ענף הקולנוע הביתי ''מת'' או לפחות ''גוסס'' ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
shac
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #41 

אולי הנגישות הגבוהה והצורה בה צורכים תוכן זה חלק מהתשובה. כבר לא יושבים מול מסך גדול אחד בסלון ורואים סרט, לא שומעים מוזיקה כמו פעם, אלבום או דיסק היו עדיין קטע של לשבת להאזין לו משני רמקולים איפשהוא.
סרטים הפכו לסדרות במסכים מפוזרים בכל חדר בבית, מוזיקה ביוטיוב/ספוטיפיי ובאוזניות. אז הביקוש בהתאם, עדיף לייצר אירפודס.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7392
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 501 פעמים

שליחה #42 

הוא ידע מה זה .פשוט זה משהו שלא מעניין אותו ולשמוע רק מהטלוויזיה מספיק לו .
Sony 1040
Monitor mass

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #43 

01/03/2025 11:25  
עופרפולק כתב:
הוא ידע מה זה .פשוט זה משהו שלא מעניין אותו ולשמוע רק מהטלוויזיה מספיק לו .
...
בן אדם אומר שלא ידע מה זה, ואתה מחליט שהוא כן יודע, בלי להכיר אותו.
יכולות מדהימות יש לך.
אם היה יודע מה זה, לא היה שואל על הרמקולים מה זה...

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8127
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #44 

28/02/2025 18:46  
istarmini כתב:
לא צריך חדר קולנוע כדי שהתחום לא יגסוס לרוב הצרכנים אין חדרי קולנוע לא בארץ וגם לא בחו״ל לרובם יש סלון כזה או אחר וזה מספיק כדי שהתחום לא ימות.
...
כן אבל פה נשאלת השאלה : איך אתה מגדיר קולנוע ביתי, וברור לי שזה סובייקטיבי. בלי לזלזל חלילה באף אחד, אני לא חושב שסאונדבר ומסך בסלון זה קולנוע ביתי,
השאלה השניה היא "מה זה גוסס".
אני מבין את האמירה "תחום גוסס" כמשהו שהולך לקצוות. בצד אחד ציוד קצה שכולנו מכירים בעלויות של עשרות אלפי דולרים ויותר, ובצד השני מסכים וסאונדברים כשהחשש הוא שכל האמצע יעלם. אם אתה יכול לקנות היום רסיברים סביב ה 1700-2200 דולר ולקבל 9 ערוצי הגברה ופרוססינג של 11, ממש לא בטוח שבעוד 3-5 שנים מוצרים כאלו יהיו על המדף. זה כדור שלג. קונים פחות, מייצרים פחות או לא מייצרים, המגוון יורד והמחיר מטפס.
על מקרנים אין בכלל מה לדבר. חללית האם עזבה כבר מזמן. מקרן הכניסה של אפסון מתומחר סביב ה 8000 דולר והמקרנים של JVC וסוני יקרים הרבה יותר.

זה קצת כמו מעמד הביניים בעולם. הולך ונעלם. העשירים מתעשרים יותר והעניים עניים יותר.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3431
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 219 פעמים

שליחה #45 

אז מדברייך לא ניתן ליישם קולנוע ביתי בסלון.
....

shac
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #46 

01/03/2025 12:18  
Lior_M כתב:

זה קצת כמו מעמד הביניים בעולם. הולך ונעלם. העשירים מתעשרים יותר והעניים עניים יותר.
...
קצת קשה להתייחס לאמירה כזאת בלי להיגרר לפוליטיקה או לדיונים חברתיים, אבל בעיניי זה פשוט לא נכון. סתם שורה מרדנית משיר של בוב דילן כזה או אחר, פאק דה סיסטם שהתאים לגיל מסוים, אבל פשוט לא נכון. יותר ויותר אנשים בעולם, ובטח שבארץ, בעלי הון ויכולות היום שהיו מזכים אותם בתואר 'עשיר' לפני כמה עשרות שנים. העניים של היום - ואני לא מדבר על הקצוות של הקצוות - פחות עניים מפעם, בהיבטי קורת גג, בטחון בסיסי ומזון. אנחנו מדינה במצב טוב יחסית, אפילו כשיש מלחמה קשה ברקע. בכל מקרה, זה גם המצב בעולם, בטח בשווקים של המדינות המפותחות שלא סובלות ממזה"ת מטורלל מסביבם.

