ענף הקולנוע הביתי ''מת'' או לפחות ''גוסס'' ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 253 פעמים

שליחה #21 

אין דם חדש בתחום זו הגדרה נכונה, מי שסביב גילאי 50+ עוד זוכר איך היו עומדים בתור לפני שסטריאו סטאר היה נפתח או שקובעים איתם שעה בערב לשמיעה השאות ורכישה, כי, ביום היה עמוס כל הזמן ולא היה דקה לנשום, הייתי הולך שם שעות ימים שלמים, אני זוכר חוויה, היום איפה ....
וזה בדיוק זה ! הסגמנט הזה כבר לא קיים היום, בדיוק כמו מכוניות בסגמנט ה סופר סלון SS שהיו לנו פעם, היום אין יותר את זה ומי שיש לו או היה לו יודע על מה אני מדבר, הכחידו אותם .... דעך נגמר כמו הקסטות דיסקים וכל הדברים היפים והמעניינים שהיו לנו פעם.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7639
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #22 

לא צריך להיות דרמטיים מדי, יש שינויים טכנולוגיים חיוביים בתחום וזה משפיע על אופן הצריכה.

יש הרבה יותר זמינות לתכנים; איכות וידאו וסאונד טובים שנות אור ממה שהיה לפני 20 שנה (גם לתכנים וגם לציוד) ; ויש מבחר של ציוד בכל מיני רמות מחיר לכל מי שרוצה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17915
נתן תודות: 1145 פעמים
קיבל תודות: 2487 פעמים

שליחה #23 

27/02/2025 12:27  
mulder כתב:
לא צריך להיות דרמטיים מדי, יש שינויים טכנולוגיים חיוביים בתחום וזה משפיע על אופן הצריכה.

יש הרבה יותר זמינות לתכנים; איכות וידאו וסאונד טובים שנות אור ממה שהיה לפני 20 שנה (גם לתכנים וגם לציוד) ; ויש מבחר של ציוד בכל מיני רמות מחיר לכל מי שרוצה.
...
פה כולם מסתמכים על מדינת היהודים כן עומדים בתור או לא עומדים בתור בסטריאו סטאר.

אנחנו אפילו לא סיכה בים מבחינת צריכת ציוד יחסית לעולם הגדול ששם ניתן לרכוש אחלה ציוד במחיר ריצפה , למה שמי שאוהב סאונד ( לא אודיופיל שמרגיש הבדלים בי קונקטורים כן ? :lol: :lol: :lol: :lol: ) יעדיף את קומבינת הסאונד בר, זה ממש לא ברור לי ?
אפשר גם איכות סאונד וגם תפעול נוח יותר כמו מזרימי מדיה/אפליקציות..... למה לוותר ?
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

PayneBack3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #24 

אני יכול להעיד על עצמי, היה לי רסיבר ורמקולים 5.1 שהם Mid-High וכשנולד לי ילד הבנתי שאין לי אופציה באמת להשתמש בהם, הסלון כבר לא שלי במהלך היום ובלילה אין צ'אנס לנצל את המערכת אז פשוט פירקתי ומכרתי אותה, עברו כמה שנים מאז וכרגע חושב על סאונדבר כי זה יותר פרקטי, מאוד הייתי רוצה מערכת ברמה אבל זה יחכה לחדר קולנוע בעתיד..

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #25 

27/02/2025 14:37  
PayneBack3 כתב:
אני יכול להעיד על עצמי, היה לי רסיבר ורמקולים 5.1 שהם Mid-High וכשנולד לי ילד הבנתי שאין לי אופציה באמת להשתמש בהם, הסלון כבר לא שלי במהלך היום ובלילה אין צ'אנס לנצל את המערכת אז פשוט פירקתי ומכרתי אותה, עברו כמה שנים מאז וכרגע חושב על סאונדבר כי זה יותר פרקטי, מאוד הייתי רוצה מערכת ברמה אבל זה יחכה לחדר קולנוע בעתיד..
...
אבל מה שאתה מתאר לא מעיד על התנהלות שונה.

