ענף הקולנוע הביתי ''מת'' או לפחות ''גוסס'' ?
-
mbd
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3601
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 2020 פעמים
ע'פ מה שנכתב כאן באתר ע'י חברים מביני דבר בתחום , הענף כולו בשלבי גסיסה אחרונים .
אין חדשות, אין מכירות, אין רווחים, ואין עתיד הכל בדעיכה . כולם צודקים ולחיזוק אני מביא כאן מאמר של אחת מחברות התחזית הכלכלית
הגדולות והידועות לגבי התחזית העתידית של ענף הקולנוע הביתי . כדאי לקרוא אפשר ללמוד ולהבין . בנוסף לכך יש לפחות עוד
5 חברות נוספות עם תחזית דומה .
https://www.whatech.com/og/markets-rese ... ience.html
אין חדשות, אין מכירות, אין רווחים, ואין עתיד הכל בדעיכה . כולם צודקים ולחיזוק אני מביא כאן מאמר של אחת מחברות התחזית הכלכלית
הגדולות והידועות לגבי התחזית העתידית של ענף הקולנוע הביתי . כדאי לקרוא אפשר ללמוד ולהבין . בנוסף לכך יש לפחות עוד
5 חברות נוספות עם תחזית דומה .
https://www.whatech.com/og/markets-rese ... ience.html
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17915
- נתן תודות: 1145 פעמים
- קיבל תודות: 2485 פעמים
להערכתי, MBD הביא את המאמר כתגובה צינית "למבינים" , שטוענים שהכל הולך למות....
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
הכל כבר מת פשוט לא אומרים לך את זה, כל התחום במצב הישרדות כבר כמה שנים טובות אף אחד לא קונה היום זה נישה, הרווח היום הוא על מוצרי בוטיק (נתח רווחי עצום בעיקר ברמקולים), נילווים (כבלים\מעמדים רווח עצום כנ"ל),מסכים והתקנות, חנויות מתגלגלות על טריידים וזיכויים בשביל לקדם איזושהיא מכירה, אחרת, אין לך זכות קיום היום.
משדרים הכל טוב בכאילו.
משדרים הכל טוב בכאילו.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

כן אני מבין שאתה במוד של ....... אבל לא ממש מסכים איתך והאמת גם לא מבין על אילו נתונים אתה מסתמך , כשאתה אומר הכל מת ?27/02/2025 8:01Moshe984 כתב: הכל כבר מת פשוט לא אומרים לך את זה, כל התחום במצב הישרדות כבר כמה שנים טובות אף אחד לא קונה היום זה נישה, הרווח היום הוא על מוצרי בוטיק (נתח רווחי עצום בעיקר ברמקולים), נילווים (כבלים\מעמדים רווח עצום כנ"ל),מסכים והתקנות, חנויות מתגלגלות על טריידים וזיכויים בשביל לקדם איזושהיא מכירה, אחרת, אין לך זכות קיום היום.
משדרים הכל טוב בכאילו....
במידה ואתה מסתמך על תחושות בטן של מה שקורה במדינת היהודים אז מדינת היהודים מעולם לא הייתה שוק מייצג בתחום, מבחינת כמות מכירות.
מה שכן ,מבחינתי, אין מה לראות אבל ציוד אנשים קונים . בודדים קונים את ציוד הקצה היקר להחריד אבל הרבה רוכשים רסיברים/רמקולים/סטרימרים/מגברי קלאס D (שמאוד זולים ולא בהכרח נחותים באיכותם) , כאלו ואחרים.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78759
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5370 פעמים
הבעיה זה ה mid market. ברור שבאיזור הנמוך הכל עבר ל sound bars. בתחום הגבוה אין חשש - תמיד יהיה קו לחדרי קולנוע במיליונים.
הבעיה היא באיזורי הביניים שתלויים ביצרני רסיברים ומקרנים שכבר לא מצליחים להתקדם. מסכים גדולים הורגים את המקרנים וסאונדברים הורגים את שוק הרסיברים והרמקולים.
הבעיה היא באיזורי הביניים שתלויים ביצרני רסיברים ומקרנים שכבר לא מצליחים להתקדם. מסכים גדולים הורגים את המקרנים וסאונדברים הורגים את שוק הרסיברים והרמקולים.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אני לא חושב שהסאונד ברים הורגים את הרסיברים כי אין מה להשוות בניהם מבחינת התוצאה הסופית ולא משנה מה מנסים למכור לנו בפרסומות זה אפילו לא מתקרב לחווית סאונד של 5.1 רמקולים הקפיים פיזיים בסיסיים.27/02/2025 8:53oferlaor כתב: הבעיה זה ה mid market. ברור שבאיזור הנמוך הכל עבר ל sound bars. בתחום הגבוה אין חשש - תמיד יהיה קו לחדרי קולנוע במיליונים.
