שדרוג מעבד לא צלח (Core i9-9900KF)
יש ברשותי דסקטופ כבר 7 שנים (עובד 24/7) עם
1. לוח אם Z370 HD3P (rev. 1.0) - מעודכן לגירסת BIOS הכי עדכנית (F14).
2. מעבד Core i5-8600K
3. וזיכרון 64GB - 32X2 (סלוט 1+3)
4. מאוורר מעבד noctua nh-u9b-se2
מאוורר מעבד: https://noctua.at/en/nh-u9b-se2
זיכרון: https://www.amazon.com/dp/B081ZJXCXR?re ... in_title_1
לוח אם: https://www.gigabyte.com/il/Motherboard ... upport-cpu
קניתי מעבד משומש באמאזון עם שילוח צד ג' (חנות עם ביקורות טובות) Core i9-9900KF (שהוא המעבד הכי חזק שהלוח תומך בו). השבוע הרכבתי אותו, המחשב נדלק (מסך לא עלה), אחת מנוריות הלד האדומות בלוח נדלקה וכעבור חצי דקה בערך המחשב אתחל וחוזר חלילה.
הרכבתי את המעבד הקודם שעובד כבר 7 שנים, ושוב קרה אותו דבר. הוצאתי זיכרון אחד והמחשב עלה כמו שצריך. ניסיתי לבודד את הבעייה ושיחקתי בסלוטים/זכרונות - רק זכרון אחד ספציפי מתוך שני הסטיקים עבד לא משנה באיזה סלוט.
ניסיתי להחליף שוב למעבד החדש רק עם הזיכרון האחד שעבד, וקרה אותו דבר. כרגע המחשב עם המעבד הקודם.
1. בהנחה שהמעבד תקין - האם הסיבה יכולה להיות חוסר בקרור?
2. בהנחה שהמעבד לא תקין, האם יכול להיות שהמעבד דפק את אחד הזכרונות?
3. למישהו יש רעיונות היכן ניתן לבדוק את המעבד מבלי לפנות לחנות (עבר זמן ההחזרה)
4. רעיונות נוספים יתקבלו בברכה
1. לוח אם Z370 HD3P (rev. 1.0) - מעודכן לגירסת BIOS הכי עדכנית (F14).
2. מעבד Core i5-8600K
3. וזיכרון 64GB - 32X2 (סלוט 1+3)
4. מאוורר מעבד noctua nh-u9b-se2
מאוורר מעבד: https://noctua.at/en/nh-u9b-se2
זיכרון: https://www.amazon.com/dp/B081ZJXCXR?re ... in_title_1
לוח אם: https://www.gigabyte.com/il/Motherboard ... upport-cpu
קניתי מעבד משומש באמאזון עם שילוח צד ג' (חנות עם ביקורות טובות) Core i9-9900KF (שהוא המעבד הכי חזק שהלוח תומך בו). השבוע הרכבתי אותו, המחשב נדלק (מסך לא עלה), אחת מנוריות הלד האדומות בלוח נדלקה וכעבור חצי דקה בערך המחשב אתחל וחוזר חלילה.
הרכבתי את המעבד הקודם שעובד כבר 7 שנים, ושוב קרה אותו דבר. הוצאתי זיכרון אחד והמחשב עלה כמו שצריך. ניסיתי לבודד את הבעייה ושיחקתי בסלוטים/זכרונות - רק זכרון אחד ספציפי מתוך שני הסטיקים עבד לא משנה באיזה סלוט.
ניסיתי להחליף שוב למעבד החדש רק עם הזיכרון האחד שעבד, וקרה אותו דבר. כרגע המחשב עם המעבד הקודם.
1. בהנחה שהמעבד תקין - האם הסיבה יכולה להיות חוסר בקרור?
2. בהנחה שהמעבד לא תקין, האם יכול להיות שהמעבד דפק את אחד הזכרונות?
