השם משנה מאוד, כי יכול להיות שהוא מסתכל במקום הלא נכון... אם הוא מגדיר סצינות כי זה המונח שהוא מכיר מ Vera הוא לא ימצא טריגרים וכו', וזה יכול להסביר למה הוא לא מצליח....
בית חכם DYI 2025
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
אני יודע שסצינות ב- VERA הם אוטומציות ב- HA , עדיין זה לא פשוט כמו ב- HA26/01/2025 13:22DudeShemesh כתב: מאוד קל לייצר *אוטומציות* ב HA. יכול להיות שהוא מנסה לייצר סצינות, ואז כל מה שהוא יכול לעשות זה לשנות state....
אבל ננסה בסופ"ש הקרוב להתחיל להעביר מודולים .
אגב - אצלי ה- HA הוא על PI4 עם 4GB , וזה הדבר היחיד שה- PI מריץ עליו (HA + דונגלים של Z WAVE ו- ZIGBEE)
האם החומרה הזו מספיק יציבה עבור הנ"ל או שעדיף לי לקחת מחשב עם WINDOWS (יש לי 2 מחשבי NUC I7+I5 שיושבים וצוברים אבק)
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

זה יספיק לך בינתיים, אבל אם יש לך אפשרות להריץ DB חיצוני, אז עדיף.27/01/2025 10:40movieman כתב: אגב - אצלי ה- HA הוא על PI4 עם 4GB , וזה הדבר היחיד שה- PI מריץ עליו (HA + דונגלים של Z WAVE ו- ZIGBEE)
האם החומרה הזו מספיק יציבה עבור הנ"ל או שעדיף לי לקחת מחשב עם WINDOWS (יש לי 2 מחשבי NUC I7+I5 שיושבים וצוברים אבק)...
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
זה לגמרי מספיק. הסיבה היחידה שיכול להיגמר לך הזיכרון היא אם תתקין אינטגרציה עם דליפת זיכרון, ואז שום כמות לא תספיק (קרה לי לפני כמה חודשים).27/01/2025 10:40movieman כתב: אני יודע שסצינות ב- VERA הם אוטומציות ב- HA , עדיין זה לא פשוט כמו ב- HA
אגב - אצלי ה- HA הוא על PI4 עם 4GB , וזה הדבר היחיד שה- PI מריץ עליו (HA + דונגלים של Z WAVE ו- ZIGBEE)
האם החומרה הזו מספיק יציבה עבור הנ"ל או שעדיף לי לקחת מחשב עם WINDOWS (יש לי 2 מחשבי NUC I7+I5 שיושבים וצוברים אבק)...
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2566
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 389 פעמים
רץ אצלי בדיוק על PI כמו שתיארת כבר 3-4 שנים כולל הרבה אוטומציות מורכבות מאד ותוספים ללא כל בעיה.27/01/2025 10:40movieman כתב: אני יודע שסצינות ב- VERA הם אוטומציות ב- HA , עדיין זה לא פשוט כמו ב- HA
לאחרונה התקנתי על NUC I7 שמצאתי PROXMOX ואחת המכונות הוירטואליות שהתקנתי על ה PROXMOX היא HA כשרת משני, רץ מהר יותר בעידכוני תוכנה/פלאגים ובקימפולים של ESPHOME.
חושב על להעביר הכל ל PROXMOX אבל עדיין משתמש ב RPI4 בגלל ה GPIO.
- Grappa
- חבר ותיק

מתאר לעצמי שזה קרה בעידכון של התוסף Alexa Media Player בתחילת אוקטובר, היתה דליפת זיכרון בקוד החדש שתקעה הכל - לקח לי כמה שעות להבין מה קרה ולהעיף את ה Alexa Media Player.27/01/2025 13:22dr0r כתב: זה לגמרי מספיק. הסיבה היחידה שיכול להיגמר לך הזיכרון היא אם תתקין אינטגרציה עם דליפת זיכרון, ואז שום כמות לא תספיק (קרה לי לפני כמה חודשים)....
HA הגיבו תוך יום עם גירסה שחוסמת את הדליפה ומאז תוקנה גם הבעיה ב Alexa Media Player.
פעם ראשונה שנתקלתי בבעיה כאת בעידכון גירסה של HA אות תוסף
אני מתכנן גם להשתמש באלכסה שיש אצלי עם ה- HA ...27/01/2025 21:15Grappa כתב: מתאר לעצמי שזה קרה בעידכון של התוסף Alexa Media Player בתחילת אוקטובר, היתה דליפת זיכרון בקוד החדש שתקעה הכל - לקח לי כמה שעות להבין מה קרה ולהעיף את ה Alexa Media Player.
HA הגיבו תוך יום עם גירסה שחוסמת את הדליפה ומאז תוקנה גם הבעיה ב Alexa Media Player.
פעם ראשונה שנתקלתי בבעיה כאת בעידכון גירסה של HA אות תוסף...
האם תהיה בעיה עם הזיכרון כפי שתיארת או שעדכון כבר פתר את זה ?
- dr0r
-
- חבר ותיק

