכות הוט עם שם משתמש וסיסמא, ואז משויך לו מספר טלפון. לפעמים שם המשתמש הוא מספר הטלפון. הנתב (הפרטי) צריך לתמוך ב- SIP application gateway בפיירוול. הסיבה היא שהקמת השיחה מתבצעת על פורט 5060, ואילו המדיה על מספרי פורטים דינמיים שמשתנים כל שיחה. אם הפיירוול לא ״יודע״ לנתח את הקמת השיחה הוא לא יידע איזה מספרי פורטים לפתוח.
עריכה: במחשבה נוספת - אפשר לבדוק אם זה עובד בלי להיכנס לשום הוצאה, ניתן להוריד אפליקצית SIP PHONE למחשב, להגדיר את ההגדרות, ולבדוק אם ניתן לקבל ולהוציא שיחות. אם כן אז אפשר לרכוש SIP VOIP Gateway סטנדרטי.
לדוגמא - זה:
כמובן שלפני זה צריך להפעיל את השירות אצל הוט
-
LogicSound
-
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה.04/03/2025 15:09DanielGR כתב: נראה מהתיעוד כאן שמדובר בשירות סטנדרטי בתקן SIP:
לדוגמא - זה:
כמובן שלפני זה צריך להפעיל את השירות אצל הוט...
מאמין כי לכל נתב עדכני היום וגם Mesh תהיה את האפשרות הזו נכון?
האתר הזה ששלחת- נראה כמו תוכנה שמורידים למחשב, אני מתכוון שיש לי בסלון קו טלפון ביתי נייח.
אגב אם אני לוקח Mesh ומחבר אותם בכבל, זה ממש כמו AP וסוויצים מחוברים נכון? לא יהיה הבדל כ"כ בביצועי הקו.
אני חושב אולי לחבר את הראוטר הפרטי של הוט ואז מקסימום לכבות את הוויפי שלו ואז להוסיף Mesh פרטי או משהו כזה.
מה דעתכם?
-
LogicSound
-
- חבר פעיל מאוד

זה ישמר לי את מספר הטלפון הנייח הביתי או שיהיה מספר חדש?04/03/2025 7:56jacque כתב: אפשר לקנות קו וירטואלי (מנוי חודשי), מתאם טלפון לאתרנט (עלות חד פעמית) ואז אין תלות בהוט סלקום וכו׳ רק צריך אינטרנט....
- DanielGR
- גורו רשתות

ברור מה אתה רוצה… נראה שהרשת של הוט פתוחה להתקן SIP סטנדרטי. כדי לוודא את זה הצעתי לבדוק עם SIP Client תוכנה. אם זה יעבוד אז יעבוד גם SIP gateway סטנדרטי שמאפשר פורט אחד או יותר של טלפון רגיל (POTS)04/03/2025 21:05LogicSound כתב: תודה רבה.
האתר הזה ששלחת- נראה כמו תוכנה שמורידים למחשב, אני מתכוון שיש לי בסלון קו טלפון ביתי נייח.
אגב אם אני לוקח Mesh ומחבר אותם בכבל, זה ממש כמו AP וסוויצים מחוברים נכון? לא יהיה הבדל כ"כ בביצועי הקו.
אני חושב אולי לחבר את הראוטר הפרטי של הוט ואז מקסימום לכבות את הוויפי שלו ואז להוסיף Mesh פרטי או משהו כזה.
מה דעתכם?...
אם אתה לוקח ראוטר של HOT כבר יש לו יציאה של קו טלפון אז לא צריך את כל התוספות.04/03/2025 21:05LogicSound כתב: תודה רבה.
מה דעתכם?...
הרעיון הוא לא להשתמש בציוד של HOT בכלל.
- DanielGR
- גורו רשתות

אכן כן, זו היתה השאלה בתחילת השירשור03/03/2025 23:13LogicSound כתב: מישהו נתקל או מכיר כיצד ניתן לעשות זאת?
הקו לא מאוד קריטי ולא בשימוש תדיר אבל הייתי מעוניין לבדוק זאת.....
-
LogicSound
-
- חבר פעיל מאוד