ובתרבות של היום, שחו"ל זה כבר לא מותרות אלא חלק מהבילויים הפופולאריים, מסקי ועד שופינג בברצלונה, ומספר הרכבים על הכביש או פר משפחה, ויותר ויותר אנשים משקיעים את כספם (וכן זה גורם לעשירים להיות יותר עשירים. זה חלק מקפיטליזם וזה גורם לעולם ללכת קדימה ולא אחורה), עדיין נשארת השאלה שכן קשורה לפורום הזה ;) -

למה נושא הסאונד לא תפס כמו שצריך? אין לי כיום אף אחד בחבר'ה שיש לו אפילו 5.1, וגם את הפריקים של הסטיריאו היי-אנד אפשר לספור על 2.1 אצבעות.
(יש מצב שאני צריך להחליף חבר'ה, גם אופציה :)).

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4961
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 450 פעמים

שליחה #47 

חוץ מהחברים שהכרתי מהפורום/תחום, אף אחד לא בעניין - אפילו לא סאונד בר 🤣
2 הסנט שלי, אם מערכת 5.1/71.1 של שקועים כולל סאבים היה עניין פשוט ולא יקר ליישום - הענף היה פורח, למי יש חשק ללכת לקולנוע?
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

shac
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #48 

01/03/2025 14:38  
niko כתב:
חוץ מהחברים שהכרתי מהפורום/תחום, אף אחד לא בעניין - אפילו לא סאונד בר 🤣
2 הסנט שלי, אם מערכת 5.1/71.1 של שקועים כולל סאבים היה עניין פשוט ולא יקר ליישום - הענף היה פורח, למי יש חשק ללכת לקולנוע?
...
אבל מערכות סטיריאו ובטח שקולנוע ביתי, מעולם לא היו עניין זול ופשוט. ועדיין, 'הם היו שם'... היום מערכת סטריאו משובחת זה עניין נדיר (מגבר סטיריאו, רמקולים רציניים מעץ, מודעות מינימלית לחברות, חיבורים, תקני קול, כבלים..) לא עשיתי סקר אבל מהסלונים הישראליים שאני מכיר, זה כבר ממש לא נפוץ. מסך גדול - כן. גם כשהוא יקר בטירוף. אנשים יבחינו בדקויות של מיקרו ננו 8K ווטאבר, אבל בנושא הסאונד העולם כאילו הלך אחורה...

ראיתי את הכתבה ש-MBD הציג פה בפוסט הראשון, עם תחזית נתונים אופטימיים של מכירות ברחבי העולם. סורי, לא מתחבר לי למציאות שמעבר לפורום הזה. אולי ארה"ב/אירופה מתנהלות אחרת, לא בדקתי. כשאני מדבר על רסיבר מול פרוססור בעבודה, זה סינית ל-99% מהאנשים. במקרה הטוב סאונד-בר מחברה מוכרת.

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 253 פעמים

שליחה #49 

פה זה פורום אז כולם בעניין, מעבר לפה אף אחד לא בעניין היום.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7639
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #50 

בארץ התחום לא נפוץ כנראה, אני רואה לפעמים כתבות מעניינות על כל מיני תחומים עניין, אבל אף פעם לא ראיתי כתבה על "אלה שרוצים לחוות קולנוע בבית" , אין לזה חשיפה.
היה דיבור רק בתקופת הקורונה כי בתי הקולנוע נסגרו. אבל זה עדיין קיים כמו כל תחביב אחר.

כל תחביב יכול להפוך ליקר ובכל תחום יש מגוון ורמות מחיר, תלוי איך וכמה רוצים להשקיע. ולא חייבים להשקיע הכל בבת אחת, עם הזמן משדרגים.
אפשר לבנות מערכת 5.1 נהדרת התחלתית כולל הרסיבר בכמה אלפי שקלים.
לדוגמא הוזכר מחיר של מקרן כהוכחה שאין סיכוי להכנס לתחום, אבל זאת טעות כי מדובר בדגם חדש ויקר מאוד. יש מקרנים בעשרות אלפי שח, ויש גם טובים עד 10000 שח.
בתחום הזה לא חייבים מוצר חדש, אפשר תצוגה, יד שניה.
נערך לאחרונה על ידי mulder ב 01/03/2025 18:38, נערך פעם 1 בסך הכל.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4199
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #51 

שבוע טוב
נערך לאחרונה על ידי amitbak ב 01/03/2025 19:04, נערך פעם 1 בסך הכל.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4961
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 450 פעמים

שליחה #52 

01/03/2025 15:48  
shac כתב:
אבל מערכות סטיריאו ובטח שקולנוע ביתי, מעולם לא היו עניין זול ופשוט. ועדיין, 'הם היו שם'... היום מערכת סטריאו משובחת זה עניין נדיר (מגבר סטיריאו, רמקולים רציניים מעץ, מודעות מינימלית לחברות, חיבורים, תקני קול, כבלים..) לא עשיתי סקר אבל מהסלונים הישראליים שאני מכיר, זה כבר ממש לא נפוץ. מסך גדול - כן. גם כשהוא יקר בטירוף. אנשים יבחינו בדקויות של מיקרו ננו 8K ווטאבר, אבל בנושא הסאונד העולם כאילו הלך אחורה...