הבעיה היא באיזורי הביניים שתלויים ביצרני רסיברים ומקרנים שכבר לא מצליחים להתקדם. מסכים גדולים הורגים את המקרנים וסאונדברים הורגים את שוק הרסיברים והרמקולים....
מי שמחפש איכות יקנה רסיבר ( לא חייב משהו יקר ממש לא) ומי שהתחום לא ממש מענין אותו יסתפק בסאונד בר כדי לשדרג את הסאונד הגרוע שבוקע מהמסכים .
מבחינת המקרנים, אתה בהחלט צודק, המסכים הגדולים בסופו של יום יהרגו את תחום המקרנים ויפה שעה אחת קודם, כי המקרנים האלו זה אסון
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- oferlaor
- מנהל

מה שאתה אומר הוא בדיוק הבעיה. אנשים לא מחפשים איכות. הם מחפשים עיצוב ונוחות. זה המגמה כבר 20+ שנה.
זה הסיבה שאנשים עברו ל mp3, העדיפו סטרימינג על מדיה פיזית במוזיקה ובוידאו. רוב האנשים רוצים נוחות ואיכות זה אופציונלי.
זה הסיבה שאנשים עברו ל mp3, העדיפו סטרימינג על מדיה פיזית במוזיקה ובוידאו. רוב האנשים רוצים נוחות ואיכות זה אופציונלי.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8127
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
לא קראתי את הקישור. אבל הויכוח או הדיון הזה לא חדש. קולנוע ביתי תמיד היה נישה והנישה הזו הולכת וקטנה ככל שחולף הזמן.
רוב צרכני התוכן מסתפקים במסך גדול וסאונדבר מכל מיני סיבות שהן לא חשובות לצורך הדיון ( עלויות, פרקטיות, נגישות, סדרי עדיפויות )
כתוצאה מכך חברות אלקטרוניקה מייצרות פחות מוצרים ברף הנמוך והבינוני ופונות לשוק היוקרה.
מי שמספיק שנים בתחום רואה מה קרה למחירי המקרנים למשל .. אבל לא רק.
לי נדמה שמישהו כורת את הענף שעליו הוא יושב כי כדיי שהתחום הזה ישאר בחיים צריך להזרים דם חדש כלומר עוד אנשים שיצטרפו.
אל תסתכלו על עצמכם, אתם כבר בפנים. מושקעים. מהמקום שבו אתם נמצאים אתם יכולים להחליט לשדרג או לא. אבל יש לכם את הבסיס וכנראה גם מעבר.
עכשיו תחשבו על בחור בן 25 שרוצה להתחיל , מסתכל על המחירים ופשוט מוותר, קופץ למחסני חשמל וחוזר עם מסך בגודל 75 וסאונד בר בפחות מ 5000 שקל.
( או המקבילה של מחסני חשמל בארה"ב ויש לא מעט , ושם אתה חוזר עם מסך עוד יותר גדול ועם עוד יותר עודף מ 5000 )
אבל זה לא נגמר פה כי זה משפיע גם על איכות התוכן. כש 99% מצרכני התוכן מסתפקים בשירותי סטרימינג וסאונדבר, אין שום שום סיבה לייצר תוכן
שהוא פרימיום כי אין לו משמעות ואם התוכן הוא לא פרימיום אז בשביל מה לקנות משהו שהוא מעבר למסך וסאונדבר .. והנה כדור השלג.
אז כן, להערכתי בשנים הקרובות יהיה קשה מאוד להשיג מוצרים שהם לא פרימיום עד שבסופו של דבר אנחנו נשאר עם מקרנים במחירים הזויים שכבר היום מתחילים באזור ה 8k-10k דולר ( מקרני כניסה כן ? ) ומערכות כמו kaleidescape וכל אלה שלא יכולים להרשות לעצמם מקרן ו MadVR ב 30k$ ועוד Kscap ב 10$
יצטרכו לשלם יותר עבור מוצרים ברף הבינוני ( הרבה יותר בתקווה שבכלל ייצרו אותם ) או להסתפק במסכים בינוניים וסאונדבר.