אז אני צריך לקחת בחשבון שיהיה פורט אחד נוסף בראוטר בשביל טלפון אני מבין?04/03/2025 22:39DanielGR כתב: ברור מה אתה רוצה… נראה שהרשת של הוט פתוחה להתקן SIP סטנדרטי. כדי לוודא את זה הצעתי לבדוק עם SIP Client תוכנה. אם זה יעבוד אז יעבוד גם SIP gateway סטנדרטי שמאפשר פורט אחד או יותר של טלפון רגיל (POTS)...
יש עוד הבדלים בין ראוטר רגיל מול מערכת MESH?
כי ה MESH הוא גם משולב ראוטר בעצמו..
אם יש לי אפשרות לחבר את כל המערכת MESH בכבלים יהיה הבדלים? פיצ'רים? משהו?
כמובן בהנחה ושתיהם חומרה עדכנית וכו'.
נערך לאחרונה על ידי LogicSound ב 05/03/2025 18:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
LogicSound
-
- חבר פעיל מאוד

05/03/2025 18:30LogicSound כתב: אז אני צריך לקחת בחשבון שיהיה פורט אחד נוסף בראוטר בשביל טלפון אני מבין?
כמובן בהנחה ושתיהם חומרה עדכנית וכו'....
- DanielGR
- גורו רשתות

סלט….05/03/2025 18:30LogicSound כתב: אז אני צריך לקחת בחשבון שיהיה פורט אחד נוסף בראוטר בשביל טלפון אני מבין?
כמובן בהנחה ושתיהם חומרה עדכנית וכו'....
הציוד הסטנדרטי של הוט כולל פורט טלפון, ובאפשרות הלקוח לבחור האם הוא מפעיל את שירות הטלפון. בהנחה שכן, אין הגדרות נוספות לבצע בציוד הסטנדרטי של הוט.
אם אתה בוחר להשתמש בציוד פרטי, צריך מתאם סיב כאשר הדגם הספציפי נמצא ברשימת ציוד תואם שהוא מספקת.
מעבר לזה יש את פונקציית הנתב, ונקודת הגישה האלחוטית. ישנם התקנים המהווים נתב קווי בלבד, וישנתם התקנים המשלבים נתב ונקודת גישה אלחוטית באותה ״קופסה״. נקודת הגישה האלחוטית יכולה לתמוך ב-Mesh, המאפשרת כיסוי לשטח גדול יותר על ידי מספר נקודות המקושרות ביניהן, אלחוטית או קווית. חיבור קווי בין נקודות ה-Mesh עדיף מבחינת ביצועים, במידה וזה אפשרי. קימים הרבה מוצרים שיתאימו, חפש בפורום.
לשאלתך בנושא קו טלפון בתחילת השירשור: להבנתי, אם זה חשוב לך, לך על הציוד הסטנדרטי של הוט, זה יעבוד מבלי שתסתבך עם הגדרות, תמיכה, וכו׳
-
LogicSound
-
- חבר פעיל מאוד

היום יש לי נתב של הוט והטלפון הביתי עובד.05/03/2025 21:00DanielGR כתב: סלט….
הציוד הסטנדרטי של הוט כולל פורט טלפון, ובאפשרות הלקוח לבחור האם הוא מפעיל את שירות הטלפון. בהנחה שכן, אין הגדרות נוספות לבצע בציוד הסטנדרטי של הוט.
אם אתה בוחר להשתמש בציוד פרטי, צריך מתאם סיב כאשר הדגם הספציפי נמצא ברשימת ציוד תואם שהוא מספקת.
מעבר לזה יש את פונקציית הנתב, ונקודת הגישה האלחוטית. ישנם התקנים המהווים נתב קווי בלבד, וישנתם התקנים המשלבים נתב ונקודת גישה אלחוטית באותה ״קופסה״. נקודת הגישה האלחוטית יכולה לתמוך ב-Mesh, המאפשרת כיסוי לשטח גדול יותר על ידי מספר נקודות המקושרות ביניהן, אלחוטית או קווית. חיבור קווי בין נקודות ה-Mesh עדיף מבחינת ביצועים, במידה וזה אפשרי. קימים הרבה מוצרים שיתאימו, חפש בפורום.
לשאלתך בנושא קו טלפון בתחילת השירשור: להבנתי, אם זה חשוב לך, לך על הציוד הסטנדרטי של הוט, זה יעבוד מבלי שתסתבך עם הגדרות, תמיכה, וכו׳...
האם זה אומר שבמידה ואעשה נתב פרטי, השירות יהיה אותו שירות או שצריך להוסיף שירות כלשהו אצל הוט בתשלום נוסף כנראה?
- DanielGR
- גורו רשתות

