focal 1028b
-
ron505
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 239
- שם מלא: daniel
- נתן תודות: 79 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
שלום לכולם אני כרגע עם רסיבר דנון 4700h עם סט 5.1 של קליפש סטליטיים ועוד 2 אטמוס של אונקיו.
אני רוצה להוסיף שני רמקולים רצפתיים התכנון זה על הפוקל אלקטרה 1028 בי רוצה להתייעץ כאן לפני הקנייה ויש לי כמה שאלות.
1. האם אני יכול לחבר גם את הקדמיים של קליפש וגם את הקדמיים של פוקל ? ראיתי שיש אפשרות בדנון לחבר 4 קדמיים הבעיה שאני רואה מאחורה רק שני חיבורים של פורנט ברסיבר. לאן לחבר כל אחד מהם ? והאם זה ייפגע בסאונד לחבר 4 קדמיים (אם אפשר בכלל)..
2.הרמקול הימני ככל הנראה יהיה מוצמד לקיר והרמקול השמאלי יהיה מרוחק מהקיר אבל צמוד לשולחן שמה שתופס אותו זה מעמד מפרופילים 30 /30 שהכנתי וזה מברזל עכשיו ראיתי שהפורט מקדימה ברמקולים נמצא מאחורה רציתי לדעת כמה זה יהיה נורא מבחינת החזרי סאונד מהברזל והצמדה לקיר והאם יש דרך לטפל בבעיה או לטשטש כמה שאפשר החזרי סאונד.
3. האם הדנון 4700h יהיה בסדר עם הרמקולים של פוקל? נניח מגבר סטריאו ייתן לי יותר איכות בסאונד ואם כן עד כמה זה יהיה מורגש כי ככל הנראה אני מתכנן להישאר עם הרסיבר של דנון....
4.על כמה אצטרך לשים את הגלגלת של הסאב עם הרמקולים של פוקל? כרגע הגלגלת על 120hz lfe אני אמור להוריד אותם לhz הכי נמוך שיורד אליו הרמקול שזה בעצם 34 ?
5. אני שומע אלבומים של sia / dua lipa / adele / little mix / the weeknd איך הרמקולים נשמעים עם השירים שאני שומע ?
6. מה אתם חושבים על הרמקולים האלו? והאם הייתם מנסים לחפש רמקולים אחרים לציוד שיש לי כרגע ?
אני רוצה להוסיף שני רמקולים רצפתיים התכנון זה על הפוקל אלקטרה 1028 בי רוצה להתייעץ כאן לפני הקנייה ויש לי כמה שאלות.
1. האם אני יכול לחבר גם את הקדמיים של קליפש וגם את הקדמיים של פוקל ? ראיתי שיש אפשרות בדנון לחבר 4 קדמיים הבעיה שאני רואה מאחורה רק שני חיבורים של פורנט ברסיבר. לאן לחבר כל אחד מהם ? והאם זה ייפגע בסאונד לחבר 4 קדמיים (אם אפשר בכלל)..
2.הרמקול הימני ככל הנראה יהיה מוצמד לקיר והרמקול השמאלי יהיה מרוחק מהקיר אבל צמוד לשולחן שמה שתופס אותו זה מעמד מפרופילים 30 /30 שהכנתי וזה מברזל עכשיו ראיתי שהפורט מקדימה ברמקולים נמצא מאחורה רציתי לדעת כמה זה יהיה נורא מבחינת החזרי סאונד מהברזל והצמדה לקיר והאם יש דרך לטפל בבעיה או לטשטש כמה שאפשר החזרי סאונד.
3. האם הדנון 4700h יהיה בסדר עם הרמקולים של פוקל? נניח מגבר סטריאו ייתן לי יותר איכות בסאונד ואם כן עד כמה זה יהיה מורגש כי ככל הנראה אני מתכנן להישאר עם הרסיבר של דנון....
4.על כמה אצטרך לשים את הגלגלת של הסאב עם הרמקולים של פוקל? כרגע הגלגלת על 120hz lfe אני אמור להוריד אותם לhz הכי נמוך שיורד אליו הרמקול שזה בעצם 34 ?
5. אני שומע אלבומים של sia / dua lipa / adele / little mix / the weeknd איך הרמקולים נשמעים עם השירים שאני שומע ?
6. מה אתם חושבים על הרמקולים האלו? והאם הייתם מנסים לחפש רמקולים אחרים לציוד שיש לי כרגע ?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
1. טכנית זה אפשרי.
מעשית זה רעיון ממש לא טוב, במיוחד אם מדובר ברמקולים שונים באופיים, אבל גם אם הם זהים.
פתח הוראות הפעלה - כתוב שם איך עושים את זה אם בא לך בכל זאת לנסות.
2. אתה מתכוון הצמדה של גב הרמקול לקיר?
מאוד לא מומלץ. צריך להיות רווח של לפחות 20 ס"מ בין הרמקול לקיר.
3. אם אתה מתכוון להישאר עם הדנון אז מה הטעם לשאלה תיאורטית על מגבר סטריאו?
כשקניתי את המערכת שלי שמעתי את הרמקולים גם עם מגבר סטריאו טוב, ושמעו יותר טוב עם מגבר הסטריאו. לא ברמה ששיכנעה אותי לקנות גם מגבר סטריאו...
