צריבה עדיין במסכי (Oled (2

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14346
נתן תודות: 989 פעמים
קיבל תודות: 1218 פעמים

שליחה #41 

06/02/2025 7:28  
lasik כתב:
בקיצור, כמעט כיבית לחלוטין את הבהירות של המסך, ועל זה אתה מסתמך כשאתה עונה במשך כ"כ הרבה שירשורים שה- B7 לא נצרבת? אנשים רוצים לצפות במסך בבהירות שהוצגה להם בתצוגה, ולממש את הפוטנציאל של הטלוויזיה. לדעתי, מן הראוי שתחזור שתחזור לכל השירשורים בהם ציינת שיש לך טלוויזית OLED של LG כבר X שנים ללא צריבה, ותציין את הנתון הכה חשוב, שמבדיל בינך לבין אחרים: הבהירות, או במילים אחרות הכהות של המסך שלך.
...
ממש במקרה גם לי הייתה עד לא מזמן B7 במשך כ 8 שנים + עד היום CX במשך כ 5 שנים, ששתיהן עם 0 (אפס) צריבות ופנל מושלם.
1. המסכים היו תמיד באחד מ3 המצבים הנ"ל: קולנוע (FILMMAKER MODE ,(MOVIE , מומחה חדר חשוך.
2. לא הורדתי בהירות מהמצב שהוגדר ע"י היצרן למצבים הנ"ל.
3. המסכים לעולם לא הושארו במצב PAUSE במשך יותר מ 3-5 דקות ברציפות....וכמובן לא צפיתי בערוצים עם לוגו או תוכן סטאטי.
4. המסכים לעולם לא חוברו לממיר שמבצע את עיבוד התמונה בעצמו או שמאלץ את התוכן לעבור למסך ב HDR.
5. המסכים זיהו ועברו למצב HDR רק שזוהה תוכן כזה על ידם (באופן אוטו') וכמובן שינו את מצב התמונה ל HDR המתאים (דולבי ויז'ן, HLG וכד').

אחרי שכל זה נכתב, שכל אחד יחליט אם הוא יכול ובכלל מתאים לו לעמוד בתנאים האלו על מנת ליהנות מ OLED.
מי שלא יכול...מזל שיש היום אלטרנטיבה לא רעה בכלל עם טכנולוגיית MINILED.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2789
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #42 

27/02/2025 19:14  
טלHD כתב:
לא צפיתי בערוצים עם לוגו או תוכן סטאטי.
...
אתה מבין שזה לא סביר למשפחה רגילה בישראל? כמעט כל ערוצי הברודקסט, 11,12,13,14,24 וערוצי הוט 3,5 כוללות לוגו סטטי, וחלקן משדרות תוכניות כמו חדשות ואקטואליה עם פס תוכן סטטי.
אולי פשוט תגיד שראית סטרימינג כמו נטפליקס ויו טיוב שאין להם לוגו סטטי?
ניכר שהמסך שלך לא שימש כמסך עיקרי למשפחה ממוצעת, אלא למשתמש ייחודי שמציב לעצמו איסורים שהמשתמש הסביר לא משית על עצמו.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4769
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 760 פעמים

שליחה #43 

זה לא נכון. אני גם כתבתי את זה. משפחות ממוצעות היום פחות ופחות צורכות ערוצים כמו הוט וברודקאסט. אני לא משית מגבלות על אך אחד מבני המשפחה, זה פשוט פחות מעניין אותם.

sagico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 813
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #44 

27/02/2025 18:58  
טלHD כתב:
מעניין, כי זה נראה מסך שהיה דלוק 24/7 רק על ערוץ 12 עם ממיר שהוציא HDR מאולץ.

האם השידור למסך הנ"ל היה ע"י ממיר כזה?
...
ממיר יס קוואטרו ולא כל הזמן על 12 אבל מספיק שזה קרה.
הגעתי להבנה שאני זונח את האולד לטובת מיני לד ואפילו לד Fald בגדלים הקטנים יותר.
הטכנולוגיה לא הבשילה לעמוד לטווח ארוך מאד, הדיודות האורגניות נחלשות עם הזמן ובסוף זה יצרב.
ב פלזמות זה קרה אחרי מעל עשר שנים. באולד זה קורה הרבה לפני.
אגב גם השתמשתי בבהירות וקונטרסט בינוניים.
טלויזיה ראשונה נצרבו הלוגואים של ערוצי הקטנטנים.
פה נצרב אחרי שנתיים וקצת. החליפו פאנל. עברו עוד שנתיים וחצי ושוב. נמאס :(

sagico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #45 

הנה וינסנט יקיר הפורום. <br />בסרטון ניתן להבין שסוני Bravia  7 מגיעה לרמת תמונה כל כך מדהימה, מבלי להתפשר על צריבות ושאר מרעין בישין. <br /><br />