אותו שירות, אותו מספר טלפון05/03/2025 22:07LogicSound כתב: היום יש לי נתב של הוט והטלפון הביתי עובד.
האם זה אומר שבמידה ואעשה נתב פרטי, השירות יהיה אותו שירות או שצריך להוסיף שירות כלשהו אצל הוט בתשלום נוסף כנראה?...
-
LogicSound
-
- חבר פעיל מאוד

אז היום התחברנו לסיבים....
ניסיתי האמת להוריד את התוכנה ששלחת, אבל לא נראה שאפשר שם להגדיר פורט 5060 אלא רק את שאר פרטי ההתחברות, זה בסדר?
יש מצב שאתה מכיר מתאם טלפון שאפשר לחבר לנתב שלא דורש חיבור לחשמל? ומשהו שהוא קטן עד כמה שאפשר.
לפני שאני רוכש נתב חדש, יש באמת דרך לוודא שאפשר לעשות בו את הפעולה הזו? ארשום לך את הדגם אם צריך..
לפי מה שראיתי בנתבים של Asus יש רק אופציה לבטל SIP ALG אבל לא באמת מקום להגדיר שם את שאר הפרטים..
- DanielGR
- גורו רשתות

פורט 5060 הוא ברירת המחדל, אז אתה יכול לנסות. אם אין SIP ALG בפירוול מה שיקרה שהשיחה תתחבר אבל לא תשמע סאונד. אבל זה צעד קדימה, תנסה להגדיר את התוכנה עם פרטי ההתחברות ולהוציא שיחה. האופציה של SIP ALG היא תלוית נתב.09/03/2025 23:12LogicSound כתב: אז היום התחברנו לסיבים.
ניסיתי האמת להוריד את התוכנה ששלחת, אבל לא נראה שאפשר שם להגדיר פורט 5060 אלא רק את שאר פרטי ההתחברות, זה בסדר?
יש מצב שאתה מכיר מתאם טלפון שאפשר לחבר לנתב שלא דורש חיבור לחשמל? ומשהו שהוא קטן עד כמה שאפשר.
לפני שאני רוכש נתב חדש, יש באמת דרך לוודא שאפשר לעשות בו את הפעולה הזו? ארשום לך את הדגם אם צריך..
לפי מה שראיתי בנתבים של Asus יש רק אופציה לבטל SIP ALG אבל לא באמת מקום להגדיר שם את שאר הפרטים.....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4301
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 898 פעמים
מן הסתם שבתוכנה זו ניתן להגדיר את הפורט 5060, או כל פורט אחר, גם של השרת וגם של הלקוח. של השרת, ניתן לעשות את זה כך למשל, כפי שזה מוגדר אצלי: רק, אם מדובר על פורט 5060, אז הוא דיפולטי לאיתות ואין גם צורך להגדיר אותו. אבל את שאר הפרטי התחברות לשרת של מרכזייה דווקא כן נדרש להגדיר. אבל בכלל לא בטוח שמוקד תמיכה של הוט יהיה מוכן למסור לך אותם.09/03/2025 23:12LogicSound כתב: אז היום התחברנו לסיבים.
לפי מה שראיתי בנתבים של Asus יש רק אופציה לבטל SIP ALG אבל לא באמת מקום להגדיר שם את שאר הפרטים.....
בקשר לשאלה של מתאם טלפון. מתאם ATA עצמאי שלא דורש חיבור לחשמל לא יכול להיות קיים מסיבה פשוטה והיא, שהוא התקן אלקטרוני שפועל על חשמל מן הסתם.
-
LogicSound
-
- חבר פעיל מאוד