3. למישהו יש רעיונות היכן ניתן לבדוק את המעבד מבלי לפנות לחנות (עבר זמן ההחזרה)
4. רעיונות נוספים יתקבלו בברכה
1. לא. זה לא סביר שהוא מספיק להתחמם בצורה שתצריך כיבוי עוד לפני שהוא עבר את שלב ה-POST.
2. סבירות נמוכה מאוד. יותר סביר שהעברת חשמל סטטי לסטיק הזיכרון בזמן שנגעת בו בטעות או כשהוצאת אותו.
3. תצטרך כנראה למצוא לוח יד שניה עם סוקט תואם, לדוגמה: https://www.aliexpress.com/item/1005007006285090.html
4. במדריך של לוח האם שלך צריך להיות הסבר ברור לנורית הזאת שנדלקת שאומר מה הבעיה שהלוח נתקל בה.
- ועצה נוספת: אם אתה רואה שזה מתחיל להסתכם בהוצאות על לוח אם חדש\זכרון חדש\וכו', כדאי לשקול אם עדיף לך כבר לקנות מערכת חדשה.
כל מיני-מחשב שנמכר היום בכמה מאות שקלים יהיה כנראה טוב יותר מהחומרה שיש לך.
בהצלחה.
2. סבירות נמוכה מאוד. יותר סביר שהעברת חשמל סטטי לסטיק הזיכרון בזמן שנגעת בו בטעות או כשהוצאת אותו.
3. תצטרך כנראה למצוא לוח יד שניה עם סוקט תואם, לדוגמה: https://www.aliexpress.com/item/1005007006285090.html
4. במדריך של לוח האם שלך צריך להיות הסבר ברור לנורית הזאת שנדלקת שאומר מה הבעיה שהלוח נתקל בה.
- ועצה נוספת: אם אתה רואה שזה מתחיל להסתכם בהוצאות על לוח אם חדש\זכרון חדש\וכו', כדאי לשקול אם עדיף לך כבר לקנות מערכת חדשה.
כל מיני-מחשב שנמכר היום בכמה מאות שקלים יהיה כנראה טוב יותר מהחומרה שיש לך.
בהצלחה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
שאלה דבילית, יש לך כרטיס מסך PCI-E במחשב, נכון? אתה לא משתמש במובנה, כי ב-9900KF אין.
כששמת את ה-9900KF עם סטיק אחד שעדיין עובד, המחשב עלה או לא עלה?
אם עלה, אז כנראה שהזכרון התקלקל. רוב היצרנים נותנים אחריות לכל החיים, יש לי ניסיון טוב מאד עם G.Skill שהחליפו לי סט בן קרוב ל-10 שנים בזמנו. (במקרה שלי הסטיק פשוט התקלקל בזמן עבודה. המחשב התחיל לקרוס איתו, והוא לא עבר memtest)
אם לא עלה, אז סבירות גבוהה שהמעבד תקול או מזוייף או משהו כזה.
1. לא, כי אם לא התקנת טוב את הקירור, אז במקרה הכי גרוע המחשב יתכבה.
2. גם לא, כנראה.
3. להלוות או לקנות לוח אם תואם ולבדוק עליו. השאלה הנשאלת היא האם זה שווה את הקניה וההתעסקות?
4. כפי שכתבתי קודם, אתה יכול לנסות RMA של הזכרונות, אבל צריך לזכור שרוב היצרנים יבקשו את הקיט עם שני הסטיקים.
מעבר לזה, אני מסכים שאם כבר צריך להתחיל להחליף חלקים, אז כנראה כדאי כבר לשדרג את השילוש (לוח+מעבד+זכרון)
אופציה נוספת, אם המחשב מיועד למשחקים זה לקחת לוח B550 + רייזן 7 5700X3D או 5800X3D וזכרון DDR4 לבחירתך. ייתן לך ביצועים מעולים במחשקים ולא יעלה הון.
כששמת את ה-9900KF עם סטיק אחד שעדיין עובד, המחשב עלה או לא עלה?