רוב צרכני התוכן מסתפקים במסך גדול וסאונדבר מכל מיני סיבות שהן לא חשובות לצורך הדיון ( עלויות, פרקטיות, נגישות, סדרי עדיפויות )
כתוצאה מכך חברות אלקטרוניקה מייצרות פחות מוצרים ברף הנמוך והבינוני ופונות לשוק היוקרה.
לי נדמה שמישהו כורת את הענף שעליו הוא יושב כי כדיי שהתחום הזה ישאר בחיים צריך להזרים דם חדש כלומר עוד אנשים שיצטרפו.
אל תסתכלו על עצמכם, אתם כבר בפנים. מושקעים. מהמקום שבו אתם נמצאים אתם יכולים להחליט לשדרג או לא. אבל יש לכם את הבסיס וכנראה גם מעבר.
עכשיו תחשבו על בחור בן 25 שרוצה להתחיל , מסתכל על המחירים ופשוט מוותר, קופץ למחסני חשמל וחוזר עם מסך בגודל 75 וסאונד בר בפחות מ 5000 שקל.
( או המקבילה של מחסני חשמל בארה"ב ויש לא מעט , ושם אתה חוזר עם מסך עוד יותר גדול ועם עוד יותר עודף מ 5000 )
אבל זה לא נגמר פה כי זה משפיע גם על איכות התוכן. כש 99% מצרכני התוכן מסתפקים בשירותי סטרימינג וסאונדבר, אין שום שום סיבה לייצר תוכן
שהוא פרימיום כי אין לו משמעות ואם התוכן הוא לא פרימיום אז בשביל מה לקנות משהו שהוא מעבר למסך וסאונדבר .. והנה כדור השלג.
אז כן, להערכתי בשנים הקרובות יהיה קשה מאוד להשיג מוצרים שהם לא פרימיום עד שבסופו של דבר אנחנו נשאר עם מקרנים במחירים הזויים שכבר היום מתחילים באזור ה 8k-10k דולר ( מקרני כניסה כן ? ) ומערכות כמו kaleidescape וכל אלה שלא יכולים להרשות לעצמם מקרן ו MadVR ב 30k$ ועוד Kscap ב 10$
יצטרכו לשלם יותר עבור מוצרים ברף הבינוני ( הרבה יותר בתקווה שבכלל ייצרו אותם ) או להסתפק במסכים בינוניים וסאונדבר.
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 27/02/2025 9:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

27/02/2025 9:04oferlaor כתב: מה שאתה אומר הוא בדיוק הבעיה. אנשים לא מחפשים איכות. הם מחפשים עיצוב ונוחות. זה המגמה כבר 20+ שנה.
זה הסיבה שאנשים עברו ל mp3, העדיפו סטרימינג על מדיה פיזית במוזיקה ובוידאו. רוב האנשים רוצים נוחות ואיכות זה אופציונלי....
ממממ לא חושב שזה נכון
אני לא חושב שלאנשים יש סיבה להפסיק להנות מסאונד/וידאו איכותי מה השתנה פתאום שאנשים החליטו לוותר על איכות ? כלום.
לעומת זה נוחות, כמו הזרמה ופינוי מקום של המדיות הפיזיות, זה כבר משהו אחר והיום אפשר לשלב בניהם, כלומר לקבל איכות קרי 5.1 בסיסי + נוחות.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

"עכשיו תחשבו על בחור בן 25 שרוצה להתחיל , מסתכל על המחירים ופשוט מוותר, קופץ למחסני חשמל וחוזר עם מסך בגודל 75 וסאונד בר בפחות מ 5000 שקל"27/02/2025 9:11Lior_M כתב: לא קראתי את הקישור. אבל הויכוח או הדיון הזה לא חדש. קולנוע ביתי תמיד היה נישה והנישה הזו הולכת וקטנה ככל שחולף הזמן.
יצטרכו לשלם יותר עבור מוצרים ברף הבינוני ( הרבה יותר בתקווה שבכלל ייצרו אותם ) או להסתפק במסכים בינוניים וסאונדבר....
זה אותו הבחור של פעם, שסאונד איכותי לא ממש עניין אותו, כי היום ניתן לרכוש רסיברים בסיסיים, שתומכים בכל מה שזז בגרושים ונותנים איכות סאונד פי כמה טובה יותר מכל סאונד בר כזה או אחר, שהטובים בניהם, שמספרים סיפורים על אטמוס וסראונד
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4961
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 450 פעמים
אני יושב בצד ומחכה ל"אסונות" במחיר רצפה27/02/2025 8:59istarmini כתב: אני לא חושב שהסאונד ברים הורגים את הרסיברים כי אין מה להשוות בניהם מבחינת התוצאה הסופית ולא משנה מה מנסים למכור לנו בפרסומות זה אפילו לא מתקרב לחווית סאונד של 5.1 רמקולים הקפיים פיזיים בסיסיים.