4. תמיד הגדרת קרוסאובר בסאב על המקסימום האפשרי. מי שמטפל בפועל בתדרים שינגן הסאב זה הכיול וההגדרה ברסיבר, ואין שום סיבה לבצע הגבלה כזו בסאב בנוסף.
מעשית זה רעיון ממש לא טוב, במיוחד אם מדובר ברמקולים שונים באופיים, אבל גם אם הם זהים.
כשקניתי את המערכת שלי שמעתי את הרמקולים גם עם מגבר סטריאו טוב, ושמעו יותר טוב עם מגבר הסטריאו. לא ברמה ששיכנעה אותי לקנות גם מגבר סטריאו...
4. תמיד הגדרת קרוסאובר בסאב על המקסימום האפשרי. מי שמטפל בפועל בתדרים שינגן הסאב זה הכיול וההגדרה ברסיבר, ואין שום סיבה לבצע הגבלה כזו בסאב בנוסף.
-
ron505
- חבר פעיל מאוד

1. כן יכל להיות אולי שזה ייתן פחות תפוקת חשמל לרמקולים כי זה יתחלק,הכוונה שלי כיביכול שלפעמים אני לא רק שומע מוסיקה אז במקום לנתק ולחבר כל פעם פשוט להגדיר איזה קדמיים יעבדו... כמובן שלא שניהם בו זמנית.24/02/2025 23:35Amir64 כתב: 1. טכנית זה אפשרי.
4. תמיד הגדרת קרוסאובר בסאב על המקסימום האפשרי. מי שמטפל בפועל בתדרים שינגן הסאב זה הכיול וההגדרה ברסיבר, ואין שום סיבה לבצע הגבלה כזו בסאב בנוסף....
2. כן הפורט נמצא מאחורי המרקול להרחיק מהקיר פחות מדאיג אותי האמת,מדאיג אותי הפורט השמאלי כי שם יש פרופילים מברזל והשולחן עת שמונח עליו ,לפי דעתך זה יכל לעשות ויברציות מהברזל נכון ? כי איזה 20 30 ס''מ (הפורט) נמוך מהברזלים.
3.כי אולי עם הדנון זה לא יפיק סאונד טוב אז אין טעם בשבילם. האמת גם שמעתי בחנות עם מגבר סטריאו של רוטל מול אונקיו rz50 והוא אמרתי וואוו שווה את האקסטרה כסך על המגבר...
איזו מערכת יש לך אם אפשר לשאול.. והאם אתה נהנה מהסאונד במוסיקה ?
4.הבנתי אותך אז בעצם ה lfe 120hz נשאר הכי ימינה עד הסוף. ובכיול בהגדרות של הרסיבר עצמם הרסיבר יישנה את ה hz של הקדמיים לפי הכיול שהוא חושב...
תודה על המענה אמיר מעריך את זה מאד ותמיד שמח לקרוא וללמוד ממך !
- Amir64
-
- גורו

2. לא נראה לי שהברזלים של השולחן יהוו בעיה.
3. לא רואה סיבה שהדנון לא יפיק סאונד טוב מהרמקולים. בוודאי הרבה יותר טוב מהסטליטים הקיימים.
לי יש רסיבר Anthem עם רמקולים Morel Octave Signature.
מאוד מרוצה גם במוזיקה.
4. בעיקרון, ההמלצה היא קרוסאובר על 80 הרץ ברסיבר, עבור רמקולים שמסוגלים לרדת נמוך מזה.
תדר הקרוס אובר מגיע לערכים גבוהים יותר כשהרמקולים לא מסוגלים לנגן תדרים נמוכים (כמו רוב הסטליטים)
כאשר יש רמקולים שיורדים יפה מתחת ל- 80 הרץ - מתחילים המשחקים.
לפעמים הכיול קובע ערך נמוך מ- 80 הרץ, רק כי הרמקולים מסוגלים.
זה לא אומר שזה טוב, ולרוב כדאי להעלות את הקרוסאובר ל- 80 אחרי הכיול, כי עדיין הסאב יעשה עבודה טובה יותר (אם מדובר בסאב סביר ומעלה)
אז עם הפוקל הללו, כדאי לנסות קרוס אובר 80 ו- 60 ולהחליט לבד באיזו הגדרה שומעים לדעתך טוב יותר.
אין סיבה לרדת מ- 60 הרץ, כי אז לא נשאר הרבה תוכן לסאב.
3. לא רואה סיבה שהדנון לא יפיק סאונד טוב מהרמקולים. בוודאי הרבה יותר טוב מהסטליטים הקיימים.
מאוד מרוצה גם במוזיקה.
4. בעיקרון, ההמלצה היא קרוסאובר על 80 הרץ ברסיבר, עבור רמקולים שמסוגלים לרדת נמוך מזה.
תדר הקרוס אובר מגיע לערכים גבוהים יותר כשהרמקולים לא מסוגלים לנגן תדרים נמוכים (כמו רוב הסטליטים)
זה לא אומר שזה טוב, ולרוב כדאי להעלות את הקרוסאובר ל- 80 אחרי הכיול, כי עדיין הסאב יעשה עבודה טובה יותר (אם מדובר בסאב סביר ומעלה)
אז עם הפוקל הללו, כדאי לנסות קרוס אובר 80 ו- 60 ולהחליט לבד באיזו הגדרה שומעים לדעתך טוב יותר.
אין סיבה לרדת מ- 60 הרץ, כי אז לא נשאר הרבה תוכן לסאב.