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4769
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 760 פעמים

שליחה #46 

בהחלט חדשות משמחות. אני לא חושב שיש פה מישהו שמקדש את הטכנולוגיה, רק את איכות התמונה. לאף אחד לא אכפת צה עומד מאחורי השחורים, כל עוד הם מוחלטים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78768
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #47 

סוני עשו צעד מפתיע השנה בזה שמסך הדגל שלהם הוא miniLED על פני OLED.

sagico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #48 

01/03/2025 0:43  
oferlaor כתב:
סוני עשו צעד מפתיע השנה בזה שמסך הדגל שלהם הוא miniLED על פני OLED.
...
נכון, וזה אומר המון.
ויש שמועות חזקות לגבי Bravia 10 שהולכת להיות אפילו יותר מדהימה…

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5344
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #49 

Naturally this comes with a narrower viewing angles typical of VA panels
...
בהמשך ויסנט אומר כדאי למנוע Blooming צריך לשבת ממול
"Spot on"

מדבר על ה Inky Black letter boxes שניתן להשיג רק עם Oled.

המסך הזה מעולה אבל עדיין VA.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #50 

ה-Bravia 9 זה מסך מדהים, עם טכנולוגית מינילד מאד מתקדמת. מגיע לרמת בהירות ונפח צבע גבוהים. זו הסיבה שזה מסך הדגל ולא OLED.
ה-7 לעומת זאת בהחלט מרשים, אבל עם 512 איזורים "בלבד", ועם פאנל VA בעל ניגודיות גבוהה יחסית, ללא פילטר לזווית צפיה רחבה תצטרך לשבת בדיוק מול המסך וגם במרחק גדול יחסית כדי לא לחוות התבהרות בצדדים עקב זווית צפיה מוגבלת. וגם יש בלומינג מסביב לכתוביות, וגם אין פסים שחורים שהם שחורים.
זה מסך מעולה, אבל הוא לא באמת מתחרה ב-OLED.

בתנאי הצפיה שלי אני לא רואה את עצמי איי פעם חוזר למסכי LCD.
ה-LCD היחידי שהייתי שוקל, זה מסך עם פאנל LCD כפול, אחד עבור צבע והשני מונוכרום המשמש כ-FALD ברז' 1080P. כמו שהייסנס ניסו להשיק לפני כמה שנים.

sagico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #51 

ברור שזה לא אולד אבל זה קרוב מאי פעם, ה 9 על הנייר מתעלה על ה 7, אבל בהשוואת צפייה ה 7 נותנת תמונה מצויינת ויש לה אפילו יתרונות. <br />שוב. תלוי מה רואים וכמה זמן רוצים את המסך. <br />אני לא רואה את עצמי מחליף מסך כל ארבע או חמש שנים, ובטח שבצפייה בחדשות אולד פשוט לא מתאים. <br />אגב ב 2025 צפויה סדרה 10 של סוני שאומרים שעוד לא ראינו כלום..
אם אולד לא הייתה ככ רגישה לצריבות אובייקטים סטטיים במסך (למרות כל הפיצ׳רים שהוכנסו שלא ממש עוזרים את זה היום אנחנו יודעים בוודאות כבר) אז הייתי שמח, אבל לאחר שלוש צריבות ״ אסתפק ״ בסוני
כזכור גם אני מחלוצי הפלסמה (שעדיין עובדת בחדר שינה)!

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #52 

אתה ואולי עוד כמה יודעים את זה בוודאות. בטוח שלא כולם.
כי למרות שהיו "הרבה" שרשורים של נצרב לי\התקלקל לי, אי אפשר לדעת באמת מה אחוז התקלות במסכים האלה ביחס לאחוז המכירות באופן כללי (ולא המקרים האישיים שלך)
אם המסכים האלה היו כל כך בעיתיים, לא היו נותנים עליהם 3 שנים של אחריות. וגם LG לא היתה נותנת כיסוי של 5 לפאנל לסדרת ה-G.
אישית, אני לא חוזר ל-LCD. גם אם אצטרך להחליף מסך כל... לא יודע כמה שנים, כי יש לי 2 טלוויזיות OLED, אחת יותר מ-7 שנים והשניה יותר מ-3 ואין לאף אחת מהן צריבות או בעיות כלשהן.

gvid
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 330
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #53 

חבל שלא השקיעו יותר בשיפור זווית הצפייה. זה מינוס גדול של ה-bravia 7.