מי שמחפש איכות יקנה רסיבר ( לא חייב משהו יקר ממש לא) ומי שהתחום לא ממש מענין אותו יסתפק בסאונד בר כדי לשדרג את הסאונד הגרוע שבוקע מהמסכים .
מבחינת המקרנים, אתה בהחלט צודק, המסכים הגדולים בסופו של יום יהרגו את תחום המקרנים ויפה שעה אחת קודם, כי המקרנים האלו זה אסון![]()
![]()
...
מחכה שכולם יעברו לקיר זכוכית 120 אינץ בסלון , בהצלחה
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

האסונות יגיעו בטווח השנים הקרובות .27/02/2025 9:18niko כתב: אני יושב בצד ומחכה ל"אסונות" במחיר רצפה![]()
מחכה שכולם יעברו לקיר זכוכית 120 אינץ בסלון , בהצלחה...
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4961
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 450 פעמים
חבל שיקח שנים 
מקווה שיוציאו מסכים 110 סבירים שהתהתליך יזורז.

מקווה שיוציאו מסכים 110 סבירים שהתהתליך יזורז.
- niguy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 302
- שם מלא: גיא
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אני חושב שאחת הבעיות היא שאין חשיפה למשהו אחר שהוא לא סאונד בר.
אני לוקח כדוגמא מייצגת את החבר'ה מהעבודה שלי. לפחות חצי מהם מתבאסים מהסאונד של המסך וישר רצים לקנות סאונד בר.
הם אפילו לא חושבים על אופציה אחרת כי הם לא מכירים או לא שמעו משהו אחר. רובם קונים סאונד בר ב 500 שח ומתלהבים (ודי בצדק) מהנפח החדש שהם מקבלים בסלון. עכשיו תארו לעצמכם מה יקרה להם כשישמעו מערכת שלמה של רמקולים+רסיבר. אני בטוח שחלק מהם ירצה דבר כזה אצלו בסלון. ואז נשאלת השאלה, איפה בדיוק הם ייחשפו למערכת כזאת: פרסום כבר אין, תערוכות בארץ אין, רשתות חשמל כבר לא מחזיקות ציוד כזה, ולחנויות מתמחות נכנסים רק כאלו שכבר בתחום.
אני לדוגמא הזמנתי 4 חברים מהעבודה לראות סרט ולשמוע קצת מוזיקה. לשלושה מהם יש סאונד בר. הם היו בהלם ממה ששמעו (והמערכת אצלי נחשבת צנועה ממש). 2 מהם כבר התחילו במסע בירורים למערכת ביתית אצלם.
הכל שאלה של חשיפה.
אני לוקח כדוגמא מייצגת את החבר'ה מהעבודה שלי. לפחות חצי מהם מתבאסים מהסאונד של המסך וישר רצים לקנות סאונד בר.
הם אפילו לא חושבים על אופציה אחרת כי הם לא מכירים או לא שמעו משהו אחר. רובם קונים סאונד בר ב 500 שח ומתלהבים (ודי בצדק) מהנפח החדש שהם מקבלים בסלון. עכשיו תארו לעצמכם מה יקרה להם כשישמעו מערכת שלמה של רמקולים+רסיבר. אני בטוח שחלק מהם ירצה דבר כזה אצלו בסלון. ואז נשאלת השאלה, איפה בדיוק הם ייחשפו למערכת כזאת: פרסום כבר אין, תערוכות בארץ אין, רשתות חשמל כבר לא מחזיקות ציוד כזה, ולחנויות מתמחות נכנסים רק כאלו שכבר בתחום.
אני לדוגמא הזמנתי 4 חברים מהעבודה לראות סרט ולשמוע קצת מוזיקה. לשלושה מהם יש סאונד בר. הם היו בהלם ממה ששמעו (והמערכת אצלי נחשבת צנועה ממש). 2 מהם כבר התחילו במסע בירורים למערכת ביתית אצלם.
הכל שאלה של חשיפה.