-
ron505
- חבר פעיל מאוד

2. אש עליך מקווה שיהיה סאונד טוב אחרי הכיול.25/02/2025 20:21Amir64 כתב: 2. לא נראה לי שהברזלים של השולחן יהוו בעיה.
מאוד מרוצה גם במוזיקה.
אין סיבה לרדת מ- 60 הרץ, כי אז לא נשאר הרבה תוכן לסאב....
3. יחסית לגודל שלהם הם מפיקים סאונד יחסית חזק אבל הוא טוב לסרטים ואקשן או מוסיקה רועשת.
רוב השירים שאני שומע הם יחסית רגועים וממה שיצא לי לשמוע ברמקולים רצפתיים לפוקל הכי התחברתי אז מאמין שאלו אפילו עוד יותר.
רמקולים תוצרת הארץ
4.כעקרון הרמקולים האלו יורדים עד 34hz לפי מה שרשום , אז למה לא להוריד את ה קרוס אובר לכיוון הזה ? הרמקולים מוציאים סאונד והסאב אמור להשלים את התדרים שהרמקולים לא מסוגלים לנגן נכון ? לפי דעתך עדיף את התוכן השלמה של הסאב מאשר את השמע של הרמקולים ?
וסבבה אבדוק את זה 60 או 80. סתם אני שואל מתוך סקרנות..
נניח הסטליטיים שלי הם 110hz והסאב משלים את הצלילים החסרים , אז אני משדרג בשביל שהסאב יתערב כמה שפחות ואהנה מהסאונד של הרמקולים. יש רמקולים לפי דעתך שאפשר להגדיר מתחת ל 60 קרוס אובר ? או שפשוט זה לא רצוי.. תודה על המענה אמיר
- Amir64
-
- גורו

מחקרים מצאו שבגדול (רוב האוכלוסיה) התדר שממנו ומטה אדם לא יכול להבחין בכיוון מקור הצליל הוא 80 הרץ.26/02/2025 21:15ron505 כתב: כעקרון הרמקולים האלו יורדים עד 34hz לפי מה שרשום , אז למה לא להוריד את ה קרוס אובר לכיוון הזה ? הרמקולים מוציאים סאונד והסאב אמור להשלים את התדרים שהרמקולים לא מסוגלים לנגן נכון ? לפי דעתך עדיף את התוכן השלמה של הסאב מאשר את השמע של הרמקולים ?
וסבבה אבדוק את זה 60 או 80. סתם אני שואל מתוך סקרנות....
המטרה של סאב היא לנגן את התדרים הנמוכים הללו, שאינם כיווניים.
לכן אפשר לחפש מה המקום הנכון ביותר בחדר למיקום הסאב, כדי שתפוקת הבאס תהיה אופטימאלית, וזה לא מכריח שינוי של מיקום הרמקולים האחרים.
כשיש רמקולים שלא מסוגלים לרדת עד 80 הרץ, אין ברירה אלא לשלוח אל הסאב תדרים גבוהים יותר, שהם כבר כיווניים, ואז שומעים מהסאב צללם שמסגירים את מיקומו בחדר, למרות שאתה לא אמור לזהות איפה ממוקם הסאב.
כשיש רמקולים שמסוגלים לרדת נמוך מ- 80 הרץ, מקובל שעדיין כדאי "לשחרר" אותם מהעבודה הקשה של הפקת באס (הפקת באסים צורכת הרבה יותר אנרגיה מהמגבר לעומת תדרים גבוהים יותר)
לרוב מגבר של סאב חזק הרבה יותר מהגברה של רמקול ברסיבר, כך שגם מבחינת הרסיבר עדיף לשחרר אותו מהעומס של הפקת באסים וגם מצד הרמקול, הרבה חושבים שהתדרים הגבוהים ותדרי הביניים באודיו נשמעים טוב יותר כשהרמקול משוחרר להפקת הבאסים הכבדים.
הרמקולים יורדים עד 34 הרץ, אבל זה כבר בהנחתה של 3dB.
יש כלל אצבע (גם, מבוסס מחקרים), שאומר שהקרוסאובר לרמקול צריך להיות פעמיים התדר הנמוך המוצהר של הרמקול (בהנחה שהוא בכלל נכון).
אז לרמקול המדובר, הקרוסאובר אמור להיות לא פחות מ- 68 הרץ.
רוב האנשים לא ירגישו הבדל בין קרוסאובר 60 ל- 80 עם רמקולים שיורדים עד 40 ופחות, אז פשוט מגדירים 80.
עדיין, לדעתי, מי שמחפש למקסם את חוויתו מהמערכת, עדיף לבדוק לעצמו, בבית שלו, ולהחליט לבד.
איזה דגם סטליטים יש לך? לרוב הסטליטים 110Hz זה מאוד אופטימי.26/02/2025 21:15ron505 כתב: נניח הסטליטיים שלי הם 110hz והסאב משלים את הצלילים החסרים , אז אני משדרג בשביל שהסאב יתערב כמה שפחות ואהנה מהסאונד של הרמקולים. יש רמקולים לפי דעתך שאפשר להגדיר מתחת ל 60 קרוס אובר ? או שפשוט זה לא רצוי....
בוא נניח שאתה יכול להגדיר קרוסאובר על 40 הרץ, כי זה "מתאים" לרמקולים.
אם תבדוק כמה באמת תוכן יש מתחת ל- 40 הרץ, תגלה שכמעט אין כלום. במוזיקה מעט מאוד כלים מסוגלים בכלל להגיע לשם.