גם לפני 10 שנים מי שהיה נולד לו ילד קטן ולא היה יכול להשתמש בסט 5.1 היה מחפש לרכוש אופציה אחרת קלילה יותר אבל כמו אז גם היום אתה יודע שאתה מפספס איכות ובהזדמנות הראשונה אתה תנסה להדביק בחזרה את הפער ולא תתקע עם סאונד בר שתומך באטמוס :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

bilbog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #26 

''הבעיה הכי קשה היא שיש הרבה פחות אנשים שנחשפים לאיכות מבעבר, מה שאומר שיתכן שהסגמנט של אלה שאיכות חשובה להם לא מודעים בכלל למה שהם מפספסים,,

מי שאיכות חשובה לו ידע היכן לחפש ולמצוא אותה, למה לחשוב שהוא יפספס ? נכון לכל תחום, אגב.

לגבי טענה שהתחום בדעיכה - לא מכיר נתונים, אבל לאור העובדה שהמחירים השערוריתיים של רסיברים ורמקולים בארץ לא משתנים או משתווים למה שיש באתרים בחו''ל כנראה שהמצב לא כ''כ גרוע.
Gravity cannot be held responsible for people falling in love
רשימת הציוד: B&W 603 S3/Anthem MRX 740/SVS Ultra Center/SVS PB-1000/SVS Ultra Bookshelf/LG OLED 65/Sony UBP-X700

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4961
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 450 פעמים

שליחה #27 

27/02/2025 10:42  
mulder כתב:
אתה ממש צודק, ונגעת בחלק מעניין שזה החשיפה. אגב זה לא שונה בהרבה מכל תחום/תחביב אחרים.
ברוב המקרים (לדעתי) כאשר שומעים את ההבדל בין סאונד בר למערכת סראונד של 5.1 (אפילו בסיסית ולא יקרה) ומבינים את הפוטנציאל, קשה לחזור אחורה ומי שאוהב את זה כנראה יילך בכיוון.

אנשים אולי נרתעים מהמחירים, אבל צריך להבין שזה לא 2 קצוות , אין בקצה אחד סאונדבר ובקצה השני מערכת בכמה מיליונים וזהו. יש המון באמצע.
אפשר לתקתק מערכת 5.1 בסיסית (רסיבר ורמקולים) סביב 10000 שח ועם הזמן לשדרג כל פעם חלק אחר אם רוצים.
...
mulder
לדעתי הבעיה העיקרית זו האישה :lol:
וברצינות, הבעיה היא לשים 5(מינימום) רמקולים בסלון + סאב שהוא לפחות 45X45
עיצובית לא כל בת זוג זה עובר לה סבבה בעין
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #28 

27/02/2025 16:34  
niko כתב:
mulder
לדעתי הבעיה העיקרית זו האישה :lol:
וברצינות, הבעיה היא לשים 5(מינימום) רמקולים בסלון + סאב שהוא לפחות 45X45
עיצובית לא כל בת זוג זה עובר לה סבבה בעין
...
נשים איתנו מתקופת הבריאה 😂😂😂😂 לכן כלום לא השתנה מהבחינה הזו.
הן לא תמכו בתחום מאז ועד היום, בדיוק כמו שאנחנו לא תומכים בתחום הנעלים, שחביב עליהן.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #29 

למרות הקושי הגדול של התחום אני חושב שאפשר להחזיר אותו דיי בקלות לגדולתו...
בעבר בכל רשת חשמל של קומקומים היה חדר קולנוע ביתי עם הרבה ציוד זול ונגיש ,תמיד שהיה חדר עם מוסיקה בווליום אנשים נכנסו לדקה לראות ולשמוע ,ואז ברגע שמתיישבים לדקה ורואים סרט בווליום רציני ...נכנסת חווית הקולנוע למי שאין אפילו רמקול בבית ואם המחיר נגיש מתחילים לחלום ועם הזמן רוכשים בזול ומשדרגים כפי שכנראה רובנו עשינו .
חנויות מתמחות ויש כאלה בכל עיר לא נגישים ללקוחות שלא עשו את הרכישה הראשונה .
רוב האנשים שכאן בפורום כנראה נכנסו לקנות תנור או מסך בשקם אלקטריק ...ויצאו משם עם רמקולים ורסיבר...ומשם גדלו,ככה נכנסים לקוחות חדשים לתחום ,
אני חושב שאם יותר חנויות של מוצרים מעורבים יקצו חדר קטן לעשות בו רעש זה יעשה טוב לכולם .