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 895
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #54 

מבקש להכניס את חוות הדעת הזניחה שלי לכאן. היה CX ששבק חיים מוקדם מדי, היום TCL QM8B או משהו כזה. לא מזהה הבדל בכל הנוגע לאיכות התמונה, השחורים אותו דבר, הקונטרס פנטסטי, ברמה של תלת מימד ממש. דווקא בתחום בו נעוץ עיקר ההבדל לטובת המינלד, בהירות, ה TCL עם רמת הארה גבוהה על פי נתוניה לא באמת מציגה תמונה עדיפה, למעט אולי בפיקים. לטעמי היתרון הבאמת מסיבי של האולד הוא זוית הצפיה, לא משנה הזוית, הצבעים, הבהירות, לא משתנים, מה שאי אפשר לומר על ה TCL. עוד הבדל הוא ברמת העיבוד ה CX היתה פשוט טבעית יותר. אבל את הענין האחרון הזה אפשר לרפא בקלות עם סטרימר חיצוני טוב, שילד, אפל משהו מאלה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #55 

אם אתה נוהג לצפות עם אור דלוק, במיוחד אם הוא מאחורי הטלוויזיה, ואם החדר מואר, אז סביר שלא תראה הבדל בין מסך מינילד טוב לבין אולד.
כי בהירות החדר מורידה את הניגודיות שהעין שלך יכולה לראות.
ואם אתה נוהג לראות בחדר מוחשך, אז אולי אתה פשוט לא שם לב להבדלים, שזה גם מקובל.

sagico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #56 

02/03/2025 3:44  
TheCoolest כתב:
כי למרות שהיו "הרבה" שרשורים של נצרב לי\התקלקל לי, אי אפשר לדעת באמת מה אחוז התקלות במסכים האלה ביחס לאחוז המכירות באופן כללי (ולא המקרים האישיים שלך)
אם המסכים האלה היו כל כך בעיתיים, לא היו נותנים עליהם 3 שנים של אחריות. וגם LG לא היתה נותנת כיסוי של 5 לפאנל לסדרת ה-G.
אישית, אני לא חוזר ל-LCD. גם אם אצטרך להחליף מסך כל... לא יודע כמה שנים, כי יש לי 2 טלוויזיות OLED, אחת יותר מ-7 שנים והשניה יותר מ-3 ואין לאף אחת מהן צריבות או בעיות כלשהן.
...
שוב כי אתה רואה תוכן בעל סיכון נמוך ואתה עם בהירות וקונטרסט נמוך.
צפייה בערוצי חדשות מכל סוג גורמים לצריבה. חד משמעי.

sagico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #57 

<p>
<p></p>

sagico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #58 

02/03/2025 3:44  
TheCoolest כתב:
...
אז נותנים אחריות. באים מחלפים פנל. הכל משוקלל כבר במחיר. הסדרות היותר בעייתיות זה b ו c. בסדרה G יש שיפורים ייחודיים, ועדיין, צפייה בתוכן עם לוגו סטטי יגרום לצריבה, אולי לאט יותר אבל יצרב. ושוב זו כבר עובדה ידועה היום, ואתה נשמע כמו מלפני כמה שנים אחורה.
(אני ועוד כמה בעולם) להתחיל להביא קישורים ?
נו די.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #59 

ה-B7 אמנם לא צופים בה הרבה בחדשות, אבל כל היום היא על ערוצים מסחריים, חלקם עם לוגו שקוף וחלקם עם צבעוני.
הרבה פעמים ה-GUI של קודי נשאר פתוח בזמן צפיה...
ב-C1 אני צופה חצי שעה-שעה ביום בחדשות.
זה ברור שבאופן כללי אני נוקט צעדים כדי למנוע צריבה. למשל השומר מסך נכנס לאחר דקה.
ואני בד"כ לא משאיר תוכן סטטי על pause (זה גם לא ממש אפשרי אצלי כי נכנס השומר מסך).
הגדרה ראשונית של הנגן פעם אחת, אבל אני לא צריך לעשות משהו מיוחד כל יום, צופה רגיל.

sagico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #60 

p>Most cases of burn-in in televisions is a result of static images or on-screen elements displaying on the screen uninterrupted for many hours<
זה ציטוט מהאתר של Lg עצמו.
לצפות בחדשות חצי שעה או לצפות בחדשות כמה שעות כל יום זה ההבדל. <br />לצערנו צורכים חדשות הרבה יותר בשנה האחרונה.. 

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”