בסרטים יש יותר תוכן בתדרים כאלו נמוכים, אבל גם רק בקטעים מסויימים בהם האפקטים כוללים באס רציני.
ועכשיו לשאלה איזה סאב יש לך?
מאוד יכול להיות שהוא בעצמו לא כל כך יורד מתחת ל- 40 הרץ, ואז הוא די מיותר אם אתה מגדיר קרוס על 40.
בגדול, כל סאב נורמאלי יפיק את הבאסים הרבה יותר טוב ממה שכל רמקול יכול להפיק (חוץ מכמה רמקולי היי אנד שהם Full Range אמיתי וצריכים הגברה ייעודית, לא הגברה מרסיבר)
אפילו אם תיקח סאב צנוע, בעל מגבר 200W, לא תמצא אף רסיבר שמסוגל להגיע לזה, והרבה יותר קל לו להפיק את הבאסים הדרושים לעומת רמקול מוגבר מרסיבר, שצריך לטפל גם בתדרים גבוהים יותר.
-
ron505
- חבר פעיל מאוד

בספק אם בעיניים עצומות אשים לב בין 60 ל 80 hz , זאת אומרת שגם במידה והרסיבר מגדיאל לי אותם מתחת ל 60 hz להרים את ה hz ל 60 או 80 hz למיקסום הסאונד.26/02/2025 21:45Amir64 כתב: מחקרים מצאו שבגדול (רוב האוכלוסיה) התדר שממנו ומטה אדם לא יכול להבחין בכיוון מקור הצליל הוא 80 הרץ.
המטרה של סאב היא לנגן את התדרים הנמוכים הללו, שאינם כיווניים.
לכן אפשר לחפש מה המקום הנכון ביותר בחדר למיקום הסאב, כדי שתפוקת הבאס תהיה אופטימאלית, וזה לא מכריח שינוי של מיקום הרמקולים האחרים.
כשיש רמקולים שלא מסוגלים לרדת עד 80 הרץ, אין ברירה אלא לשלוח אל הסאב תדרים גבוהים יותר, שהם כבר כיווניים, ואז שומעים מהסאב צללם שמסגירים את מיקומו בחדר, למרות שאתה לא אמור לזהות איפה ממוקם הסאב.
כשיש רמקולים שמסוגלים לרדת נמוך מ- 80 הרץ, מקובל שעדיין כדאי "לשחרר" אותם מהעבודה הקשה של הפקת באס (הפקת באסים צורכת הרבה יותר אנרגיה מהמגבר לעומת תדרים גבוהים יותר)
לרוב מגבר של סאב חזק הרבה יותר מהגברה של רמקול ברסיבר, כך שגם מבחינת הרסיבר עדיף לשחרר אותו מהעומס של הפקת באסים וגם מצד הרמקול, הרבה חושבים שהתדרים הגבוהים ותדרי הביניים באודיו נשמעים טוב יותר כשהרמקול משוחרר להפקת הבאסים הכבדים.
הרמקולים יורדים עד 34 הרץ, אבל זה כבר בהנחתה של 3dB.
יש כלל אצבע (גם, מבוסס מחקרים), שאומר שהקרוסאובר לרמקול צריך להיות פעמיים התדר הנמוך המוצהר של הרמקול (בהנחה שהוא בכלל נכון).
אז לרמקול המדובר, הקרוסאובר אמור להיות לא פחות מ- 68 הרץ.
רוב האנשים לא ירגישו הבדל בין קרוסאובר 60 ל- 80 עם רמקולים שיורדים עד 40 ופחות, אז פשוט מגדירים 80.
עדיין, לדעתי, מי שמחפש למקסם את חוויתו מהמערכת, עדיף לבדוק לעצמו, בבית שלו, ולהחליט לבד.
איזה דגם סטליטים יש לך? לרוב הסטליטים 110Hz זה מאוד אופטימי.
בוא נניח שאתה יכול להגדיר קרוסאובר על 40 הרץ, כי זה "מתאים" לרמקולים.
אם תבדוק כמה באמת תוכן יש מתחת ל- 40 הרץ, תגלה שכמעט אין כלום. במוזיקה מעט מאוד כלים מסוגלים בכלל להגיע לשם.
בסרטים יש יותר תוכן בתדרים כאלו נמוכים, אבל גם רק בקטעים מסויימים בהם האפקטים כוללים באס רציני.
ועכשיו לשאלה איזה סאב יש לך?
מאוד יכול להיות שהוא בעצמו לא כל כך יורד מתחת ל- 40 הרץ, ואז הוא די מיותר אם אתה מגדיר קרוס על 40.
בגדול, כל סאב נורמאלי יפיק את הבאסים הרבה יותר טוב ממה שכל רמקול יכול להפיק (חוץ מכמה רמקולי היי אנד שהם Full Range אמיתי וצריכים הגברה ייעודית, לא הגברה מרסיבר)
אפילו אם תיקח סאב צנוע, בעל מגבר 200W, לא תמצא אף רסיבר שמסוגל להגיע לזה, והרבה יותר קל לו להפיק את הבאסים הדרושים לעומת רמקול מוגבר מרסיבר, שצריך לטפל גם בתדרים גבוהים יותר....
יש לי סט 5.1 של קליפש גם הסאב של קליפש דגם Reference Theater Pack.