אם עלה, אז כנראה שהזכרון התקלקל. רוב היצרנים נותנים אחריות לכל החיים, יש לי ניסיון טוב מאד עם G.Skill שהחליפו לי סט בן קרוב ל-10 שנים בזמנו. (במקרה שלי הסטיק פשוט התקלקל בזמן עבודה. המחשב התחיל לקרוס איתו, והוא לא עבר memtest)
אם לא עלה, אז סבירות גבוהה שהמעבד תקול או מזוייף או משהו כזה.
1. לא, כי אם לא התקנת טוב את הקירור, אז במקרה הכי גרוע המחשב יתכבה.
2. גם לא, כנראה.
3. להלוות או לקנות לוח אם תואם ולבדוק עליו. השאלה הנשאלת היא האם זה שווה את הקניה וההתעסקות?
4. כפי שכתבתי קודם, אתה יכול לנסות RMA של הזכרונות, אבל צריך לזכור שרוב היצרנים יבקשו את הקיט עם שני הסטיקים.
מעבר לזה, אני מסכים שאם כבר צריך להתחיל להחליף חלקים, אז כנראה כדאי כבר לשדרג את השילוש (לוח+מעבד+זכרון)
אופציה נוספת, אם המחשב מיועד למשחקים זה לקחת לוח B550 + רייזן 7 5700X3D או 5800X3D וזכרון DDR4 לבחירתך. ייתן לך ביצועים מעולים במחשקים ולא יעלה הון.
יש כרטיס מסך pcie כמובן... בגלל זה קניתי kf02/03/2025 3:36TheCoolest כתב: שאלה דבילית, יש לך כרטיס מסך PCI-E במחשב, נכון? אתה לא משתמש במובנה, כי ב-9900KF אין.
כששמת את ה-9900KF עם סטיק אחד שעדיין עובד, המחשב עלה או לא עלה?...
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9355
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
קשה לי להאמין שהזכרונות פגומים. אולי הסלוט על הלוח אם לא תקין. עדיף לך להחליף לוח אם+מעבד AMD ולהישאר עם הזכרונות שיש לך כרגע אם אתה רוצה להוזיל עלויות. זה יהיה התקדמות מבחינת מהירות, צריכת חשמל ואפשרויות שדרוג לעתיד.
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
יכול להיות שתקלה כזאת נובעת מפינים עקומים בתושבת המעבד.
קרה לי בעבר עם מעבד מתושבת 1150.
המחשב עלה רק עם זכרון אחד אך כשהרכבתי את הזכרון השני הוא סרב לעלות.
יישור של הפינים (בקושי רב) פתר את הבעיה.
קרה לי בעבר עם מעבד מתושבת 1150.
המחשב עלה רק עם זכרון אחד אך כשהרכבתי את הזכרון השני הוא סרב לעלות.
יישור של הפינים (בקושי רב) פתר את הבעיה.
במחשבים ישנים מתחילה לפעמים בעיה בסלוטים (של לוח האם).
כל עוד לא נוגעים בכלום...העסק מתפקד. כשמתחילים לפתוח ולהזיז מתחיל סיפור עם הזכרונות.
הוצאה/החזרה שלהם (תוך כדי ניקוי סרגל המגעים שלהם) בדרך כלל עוזרת, אך לפעמים זה חוזר על עצמו כשמכבים/מדליקים שוב את המחשב.
מנסיון עבר שלי, כשזה מתחיל לחזור על עצמו אין מנוס מלהחליף את לוח האם ואיתו כבר את כל העסק יחד.
כל עוד לא נוגעים בכלום...העסק מתפקד. כשמתחילים לפתוח ולהזיז מתחיל סיפור עם הזכרונות.
הוצאה/החזרה שלהם (תוך כדי ניקוי סרגל המגעים שלהם) בדרך כלל עוזרת, אך לפעמים זה חוזר על עצמו כשמכבים/מדליקים שוב את המחשב.