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7639
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #30 

27/02/2025 19:15  
claudia5 כתב:
למרות הקושי הגדול של התחום אני חושב שאפשר להחזיר אותו דיי בקלות לגדולתו...
בעבר בכל רשת חשמל של קומקומים היה חדר קולנוע ביתי עם הרבה ציוד זול ונגיש ,תמיד שהיה חדר עם מוסיקה בווליום אנשים נכנסו לדקה לראות ולשמוע ,ואז ברגע שמתיישבים לדקה ורואים סרט בווליום רציני ...נכנסת חווית הקולנוע למי שאין אפילו רמקול בבית ואם המחיר נגיש מתחילים לחלום ועם הזמן רוכשים בזול ומשדרגים כפי שכנראה רובנו עשינו .
חנויות מתמחות ויש כאלה בכל עיר לא נגישים ללקוחות שלא עשו את הרכישה הראשונה .
רוב האנשים שכאן בפורום כנראה נכנסו לקנות תנור או מסך בשקם אלקטריק ...ויצאו משם עם רמקולים ורסיבר...ומשם גדלו,ככה נכנסים לקוחות חדשים לתחום ,
אני חושב שאם יותר חנויות של מוצרים מעורבים יקצו חדר קטן לעשות בו רעש זה יעשה טוב לכולם .
...
בשביל זה הם צריכים שטח בחנות. כמעט בכל הרשתות היה פעם. כנראה הגיעו למסקנה שלא משתלם להם לבזבז מקום על חדר כזה עם רווחים קטנים יחסית, אלא למכור סאונדברים.
יש מצב שבחשמל נטו יש עדיין חדרי הדגמה אבל אני לא סגור על זה.

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9613
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #31 

היום כל החנויות הייעודיות לתחום אין בהם כלום למעט מסך ורמקול טועה עם סנטר שהוחזר מלקוח ותמיד בעל הבית נמצא בהתקנה אין ציוד אין כלום הכל ריק ככה זה גם נראה ככה זה גם מרגיש גם אם בא לך להיכנס לאספרסו בחנות לאיזה אסקייפיזם אין מי שיספק לך את זה בעלי החנויות הבינו שלא משתלם להחזיק ציוד ייעודי כמו פעם עדיף התקנות ומכירות באינטרנט
עם נוסטלגיה לא הולכים למכולת

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8994
נתן תודות: 1565 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #32 

27/02/2025 17:03  
istarmini כתב:
הן לא תמכו בתחום מאז ועד היום, בדיוק כמו שאנחנו לא תומכים בתחום הנעלים, שחביב עליהן.
...
ותחום התיקים שלהן, מה איתו ?!
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #33 

28/02/2025 11:14  
avihuli כתב:
ותחום התיקים שלהן, מה איתו ?!
...
גם הוא בהחלט מאתגר.😂😂😂
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

big27
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2605
נתן תודות: 132 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #34 

אני לא חושב שהתחום הזה ימות , תמיד יהיו אלו שרוצים חדר ייעודי לקולנוע , כמו כל דבר בחיים הכל משתנה ..
זה בדיוק כמו הויכוח על המדיות הפיסיות ... כאספן של סרטים אני מאמין שתמיד יהיו אלו שימשיכו לאסוף .
ושוב כמו שנאמר באחד הפוסטים אנחנו לא דוגמא מייצגת בכלום בהשוואה לעולם ...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #35 