עוד שני אטמוס של אונקיו כרגע 7.1 מוגדר בדנון ברסיבר של אונקיו ה 696 הגדרתי 5.1.2 אבל נראה לי שזב אותו הדבר גם בדנון רק במספר אחר (ככה ראיתי לפי התמונה)
אז אם בקושי יש כלים שמנגנים מתחת ל 40hz והסאב משלים את התדרים הנמוכים. ההבדל בין רצפתיים לסטליטיים מבחינת hz שסאב משלים יותר בסטליטיים לעומת רצפתי זה מבחינת ה וופר,טוויטר וכל השאר שהם בעצם נותנים את חווית הסאונד שרמקול קטן לא מסוגל לתת בעצם נכון ?
ובדקתי ב צ'אט gpt ה טוויטר בריליום יהיה פחות אידיאלי להאזנות ארוכות וגם מרוב שהוא מדויק במידה ויש שירים לא איכותיים שומעים את זה וזה מורגש.לרסיבר שלי הדנון 4700h הוא המליץ ללכת על הכיוון של הפוקל 936 ככה גם אפשר להצמיד לקיר ואין חשש מבחינת הפורט האחורי.
מבחינת מחיר זה מחיר כמעט זהה בין יד 2 לחדש (936). במה היית בוחר במקומי ?
אני מנסה לעלות תמונה של החדר אבל אני לא מצליח,שיניתי את הקובץ תמונה לקובץ אינטרנט וזה לא נותן וגם בחרתי כקובץ png וזה כותב שזה קובץ גדול מידי (2 מגה) לא הבנתי איך מעלים תמונה לאתר כאן...
- Amir64
-
- גורו

ברור. בסטליטים דרייבר קטן ונפח כללי קטן. סטליט לא מסוגל להפיק איכות שמדפי יכול להפיק.26/02/2025 23:08ron505 כתב: אז אם בקושי יש כלים שמנגנים מתחת ל 40hz והסאב משלים את התדרים הנמוכים. ההבדל בין רצפתיים לסטליטיים מבחינת hz שסאב משלים יותר בסטליטיים לעומת רצפתי זה מבחינת ה וופר,טוויטר וכל השאר שהם בעצם נותנים את חווית הסאונד שרמקול קטן לא מסוגל לתת בעצם נכון ?...
ורצפתי מאותה סדרה של מדפי ייתן את אותה איכות כמו המדפי, אבל עם תחום באס נמוך יותר שמאפשרת התיבה הגדולה יותר.
1. אל תסמוך על GPT. הוא פולט המון שטויות.26/02/2025 23:08ron505 כתב: ובדקתי ב צ'אט gpt ה טוויטר בריליום יהיה פחות אידיאלי להאזנות ארוכות וגם מרוב שהוא מדויק במידה ויש שירים לא איכותיים שומעים את זה וזה מורגש....
2. הרמקולים הטובים והיקרים ביותר כוללים Beryllium Tweeter, ולא היו קונים אותם אם אי אפשר היה לשמוע האזנות ארוכות.
אף אחד לא קונה רמקולים יקרים כדי לשמוע שעה ולנוח מהם.
הכי טוב שאתה תשמע את הרמקולים ותחליט מה עדיף מבחינתך.
אין ספק שעל הנייר, ה- 1028 זה רמקול טוב יותר.26/02/2025 23:08ron505 כתב: לרסיבר שלי הדנון 4700h הוא המליץ ללכת על הכיוון של הפוקל 936 ככה גם אפשר להצמיד לקיר ואין חשש מבחינת הפורט האחורי.
מבחינת מחיר זה מחיר כמעט זהה בין יד 2 לחדש (936). במה היית בוחר במקומי ?
אני מנסה לעלות תמונה של החדר אבל אני לא מצליח,שיניתי את הקובץ תמונה לקובץ אינטרנט וזה לא נותן וגם בחרתי כקובץ png וזה כותב שזה קובץ גדול מידי (2 מגה) לא הבנתי איך מעלים תמונה לאתר כאן......
יש לך חדר גדול? אלו רמקולים שנראה לי צריכים חדר גדול, ויתפקדו פחות טוב בחדר קטן.
ודבר נוסף,
הסאב שיש לך הוא סאב שנחשב צעצוע (בלי להעליב. רוב הסאבים שמגיעים בסט עם לווינים הם צעצועים)
סאב עם מגבר 50W, ויורד עד 38Hz.
אז תבין שאם תנסה קרוסאובר 40, לא תשמע כלום מהסאב, למעט תוכן שנמצא בערוץ LFE בסרטים, שהקרוסאובר כמובן לא משפיע עליו.
סאב שנחשב בסיסי, בלי להכנס כרגע לשמות ומותגים, זה סאב עם מגבר 200W.
סאבים טובים יותר כבר מגיעים ל- 400 ו- 800W
עם ה- 1028, כבר עדיף שתשמע בלי הסאב הזה בסטריאו, ותגדיר אותם כגדולים.
-
ron505
- חבר פעיל מאוד

1. יש מצב הוא גם התבלבל בין הרמקולים שהפורט האחורי נמצא ב 936 וקדמי ב 1028 וזה בכלל הפוך חחח.27/02/2025 0:34Amir64 כתב: ברור. בסטליטים דרייבר קטן ונפח כללי קטן. סטליט לא מסוגל להפיק איכות שמדפי יכול להפיק.