10/03/2025 9:49sys_admin כתב: מן הסתם שבתוכנה זו ניתן להגדיר את הפורט 5060, או כל פורט אחר, גם של השרת וגם של הלקוח. של השרת, ניתן לעשות את זה כך למשל, כפי שזה מוגדר אצלי: רק, אם מדובר על פורט 5060, אז הוא דיפולטי לאיתות ואין גם צורך להגדיר אותו. אבל את שאר הפרטי התחברות לשרת של מרכזייה דווקא כן נדרש להגדיר. אבל בכלל לא בטוח שמוקד תמיכה של הוט יהיה מוכן למסור לך אותם.
בקשר לשאלה של מתאם טלפון. מתאם ATA עצמאי שלא דורש חיבור לחשמל לא יכול להיות קיים מסיבה פשוטה והיא, שהוא התקן אלקטרוני שפועל על חשמל מן הסתם.בגלל כך, כן יכול להיות שזה יהיה מכשיר שפועל על חשמל של ספק כח שמתחבר עליו ויכול להיות מכשיר שפועל על חשמל שמסופק דרך PoE, אבל בשביל זה נדרש חיבור PoE.
...
10/03/2025 1:05DanielGR כתב: פורט 5060 הוא ברירת המחדל, אז אתה יכול לנסות. אם אין SIP ALG בפירוול מה שיקרה שהשיחה תתחבר אבל לא תשמע סאונד. אבל זה צעד קדימה, תנסה להגדיר את התוכנה עם פרטי ההתחברות ולהוציא שיחה. האופציה של SIP ALG היא תלוית נתב....
אבל האם ניתן לדעת ולוודא שאכן האפשרות הזו קיימת לפני רכישת הנתב?
כי כמו שאמרתי, בממשק הנתב נראה כי אפשר לבטל את האפשרות SIP ALG אבל אין שם מקום להזין את שאר הפרטים כולל משתמש וסיסמה וכו'.
חושב על זה ואולי היה עדיף בכל זאת לרכוש את ההוט בוקס של הוט ומקסימום לבטל לו את הוויפי ואז לחבר ל LAN שלו ראוטר פרטי? מה הייתי מפסיד בקונפיגורציה הזאת מול נתב פרטי בלבד? בהנחה ואפשר בכלל לבטל את זה בהוט בוקס שלהם...
- DanielGR
- גורו רשתות

10/03/2025 13:27LogicSound כתב: אבל האם ניתן לדעת ולוודא שאכן האפשרות הזו קיימת לפני רכישת הנתב?
כי כמו שאמרתי, בממשק הנתב נראה כי אפשר לבטל את האפשרות SIP ALG אבל אין שם מקום להזין את שאר הפרטים כולל משתמש וסיסמה וכו'.
חושב על זה ואולי היה עדיף בכל זאת לרכוש את ההוט בוקס של הוט ומקסימום לבטל לו את הוויפי ואז לחבר ל LAN שלו ראוטר פרטי? מה הייתי מפסיד בקונפיגורציה הזאת מול נתב פרטי בלבד? בהנחה ואפשר בכלל לבטל את זה בהוט בוקס שלהם......
לגבי SIP - להבהיר: ישנה האפליקציה כאמור, או לחילופין SIP Gateway. ההתחברות מבוצעת מהאפליקציה או ה-Gateway, ושם צריך להקיש את פרטי ההתחברות, שם, סיסמה, וכתובת שרת ה-SIP. לא מגדירים את הפרמטרים האלו בנתב.
אבל זה לא מספיק כי צריך תמיכה גם בנתב, על מנת שפורטים ייפתחו כמו שצריך, והשיחה תעבור את הפיירוול. לצורך כך קיים SIP ALG בנתב, שצריך להפעיל אותו , וההוראות המדויקות כיצד לעשות את זה הן תלויות נתב, אין משהו גנרי.
-
LogicSound
-
- חבר פעיל מאוד

הבנתי.10/03/2025 14:28DanielGR כתב: לגבי SIP - להבהיר: ישנה האפליקציה כאמור, או לחילופין SIP Gateway. ההתחברות מבוצעת מהאפליקציה או ה-Gateway, ושם צריך להקיש את פרטי ההתחברות, שם, סיסמה, וכתובת שרת ה-SIP. לא מגדירים את הפרמטרים האלו בנתב.
אבל זה לא מספיק כי צריך תמיכה גם בנתב, על מנת שפורטים ייפתחו כמו שצריך, והשיחה תעבור את הפיירוול. לצורך כך קיים SIP ALG בנתב, שצריך להפעיל אותו , וההוראות המדויקות כיצד לעשות את זה הן תלויות נתב, אין משהו גנרי....
דווקא לפי בדיקה ברשת הבנתי שרצוי לבטל את ALG כי זה יכול לגרום לניתוקים וגם תקלות בשיחות..
אז אם ככה ככל הנראה מרבית הנתבים יתמכו בזה.
עכשיו אני לא מוצא אצל הספקית את הסיסמה לטלפוניה.. הנציגים גם לא ממש יודעים במה מדובר..
ואני כן רשום לשירות הזה כי יש לנו קו ביתי בבית.