אם שתי מקרנים של פיוניר שוכבים אצלי בארון במקום תחתונים תחשבו מה מצב הענף ...אף אחד לא יתלה ברגים יקדח בקירות עוד בדירות חדשות יתלה מתלה מכוער באמצע הסלון כדי שיחזור מהעבודה בערב ויראה את יונית או מסטר שף האידיוטי במאתיים אינטש!!!כל מסך 90 אינטש או מאה יעשה את העבודה
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
אני לא חושב שהתחום מת אבל בהחלט נחלש,אין צעירים ודם חדש שנכנס לתחום .
כל הרשתות שבעבר היה להם חדר קולנוע ,ביטלו אותם ובכך הרבה לקוחות חדשים לא מרגישים את חווית הקולנוע הביתי ולא נכנסים לתחום
אני חושב שהתמחור גם גורם בעייתי מאוד שעוזר להחליש ,בעבר רסיבר אונקיו סידרה 6 ,פלוס סט רמקולים וסאב חמוד היו נגמרים ב5000 שקלים בעזרת אמזון ,וכיום זה סכום של רסיבר מקביל לפני חיווט ורמקולים ,הסאונדבר לא התייקר כל כך ולכן הוא אופציה מצויינת שמנצחת.
כל הרשתות שבעבר היה להם חדר קולנוע ,ביטלו אותם ובכך הרבה לקוחות חדשים לא מרגישים את חווית הקולנוע הביתי ולא נכנסים לתחום
אני חושב שהתמחור גם גורם בעייתי מאוד שעוזר להחליש ,בעבר רסיבר אונקיו סידרה 6 ,פלוס סט רמקולים וסאב חמוד היו נגמרים ב5000 שקלים בעזרת אמזון ,וכיום זה סכום של רסיבר מקביל לפני חיווט ורמקולים ,הסאונדבר לא התייקר כל כך ולכן הוא אופציה מצויינת שמנצחת.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7639
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
אתה ממש צודק, ונגעת בחלק מעניין שזה החשיפה. אגב זה לא שונה בהרבה מכל תחום/תחביב אחרים.27/02/2025 10:04niguy כתב: אני חושב שאחת הבעיות היא שאין חשיפה למשהו אחר שהוא לא סאונד בר.
הכל שאלה של חשיפה....
ברוב המקרים (לדעתי) כאשר שומעים את ההבדל בין סאונד בר למערכת סראונד של 5.1 (אפילו בסיסית ולא יקרה) ומבינים את הפוטנציאל, קשה לחזור אחורה ומי שאוהב את זה כנראה יילך בכיוון.
אנשים אולי נרתעים מהמחירים, אבל צריך להבין שזה לא 2 קצוות , אין בקצה אחד סאונדבר ובקצה השני מערכת בכמה מיליונים וזהו. יש המון באמצע.
אפשר לתקתק מערכת 5.1 בסיסית (רסיבר ורמקולים) סביב 10000 שח ועם הזמן לשדרג כל פעם חלק אחר אם רוצים.
- oferlaor
- מנהל

אז זהו, שמה שהשתנה זה שפעם אם היית רוצה נוחות במערכת אז היית קונה פחות רמקולים או קונה פטפון יותר משוכלל... לא היתה אופציה ממש זולה וגם לא היתה אופציה ממש "נוחה". המחירים ירדו והנוחות עלתה, אז ההעדפה של אנשים לנוחות ומחיר על פני איכות צפה יותר ויותר. אם היית שואל אותי לפני 20 שנה הייתי חושב כמוך שזה הפוך ושזה רק סגמנט קטן מהשוק שהיה מתעניין בנוחות וזמינות על פני איכות, אבל המציאות טפחה לי בפנים.27/02/2025 9:11istarmini כתב: ממממ לא חושב שזה נכון
אני לא חושב שלאנשים יש סיבה להפסיק להנות מסאונד/וידאו איכותי מה השתנה פתאום שאנשים החליטו לוותר על איכות ? כלום.
לעומת זה נוחות, כמו הזרמה ופינוי מקום של המדיות הפיזיות, זה כבר משהו אחר והיום אפשר לשלב בניהם, כלומר לקבל איכות קרי 5.1 בסיסי + נוחות....
כמובן שיש סגמנט של אנשים שאיכות הכי קריטית להם, וזה לא ישתנה.
הבעיה הכי קשה היא שיש הרבה פחות אנשים שנחשפים לאיכות מבעבר, מה שאומר שיתכן שהסגמנט של אלה שאיכות חשובה להם לא מודעים בכלל למה שהם מפספסים.