ורצפתי מאותה סדרה של מדפי ייתן את אותה איכות כמו המדפי, אבל עם תחום באס נמוך יותר שמאפשרת התיבה הגדולה יותר.
1. אל תסמוך על GPT. הוא פולט המון שטויות.
2. הרמקולים הטובים והיקרים ביותר כוללים Beryllium Tweeter, ולא היו קונים אותם אם אי אפשר היה לשמוע האזנות ארוכות.
אף אחד לא קונה רמקולים יקרים כדי לשמוע שעה ולנוח מהם.
הכי טוב שאתה תשמע את הרמקולים ותחליט מה עדיף מבחינתך.
אין ספק שעל הנייר, ה- 1028 זה רמקול טוב יותר.
יש לך חדר גדול? אלו רמקולים שנראה לי צריכים חדר גדול, ויתפקדו פחות טוב בחדר קטן.
ודבר נוסף,
הסאב שיש לך הוא סאב שנחשב צעצוע (בלי להעליב. רוב הסאבים שמגיעים בסט עם לווינים הם צעצועים)
סאב עם מגבר 50W, ויורד עד 38Hz.
אז תבין שאם תנסה קרוסאובר 40, לא תשמע כלום מהסאב, למעט תוכן שנמצא בערוץ LFE בסרטים, שהקרוסאובר כמובן לא משפיע עליו.
סאב שנחשב בסיסי, בלי להכנס כרגע לשמות ומותגים, זה סאב עם מגבר 200W.
סאבים טובים יותר כבר מגיעים ל- 400 ו- 800W
עם ה- 1028, כבר עדיף שתשמע בלי הסאב הזה בסטריאו, ותגדיר אותם כגדולים....
2.שמח לראות אז באמת הם איכותיים יותר מהטוויטר הרגיל שהוא לא בריליום. סתם לא הבנתי איך יכל להיות דבר כזה שרמקול שנחשב כמה רמות מעל הבסיסיים יעייף את האוזניים אחרי שמיעה ארוכה...
כן אין כמו לשמוע פיזית,הבעיה שבטח אצל הבחור זה עם מגבר סטריאו רציני ומרוחקים מהקיר,לפי מה שראיתי בתמונה יש לו שם חתיכת חדר סאונד ואצלי בחדר זה יישמע פחות טוב אבל גם פחות או יותר רק להבין הבדלים בסאונד במוסיקה שתהיה לי אינדיקציה.
זה חדר שפתוח כחלל אחד גדול,אין קירות או משהו ממש כמו חדר סטודיו ויש רק דלתות. 60 מטר בערך (גודל החדר). אני אאזין מכל מקום בחדר רק שאסובב אותם לכיווון שממנו אני נמצא.
חלילה לא מעליב חשוב לי לשמוע ממך מה אתה חושב וללמוד .הסאב שלי יורד עד 38hz ? חחח זאת אומרת שאפילו הרמקולים הרצפתיים יורדים נמוך יותר מהסאב חחח. תשמע לא יצא לי להתנסות בסאבים ורמקולים אחרים,הקודמים שלי היו רמקולים כסט 5.1 של פיוניר קניתי אותם לפני איזה 13 שנים עלו לי 1200 שקל והפיוניר vsx 521 קניתי אותו ב 999 במחסני חשמל גם באותה תקופה.פתאום כשהחלפתי לקליפש הרגשתי הבדל משמעותי.והתחלתי נורא לאהוב ולהתעניין בסאונד אז אני ככה שואל פה ומנסה ללמוד דבר או שניים.
יש לך מושג איך מעלים תמונה לכאן לאתר? אני אשמח לעלות תמונה שתעיף מבט ותהיה לך גם אינדיקציה מחינת רמקולים לגודל חדר ואולי יהיה לך רעיון טוב היכן להעמיד אותם כי אין לי מושג יש לי רק רעיון אבל אני לא סגור על זה...
- Amir64
-
- גורו

-
ron505
- חבר פעיל מאוד

...
כן זה מה שעשיתי אבל זה כותב שהקובץ גדול מידי.
בכל אופן חזרתי מקודם מהבחור וקניתי את הרמקולים האלו.
כרגע אין לי כבלים לחבר אותם.
אשמח לעזרה לגבי כבלים האם יש הבדלים בסאונד בכבלים ? כי הכבלים ממי שקניתי היו נורא יקרים האם זה באמת משנה את הסאונד או שזה בזבוז כסף ? וחשבתי על זה והדנון יהיה עם הקליפש ואני מחפש מגבר סטריאו שיהיה אפשר לחבר למחשב. או להוסיף איזה מכשיר שאחבר את הרמקולים גם לדנון , מה שהכי מומלץ. נראה לי הכי טוב זה מגבר סטריאו ואשמח להצעות. הוא אמר ש לוקסמן מגברי סטריאו מצוינים. מה אתה חושב ? וכמה w אני צריך בשביל להניע את הרמקולים האלו ? האמת הם יחסית לא בומבסטיים ולא תופסים הרבה נפח. ה 826 של פוקל תפסו הרבה יותר נפח. אני ממש מבסוט על הרמקולים האלו רק מחכה להביא כבלים ולחבר אותם לאנשהו שיוציאו סאונד
- Amir64
-
- גורו

אם קובץ גדול מידי, תקטין אותו.
אני לא מאלו שמאמינים שכבל רמקול באלפי שקלים שווה את הכסף, או עושה משהו בכלל.