מנסיון עבר שלי, כשזה מתחיל לחזור על עצמו אין מנוס מלהחליף את לוח האם ואיתו כבר את כל העסק יחד.
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
עדיף אולי שתוציא את המעבד בעדינות ותסתכל על התושבת שלו עם זכוכית מגדלת, תבדוק שהכל תקין ואין שום פין עקום.
אם יש פינים שהתעקמו, אז כנראה פה הבעיה.
אם יש פינים שהתעקמו, אז כנראה פה הבעיה.
כנראה שזו היתה הבעייה עם המעבד. הוצאתי את המעבד הקודם, יישרתי בעדינות פין שהתעקם והמעבד החדש עובד יופי. תודה רבה לך ולכולם!02/03/2025 11:07CRAZYDIAMOND כתב: עדיף אולי שתוציא את המעבד בעדינות ותסתכל על התושבת שלו עם זכוכית מגדלת, תבדוק שהכל תקין ואין שום פין עקום.
אם יש פינים שהתעקמו, אז כנראה פה הבעיה....
עדיין נשארה הבעייה של הזיכרון. סטיק A עובד תקין בסלוט 1. כשהכנסתי את סטיק B לסלוט 2 (בעצם הסלוט הפיזי השלישי. זוגות הדואל -מוד הם 1+2, 3+4. לפי הוראות לוח האם סדר הסלוטים הפיזי הוא 1,3,2,4) המחשב לא עלה ורוסט. כשהכנסתי את סטיק B לבדו לסלוט 1 המחשב גם רוסט. החזרתי את סטיק A לסלוט 1 והמחשב עובד.
למישהו יש רעיון איך ניתן לבדוק את סטיק B מבלי כרגע להפעיל את האחריות של GSkill? האם ניתן לשלוח להם רק סטיק אחד? אם לא זה אומר שאצטרך להשבית את המחשב כי אין לי זכרונות אחרים...
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1317
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 162 פעמים
הייתי מנסה לרסס ספריי ניקוי מגעים: https://ksp.co.il/web/item/184133
תכבה את המחשב לגמרי, תוציא אותו מהחשמל. תלחץ כמה שניות על כפתור ההפעלה לפריקת הקבלים שעל לוח האם.
לרסס פעמיים, עם הכנסה והוצאה כמה פעמים של הסטיק בכדי לגרד קורוזיה אם יש. ולחכות שהחומר יתאדה, ולנגב מעט.
תכבה את המחשב לגמרי, תוציא אותו מהחשמל. תלחץ כמה שניות על כפתור ההפעלה לפריקת הקבלים שעל לוח האם.
לרסס פעמיים, עם הכנסה והוצאה כמה פעמים של הסטיק בכדי לגרד קורוזיה אם יש. ולחכות שהחומר יתאדה, ולנגב מעט.
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)
אתה מדבר בהקשר של הזיכרון? אז איך זה יכול להיות שאותו סלוט עובד עבור סטיק A ולא עבור סטיק B?07/03/2025 14:32ra כתב: עדיין יש אפשרות שאחד החיבורים בין הסוקט למעבד לא ישר. כל חיבור אחראי על משהו אחר.
נתקלתי במקרה שחלק מהאודיו לא עבד וזה היה בוודאות כיפוף בחיבור....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
ספריי לניקוי מגעים יכול לעזור, אם הסטיק חיי. אם אין לך, אפשר להשתמש במחק (מחק גומי לעיפרון). לעבור איתו טוב על המגעים של הסטיק ו"למחוק". זה יכול להוריד שכבות חמצון שמונעות מגע טוב.
למיטב ידיעתי וניסיון של כמה RMAים עם GSKILL וגם עם חברות אחרות, אם הסטיק הזה הוא חלק מקיט, אתה חייב לשלוח להם את כל הקיט.
למיטב ידיעתי וניסיון של כמה RMAים עם GSKILL וגם עם חברות אחרות, אם הסטיק הזה הוא חלק מקיט, אתה חייב לשלוח להם את כל הקיט.