לא, אני לא משתמש ב-Alexa. אצלי זו היתה האינטגרציה של Denon, וזה היה ממש לא טריוויאלי לגלות מה המקור, כי הדליפה היתה באובייקטים סטנדרטיים. אחרי שפתחתי לבעלי הקומפוננטה issue הוא תיקן מיד, אבל ה-rollout לקח כשבועיים. לא נורא, כי disable לאינטגרציה פתר את העניין, רק הייתי צריך לשלוף את השלט של הרסיבר לבינתיים...27/01/2025 21:15Grappa כתב: מתאר לעצמי שזה קרה בעידכון של התוסף Alexa Media Player בתחילת אוקטובר, היתה דליפת זיכרון בקוד החדש שתקעה הכל - לקח לי כמה שעות להבין מה קרה ולהעיף את ה Alexa Media Player.
פעם ראשונה שנתקלתי בבעיה כאת בעידכון גירסה של HA אות תוסף...
עד שגיליתי את המקור, הוספתי אוטומציה לבצע reboot ברגע שצריכת הזיכרון עולה על 92%, כדי ש-HA לא יתקע (הדליפה לקחה 5-6 שעות כל פעם). השארתי אותה חיה למקרה שזה שוב יקרה, רק הוספתי שישלח לי הודעה.
קוד: בחירת הכל
alias: Reboot on OOM
description: Mitigate memory leaks
triggers:
- type: value
device_id: 00000000000000000000000000000000
entity_id: 11111111111111111111111111111111
domain: sensor
trigger: device
above: 92
conditions: []
actions:
- sequence:
- data:
data:
ttl: 0
priority: high
action: notify.mobile_app_dror
- action: hassio.host_reboot
metadata: {}
data: {}
mode: single
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

יש לפחות עוד שתי דרכים למלא את הזיכרון - דאשבורד עם הרבה מצלמות, והמון addons27/01/2025 13:22dr0r כתב: זה לגמרי מספיק. הסיבה היחידה שיכול להיגמר לך הזיכרון היא אם תתקין אינטגרציה עם דליפת זיכרון, ואז שום כמות לא תספיק (קרה לי לפני כמה חודשים)....
- dr0r
-
- חבר ותיק

נכון. זה באופן כללי רעיון טוב לצמצם את מס׳ ה-addons הפעילים, כדי לשמור על יציבות המערכת.28/01/2025 8:36DudeShemesh כתב: יש לפחות עוד שתי דרכים למלא את הזיכרון - דאשבורד עם הרבה מצלמות, והמון addons...
- Grappa
- חבר ותיק

מוזר גם אני משתמש באינטגרציה הזאת לרסיבר של מרנץ ולא היתה לי בעיה.28/01/2025 8:27dr0r כתב: לא, אני לא משתמש ב-Alexa. אצלי זו היתה האינטגרציה של Denon, וזה היה ממש לא טריוויאלי לגלות מה המקור, כי הדליפה היתה באובייקטים סטנדרטיים. אחרי שפתחתי לבעלי הקומפוננטה issue הוא תיקן מיד, אבל ה-rollout לקח כשבועיים. לא נורא, כי disable לאינטגרציה פתר את העניין, רק הייתי צריך לשלוף את השלט של הרסיבר לבינתיים...
עד שגיליתי את המקור, הוספתי אוטומציה לבצע reboot ברגע שצריכת הזיכרון עולה על 92%, כדי ש-HA לא יתקע (הדליפה לקחה 5-6 שעות כל פעם). השארתי אותה חיה למקרה שזה שוב יקרה, רק הוספתי שישלח לי הודעה.קוד: בחירת הכל
alias: Reboot on OOM description: Mitigate memory leaks triggers: - type: value device_id: 00000000000000000000000000000000 entity_id: 11111111111111111111111111111111 domain: sensor trigger: device above: 92 conditions: [] actions: - sequence: - data: message: Memory leak! Rebooting... data: ttl: 0 priority: high action: notify.mobile_app_dror - action: hassio.host_reboot metadata: {} data: {} mode: single...
זוכר אולי מתי זה קרה?
הסיפור עם אלקסה היה קשה יותר עיניין של דקות, היה מאתחל כל 10 דקות
- Grappa
- חבר ותיק

במיוחד עם מוסיפים את ה addons של frigate שזולל זיכרון...28/01/2025 8:36DudeShemesh כתב: יש לפחות עוד שתי דרכים למלא את הזיכרון - דאשבורד עם הרבה מצלמות, והמון addons...
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

זה משהו שאני באמת לא מבין למה אנשים מתקינים כ addon. אחלה מערכת, אבל צריכה חומרה משלה (ובטח לא פאי)....
- dr0r
-
- חבר ותיק

הרסיבר שלי משום מה לפעמים לא מגיב לקריאות ברשת. במקרה כזה האינטגרציה היתה נכנסת ללופ של יצירת tasks לבדיקות סטטוס (בלי timeout), עד שהזיכרון היה נגמר...28/01/2025 11:23Grappa כתב: מוזר גם אני משתמש באינטגרציה הזאת לרסיבר של מרנץ ולא היתה לי בעיה.
זוכר אולי מתי זה קרה?
הסיפור עם אלקסה היה קשה יותר עיניין של דקות, היה מאתחל כל 10 דקות...
אני חושב שזה ה-addon שהסרתי במהירות הכי גדולה אחרי שהתקנתי...29/01/2025 9:02DudeShemesh כתב: זה משהו שאני באמת לא מבין למה אנשים מתקינים כ addon. אחלה מערכת, אבל צריכה חומרה משלה (ובטח לא פאי)....
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

זו מערכת מדהימה (כשהיא רצה על חומרה משלה)...
- dr0r
-
- חבר ותיק

למה לערבב שמחה בשמחה? תשאיר את HA לרוץ על ה-RPi, בלי הפרעות מיותרות. Frigate ייקח כמה resources שתתן לו...31/01/2025 12:12movieman כתב: ואם אני שם את ה- HA על מחשב INTEL NUC i5 .. זה יחזיק עם ה- FRIGATE ?
או חייב NUC i7 כדי שירוץ חלק ?...