ראיתי את הכתבה ש-MBD הציג פה בפוסט הראשון, עם תחזית נתונים אופטימיים של מכירות ברחבי העולם. סורי, לא מתחבר לי למציאות שמעבר לפורום הזה. אולי ארה"ב/אירופה מתנהלות אחרת, לא בדקתי. כשאני מדבר על רסיבר מול פרוססור בעבודה, זה סינית ל-99% מהאנשים. במקרה הטוב סאונד-בר מחברה מוכרת.
...
95% מהאנשים פה לא התחילו ממערכת יקרה, קונים 2 קדמיים ורסיבר בסיסי ולאט לאט מתקדמים עם השנים וזה גם הגיוני.
יד שניה תמיד אופציה בטח ברמקולים שהטכנולוגיה בהם לא ממש משתנה והם לב המערכת.
המסך הגדול רק מחזק את הטענה שהאסטתיקה משחקת תפקיד מרכזי, מסך גדול לא מפריע לעיצוב הבית.
מערכת דו ערוצי טובה גם ניתן לקיים מבלי להשתלט על הסלון, זוג מדפיים מעוצבים ומגבר אינטגרייטד ודי סיימת - ק"ב סיפור אחר.

בתחילת הדרך ההוצאה ניראית מטורפת, כשאתה נחשף לדברים יותר טובים הרצון לשדרג מגיע ועושים את צעד אחד בכל פעם
גם אם לוקח זמן.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

shac
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #53 

01/03/2025 18:35  
niko כתב:
95% מהאנשים פה לא התחילו ממערכת יקרה, קונים 2 קדמיים ורסיבר בסיסי ולאט לאט מתקדמים עם השנים וזה גם הגיוני.
יד שניה תמיד אופציה בטח ברמקולים שהטכנולוגיה בהם לא ממש משתנה והם לב המערכת.
המסך הגדול רק מחזק את הטענה שהאסטתיקה משחקת תפקיד מרכזי, מסך גדול לא מפריע לעיצוב הבית.
מערכת דו ערוצי טובה גם ניתן לקיים מבלי להשתלט על הסלון, זוג מדפיים מעוצבים ומגבר אינטגרייטד ודי סיימת - ק"ב סיפור אחר.

בתחילת הדרך ההוצאה ניראית מטורפת, כשאתה נחשף לדברים יותר טובים הרצון לשדרג מגיע ועושים את צעד אחד בכל פעם
גם אם לוקח זמן.
...
אני בעד כל מה שכתבת. אבל זה שאפשר משהו, לא אומר שיש פלח אוכלוסיה מספיק גדול שבוחר באפשרות הזאת.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8127
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #54 

01/03/2025 12:23  
yarino כתב:
אז מדברייך לא ניתן ליישם קולנוע ביתי בסלון.
...
זה ממש לא מה שאמרתי. אמרתי שלדעתי האישית והלא קובעת, מסך גדול וסאונדבר לא נופל אצלי להגדרה של קולנוע ביתי.
כמובן שזה סובייקטיבי.
הטענה שלי היא שלשם השוק הולך משום שאלו מוצרים שמדברים לרוב האנשים והחשש הוא ששוק מוצרי הביניים ( למשל רסיברים ב 1500-2000 דולר ) יכחד. בדיוק כמו שמקרני ה 4000-5000 דולר נעלמו.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

shac
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #55 

מצד שני העדר ביקוש אמור להוריד מחירים, מה שגם לא קורה.