28/02/2025 18:35  
big27 כתב:
אני לא חושב שהתחום הזה ימות , תמיד יהיו אלו שרוצים חדר ייעודי לקולנוע , כמו כל דבר בחיים הכל משתנה ..
זה בדיוק כמו הויכוח על המדיות הפיסיות ... כאספן של סרטים אני מאמין שתמיד יהיו אלו שימשיכו לאסוף .
ושוב כמו שנאמר באחד הפוסטים אנחנו לא דוגמא מייצגת בכלום בהשוואה לעולם ...
...
לא צריך חדר קולנוע כדי שהתחום לא יגסוס לרוב הצרכנים אין חדרי קולנוע לא בארץ וגם לא בחו״ל לרובם יש סלון כזה או אחר וזה מספיק כדי שהתחום לא ימות.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4996
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 412 פעמים

שליחה #36 

27/02/2025 17:03  
istarmini כתב:
...
למזלי לא כל הנשים אותו דבר ...
יש כאלה שתומכות גם בנעליים וגם בציוד איכותי / ח. קולנוע .. אמנם חלק קטן מהן כנראה , אבל יש כאלה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #37 

28/02/2025 19:01  
movieman כתב:
למזלי לא כל הנשים אותו דבר ...
יש כאלה שתומכות גם בנעליים וגם בציוד איכותי / ח. קולנוע .. אמנם חלק קטן מהן כנראה , אבל יש כאלה.
...
יוצאים/ות מהכלל תמיד יש בכל תחום.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7037
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #38 

חושב שהנושא של התחביב לא קיבל בדיון את המקום הראוי

כמובן שהאיכות חשובה

אבל אצל הרבה מאיתנו התחביב והרצון להיטיב עם התחביב מקבל דגש בפעולות שאנו עושים בנושא

כך שמי שהתחביב חשוב לו לא ייתן לנושא לגווע ומי שרק רוצה לראות סרטים או תכניות טלוויזיה בנוחות ימשיך להינות ממקרן הקול והטלוויזיה

shac
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #39 

עדיין זאת שאלה מצוינת למה, למרות גידול משמעותי באוכלוסייה, באיכות החיים ובטח גודל המסך הממוצע בכל בית ישראלי, פופולאריות ונגישות למוזיקה שלא הייתה מעולם (אינטרנט),
האיכות של הסאונד כבר לא עניין טרנדי כמו שהיה פעם. בניינטיז אמנם לא היה לי שקל למערכת סטריאו, אבל זה בהחלט היה חלום נפוץ ולא רק שלי. זה כבר לא המצב לדעתי.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #40 

28/02/2025 23:08  
molvy כתב:
כך שמי שהתחביב חשוב לו לא ייתן לנושא לגווע ומי שרק רוצה לראות סרטים או תכניות טלוויזיה בנוחות ימשיך להינות ממקרן הקול והטלוויזיה
...
נכון, אבל הבעיה היא ביקוש והיצע.
ככל שהביקוש יורד בעולם, כך היצרנים מתקשים לתחזק תהליכי פיתוח וייצור רווחיים, מה שגורם לתחום להיעלם.
יצרנים סוגרים את העסק, נשארים בודדים, שמנסים להיאבק על הלקוחות שנותרו, והם מתמעטים.
בהתאם, מספר החנויות בהן זמינים מוצרי קולנוע ביתי יורד, וכתוצאה מכך יש המון צעירים שבכלל לא מודעים לכך שיש עולם כזה.
הולכים לחנות לקנות טלויזיה, מקסימום מציעים להם שם "מקרן קול אטמוס", והם חושבים שעכשיו יש להם קולנוע ביתי.

יש לי שכן, בן 30+.
נכנס אלי לבקש עזרה במשהו.
ראה את הרמקולים ושאל מה זה.
שאל מה אני צריך את זה.
הדגמתי לו, ואז הוא אומר לי שלא ידע שבכלל קיים כזה דבר.
חשב שאצלו שומעים ממש טוב מהרמקולים של הטלוויזיה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”