כבל לרמקולים רצוי שיהיה 14AWG. עבור הקדמיים שבטח אורך הכבל הדרוש קצר, אין צורך או תועלת בכבל עבה יותר.
אבל אם בא לך, אפשר לקנות גם עבה יותר (12AWG)
לדעתי חייב שיהיה כולו מנחושת, ולא אלומיניום מצופה נחושת (נקרא CCA)
למשל, הכבל הזה נחשב כבל טוב מאוד, והרבה ממליצים עליו:
https://www.amazon.com/gp/product/B001U ... =UTF8&th=1
אין לי מושג לגבי מגברי סטריאו. הרבה שנים לא התעניינתי בהם.
כדי שאפשר יהיה לחבר את הרמקולים למגבר, ואת המגבר לרסיבר, צריך שיהיה במגבר סטריאו מצב שנקרא "HT Bypass"
זה מאפשר להפעיל את הרמקולים בסטריאו ממקורות שמחוברים למגבר הסטריאו, וגם באודיו רב ערוצי שמגיע מהרסיבר, בלי להסתבך עם העובדה שיש 2 מכשירים ששולטים על הווליום.
אין שום קשר בין גודל הרמקולים ובין השאלה כמה וואט הם צריכים. יכולים להיות רמקולים ענקיים שצריכים מעט מאוד הספק כדי לתפקד טוב.
הפרמטרים שקובעים כמה הספק רמקול צריך, הם:
1. מה הנצילות של הרמקול
2. מה מרחק הישיבה שלך מהרמקול
3. מה העוצמה המקסימאלית (בדציבלים) שבה אתה מתכנן לשמוע
4. כמה מרווח (Headroom) בדציבלים אתה רוצה שיהיה עבור פיקים בהם העוצמה גבוהה מהווליום הממוצע.
ברוב המקרים דרושים כמה עשרות וואט בודדים כדי לנגן פיקים חזקים.
רמקולים עם נצילות נמוכה דורשים הספקים גבוהים יותר.
כבל לרמקולים רצוי שיהיה 14AWG. עבור הקדמיים שבטח אורך הכבל הדרוש קצר, אין צורך או תועלת בכבל עבה יותר.
כדי שאפשר יהיה לחבר את הרמקולים למגבר, ואת המגבר לרסיבר, צריך שיהיה במגבר סטריאו מצב שנקרא "HT Bypass"
זה מאפשר להפעיל את הרמקולים בסטריאו ממקורות שמחוברים למגבר הסטריאו, וגם באודיו רב ערוצי שמגיע מהרסיבר, בלי להסתבך עם העובדה שיש 2 מכשירים ששולטים על הווליום.
אין שום קשר בין גודל הרמקולים ובין השאלה כמה וואט הם צריכים. יכולים להיות רמקולים ענקיים שצריכים מעט מאוד הספק כדי לתפקד טוב.
1. מה הנצילות של הרמקול
4. כמה מרווח (Headroom) בדציבלים אתה רוצה שיהיה עבור פיקים בהם העוצמה גבוהה מהווליום הממוצע.
רמקולים עם נצילות נמוכה דורשים הספקים גבוהים יותר.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7640
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
הם די ישנים אבל דגם טוב ממה שקראתי, הם גם יפים, אם אתה מקבל במחיר טוב אז הרווחת.24/02/2025 20:25ron505 כתב: שלום לכולם אני כרגע עם רסיבר דנון 4700h עם סט 5.1 של קליפש סטליטיים ועוד 2 אטמוס של אונקיו.
6. מה אתם חושבים על הרמקולים האלו? והאם הייתם מנסים לחפש רמקולים אחרים לציוד שיש לי כרגע ?...
אם יש לך אפשרות לשמוע עם הרסיבר שלך לפני הקניה - עדיף.
ולא הבנתי מה זה אומר לחבר איתם בקדמיים גם את הקליפש..
-
ron505
- חבר פעיל מאוד

אין לי מושג איך להקטין את הקובץ,העלתי פעם לפורום תמונה באחד מהאשכולות שלי של קליפש 5.1 והאונקיו 696.28/02/2025 0:41Amir64 כתב: אם קובץ גדול מידי, תקטין אותו.
1. מה הנצילות של הרמקול
רמקולים עם נצילות נמוכה דורשים הספקים גבוהים יותר....
זה חדר עם חלל פתוח מקדימה זה קיר עם הרמקולים הטלוזיה מתחת שולחן עץ והכסא נחשב בציד ימין זה את הרמקול הימני הזזתי טיפה יותר ימינה והשמאלי חופשי מבחינת תזוזה.
העובי 12awg יתחבר טוב לריצפתיים ולמגבר סטריאו? זה לא עבה מידי ? אם זה יתחבר אני אזמין עכשיו מהקישור ששלחת לי שיהיה לי כי אין לי כרגע איך לשמוע ברמקולים כי אין לי כבלים לחבר להם.
לגבי המגבר סטריאו איך זה עובד בעצם?לאן אני מחבר ואיפה בעצם ? אני כיביכול יכול לבחור באיזה רמקולים קדמיים לשמוע ? נניח ארצה לשמוע מהפוקל במקום הקליפש במקום לנתק כל פעם אני בלחיצה משנה בעצם את הקדמיים ומשנה ביניהם ?
נשמע מעולה,יש לך מושג באיזה מגבר סטריאו יש את מה שאמרת ה ht bypass ?