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #56 

ובכן לאחר שעברתי על כל התגובות בשירשור אז כמה מסקנות .
אני מניח ''שכמעט'' אף אחד מהמגיבים לא נכנס לקישור שצירפתי בהתחלה ..
אני כותב ''כמעט'' כיוון שאני מקווה שיש כאלו שכן נכנסו , אבל ע'פ התגובות זה לא נראה כך .
יתכן שאם היו נכנסים מספיק חברים וקוראים את הכתבה ואת התחזיות עד היום ומהיום לעתיד של השנים
הבאות היה מובן שענף הקולנוע הביתי ברמה הגלובלית נמצא בעליה מתמדת גם בהיקף המכירות
וגם ברווחים .
אבל כמעט כל המגיבים כאן מתיחסים למצב הענף בישראל [ לא באמת מוכר לי ] אבל ברמה הגלובלית
של הענף ישראל היא אפילו לא פסיק קטן . [ אולי לא נעים לשמוע אבל זאת המציאות ]
כך שכל מה שנכתב כאן לא באמת קשור למצב הענף [ מת או גוסס ] המציאות היא כמו שנאמר
הפוכה והענף בהחלט ALIVE & KICKING .
בנוסף , הזכירו כאן SOUNDBAR וזה בהחלט לא קולנוע ביתי לא היה ולא יהיה ולא משנה מה מספרים היצרנים או החנוית .
ה SOUNDBAR'S הנחשבים ביותר כיום כבר מגיעים עם תוספות של סאב/ים ורמקולים נוספים בכדי לנסות ולקרב לתוצאות
של מערכת קולנוע ביתית אבל כאן מדובר במערכת שלמה ויקרה ועדיין כל רסיבר כניסה ומערכת SAT-SUB זולה תביא לתוצאות
טובות יותר ויותר גמישות במחיר הרבה יותר זול . וזאת עובדה שכל מי ששמע מערכת קולנוע ביתית אמיתית וגם
SOUNDBAR יודע ומבין . גם אם תחברו את ה SOUNDBAR למקרן של CHRISTIE זה לא יהיה קולנוע ביתי .
הרבה מהדור הצעיר כיום 13/17 מעדיפים להשתמש ב CELL ואוזניות לצפיה בסרטים וזאת למרות
שיש בבית ואפילו באותו חדר מכשיר טלוויזיה , עבורם מדובר בדרך חיים אבל זה בהחלט לא הופך את זה לקולנוע ביתי . כך שכל הסיבות האלו
שהובאו כאן מדוע הענף עומד למות [ עוד לא מת עובדה אנחנו עדיין כאן ודנים בנושא ] לא באמת קשורות למציאות הגלובלית .
לא פתחתי את השירשור בכדי לברר ולעמוד על מצב ענף הקולנוע הביתי בישראל אלא לעדכן בניגוד למה שנכתב
כאן מידי פעם מה המצב האמיתי ברמה הגלובלית שזה בעצם מה שחשוב וקובע לגבי עתיד הענף .

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2540
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #57 

01/03/2025 20:50  
shac כתב:
מצד שני העדר ביקוש אמור להוריד מחירים, מה שגם לא קורה.
...
את המחירים אפשר להוריד לסף מסוים ואם גם זה לא עוזר אז סוגרים או CHAPTER 11 !