דיפדפתי וראיתי המון מגברי סטריאו ביד שנייה במחירים מעולים,אבל אין לי מושג בכלל במגברי סטריאו רק אתמול הבנתי מהבחור שחברת לקסמן טובה ותהיה לרמקולים שלי מעולה. יש לך מושג איזה ערכים צריך לבדוק במגבר סטריאו ?
ראיתי שיש כאלו עם dac וכאלו בלי dac , דרך usb או חיבור אופטי אני אמור לקבל סאונד נחות יותר מאשר ב hdmi , לא ? הכי טוב לשמוע דרך hdmi לפי מה שיצא לי לשמוע ... ונניח מגבר סטריאו בלי dac ה dac יפחית לא את הסאונד של המגבר סטריאו? עדיף לבחור מגבר סטריאו עם דאק מובנה ?
1. הנצילות היא -''הרמקולים Focal 1028 Be הם בעלי רגישות של 91.5dB (מדורג ב-2.83V/1m).'' (זה הצ'אט gpt)
2. בדרך כלל מהמקום ישיבה זה סביב ה 3 מטר אבל לפעמים אני מסתובב בחדר ועדיין אוהב להאזין למוסיקה גם מרחוק ולא ממקום הישיבה...
3. לא חזק בכלל אני אוהב מנגינת רקע ולפעמים טיפה חזק יותר. לא כיוונתי בווליום את הדנון או האונקיו אצלי זה מכוון ב ווליום שזה אחרי כיול בדרך כלל מוסיקה זה על 40 ווליום אם אני רוצה להנות זה על 50. ואם אני מפתרע זה גג עד 60 ווליום לא עובר את זה .
במוסיקה בשירים של אדל יש פיקים במיוחד בשיר hello אני לא אוהב שיש מרווח (פיקים) מהסאונד שבחרתי אז כמה שפחות. אני שומע ממוצע בערך מבחינת עוצמה אפילו טיפה פחות.
ראיתי מגבר של לקסמן של 45w זה יחסית חלש לא ? כמה w אני אמור לבחור ?
הבחור ששמעתי אצלו אתמול אמר שזה לא תמיד נכון ויש מגבר של 20w שחזק הרבה יותר ממגבר של 80w .
הוא אמר שזה תלוי בפאזה בממירי חשמל הספק מהמגבר משהו כזה אל תתפוס אותי במילה זה מה שזכור לי ככה בערך. יש דרך לדעת מה מגבר סטריאו איכותי נניח ה 45w הוא טוב ?
והרמקולים נורא יפים בחדר הם כמו רהיט ממש הם בצבע שחור משתקפים לכל מקום נקיים מאד וסאונד שקוף מאד. שמעתי בהקלטה לא מי יודע מה וזה היה מורגש...
-
ron505
- חבר פעיל מאוד

כן האמת יש המון רמקולים ישנים שמחזיקים טוב,העיקר שמתחברים לסאונד.הם ממש יפים כן הם בצבע שחור מבריק הוואפרים נקיים עם הרשת ומגנט על הטוויטר בריליום. מה שהכי אהבתי בהם זה שהם לא תופסים הרבה נפח בחדר הם קומפקטיים נורא ביחס לריצפתיים וזה מה שחשוב לי.28/02/2025 9:11mulder כתב: הם די ישנים אבל דגם טוב ממה שקראתי, הם גם יפים, אם אתה מקבל במחיר טוב אז הרווחת.
אם יש לך אפשרות לשמוע עם הרסיבר שלך לפני הקניה - עדיף.
ולא הבנתי מה זה אומר לחבר איתם בקדמיים גם את הקליפש.....
ה 826 של פוקל שהיו אצלי תפסו המון נפח בחדר גם ברמקול עצמו וגם בסטנד שישב עליו הרמקול.וברמקול הזה הכל קומפקטי וממש איכותי
כן מחיר הוגן לשני הכיוונים לפי דעתי,ראיתי עוד אחד שמוכר כאלו באותו המחיר.ראיתי שהם גם דגם מעל ה 9000 זאת אומרת שהם טובים יותר מ ה 936 שנורא רציתי אז אני ממש מבסוט. רק מחכה להביא כבלים לחבר אותם כי עדיין לא יצא לי לשמוע בהם אצלי בחדר.
לקחתי את הרסיבר איתי לשם אבל משום מה לא הצלחנו לנגן דרך הרסיבר כי לא יצא סאונד מכל מקום שניסינו לחבר מלבד ה tuner ששם שמעו ממש חלש.כמה שניסינו לא עבד אז יצא לי לשמוע רק דרך המגבר סטריאו שלו את הרמקולים. אבל מגבר תמיד אפשר לקנות מה שחשוב זה הרמקולים שהם מסוגלים להוציא סאונד שאני אוהב וזה מה שחשוב...
יש בדנון אפשרות כזאת שאפשר לחבר 4 קדמיים ביחד יש 2 קדמיים רגילים וליד שני הקדמיים הנוספים רשום בקטן bi amp אז אמרתי אולי שווה לנסות אבל לפי מה שהבנתי מ אמיר לא מומלץ ואולי זה יחלק את העוצמה ביניהם.
הכי נראה לי זה עוד חודש חודשיים להביא מגבר סטריאו שיוציא סאונד שאני אוהב וזהו. הדנון יישאר עם הקליפש לסרטים או לצפייה בטלויזיה והפוקל נטו למוסיקה.