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #58 

02/03/2025 2:35  
mbd כתב:
ובכן לאחר שעברתי על כל התגובות בשירשור אז כמה מסקנות .
אני מניח ''שכמעט'' אף אחד מהמגיבים לא נכנס לקישור שצירפתי בהתחלה ..
אני כותב ''כמעט'' כיוון שאני מקווה שיש כאלו שכן נכנסו , אבל ע'פ התגובות זה לא נראה כך .
יתכן שאם היו נכנסים מספיק חברים וקוראים את הכתבה ואת התחזיות עד היום ומהיום לעתיד של השנים
הבאות היה מובן שענף הקולנוע הביתי ברמה הגלובלית נמצא בעליה מתמדת גם בהיקף המכירות
וגם ברווחים .
אבל כמעט כל המגיבים כאן מתיחסים למצב הענף בישראל [ לא באמת מוכר לי ] אבל ברמה הגלובלית
של הענף ישראל היא אפילו לא פסיק קטן . [ אולי לא נעים לשמוע אבל זאת המציאות ]
כך שכל מה שנכתב כאן לא באמת קשור למצב הענף [ מת או גוסס ] המציאות היא כמו שנאמר
הפוכה והענף בהחלט ALIVE & KICKING .
בנוסף , הזכירו כאן SOUNDBAR וזה בהחלט לא קולנוע ביתי לא היה ולא יהיה ולא משנה מה מספרים היצרנים או החנוית .
ה SOUNDBAR'S הנחשבים ביותר כיום כבר מגיעים עם תוספות של סאב/ים ורמקולים נוספים בכדי לנסות ולקרב לתוצאות
של מערכת קולנוע ביתית אבל כאן מדובר במערכת שלמה ויקרה ועדיין כל רסיבר כניסה ומערכת SAT-SUB זולה תביא לתוצאות
טובות יותר ויותר גמישות במחיר הרבה יותר זול . וזאת עובדה שכל מי ששמע מערכת קולנוע ביתית אמיתית וגם
SOUNDBAR יודע ומבין . גם אם תחברו את ה SOUNDBAR למקרן של CHRISTIE זה לא יהיה קולנוע ביתי .
הרבה מהדור הצעיר כיום 13/17 מעדיפים להשתמש ב CELL ואוזניות לצפיה בסרטים וזאת למרות
שיש בבית ואפילו באותו חדר מכשיר טלוויזיה , עבורם מדובר בדרך חיים אבל זה בהחלט לא הופך את זה לקולנוע ביתי . כך שכל הסיבות האלו
שהובאו כאן מדוע הענף עומד למות [ עוד לא מת עובדה אנחנו עדיין כאן ודנים בנושא ] לא באמת קשורות למציאות הגלובלית .
לא פתחתי את השירשור בכדי לברר ולעמוד על מצב ענף הקולנוע הביתי בישראל אלא לעדכן בניגוד למה שנכתב
כאן מידי פעם מה המצב האמיתי ברמה הגלובלית שזה בעצם מה שחשוב וקובע לגבי עתיד הענף .
...
לא ברור מהיכן לקוחה הכתבה ועל מה היא מדברת, כשב"שטח" חברות מתאחדות, נסגרות, פושטות רגל !
גם מי שבוחר כן להשאר- מצמצם את הדגמים. רוב החברות (חטיבות) נמצאות בהפסדים אדירים.
אני הרבה נמצא בחו"ל וגם שם אותן החנויות נעלמות.
אפשר גם להסתכל על התערוכות הנחשבות בחו"ל...חלקן של היצרנים הולך ונעלם בקצב מסחרר. באותן תערוכות קשה למצוא את תחום הקולנוע הביתי.

התחום פשוט בפרפורי גסיסה אחרונים !

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7639
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #59 

02/03/2025 8:35  
Arie10 כתב:
לא ברור מהיכן לקוחה הכתבה ועל מה היא מדברת, כשב"שטח" חברות מתאחדות, נסגרות, פושטות רגל !
גם מי שבוחר כן להשאר- מצמצם את הדגמים. רוב החברות (חטיבות) נמצאות בהפסדים אדירים.
אני הרבה נמצא בחו"ל וגם שם אותן החנויות נעלמות.
אפשר גם להסתכל על התערוכות הנחשבות בחו"ל...חלקן של היצרנים הולך ונעלם בקצב מסחרר. באותן תערוכות קשה למצוא את תחום הקולנוע הביתי.

התחום פשוט בפרפורי גסיסה אחרונים !
...
אני לא יודע כמה זה מדויק, מוצרים חדשים יוצאים כל הזמן לשוק.

ואם החברות האלה לא יודעות להתנהל זאת בעיה שלהן, אם אין ביקוש אז אפשר לנסות לייצר אותו. תערוכות זה נחמד אבל זה יותר מיועד למשווקים וכתבים בענף ופחות לקהל הרחב. אם הם רוצים להגיע לקהלים חדשים ולפרוץ שווקים שיפרסמו יותר, שיתנו חסויות, שלטי פרסומת או פרסום בטלויזיה, מישהו פעם ראה פרסומת לקולנוע ביתי ב 15 שנים האחרונות?

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #60 

אני מתקשה להבין אותך...

בוא נקח כדוגמא את מקצוע הסנדלרות...
אם נתחיל לפרסם אותו, האם נראה לך שפתאום המקצוע יפרח שוב ?

צריך להפנים שאופנות חולפות !

החברות שאתה מדבר עליהן נמצאות בתחום עשרות רבות של שנים. הביקוש למוצרים שלהם פחת בהדרגה. מה תרצה שיעשו ?

עוד דוגמא קפצה לי לראש עכשיו.
המקרנים...
בתחילה על מנת לקבל מסך גדול היית צריך לרכוש מקרן. היום ישנם לא מעט מסכים שנותנים לך "100 במחיר של פחות מ 10K ש"ח. למה שמישהו יקנה מקרן ?
אפשר לומר בבטחון רב: שהמקרנים סופם כנראה להכחד.

אתה יכול לפרסם למוות- זה לא יעזור !

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”